Şimdi Ara

Casper Nirvana CPQ-I740-4L35P | Core i7 İşlemcili Notebooklar (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
1
Favori
105.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bilgisayara xp kurmuştum (daha rahat çalışır düşüncesiyle ama yanılmışım) sonrada win7 yi kurdum fakat harddiski 2 ye bölemiyorum.Yani bölüyorum fakat kurulum bittikten sonra sadece işletim sistemini kurduğum bölüm gözüküyor yani örneğin 500gb lık harddiiski 150gb ve 350gb olarak bölüyorum 150gb lık olan bölüme işletim sistemini(windows7) kuruyorum fakat sadece 150gb lık işletim sisteminin bulunduğu bölümü görüyorum.yani 350 gb lık bölüm puff olmuş.Umarım yardımcı olursunuz.Bu arada benimde bu gün facebookta farmville oyununu tam ekran oynarken ekran birden simsiyah oldu ve reset atmak zorunda kaldım.Mavi ekran bendede çıktı.Ne yapmamız gerekir? Şimdiden herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kameray37

Arkadaşlar ben bilgisayara xp kurmuştum (daha rahat çalışır düşüncesiyle ama yanılmışım) sonrada win7 yi kurdum fakat harddiski 2 ye bölemiyorum.Yani bölüyorum fakat kurulum bittikten sonra sadece işletim sistemini kurduğum bölüm gözüküyor yani örneğin 500gb lık harddiiski 150gb ve 350gb olarak bölüyorum 150gb lık olan bölüme işletim sistemini(windows7) kuruyorum fakat sadece 150gb lık işletim sisteminin bulunduğu bölümü görüyorum.yani 350 gb lık bölüm puff olmuş.Umarım yardımcı olursunuz.Bu arada benimde bu gün facebookta farmville oyununu tam ekran oynarken ekran birden simsiyah oldu ve reset atmak zorunda kaldım.Mavi ekran bendede çıktı.Ne yapmamız gerekir? Şimdiden herkese teşekkürler.

bilgisayarım simgesine sağ tıkla - Yönet'e tıkla gelen pencereden sol bölmede disk yönetimine tıkla biçimlendirilmemiş alan olabilir göremediğin bölüm ordan biçimlendirirsin . oLmadı oranın screenshot'ını al koy buraya bakalım bi neymiş durum.

Ben harddiskimi 5'e böLdüm Acronis Disk Director Suite ile

• umarım doğru yapmışımdır

Casper Nirvana CPQ-I740-4L35P | Core i7 İşlemcili Notebooklar
  • quote:

umarım doğru yapmışımdır

hocam bu hdd ikiye bölünmemiş yalnız . tek bir sistem partitionu oluşturulmuş.Aşağıdaki konuya bir bakın derim hocam.Ben burdaki anlatımla hddmi 5 dkkada 5 farklı partitiona böLdüm.

http://forum.donanimhaber.com/m_34542903/tm.htm

• bu arada şu an göründüğü gibi bölmeden formatlamıştım.harddiskin tamamını kullanayım diye.
  • musty arkadaşım öncelikle ilgilendiğin için çok çok teşekkür ederim.fakat ben programla değilde format esnasında bölüm yapmak istiyorum.yani nasıl olması gerekiyorsa o şekilde olmasını istiyorum.bunun dışında başka tavsiyelerin var mı? teşekkürler..
  • quote:

musty arkadaşım öncelikle ilgilendiğin için çok çok teşekkür ederim.fakat ben programla değilde format esnasında bölüm yapmak istiyorum.yani nasıl olması gerekiyorsa o şekilde olmasını istiyorum.bunun dışında başka tavsiyelerin var mı? teşekkürler..

hocam şu ekranda

Yeni yazısı çıkacak New yazan yerde. ordan yeni bölüm oluşturucan mb cinsinden sonra iki bölüm görünecek o ekranda birinci böldüğün alan.diğeride bölümden sonra kalan boş alan. kalan bölümlenmemiş alandan bir kere daha aynı işlemi uygulacaksın

• Ya normalde oyun oynerken oluyordu ama önemsemiyordum,bugün dizi izlemek için 8 partı ayrı sekmelerde açtım , işlemci sıcaklığı 99 dereceye kadar çıktı ve diziyi izlerken makinenin içinden garip garip sesler çıkıp anlık takılmalar oldu.Oyunlarda da aşırı ısınıyor, çoğu kişi ısınmalardan bahsetmiş ama benimki gibi duruma gelen varmı ?
    Birde başka bir arkadaş bahsetmiş, internette videoları izlerken tam ekran da donma oluyor tekrar ufak ekranda düzeliyor ,flash ın son sürümü nüde yükledim sorun devam ediyor.Nedendir bilinmez.
  • Benim sorun iyice abarttı ,1.5 saat civarı oyun oynadığımda sıcaklık 95 e vuruyor ve garip garip sesler çıkıyor içinden ve yavaşlıyor ,fanı temizliyecem ama içini açarsam garantisi gidecek ,şimdi götürsem servise laptopu bırakmak zorunda kalacam ama oda imkansız iş ile ilgili bilgilerim var ,bir fikri olan varmı?
  • İntel Turbo Boost özellikleri ve çalışmasına dair video ( Kendi bilgisayarımdan )

http://www.mustafadizdar.com/2010/03/14/gerektigi-zaman-gucunuzu-kullanin-intel-turbo-boost-teknolojisi/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dhamon

Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar, bu merhabayı iyi bir ruh haliyle söylemeyi dilerdim ama malesef içinde bulunduğum söz konusu olursa mümkün degil bu. 3 ay önce laptopum bozulduğu için aciliyetten yeni laptop almam gerekti. hızlı bir bilgisayar istediğim için Casper'ın i7 işlemcili 4 gb ddr3 ramli 500 gb hddli bilgisayar vaadine KANDIM. Başta şüphelerim vardı ama, içgüdülerime güvenmeyip kendimi akıllı sandım bir an. Sonuç şu:
    6. gününde rami bozuldu bilgisayarın. Optimistik yaklaşıp para iadesi değil de ürün değişikliği talep ettim. Tamam dediler. Ürünü birebir değiştirip gönderdiklerini söylediler. Bu işlem bir hafta sürdü. Bilgisayarı aldım, kapagını açtığım anda ne göreyim: bilgisayarın özelliklerinin yazdığı bir etiket var bilgisayarın üstünde, o etiketi beğenmeyip vaktinde sökmeye çalışmıştım, ama izinin kalacağını anlayınca fazla zorlamamıştım. İşte o etiket aynen duruyordu bilgisayarın üzerinde. Rastlantı olabilir diye düşünüp bilgisayarın ethernet mac idsine baktığım zaman raslantı olmadığını anladım. Aynı mac idye sahipti bilgisayar. Bunun üzerine Casper'ı aradım. Durumu anlattım. Cihazınızı bize gönderin gerekeni yapalım dediler. Cihazı yine gönderdim(kullanamadım bilgisayarı tabi ki). İşlemler bir hafta daha sürdü. Bana gönderilen bilgisayarı açmadım bu sefer, dışını inceledim. Mac id yine aynı, bir de altındaki garanti etiketinde hasar var, sanki teknik servisten olmayan biri tarafından açılıp kapatılmış gibi, sonuçta servis etiketi açarsa, çıkardığı etiketin yerine sağlam bir etiket yapıştırması gerekir. Hepsini geçtim, yarın öbür bilgisayar bozulsa servise gitsem. "Hocam sen bunun içini açmışsın garantin bitmiş." diyecekler. Ürün iadesi istemiyle bilgisayarı aldığım teknosaya gittim. Bu isteğimi, ürünü daha önce teknik servise kendim gönderdiğim için ve bana gönderilen bilgisayar sorunlu olmadığı için reddettiler ama nedense ürünü birebir değiştirebileceğimi söylediler (casperla teknosa arasında bir anlaşmaymış bu garanti süresinin ilk ayı dolmadan teknosadan alınan casper bilgisayarlar değiştirilebiliyormuş eğer teknosa yetkilisinin gözlemleyebilecegi bir sorun varsa). Ben de boynumu büküp bilgisayarı değiştirmek zorunda kaldım. Bana verilen bilgisayarı eve götürdüm. Laptopa sürekli kullandığım programları yüklerken ekrandaki ölü pikseli farkettim ve tekrar teknosaya gittim. Aynı gün içinde bir bilgisayar daha değiştirdim. Bu sefer aldığım bilgisayarın 3 hafta sonra yine rami bozuldu. Yine Casper'ı aradım. Durumu onlara baştan sona anlattım. Sorunumu dinleyip ürünü istediler. Ürünü onlara gönderdim. Yine işlem bir hafta kadar sürdü. Bu süreç içinde benim Casper'daki muhattabıma (Ali Devrim isimli şahıs yetkili neyse artık isim de vereyim de havada kalmasın bu anlattıklarım) sorunların hepsinin Elixir marka ramlerden kaynaklandığını, bilgisayara başka marka bir ram takmasının mümkün olup olmadığını sordum. O da bana samsung marka ram takabilecegini söyledi. Ben de tamam dedim. Bilgisayar elime 4 Mart Perşembe günü ulaştı. Ve bugün rami bozuldu. memory_management mavi ekran hatasıyla beraber kendini yeniden başlattı. Ben de durumdan şüphelendim. Bilgisayarın altına baktım (hani ram sogutması için mazgallı plastik kısım var ya o aralardan baktım) ve ramin yine Elixir marka olduğunu gördüm ve aldatıldığımı, Casper'ın MÜŞTERİYE YALAN söylediğini anladım.
    E hadi iyi güzel, bunu okuduktan sonra Casper alanlara sözüm yok zaten, çoğunluk da almayacaktır eminim. Ama ben ne yapacağım? Bu konudaki prosedür nedir. 2 haftada 2 defa ram hatası veren bir bilgisayar var elimde. İadesi mümkün müdür? Çok merak ediyorum. İlginize şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

geçmiş olsun dostum =)) ben bi kaç önceki postumda bu yaşadığın sıkıntıların milyon tanesini yaşadım bence bi an önce para iadesi almaya calışın

• Daha önceki mesajları okuyamadığım için bilgi olması mahiyetinde:

Casper ın bu modelinin orijinali SPARTAN markası üretimi bir notebooktur. Anakartı Quanta olan bu notebook Casper tarafından biumum marka vurularak satılıyor.

Modeli ise SPARTAN SQA15 nin birkaç değişikliğinden oluşmaktadır .
    http://www.spartanco.com/configcs/index.php?target=products&product_id=30608

Ayrıca Gigabyte da aynı notebook firmasından aldığı sistemi satmaya başlayacak :
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/Notebook/Products_Spec.aspx?ProductID=3364

Ek bilgi Spartan bu notebook modeli için bir bios güncellemesi yayınladı. Casperda 3F72 olan sürüm güncelleme ile 3F82 oluyor. Dosyası ise :

QL4Q3F82 isimli bios dosyası olarak aratırsanız çıkıyor.

• Aynı bilgisayar hasee adlı bir çin firması tarafından da üretiliyor

driverlarını indirebileceğiniz linki;
    http://www.hasee.com/cn/Qutong_Index.html?qutongindex=3&id=13&prodid=2006

ayrıca gt335 li modeli 3Dmark2006 'dan tam tamına 7700 puan alıyor ve bu ufak bir overclock ile 8700'e rahat çıkıyor.

bu da güncel tüm oyunları yüksek detaylarda oynayabilmek demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beklen -- 14 Mart 2010; 20:45:24 >
  • bu kadar kötü bir ürün olamaz..verdiğim paraya yazık oldu...bir laptop insanı bu kadar mı soğutur !!! 64 bit kurulu aldım çoğu programda sorun yaşadım..hiçbirşey yanıt vermiyor..bilgisayarda ctrl+alt+del en çok kullandıgım şey oldu...sonra 32 bit kurdurdum..tamam dedim heralde sorun çözülür ama nafile ..aynı tas aynı hamam..oyunlarda kasıyor o kadar işlemçi ram falan filan hepsi YALAN..Casper = Göz Boyama..Sakın özelliklerine aldanıp bu ürünü almayın..gidin başka ürün alın..ve başka ürün aldığınızda da kafanızda acaba casper i7 nasıl olurdu ki sorusu olmasın !! ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kapomaho

Benim sorun iyice abarttı ,1.5 saat civarı oyun oynadığımda sıcaklık 95 e vuruyor ve garip garip sesler çıkıyor içinden ve yavaşlıyor ,fanı temizliyecem ama içini açarsam garantisi gidecek ,şimdi götürsem servise laptopu bırakmak zorunda kalacam ama oda imkansız iş ile ilgili bilgilerim var ,bir fikri olan varmı?

ısınma sorunu bende de var ..ayrıca ekran donuyor yanıt vermiyor..off of
  • quote:

Orijinalden alıntı: çağlayan7

bu kadar kötü bir ürün olamaz..verdiğim paraya yazık oldu...bir laptop insanı bu kadar mı soğutur !!! 64 bit kurulu aldım çoğu programda sorun yaşadım..hiçbirşey yanıt vermiyor..bilgisayarda ctrl+alt+del en çok kullandıgım şey oldu...sonra 32 bit kurdurdum..tamam dedim heralde sorun çözülür ama nafile ..aynı tas aynı hamam..oyunlarda kasıyor o kadar işlemçi ram falan filan hepsi YALAN..Casper = Göz Boyama..Sakın özelliklerine aldanıp bu ürünü almayın..gidin başka ürün alın..ve başka ürün aldığınızda da kafanızda acaba casper i7 nasıl olurdu ki sorusu olmasın !! ..

kardeş bişey sormak istiyorum .
    Casper İntel Core İ7 Quad Core Mobile işlemcisini kullanıyor değilmi ? yani eğer işlemciyle bir derdiniz varsa neden İntel'e değilde Casper'a laf atıyorsunuz ki

• quote:

Orijinalden alıntı: çağlayan7

bu kadar kötü bir ürün olamaz..verdiğim paraya yazık oldu...bir laptop insanı bu kadar mı soğutur !!! 64 bit kurulu aldım çoğu programda sorun yaşadım..hiçbirşey yanıt vermiyor..bilgisayarda ctrl+alt+del en çok kullandıgım şey oldu...sonra 32 bit kurdurdum..tamam dedim heralde sorun çözülür ama nafile ..aynı tas aynı hamam..oyunlarda kasıyor o kadar işlemçi ram falan filan hepsi YALAN..Casper = Göz Boyama..Sakın özelliklerine aldanıp bu ürünü almayın..gidin başka ürün alın..ve başka ürün aldığınızda da kafanızda acaba casper i7 nasıl olurdu ki sorusu olmasın !! ..

seninki öyle diye herkesinki de mi öyle olucak.Bi format atmayı dene olmadı aldıgın yere sor.Bende gta 4 bile donmuyorken senin dedigin şeylere bak eğer 5-10 saat oynayınca donuyosa normaldir ısınıyo çünkü

• @çağlayan7

hocam sendeki sorun muhtemelen yazılımsaldır. biraz detaylardan bahsetsen belki yardımcı olabiliriz.

windows 7 yeni bir işletim sistemi de olsa sonuçta microsoft ürünü ilk yüklendiğinde çok hantal oluyor

bak ben 1.5 haftadır kullanıyorum fırtına gibi maşallah

bilgisayarına küsme muhtemelen halledilir

sevgi ve saygılarımla
  • kardeş emin ol kullandım sana seri numarasını bile veririm,şu anda içinde casperdan kalan hiçbirşey yok işlmeci ve powersupply hariç...
  • sanırım yapmam gereken şey sağlam bi format çekmek çünkü i7 kullanıcıları genel olarak çok memnun görünüyor..sizce 64 bit varken 32 bit kullanmak ne derece doğru olur ?

ve performansı arttımam için neler yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim..teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.