Şimdi Ara

Casper Nirvana CPQ-I740-4L35P | Core i7 İşlemcili Notebooklar (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
1
Favori
105.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sabah bir açtım laptopu içinden tıkır tıkır sesler geliyon galiba fan tıkandı napabilirim.
  • merhaba arkadaslar öncelikle casper alanlara casperzedeler demek istiyorum ki bende siz casperzedelerdn biriyim bundan 4 sene önce üniversite 1. sınıftayken aldım casper'ımı almaz olaydım bunca zmn içerisinde yaşadıklarımı kısaca özetliyim

4 kere anakartım yandı
    2 kere ekran kartı cortladı
    usb portları bozuldu
    serviste laptopumun kenarlarını kırmışlar
    ses giriş lerinin kenarları kırık olarak geldi
    hiç bi zmn doru düzgün tam performans alamadım (zira bilgisayar mühendisiyim en kötü ihtimalde kendim tamir ederim fikriyle almışdım)
    fan sesi hiç bi zmn dinmedi
    tuşlar silindi
    kasa renk attı
    mouse pad i sanırım 2 kere bozuldu
    teknik servisinin terbiye seviyesini söylemeye hiç gerk yk sanırım
    o kdr ısınıodu ki ellerim uyuşuodu altına stand almak zorunda kaldım

aslında daha cok warda bu kdrı bile yeter bence, evet arkadaslar bunlar bnm casper la yaşadığım yegane lanet anılarım, ve şimdi ise sony'e geçiyorum istemeye istemeye çnkü kendi ülkemin markasına kazandırmayı tercih ederdim ancak kalite ortada

tkrr geçmiş olsun saygılar Özgür Dalkıran

• quote:

Orijinalden alıntı: HeaDMasH

merhaba arkadaslar öncelikle casper alanlara casperzedeler demek istiyorum ki bende siz casperzedelerdn biriyim bundan 4 sene önce üniversite 1. sınıftayken aldım casper'ımı almaz olaydım bunca zmn içerisinde yaşadıklarımı kısaca özetliyim

4 kere anakartım yandı
    2 kere ekran kartı cortladı
    usb portları bozuldu
    serviste laptopumun kenarlarını kırmışlar
    ses giriş lerinin kenarları kırık olarak geldi
    hiç bi zmn doru düzgün tam performans alamadım (zira bilgisayar mühendisiyim en kötü ihtimalde kendim tamir ederim fikriyle almışdım)
    fan sesi hiç bi zmn dinmedi
    tuşlar silindi
    kasa renk attı
    mouse pad i sanırım 2 kere bozuldu
    teknik servisinin terbiye seviyesini söylemeye hiç gerk yk sanırım
    o kdr ısınıodu ki ellerim uyuşuodu altına stand almak zorunda kaldım

aslında daha cok warda bu kdrı bile yeter bence, evet arkadaslar bunlar bnm casper la yaşadığım yegane lanet anılarım, ve şimdi ise sony'e geçiyorum istemeye istemeye çnkü kendi ülkemin markasına kazandırmayı tercih ederdim ancak kalite ortada

tkrr geçmiş olsun saygılar Özgür Dalkıran

Dostum bitirdin casper'ı be gözümde. zaten ACER 5740 ağır basıyordu, rotayı hepten çevirdik. hayırlısı bakalım.

• Arkadaşlar ben bu aleti yaklaşık bir ay önce aldım ilk aldığımda şarj led ışığı yanmıyordu servise verdim değişime gitti haftasına değişmiş olarak geldi... Laptopu aldığımda gayet canavar bir şekilde çalışıyodu sorun yok gibiydi ama daha yeni oyun yükleyip oynamaya başladığımda oyunda çok sık donma ve takılmalar oluyor ekran kartı sürücüsünü güncelledim işe yaramadı toptan kaldırıp tekrar kurdum... Nvidia panelinden bir çok ayar yaptım ama nafile oyun full grafikte çok akıcı ama donma ve takılmalar bütün keyfimi kaçırıyor... Grafikleri minimuma indirince aynı sorun yeniden oluyor, bu sorunu yaşayan var mı acaba ve sorun tam olarak nedir? Ne yapmam gerekiyor acaba servise tekrar göndersemmi? çok kararsızım ....( Bu arada wow ve gta 4 de bu sorunları yaşadım)
  • bugün pes 2010 oynarken ekran ışıgı 5sn yanıp sönüyodu sadece pes 10 da oldu ama masaüstündeyken olmuyor.Ekran karardığında güç seçeneklerinde prize takılı görünmüyordu yani çıkmış gibi anlamadım gitti
  • Arkadaşlar netten video izlerken sürekli donma oluyor tam ekran yapınca çıkınca düzeliyor.bunun nedeni ne olabilir?
  • CASPER DAN UZAK DURUN DERİM..
  • ne uzak durması ya burdaki herkes almış uzak durulamaz artık.Hem ben çok beğendim casperi şuana kadar ufak tefek sorunlar hariç bi derdim yok.İlk aldığım günlerde hiç ısınmıyordu şimdi bazen yanacak gibi oluyor.
  • Bu modeli dört arkadaş bir ay önce beraber aldık çok şükür daha hiçbir problemini görmedik dördümüzde çok memnunuz iyiki bu modeli almışız diyoruz.Casperi bukadar kötüleyenleride anlamıyoruz acaba hepsi casper kullandımı.
  • demin winrarda 3-5 videoyu sıkıştırırken 2.79 u gördüm nasıl olduysa daha ağır programlarda böyle olmamıştı :D
     Casper Nirvana CPQ-I740-4L35P | Core i7 İşlemcili Notebooklar
  • Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar, bu merhabayı iyi bir ruh haliyle söylemeyi dilerdim ama malesef içinde bulunduğum söz konusu olursa mümkün degil bu. 3 ay önce laptopum bozulduğu için aciliyetten yeni laptop almam gerekti. hızlı bir bilgisayar istediğim için Casper'ın i7 işlemcili 4 gb ddr3 ramli 500 gb hddli bilgisayar vaadine KANDIM. Başta şüphelerim vardı ama, içgüdülerime güvenmeyip kendimi akıllı sandım bir an. Sonuç şu:
    6. gününde rami bozuldu bilgisayarın. Optimistik yaklaşıp para iadesi değil de ürün değişikliği talep ettim. Tamam dediler. Ürünü birebir değiştirip gönderdiklerini söylediler. Bu işlem bir hafta sürdü. Bilgisayarı aldım, kapagını açtığım anda ne göreyim: bilgisayarın özelliklerinin yazdığı bir etiket var bilgisayarın üstünde, o etiketi beğenmeyip vaktinde sökmeye çalışmıştım, ama izinin kalacağını anlayınca fazla zorlamamıştım. İşte o etiket aynen duruyordu bilgisayarın üzerinde. Rastlantı olabilir diye düşünüp bilgisayarın ethernet mac idsine baktığım zaman raslantı olmadığını anladım. Aynı mac idye sahipti bilgisayar. Bunun üzerine Casper'ı aradım. Durumu anlattım. Cihazınızı bize gönderin gerekeni yapalım dediler. Cihazı yine gönderdim(kullanamadım bilgisayarı tabi ki). İşlemler bir hafta daha sürdü. Bana gönderilen bilgisayarı açmadım bu sefer, dışını inceledim. Mac id yine aynı, bir de altındaki garanti etiketinde hasar var, sanki teknik servisten olmayan biri tarafından açılıp kapatılmış gibi, sonuçta servis etiketi açarsa, çıkardığı etiketin yerine sağlam bir etiket yapıştırması gerekir. Hepsini geçtim, yarın öbür bilgisayar bozulsa servise gitsem. "Hocam sen bunun içini açmışsın garantin bitmiş." diyecekler. Ürün iadesi istemiyle bilgisayarı aldığım teknosaya gittim. Bu isteğimi, ürünü daha önce teknik servise kendim gönderdiğim için ve bana gönderilen bilgisayar sorunlu olmadığı için reddettiler ama nedense ürünü birebir değiştirebileceğimi söylediler (casperla teknosa arasında bir anlaşmaymış bu garanti süresinin ilk ayı dolmadan teknosadan alınan casper bilgisayarlar değiştirilebiliyormuş eğer teknosa yetkilisinin gözlemleyebilecegi bir sorun varsa). Ben de boynumu büküp bilgisayarı değiştirmek zorunda kaldım. Bana verilen bilgisayarı eve götürdüm. Laptopa sürekli kullandığım programları yüklerken ekrandaki ölü pikseli farkettim ve tekrar teknosaya gittim. Aynı gün içinde bir bilgisayar daha değiştirdim. Bu sefer aldığım bilgisayarın 3 hafta sonra yine rami bozuldu. Yine Casper'ı aradım. Durumu onlara baştan sona anlattım. Sorunumu dinleyip ürünü istediler. Ürünü onlara gönderdim. Yine işlem bir hafta kadar sürdü. Bu süreç içinde benim Casper'daki muhattabıma (Ali Devrim isimli şahıs yetkili neyse artık isim de vereyim de havada kalmasın bu anlattıklarım) sorunların hepsinin Elixir marka ramlerden kaynaklandığını, bilgisayara başka marka bir ram takmasının mümkün olup olmadığını sordum. O da bana samsung marka ram takabilecegini söyledi. Ben de tamam dedim. Bilgisayar elime 4 Mart Perşembe günü ulaştı. Ve bugün rami bozuldu. memory_management mavi ekran hatasıyla beraber kendini yeniden başlattı. Ben de durumdan şüphelendim. Bilgisayarın altına baktım (hani ram sogutması için mazgallı plastik kısım var ya o aralardan baktım) ve ramin yine Elixir marka olduğunu gördüm ve aldatıldığımı, Casper'ın MÜŞTERİYE YALAN söylediğini anladım.
    E hadi iyi güzel, bunu okuduktan sonra Casper alanlara sözüm yok zaten, çoğunluk da almayacaktır eminim. Ama ben ne yapacağım? Bu konudaki prosedür nedir. 2 haftada 2 defa ram hatası veren bir bilgisayar var elimde. İadesi mümkün müdür? Çok merak ediyorum. İlginize şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhamon -- 7 Mart 2010; 17:21:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dhamon

Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar, bu merhabayı iyi bir ruh haliyle söylemeyi dilerdim ama malesef içinde bulunduğum söz konusu olursa mümkün degil bu. 3 ay önce laptopum bozulduğu için aciliyetten yeni laptop almam gerekti. hızlı bir bilgisayar istediğim için Casper'ın i7 işlemcili 4 gb ddr3 ramli 500 gb hddli bilgisayar vaadine KANDIM. Başta şüphelerim vardı ama, içgüdülerime güvenmeyip kendimi akıllı sandım bir an. Sonuç şu:
    6. gününde rami bozuldu bilgisayarın. Optimistik yaklaşıp para iadesi değil de ürün değişikliği talep ettim. Tamam dediler. Ürünü birebir değiştirip gönderdiklerini söylediler. Bu işlem bir hafta sürdü. Bilgisayarı aldım, kapagını açtığım anda ne göreyim: bilgisayarın özelliklerinin yazdığı bir etiket var bilgisayarın üstünde, o etiketi beğenmeyip vaktinde sökmeye çalışmıştım, ama izinin kalacağını anlayınca fazla zorlamamıştım. İşte o etiket aynen duruyordu bilgisayarın üzerinde. Rastlantı olabilir diye düşünüp bilgisayarın ethernet mac idsine baktığım zaman raslantı olmadığını anladım. Aynı mac idye sahipti bilgisayar. Bunun üzerine Casper'ı aradım. Durumu anlattım. Cihazınızı bize gönderin gerekeni yapalım dediler. Cihazı yine gönderdim(kullanamadım bilgisayarı tabi ki). İşlemler bir hafta daha sürdü. Bana gönderilen bilgisayarı açmadım bu sefer, dışını inceledim. Mac id yine aynı, bir de altındaki garanti etiketinde hasar var, sanki teknik servisten olmayan biri tarafından açılıp kapatılmış gibi, sonuçta servis etiketi açarsa, çıkardığı etiketin yerine sağlam bir etiket yapıştırması gerekir. Hepsini geçtim, yarın öbür bilgisayar bozulsa servise gitsem. "Hocam sen bunun içini açmışsın garantin bitmiş." diyecekler. Ürün iadesi istemiyle bilgisayarı aldığım teknosaya gittim. Bu isteğimi, ürünü daha önce teknik servise kendim gönderdiğim için ve bana gönderilen bilgisayar sorunlu olmadığı için reddettiler ama nedense ürünü birebir değiştirebileceğimi söylediler (casperla teknosa arasında bir anlaşmaymış bu garanti süresinin ilk ayı dolmadan teknosadan alınan casper bilgisayarlar değiştirilebiliyormuş eğer teknosa yetkilisinin gözlemleyebilecegi bir sorun varsa). Ben de boynumu büküp bilgisayarı değiştirmek zorunda kaldım. Bana verilen bilgisayarı eve götürdüm. Laptopa sürekli kullandığım programları yüklerken ekrandaki ölü pikseli farkettim ve tekrar teknosaya gittim. Aynı gün içinde bir bilgisayar daha değiştirdim. Bu sefer aldığım bilgisayarın 3 hafta sonra yine rami bozuldu. Yine Casper'ı aradım. Durumu onlara baştan sona anlattım. Sorunumu dinleyip ürünü istediler. Ürünü onlara gönderdim. Yine işlem bir hafta kadar sürdü. Bu süreç içinde benim Casper'daki muhattabıma (Ali Devrim isimli şahıs yetkili neyse artık isim de vereyim de havada kalmasın bu anlattıklarım) sorunların hepsinin Elixir marka ramlerden kaynaklandığını, bilgisayara başka marka bir ram takmasının mümkün olup olmadığını sordum. O da bana samsung marka ram takabilecegini söyledi. Ben de tamam dedim. Bilgisayar elime 4 Mart Perşembe günü ulaştı. Ve bugün rami bozuldu. memory_management mavi ekran hatasıyla beraber kendini yeniden başlattı. Ben de durumdan şüphelendim. Bilgisayarın altına baktım (hani ram sogutması için mazgallı plastik kısım var ya o aralardan baktım) ve ramin yine Elixir marka olduğunu gördüm ve aldatıldığımı, Casper'ın MÜŞTERİYE YALAN söylediğini anladım.
    E hadi iyi güzel, bunu okuduktan sonra Casper alanlara sözüm yok zaten, çoğunluk da almayacaktır eminim. Ama ben ne yapacağım? Bu konudaki prosedür nedir. 2 haftada 2 defa ram hatası veren bir bilgisayar var elimde. İadesi mümkün müdür? Çok merak ediyorum. İlginize şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

Büyük heveslerle yeni bir cihaz alıyorsun, 3 ay içinde daha önceden hayatında olmayan sorunların problemlerin sahibi oluyorsun. Kabul edemiyorum böyle şeyleri. Bir şekilde paranı iade alabilirsin, belki yeni bir notebook da alabilirsin ama bu adamların hiç mi kalite kontrolcüleri yok, hiç mi deneme yapmadan bu parçaları takıyorlar anlamıyorum. Yerli malı olsun, yerli firmaları destekleylim diye ben de bu i7 işlemciyi düşünmüştüm bir ara ama hem kalitesine hem de servisine güvenemediğimden almamaya karar vermiştirim. Bu işlerde biraz pimpirikli olmak işe yarıyor.

Dostum sana öncelikle geçmiş olsun diyorum. Akabinde de tüketici mahkemesi yolu açık, bence çok zaman geçirmeden müracat et.

• Gecmis olsun boyle birkac extrem durum herkesin basına gelebilir.2 Casper kullandım hala da kullanıyorum.Biri Nirvana P8600-4GB-9600GS tek sikayetci oldugum nokta aldıgım fiyattı.2 milyar civarında bir para odedim 1 yıl once digeri de Casper Quad Q9000-4GB-9800GS 2.5 civarına almıstım.Gecendede serviste parası karsılıgında SSD taktırdım.Simdi Nirvana da en ufak bir ısınma bile sozkonusu degil hicbir eksigi yok E-sata,HDMİ,Express kart girisleri bence tek eksigi 9600GT yerine GS kullanmıs olmaları ki o da burda cogu kisinin abarttıgı gibi bir fark yok.GT 4500 alırken GS 4300 alıyor DDR2 kartlar icin konusuyorum.Quad haliyle ısınıyor biraz ama o makinayı cogu laptopa ve daha meshur markaların coguna degismem.
    Aynı sorunu baska markada da Asus,HP,Toshiba,Sony gibi yasayabilirdiniz.Burda sikayetci oldugunuz nokta ki haklısınız aynı makinayı tekrar gondermeleri olmus.Bence burda bir yanlıslık ve karısıklık oldugu kanaatindeyim.Casper la uzaktan yakından alakam da yoktur.Kızdıgım ve kabul etmedigim nokta bir markaya laf atıp onu adi sınıfına sokuyorlar.Ama neye gore yeterli donen var mı cogu firma maknaları direkt hazır alıyor uzerindeki tek fark sadece etiket farkı oluyor.Beko Sager kasa kullanıyor,Monster,Casper ve Datron Clevo kasa kullanıyor.Beko yaramaz diyo biri benim kullandıgım Beko en kaliteli kasalardan biriydi.P8400-4GB-9600GT,Casper da oyle sunu da soyleyeyim Casper'ın İ7 modeldeki kasasını begenmedim.Ama sonucta cogu marka makinalarda da cok kotu kasalar mevcut burda her halikarda bir magduriyetiniz var ve Casper yetkili kisilerle konustugunuzda sorununuzun giderilecegini dusunuyorum.Eger bu ram sorunu genel bir sorun olsaydı zaten makinalar geri cekilirdi.

• Arkadaşlar elektroword de halen fiyatı 1699 lira ben bu akşam bir adet aldım yanlız çanta ve mausa yok yanında dediler sadece casper storelerde var onlarda zaten fiyatları farklı dediler bende biraz pazarlık falan yaptım kablosuz bir logitech mause beğendim 40 ytl idi 20 ytl den verdiler. Gerçekten yokmuydu çanta falan acaba?
    Ben daha önce casper kullanmıştım sıkıntım olmadı orda da asus la kararsız kaldım t9600 ile ama ısrarla bunu önerdiler bir sıkıntı olursa direkt bize getir biz ilgileniyoruz dediler elektroworld e güvendim açıkçası bakalım hayırlısı artık...
  • merhaba bende bunu almak istiyorum fakat bu ürünün işlemci kullanılmazken fan gürültüsü varmıdır varsa çokmudur azmıdır? çoğunlukla döküman okuycağım o yüzden yeri geldiğinde hiç ses olmaması lazım tabi arada oyun da oynamak istiyorum cod felan gibi. işlem yapmazken ve oyun oynarkenki gürültü seviyeleri nasıldır biri söyleyebilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: capacity

Arkadaşlar ben bu aleti yaklaşık bir ay önce aldım ilk aldığımda şarj led ışığı yanmıyordu servise verdim değişime gitti haftasına değişmiş olarak geldi... Laptopu aldığımda gayet canavar bir şekilde çalışıyodu sorun yok gibiydi ama daha yeni oyun yükleyip oynamaya başladığımda oyunda çok sık donma ve takılmalar oluyor ekran kartı sürücüsünü güncelledim işe yaramadı toptan kaldırıp tekrar kurdum... Nvidia panelinden bir çok ayar yaptım ama nafile oyun full grafikte çok akıcı ama donma ve takılmalar bütün keyfimi kaçırıyor... Grafikleri minimuma indirince aynı sorun yeniden oluyor, bu sorunu yaşayan var mı acaba ve sorun tam olarak nedir? Ne yapmam gerekiyor acaba servise tekrar göndersemmi? çok kararsızım ....( Bu arada wow ve gta 4 de bu sorunları yaşadım)

Tamamdır arkadaşlar sorun benden kaynaklanıyormus bir kaç ayar daha çektim şu an canavar gibi uçuyo alet donmalar ve takılmalar kayboldu birde laptop soğutucu aldım baya performans artışı oldu tavsiye ederim

• gta4 bi ara donuyodu ama şuan son ayarda bile donmuyor bende....Bir sorunum var bu ekran kararmasını nasıl düzelticez pes oynuyorum habire prizden çıkmış gibi davranıyo sonra düzeliyo prize geçtiğinde kasma gibi bişe oluyo
  • @ K4TL14M ve capacity

sevgili arkadaşlar bilgisayarda donmayı önleyici ne gibi ayarlar yaptınız paylaşır mısınız ?
  • pek bir ayar yapmadım yüksek performansta oynuyorum geçen gün gta son ayarlarda donuyodu şimdi oyun hata vermeye başladı diye 1-2 patch yükledim 1.0.4.0 1.0.30 gibi eskisine göre çok daha iyi oldu bi de windowsun oldugu harddiskte daha çok donuyo d ye yükledim o yüzden
  • Galiba şans bu arkadaşlar bendekı 4.5 aylık gta ıv 4 5 satt oynuyom tık yok tabı altında sureklı harıcı fan var her zaman acık pc de suana kadar bırsey olmadı enteresan
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.