Şimdi Ara

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
519
Cevap
15
Favori
28.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En azından dokunabildiğimiz bir materyal oluşu güzel.

Kasetlerde,(DAT hariç) makara bantlarda plak gibi analog medya bu yeterli. ve de müzik dinlemek daha bir zevklidir gerek kaset gerek plakdan. Özellikle sevdiğiniz albümleri idealinizdeki bir cihazla/larla hem seyredip hem dinleyince alınan haz müzikden daha bir keyif aldırıyor.

Tabi kişiye göre değişir bu. Kimine angarya gelebilir kişi arşivini oturduğu yerden yönetmenin rahatlığını da sever
  • Bende Technics' in sizin modelinize çok benzeyen tek kasetçalarlı, tek kafalı ve auto reverse özelliği olmayan bir deck var. Doğru dürüst kullanmadım. Çok temiz öyle duruyor. Modelini şimdi yazamıyorum. Çünkü yaklaşık 1.5 aydır evden uzaktayım. Bunların kristal ve motor lastikleri satılıyor mu? onu bile bilmiyorum. Yaklaşık 3 ay önce kaset koleksiyonumdan birkaçını dinleme fırsatım olmuştu. Technics amplifikatörü de var. O da sapsağlam. Satmam. Çok seviyorum onları öyle dursunlar.
  • Merhaba,
    Bende de Technics RS-TR575 kasetçalar var. 1997'de Sıfır almıştım. Çok fazla kullanmıyorum. 20 yıl sonra (geçen hafta) dişli sesi geldi. Tamir etmek için ilk defa açtım. Dişlisini söktüm İstanbul'u nerdeyse altüst ettim ancak hiçbir yerde bulamadım.
    Bu konunun çözümü için fikri olan arkadaş var mı?
  • 5 senedir falan Akai GX-R35 kullanıyorum.

http://www.vintagecassette.com/akai/gx_r35/reviews

Lastik değişimini kendim yaptım. Günün birinde bozulursa bakacağız artık.
  • Bana şöyle üst düzey, malzeme ve işçiliği iyi, sorun çıkarma ihtimali düşük, 3 kafalı bir kaset deck önerebilecek bir arkadaş var mı ?

Tek ya da çift kasetçalar olması hiç farketmez. Kalite ve sorunsuzluk arıyorum
  • Bütçe orantılı konu bu iş ve cihazda mümkünse auto reverse ve çift deck olmaması lazım. Şimdi istisna cihazlar var Nakamichi'nin Dragon,RX505 gibi. NAAC yani otomatik azimuth kontrol vardır bunlarda ama CR7 veya ZX9 çok daha iyidir bunlardan mesela.. Bütçe iyiyse 1000ZXL bakabilirsiniz.

TEAC V6030-8030s bunlar 90 ortasından sonra (mekaniğin iyice oturduğu dönemde)en son yaptığı cihazlarıdır. veya R9000(ESOTERIC)önerebilirim. Nadir ve aranan cihazlardır. 8030s kullanıcısıyım şu an. Efsane Z serilerine de bakabilirsiniz..
    Sony K700ES ve üstü seriler olabilir.
    Pioneer CT91-93 serileri (Reference Cassette Deck yazan hemen tüm serisi) CTF'ler var biraz daha vintage görsellik lazımsa 9xx'lü altına bakmayın bunlarda.
    AIWA Excelia serileri olabilir; XK-S9000 mükemmeldir özellikle ve zor cihazdır ama dışarıdan temin edilebilir.. yine XK-009, AD-F800 hatta AD-F770-990 modelleri çok iyidir. 990 Dragon slayer olarak bilinir.
    AKAI GX75-95MKII modelleri güzeldir cam kafadır bunlar (daha uzun ömürlü gerçi kullanıcı belirler bunu)
    Harman Kardon CD-491 olabilir. Bu cihaz Dragon killer olarak da bilinir..
    Yamaha K-1000 modeli güzeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 4 Kasım 2017; 14:36:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Bütçe orantılı konu bu iş ve cihazda mümkünse auto reverse ve çift deck olmaması lazım. Şimdi istisna cihazlar var Nakamichi'nin Dragon,RX505 gibi. NAAC yani otomatik azimuth kontrol vardır bunlarda ama CR7 veya ZX9 çok daha iyidir bunlardan mesela.. Bütçe iyiyse 1000ZXL bakabilirsiniz.

TEAC V6030-8030s bunlar 90 ortasından sonra (mekaniğin iyice oturduğu dönemde)en son yaptığı cihazlarıdır. veya R9000(ESOTERIC)önerebilirim. Nadir ve aranan cihazlardır. 8030s kullanıcısıyım şu an. Efsane Z serilerine de bakabilirsiniz..
    Sony K700ES ve üstü seriler olabilir.
    Pioneer CT91-93 serileri (Reference Cassette Deck yazan hemen tüm serisi) CTF'ler var biraz daha vintage görsellik lazımsa 9xx'lü altına bakmayın bunlarda.
    AIWA Excelia serileri olabilir; XK-S9000 mükemmeldir özellikle ve zor cihazdır ama dışarıdan temin edilebilir.. yine XK-009, AD-F800 hatta AD-F770-990 modelleri çok iyidir. 990 Dragon slayer olarak bilinir.
    AKAI GX75-95MKII modelleri güzeldir cam kafadır bunlar (daha uzun ömürlü gerçi kullanıcı belirler bunu)
    Harman Kardon CD-491 olabilir. Bu cihaz Dragon killer olarak da bilinir..
    Yamaha K-1000 modeli güzeldir.

Detaylı ve bilgilendirici cevabınız için çok çok teşekkür ediyorum. Modelini yazdığınız cihazları teker teker incelemeye başladım. Sanırım epey bir zamanımı alacak karar vermem.

İyi bir kaset deck' in, tek deck olması gerektiğini çok yerde duymuştum ama auto reverse neden olmamalı ? Kalibrasyonu mu bozuyor auto reverse ?

• Araştırma yaparken azimuth terimine rastlayacaksınız mesela rx505 modeline bakın videolardan kafa hiç oynamaz sabittir. (Bu ve Dragon istisna iyi cihazlar auto-reverse olarak) Bu ayar diğer auto-reverse özellikli cihazlarda biraz problem bir konu. Ancak master cassette deck tip modeller de bu durum kafa değişmedikçe ayar kaçmaz. Amatör kayıt yapan ve standart bir dinleyici pek yanaşmaz bu cihazlara. Pratiklik arar yani auto-reverse modellere bakanlar.

Siz 3 head 3 motor yazan modellere bakın videolarını izleyin kalibrasyon nasıl yapılır görün zaten bu videoları inceleyince kullanan kişilerin ne seviyede olduğunu ne tip cihazlar kullandığını ve cihazların seviyesini gözlemleyerek ölçebilirsiniz.. Stüdyo seviyesinde cihazlar genellikle bu tarz cihazlardır.

Kalibrasyon mesela benim kullandığım cihazda aynı marka ve model kasetler de bir daha bias ayarı ve gain ayarı yapmaya gerek kalmıyor. Farklı tip model kasetler de bunu baştan mecburen yapıyorsunuz bu başka bir konu tabi. Kayıt kalitesi üst seviyedir bu tip cihazlarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar elimde mitsubishi namı diğer diatone dt 4550 deck kasetçalar var.
    set olarak elimde kaliteli cihaz yanlış hatırlamıyorsam 78 model
     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

velakin şöyle bi sorun peyda oldu; kaset çalarken ya da play tuşuna basıp boş çalıştırdığınızda daha bariz anlaşılıyor. Belirli aralıklarla (rasgele bi aralık değil sabit aralıklarla) dıt gibi bir ses (tanımlaması zor duymanız gerekir) geliyor bu sesin peşine vu metrenin ibreleri hareket ediyor. Nedir ne değildir çözemedim. Açıp baktım mekanizmasını söktüm temizledim sürten yeri var mı diye baktım ama sorun nedir anlayamadım.Bilen gören tecrübe etmiş arkadaşlar varsa bilgi ve yardımlarını beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathell -- 25 Kasım 2017; 15:16:18 >

• Arkadaşlar benimde pioner sp 570 model 5 katli bir müzik setim var.Kasetçaları play yaptıgımda sürekli dönüyor ama müzik çalmıyor sebebi nedir acaba ?

• Konuyu hortlatacağım biraz.

Arkadaşlar;

Öncelikle forumda yazdıklarınızı okumak ve bilgilerinizden faydalanmanın keyfi ayrı. Belirteyim. Sayenizde hifishark hifiengine le akraba olduk diyebilirim.

Sony Lbt müzik setim var. Kasetçalarları çalışmıyor. Seneler önce içini temizlerken lastiklerin koptuğunu görmüştüm. Geçenlerde de yaptığım temizlikte; erimeye yüz tutmuş bu kayışları makaralardan iyice temizledim fakat yerine kayış ya da paket lastiği takmadım. Sony'nin tüm mekanikleri sağlam olsada ayrıca bir kaset çalar almak istiyorum. Çünkü bu seti sadece amfisi için kullanmaktayım. İlerde diğer komponentleri tamamlayınca bu seti sarmalayıp kaldırcam yine.

Kasetçalardan sonra hoparlör > amfi > eko > diye gideceğim. 10-12 sene ye size yetişirim gibime geliyor.

----

Geçen hafta gittiğim antika pazarında 90'lara ait kasetler aldım. Eve gelip kablo sıyırmaya başlarken buldum kendimi. Lisedeyken yaptığım gibi.

Aracımdan çıkan, Sony XR-3750 35x4 watt kasetçalar kenarda duruyordu. LBT'nin (LBT-LX9AV) surrond hoparlörlerini bu sete bağladım. 4 ohmluk çıkışlara 8 ohmluk bu minik hoparlörleri bağlamanın bir zararı var mı bilmiyorum ama sesi fazla açmıyorum zaten.

Şimdi bir kasetçalar almak istiyorum. Burada sizden yardım isteyeceğim. Şimdilik Sony LBT'ye bağlayacağım. Giriş seviyesi orta karar bir dec beni mutlu eder diye düşünmekteyim. Çünkü kaset gerçekten pratik geliyor. ve ses sizlerin dediği gibi yormuyor. Tısss sesi. Muhteşem. :)

Fakat karmaşa şurada başlıyor. Forumda sizlerin tavsiye ettiği giriş modellerini dahi malum sitelerde bulmak zor. Bulup almaya gidiyorum; ilanda yazılmayan arızaları görüyorum cihazlarda. 2-3 defa deck almaya gittim bir türlü nasip olmadı. Sabır işi gerçekten. Ses çıkışında çatır çatır kablolar mı dersin. Düğmeleri, butonları, elektrik süpürgesi torbasında arayan mi?

Biliyorum Sony LBT kaliteli ses elde edebileceğim bir müzik seti değil ama şimdilik kasetçalar alıp elimdeki kaset arşivini [(arşiv de normal bandrollü arşiv. arşiv de giriş seviyesi :) ] dinleyebileceğim basit bir şey istiyorum. Bütçem 300-400 TL. İyi forumlar.

• Technis M260 aldım. Sony ye bağladım.
  • merhaba, elimde 1995 de aldığım resmini gördüğünüz japon malı pioneer ct-w620r deck var ve en eskisi paul simon - graceland le başlayıp devamında hala elimde bulunan 20-30 yaşlarında ki kasetlerimi hala dinlemekteyim. kaset dönmüyor kapak kitliyordu, lastiklerini değiştirdim geçen sene, şimdilik çalışıyor..

elbette kasete takılı kalmıyorum, mesela geçenlerde net ten graceland albümünün 25. yıldönümü albümü indirdim. o nuda cd ye kopyaladım.

cd çalarım daha eski, milliyet pazarlamadan almıştım sene 1991.. 6 lı, tık tık diye ses(şarkı sesi) çıkarıyordu 3-5 senedir meğer lensi havada tutan yumuşak kauçuk ezile ezile küçülmüş..bir operasyonla onuda düzelttim artık sorunsuz. lastikleri hala iyi..

amfim vardı pio A-229 (25+)o da parazitli ses çıkarıyor.. input seçici kafa yıpranmasına bağlı.. geçen ay bluetooth lu yamaha stereo receiver aldım.. cep ten ve laptop dan müzik dinleyebiliyorum.
    pioneer ı yazın söküp o parçayı ya tamir etmenin yoluna bakacağım yada mekanik aksama elektronik input selector takıp 8 kablo lehimleyim çalışır hale getireceğim tekrar..

bu sistemde pioneer cs-3070 3 yollu 8 ohm 120 watt lık hoplar çalışıyor

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

Ct-w620r özellikleri
    Ble tuşu.. Kasete kayıttan önce kaseti analiz edip bant kalitesine bağlı ses kayıpları önleyip kayıt yapar.
    Flex.. Tiz kayıplarını kazandırır.
    Relay, skip.. Şarkılar arası boşluk fazla ise veya kaset sonundaki boşluğu algılar, ileri sarıp sizi dak larca bekletmez.
    İleri geri tuşları.. Arka arkaya basarsanız +2, -3 gibi ilerdeki gerideki şarkılara atlar. Sevmediğiniz şarkıları hatasız pas geçersiniz.
    Uzaktan kumandalı pio amfiniz varsa aöfi kumandasındaki tuşlarla kontrol edersiniz, cd den kasete tek tuşla senkronize kayıt yaparsınız.

Cd çaları 30, 45, 60 lık programlarsınız kaset 60 lıksa 2x30 dak şarkıları yerleştirir ve kopyalar..

Ozamanlar için mükemmel özellikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 29 Aralık 2019; 16:37:55 >

• Bende technisi ekledim fakat kasetlerin kalitesizliğinden dolayı çok da iyi bir ses alamıyorum Sony müzik seti ile. Aynı şarkıları (bazıları) youtube dan dinlediğimde daha net çalıyor.

Bende kasetleri araba teybinden (Sony)den dinlemeye devam edeceğim. Bunun içiinde iki tane Elta hoparlör ekledim.

Bir tane de uygun 16 amper adaptör buldum fakat daha almaya gidemedim.

Zamanında plastiğini kırıp, pencereden fırlattığımız ses makaralarına şimdi para verip almak komik geliyor gerçekten :) ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

• Selamlar,

Elimde epeyce kasetim var ve pio vsx921 amfi ve pio 5+1 kolon sistemim de var.

bir deck kasetçalar alayım arada bir açıp kasetlerimi dinleyeyim dedim, ve mevcut pio sistemimle uyumlu ve mümkünse pio deck almak istiyorum.

net de pio nun uygun fiyatlı deckleri var ama düşük bir maliyetle alabileceğim öncelikle pio olacak deck kasetçalar önerir misiniz?

Öncelik Ankara olursa elden alma şansım olur, şimdiden teşekürler..
  • bu da benim cihazım, sistemde şu an eksikler var, düzenlediğimde foto ve video paylaşacağım. ilk basım kağıt baskı, masteri digitale bulaşmamış 94 öncesi kasetleri değerlendiriyorum.

technics rs-b905

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 18 Şubat 2020; 20:18:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Selamlar,

Elimde epeyce kasetim var ve pio vsx921 amfi ve pio 5+1 kolon sistemim de var.

bir deck kasetçalar alayım arada bir açıp kasetlerimi dinleyeyim dedim, ve mevcut pio sistemimle uyumlu ve mümkünse pio deck almak istiyorum.

net de pio nun uygun fiyatlı deckleri var ama düşük bir maliyetle alabileceğim öncelikle pio olacak deck kasetçalar önerir misiniz?

Öncelik Ankara olursa elden alma şansım olur, şimdiden teşekürler..
    pioneer en çok bulunan, zamanında en çok satan kaset decklerdendir. üst seviyeleri çok para isteniyor ve nadir oluyor. size tavsiyem tek kaset bir cihaz almanız olacak. minimum 500tl gibi bir rakamı gözden çıkartmalısınız.

tabi bu ilanlar ankara dışı

• quote:

Orijinalden alıntı: focusrite

pioneer en çok bulunan, zamanında en çok satan kaset decklerdendir. üst seviyeleri çok para isteniyor ve nadir oluyor. size tavsiyem tek kaset bir cihaz almanız olacak. minimum 500tl gibi bir rakamı gözden çıkartmalısınız.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-pioneer-ct-339-deck-782049578/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-pioneer-ct-449-kasetdeck-781924991/detay

tabi bu ilanlar ankara dışı

Alıntıları Göster
    Geç kaldınız...

Ct 606w dr çiftkasetl bir cihaz aldım...

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Geç kaldınız...

Ct 606w dr çiftkasetl bir cihaz aldım...

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun güzel cihaz

• quote:

Orijinalden alıntı: R41NM4K3R

bir hi fi sistemde hala kaset deck olmalı bence, yıllaraca biriken kasetleri çöpe mi atalım, mp3 ü var diye kullanmayalım mı? bir plak değil, belki bilimsel bir açıklaması da yok ama bir şekilde kasetin de farklı bir aroması var sanki.
    hort olacak ama..

çok haklısınız.. kasetler özellikle 96-95 öncesi çoğu digitale bulaşmamış direk analog masterden çoğaltılmış ve yapısı itibari ile bizlere analog ulaşan kasetler. manyetik bozulmaya uğramamış ise tonları harika sıcak geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.