Şimdi Ara

Casper Nirvana Ses Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Casper Nirvana A15HE laptop kullanıyorum.

2-3 hafta önce bilgisayarı servise gönderdim (HDD değişimi yapıldı).
    1 hafta kadar önce de teslim aldım. Düne kadar hiçbir sıkıntı yokken
    dün durduk yere sesle alakalı bir sorun çıktı.

Oyun oynarken, müzik dinlerken, internette video izlerken vs.
    bir anda ses gitmeye başladı. Açık olan programları kapatıp tekrar açınca
    sıkıntı düzeliyor fakat 1-2 dk içerisinde yine aynı şey oluyor.

Aygıt yöneticisinde herhangi bir sıkıntı görünmüyor; ses aygıtını kaldırıp
    tekrar kurmama rağmen de düzelmedi sorun.

Bilgisayar modelinin CNA, CNC veya CND olup olmadığını hatırlamadığım
    için de Casper'ın sitesinden güncel driver indirip kuramıyorum.

Tabii şöyle de bir sıkıntı var; Casper'ın sitesindeki driverlar
    CX20671-11Z ve CX20671-21Z için gözüküyor. Benim ses kartımın modeli
    Conexant CX20585.

Kafayı yemek üzereyim, bir çözüm önerisi olan varsa lütfen yardım edin.
    Bilgisayarı tekrar servise göndermek istemiyorum malum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srknkrl -- 28 Mayıs 2013; 18:09:14 >

• Aynı model laptop bende de var ve aynı sorun, Windows 8 x64 kullanıyorum. Problemi çözermeye çalışıyorum bir şey bulursam buraya yazıcam.
  • Sanırım bir çözüm bulabildim,

necacom.net adresinden "Conexant High Definition Smart Audio, Drivers 8.64.51.51" başlıklı sayfadaki download linkinden sürücünün 15.04.2013 tarihli 8.64.51.51 sürümünü indirdim.

Kurulum dosyasından doğrudan yüklenmedi,
    benim ses kartının donanım ID si "HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_5069&SUBSYS_1B0A2092" sadece "1B0A2092" kısmı INF dosyasındakilerle uyuşmuyor buna güvenerek elle kurdum.

Şu ana kadar ses kesilmedi memnunum, umarım senin de işini görür.

• bu sürücüyle ilgili bir sorun tespit ettim,

"ses girişleri ve çıkışları" altına "hat girişi" diye bir aygıt ekliyor, bir işe yaramadığı için disable ettim yoksa sürekli "bu aygıtı dinleyebilirsiniz" şeklinde uyarı çıkartıyordu.

şimdi normal, sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obsteel -- 26 Haziran 2013; 15:30:38 >
  • obsteel O kullanıcısına yanıt
    bende de aynı sorun var verdigin siteye girrmeye çalistim ama kapandı galiba.o dosyayı bana ulastırısan duacın olurum kac aydır laptobu hoparlörle kullanıyorum

Facebook.com/byalykar yollarsan çok sevinirim şimdiden teşşekkürler
  • casper cok lanet bi markadir bi arkadasta formatlamis driverleri zor buldum pc ye gecersem seninkinide atarim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bu sorunu yaşadım, ne yaptıysam çözemedim. en sonunda gittim logitechin taşınabilir usb hoparlöründen aldım, yukarıda yazan çözüm kesin mi? sanmıyorum ama yinede bi deneyelim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Casper nirvana A15HE ses sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Laptop ses sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçen sene bu modelden bir tanede ben almıştım ama kesinlikle aldıktan sonra pişmanlık içine düştüm. bu kadar lanet bi bilgisayar olamaz siz siz olun almayım yada önermeyin . Oyunlarda ısınma-kapanma-kasma .. ne ararsanız var yani daha ne söleyeyim . Bilgisayarda hiç bir uygulama vb. açık değilken bile fan dan gelen sesler adamı deli ediyor.
    "Lenovo candır gerisi heycandır.."
  • arkadaşlar bu sorun yazılımsal bir arıza değildir benim leptop ta da bayagı uğraştım araştırma yaparken önerecegim bir site buldum ilgilenen arkadaşlar için paylaşıyorum servisten geldikten sora hiçbir sorun yokwww.casperservis.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadsam -- 25 Şubat 2014; 9:19:27 >
  • Merhabalar

Casper marka dizüstü bilgisayarlarında Conexant chipli tüm ürünlerinde ses sorunu tamiri yapılmaktadır.

Dilerseniz 120TL karşılığında tamiri mümkündür. Bilgisayar firmasıyız İrtibat tel : 0224 606 0087

Eğer kendim yaparım derseniz profesyonel elektronik bilginiz varsa, anakart üzerindeki cx20671-11z ses chip ini değiştirdiğinizde sorun çözülmüş olur.

Kendiniz yaptığınızda oluşabilecek hatalardan sorumlu değilim.

selametle......
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.