Şimdi Ara

Casper Notebook Format Sorunu ve J Hatası Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aynı hafta içerisinde3 adet Casper marka notebook format için geldi fakat üçünde de aynı problemle karşılaştım. öncelikle söylemeliyim ki kullandığım CD ve USB ler ile sürekli format atıyorum yani sıkıntı yok.

- Boot menüden USB flash diskimi seçiyorum ön yükleme için 5-10 saniye bekliyor ve ekranın sol üst köşesinde "J" harfi çıkıyor.
    - Kendi DVD rom undan format atmaya çalıştığım zaman da ön yükleme yapmadan direk windows u başlatıyor.

ama aynı cihazlara dışarıdan usb DVD-rom takıp format atabiliyorum.

bios u kurcaladım (zaten bios u garip fazla seçenek yok) problemin kaynağını bulamadım. bulan birileri veya sorunnun kaynağını bilen birileri var ise yazrdımcı olabilirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kamawor

İyi Günler

aynı hafta içerisinde3 adet Casper marka notebook format için geldi fakat üçünde de aynı problemle karşılaştım. öncelikle söylemeliyim ki kullandığım CD ve USB ler ile sürekli format atıyorum yani sıkıntı yok.

- Boot menüden USB flash diskimi seçiyorum ön yükleme için 5-10 saniye bekliyor ve ekranın sol üst köşesinde "J" harfi çıkıyor.
    - Kendi DVD rom undan format atmaya çalıştığım zaman da ön yükleme yapmadan direk windows u başlatıyor.

ama aynı cihazlara dışarıdan usb DVD-rom takıp format atabiliyorum.

bios u kurcaladım (zaten bios u garip fazla seçenek yok) problemin kaynağını bulamadım. bulan birileri veya sorunnun kaynağını bilen birileri var ise yazrdımcı olabilirseniz sevinirim.

Hocam ya kimse görmedi yada insanlarında fikirleri yok ben yinede forumdan Bay_Kg adlı bir üyenin yorumundan alıntı yapayım aynı sorun aynı konu

Sanırım sizin @BIOS ile bir sorununuz var. Bu sorunu aşmak için şunları deneyebilirsiniz.
    1. @BIOS'a girin ve USB ile ilgili tüm menüleri ENABLED şeklinde ayarlayın.
    2. Ayarlar içinde POPUP seçeneği varsa bunuda ENABLED yapın.
    3. HDD konumunun AHCI veya IDE durumunda olmasına dikkat edin.
    4. Bu ayarlar yapıldıktan sonra F10 tuşuna basarak kaydedip çıkın.

Bilgisayar yeniden başlarken F1'den F12'ye kadar olan tuşlarından birisi POPUP menüsünü açacaktır. Bilgisayarınız açılırken başlangıçta hangi tuşla POPUP menüsünün açılacağını yazar. Eğer burası hızlı geçiyor ve okuyamıyorsanız, Klavyedeki PAUSE tuşuna basarak bilgisarı durdurarak okuyabilirsiniz.

POPUP menüsünün açıldığını varsayıyorum ve oarda USB HDD seçeneğini seçerek verdiğim dosya içindeki menüye ulaşacaksınız. Menüden Windows 7 Isletim Sistemini USB'den Kuruluma Basla-->> seçeneğine klavyenizin OK tuşları ile gelerek ENTER tuşuna basmanız yeterli olacaktır.
    Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alonso Menendez -- 22 Eylül 2015; 18:01:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    exper bilgisayar format sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.