Bildirim
''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
set uyumlulugu acisindan pioneer ct-757 dusunuyorum. pek kullanacagimi sanmam amac oncelikle dekor ve tatmin :) -
-
Bir kaç tane değiştirdim. Son olarak sony TC U2 kullanıyordum. O iflas ettiğinden beri henüz bir şey almadım -
O modelin VUmetreleri çok şık. Rahat 40 senelik bir cihaz.quote:
Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.
Bir kaç tane değiştirdim. Son olarak sony TC U2 kullanıyordum. O iflas ettiğinden beri henüz bir şey almadım -
technics rs-tr474 çift kasetçalar kullanıyorum. Elimdeki kasetleri pcye aktarmak için ve bazen kaset kopyalamnak için 7 sene önce almıştım yeni yeni bir yüzü problem çıkarmaya başladı. deck meraklılarına tavsiye ederim. Ayrıca Teac w-860 cihazıda mevcut bu cihazda dinleme amaçlı kullanıyorum. Cihazın kayıt esnasında filitreleme özelliği mevcut.quote:
Orijinalden alıntı: Mer_SL
O modelin VUmetreleri çok şık. Rahat 40 senelik bir cihaz.
Alıntıları Göster -
-
Bu mini set tarzı sanırım. -
-
merhaba arkadaşlar ben de kaset dinleyicisiyim ancak oto teybini evde kullanılacak şekilde ayarladım. kasetten müzik dinlemenin tadı başkadır. -
Kasetçalarlar soft bir müzik sunuyorlar. Bu benim hoşuma gidiyor. Dinlerken insanı yormuyor. Bir de işin keyif noktası var tabi. Tamamen mekanik olmaları ise ayrı bir zevk veriyor. Günümüz teknolojisi malum çok gelişti. USB ye dilediğimiz kadar şarkı atıp kasetçalarların zahmetleri olmadan müzik dinleyebiliyoruz. Fakat biraz da bu işin zevklerini tatmak lazım. Bu yüzden, iyi bir kasetçalar ile çok güzel deneyimler edinilebilir.quote:
Orijinalden alıntı: sszss
merhaba arkadaşlar ben de kaset dinleyicisiyim ancak oto teybini evde kullanılacak şekilde ayarladım. kasetten müzik dinlemenin tadı başkadır. -
-
Ben böyle mekanik olarak çok özellikli kaset decklerden çekiniyorum biraz. Çünkü zamanla bazı özellikleri arıza yapıp tamiri sıkıntılı olabiliyor.
Ayrıca auto reverse olan cihazlara pek sıcak bakamıyorum. Bende 2 tane pioneer auto reverse Cihaz vardı ikisinde de sürekli kristal ayarı yapmak gerekiyordu. Bir yüz bitip diğerine geçince kafa döndüğü için balansı şaşıyordu. Bu da sesde bariz bir şekilde farkediliyordu. Benim bildiğim kadarıyla üst seviye kaset deck lerde auto reverse özelliği çoğunda olmuyor. Mesela pioneer ct-939 referans kasetçalarda yok. -
CT 939 ile CT 9 aynı sınıfa koymayın . bakmayın öyle referans ıvır zıvır yazdıklarına . elit serisi deseydiniz aynı sınıfta sayardım .quote:
Orijinalden alıntı: Mer_SL
Ben böyle mekanik olarak çok özellikli kaset decklerden çekiniyorum biraz. Çünkü zamanla bazı özellikleri arıza yapıp tamiri sıkıntılı olabiliyor.
Ayrıca auto reverse olan cihazlara pek sıcak bakamıyorum. Bende 2 tane pioneer auto reverse Cihaz vardı ikisinde de sürekli kristal ayarı yapmak gerekiyordu. Bir yüz bitip diğerine geçince kafa döndüğü için balansı şaşıyordu. Bu da sesde bariz bir şekilde farkediliyordu. Benim bildiğim kadarıyla üst seviye kaset deck lerde auto reverse özelliği çoğunda olmuyor. Mesela pioneer ct-939 referans kasetçalarda yok.
auto reverse özelliği üst sınnıfta olmaz düşünceniz yanlış . çift kaset çalar deseydiniz tamam derdim . 80 lerde özellikle Nakamıchı ve Akai gibi popüler markaların üst segmentlerinin çoğunda bu özellik vardır .
CT 7-8-9 aynı mekanizmayı kullanır , çok sağlam yapıdadır , bir kaç serisi elime geçti , mekanik hiç bir sıkıntı yaşamadım . azimuth ayarı öyle kafaya göre ayarlanmaz , çok severiz o ayarı kurcalamayı
-
Elit serisinde de yok auto reverse (örnek ct-91) belki diğer elit serilerinde vardır bilemem.
Kaseti hafif boğuk çalınca ufak bir kristal ayarı ile güzel ses vermesini sağlayabiliyorduk sevdiğimden değil en kolay o şekilde halledebildiğim içindi -
Fabrika o ayarı master kasetle yapmıştır ,boğuk çalması sizin kasetinizin kötü oluşundan veya yine azimuth ayarı bozulmuş başka teypten kayıt yaptığınız içindir . -
Dediğinizi anlıyorum fakat, kasetin bir yüzü bitip diğer yüzüne otomatik başladığı zaman boğuk çalmaya başlıyordu. Bunu 4-5 dinlemeden sonra yapıyordu. Sanki 4-5 kaset dinledikten sonra ayarı hep bozuluyor gibiydi. Kayıtta bir problem yoktu. İyi bilirsiniz ki, auto reverse kasetçalarların kristali kaset bittiği zaman tam tur ters dönüyor. En azından benim cihazın çalışma prensibi öyleydi. Cihaz sanırım tam tur döndüğü zaman eski yerinde olmuyordu ve ayar yapıp düzeltmek gerekiyordu. Sonra satmaya karar verdim. O günden beri tekli deck ve auto reverse olmayan cihaz kullanıyorum. Bahsettiğim cihaz Pioneer CT-W910R idi.
Bu mesaja eklenen görseller:
-
Daha önce yazdığım gibi çift kaset çalarlar ucuz sistemlerde oluyor . mekanizmalar size onlarca yıl hizmet edecek diye kural yok ,bakımları yapılırsa ,eğer mekanizmada ciddi aşınma yoksa tekrar eski sağlıklı haline geri döndürülebilir . Toz ve kurumuş gres en büyük düşmanıdır . gerekiyorsa sökülüp temizlenip yeniden montajlanması gerekir .bazı yayların tansiyonu düşer , gereken çekmeyi veya itmeyi yapamaz ,bunlar yıllar içinde oluşan basit problemlerdir ,yeterki kırık ,veya aşırı aşınmış parça olmasın . -
Bu arada bir ilave yapmak istiyorum. Her cihazda kafa tam tur dönmüyor, belirttiğiniz bazı cihazlar için geçerli. Mesela kendi kullandığım AKAI 'de kafa her daim sabitti.quote:
Orijinalden alıntı: elektürükçü
Daha önce yazdığım gibi çift kaset çalarlar ucuz sistemlerde oluyor . mekanizmalar size onlarca yıl hizmet edecek diye kural yok ,bakımları yapılırsa ,eğer mekanizmada ciddi aşınma yoksa tekrar eski sağlıklı haline geri döndürülebilir . Toz ve kurumuş gres en büyük düşmanıdır . gerekiyorsa sökülüp temizlenip yeniden montajlanması gerekir .bazı yayların tansiyonu düşer , gereken çekmeyi veya itmeyi yapamaz ,bunlar yıllar içinde oluşan basit problemlerdir ,yeterki kırık ,veya aşırı aşınmış parça olmasın . -
Nakamıchı RX 505 de örneğin kaset döner bazı tape lerde kafa ileri geri hareket eder . kafa normal kristallere göre farklıdır , oto teyplerindeki gibidir .quote:
Orijinalden alıntı: enerji78
Bu arada bir ilave yapmak istiyorum. Her cihazda kafa tam tur dönmüyor, belirttiğiniz bazı cihazlar için geçerli. Mesela kendi kullandığım AKAI 'de kafa her daim sabitti.
Alıntıları Göster
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
İzlemeyen varsa Techmoan'ın bir videosunu şuraya bırakayım. Ben kaset teknolojisini kötü zannediyordum. Meğersem üç kuruşluk YUMATU cihazlarla NR'siz en ucuz kasetlerden dinlediğimiz için öyle sanmışız. :) |
Benzer içerikler
- akıllı kumanda kodları
- hoparlör anfi bağlantı şeması
- optik ses çıkışı 3.5 jack a dönüştürme
- hoparlör ohm nedir
- dac nedir
- dolby audio nedir
- en iyi hoparlör markaları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X