Şimdi Ara

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
521
Cevap
15
Favori
28.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Rica ederim, ben teşekkür ederim hocam. Gençliğimde tam bir kaset dek manyağıydım. Yurtdışındaki arkadaşlarıma dergi, kitap ne bulursam ısmarlardım. Hatta BASF'ın manyetik kayıtla ilgili teknik bültenlerini bile ezberlemiştim. Ama tabii o bilgilerin çoğu yaşla birlikte uçtu gitti. Üstelik arşivimi de eşim yer kaplıyor diye serzenişte bulununca elden çıkarmıştım. Şimdi çok üzülüyorum çıkardığıma.

Hala daha bana göre en hayran olunası hifi ekipmanı kaset ve makara dektir çünkü hem mekanik hem elektronik yaratıcılıkla ortaya ortaya çıkmış eserlerdir.

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

Gençliğinde kaset dinleyip de şimdi popüler olduğu için plakçıyım diye geçinenlerin anlamayacağı konu 😊

• freedomfighter kullanıcısına yanıt

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! Katılıyorum.

• İlana koyar koymaz satıldı. ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! 

Aiwa AD-R707

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yörükoğlu2014 -- 31 Ocak 2025; 14:20:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harman Kardon Td -4200 bugün elime ulaştı.
     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

• Yörükoğlu2014 kullanıcısına yanıt

Önemli değil hocam,ne zaman müsait olursanız zaten 2-3 kişiyiz bi acelemiz de yok.

• Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun. Güle güle dinleyin. Cihaz fabrikadan yeni çıkmış gibi görünüyor. Deneme şansınız oldu mu? Sesi nasıl?

Hayırlı olsun, pek kullanılmamışsa benziyor.

Çok teşekkürler daha iyisi sizlere nasip olsun,kaset hiç yok yanımda ,arkadaşım pazartesi geliyor yanıma boş kaset getirecek elimdeki wiim pro ile bir kayıt yapıp deneyeceğim.

Cihaz gerçekten yeni gibi alt köşe taşıma esnasında minik bir ezilme olmuş oraya bir bakım düşünüyorum nasıl olur bakacağım.

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler Abi,evet sanki sıfır gibi ,içi dışı pırıl pırıl bir cihaz.Belkide yıllarca yattı bir kenerda 20 yıldır kaset işi meraklısı hariç bitti zaten.

Aiwa AD-R707, güzel çalıyor cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslan Mustafa -- 1 Şubat 2025; 22:13:52 >
  • Bugün ilk denemeyi yaptım
    Yurtdışında olduğum için yanımda hiç bir şey yok arkadaşım izinden döndü benim evden 1 tane Sony 90 Type1 boş kaset getirdi.

Şarkı kaynağı Apple Music kayıpsız
    Bluetooth ile wiiim pro plus cihaza aktarım yapıldı
    Kaset deck'e aktarım yapan cihaz Wiim pro plus
    Kemal abiden aldığım önergeler doğrultusunda bir kayıt yaptım yapabildiğim kadar
    Ben sesini çok sevdim kesinlikle video çıktığı gibi değil line girişi arayüzü olmadığı için böyle kayıt yapabildim.
    Ses tarifi tam benim tarzım 70'li 80'li yılların solid stade tadında.
    Bunda wiim amp katkısı büyük olabilir çünkü kendi sesi öyle amfinin.

Mustafa Arslanyoutube
    Harman/Kardon TD-4200 & Wiim Amp
    https://www.youtube.com/watch?v=5UY8rpQi7WQ&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslan Mustafa -- 4 Şubat 2025; 5:59:57 >

Cihaz çok güzel hayırlı olsun yeniden. Dediğiniz gibi line-in den yapılmayan video kayıtları telefondan telefona farklılık gösteriyor. Eminim ki cihazı canlı canlı dinlemenin keyfi bi başkadır. Güle güle kullanın. Tam koleksiyonluk bir ürün.

Çok teşekkürler,tam koleksiyonluk.Bir kaç cihaz daha aldım onları burada paylaşmadım çünkü kendimde görmedim onlar eve gitti.

İzine gittiğimde paylaşırım tabi onlar 70 li yılların cihazı.

Bende iphone için line in girişli bir aparat aldım eve giitiğimde deneyeceğim.

• Sony TC-K570 bakım sonrası ilk deneme

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !Yörükoğluyoutube
    Sony TC-K570 Ferdi Tayfur - Hatıran Yeter
    https://www.youtube.com/watch?v=4BMIKDK7SC8
  • Android telefonumun type-c portunu direk ses usb ses kartına bağladım. Open Camera uygulaması ses kaynağını harici ses kartı seçerek kayıt yaptım. Telefonun kendi kamera uygulaması sadece dış sesleri kayıt ederken Open Camera uygulaması ile artık telefonumu line-in giriş cihazı olarak ta kullanabiliyorum. Gerçekten büyük kolaylık oldu.

Cihaz akıyor maşallah,eline sağlık hocam çok hızlı geçtin bakım onarım işlerine,bu cihazın ön panelde çok temiz gibi duruyor. Yakın fotoğrafları vaktiniz olduğunda paylaşırsanız çok güzel olur.

Satmak üzere satın aldığım cihazlar bunlar. Alacak olan kişi problemsiz , sıkıntısız zevkle kullanır inşallah.

Buda beni bayağı uğraştıran cihazlardan biri oldu.

Denon DRM-800

DENON DRM-800 Ferdi Tayfur - Sabahçı Kahvesi
    https://www.youtube.com/watch?v=lkF_Q-HIvHM

Eline emeğine sağlık hocam,senin katkınla piyasaya güzel bakımlı cihazlar giriyor ne güzel.

Bu cihazda çok güzel çalışıyor sesini beğendim 😊

• Merhabalar.

Denon DR-M22 3 kafa cihaz onarım ve bakım sonrası son hali.

Cihaz elime geçtiğimde okuma kalitesi gerçekten çok kötüydü , kayıt hiç yapmıyordu. Sök tak , ince ayar , olmadı bir daha sök bir daha tak . Bir şekilde kaset okutabildim ama kayıt yine yok. Baktım olmayacak bir profesyonele danışma ihtiyacı duydum ve durumu Uğur AKSOY beyefendiye anlattım. Kendisi kafanın bozulmuş olabileceğinden bahsetti ve line-in den kayıt kafasına kadar ulaşan bütün yolları kontrol etmemi istedi. Kontrol sonrasında sinyalin kayıt kafasına kadar geldiğini fakettim. Demekki problem kafadaydı. Bir daha parçaladım bütün mekanizmayı son bir umutla ve sonunda problemi buldum. Benden önceki tamirci arkadaş herhalde Azimut ayarının yapıldığı bağlantı noktası kırılmış olacak ki ya başka bir parça eklemiş ya da orijinalini japon yapıştırıcısıyla tutturmaya çalışmış. Azimut ayarı tamamen bozulduğu için hiçbir şekilde kayıt yapmıyor.

Orijinal parçayı bulamayacağımdan 1cm yükselteci mekanizmaya vidaladım.

İlk deneme

Denon DR-M22 deneme
    https://www.youtube.com/watch?v=Ij-mNi6gPi4

Buda son hali .

Özellikle denemek için en kalitesiz boş kasetlerden biri olan Promix ile denedim

Kaynak: Youtube Music

DENON DR-M22 Orhan Gencebay - Al Senin Olsun
    https://www.youtube.com/watch?v=fRtundvvrJA

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.