Şimdi Ara

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
15
Favori
27.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Deck benim. Kenarda duruyordu. Kozmetik olarak iyi durumda değildi. Sol mekanizmayı çıkardım çünkü sadece sağ taraf kayıt yapıyor. Modül rec tuşuna basınca aktif oluyor . Can sıkıntısından böyle birşey denemek istedim. YouTube da görmüştüm. Modülü Aliexpress ten aldım. Ben oldukça memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yörükoğlu2014 -- 8 Temmuz 2024; 10:3:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yörükoğlu2014 kullanıcısına yanıt

Farklı bir proje olmuş. Videoyu merakla bekliyoruz.

• Bu da bahsettiğim radyo. Yıllarca tüm sülalenin elinde gezdikten sonra tavan arasında bulundu...

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

Sorunlar:

- Hiç çalışmıyor.

- FM Radyo çalışmıyor.

- LW-MW radyoları çalışmıyor.

- Kasetçaların lastikleri yok (gerçi kasetçaları yenilemeyi düşünmüyorum. Bakalım. Duruma göre.)

- Kasetçalar kapağı yok.

- Frekans düğmesi dönüyor ama ibre yerinden kımıldamıyor.

- Ses LEVEL ışıkları sökülmüş. (Bunu buldum yerine takacağım.)

- Güç girişi ve pil girişlerinin kabloları koparılmış. (Anakartın neresinde olduğu da belli değil. Nasıl işin içinden çıkacağım bilmiyorum)

- Radyo seçme butonu kırık ve TONE ayar buton potansı yerinden sökülmüş.

- Yılların getirdiği kozmetik yorgunluk

Yapılacaklar:

- Cihazın enerji bacakları tespit edilip ilk enerji verilecek.

- Komple sökülüp plastik aksamlar ve hoparlör ızgarası ayrılacak.

- Tüm plastik aksamlar zımparalanıp boyaya hazırlanacak.

- Radyo frekansları çalışıyordu diye hatırlıyorum. (en son bu radyoyu çalışır vaziyette iken 22 sene önce görmüştüm.) Eğer sorunsuz çalışıyorlarsa problem yok. (DÜZELTME: az önce denedim, çalışmıyorlar.  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! )

- İbrenin ileri-geri gitmesini engelleyen şey neyse, düzeltilecek.

- Kasetçalar mekanizması komple sökülecek. Çıkanlar yedek parçaya. Ön tarafa uygun bir plastik kapak uydurulacak.

- Hoparlör değişecek.

- Ses LEVEL ışıkları yerine takılacak.

- Airplay modülü yapmak için bir onion omega 2 programlanacak. Bluetooth modülü olarak da XY-WBRT kullanacağım. (bu arada inanılmaz başarılı bir modüldür. Gecikmenin sıfır olduğu bt 5.0 ucuz bir modül. kesinlikle tavsiye!) REW ve PLAY tuşlarını bu modülleri aktifleştirmek için kullanabilirim. Enerji cihazın anakartından.

- 2 tane 18650 ve bir adet balans modülünü pil yuvasına yerleştirip cihazı TAMAMEN şarjlı hale getirebilirim. (Bunun için kararsızım. Bakacağız)

- Eğer cihazı şarjlı hale getirirsem LEVEL kısmı altındaki Battery EMPTY/FULL kısmına şarj ışıkları (led) konulacak.

- Radyo seçme düğmesini 3 aşamalı bir butonla yenileyeceğim.

- TONE kısmına uygun potans ve bulabilirsem 3D yazıcıdan yandaki ses düğmesinin aynısından bir tane.

- Cihaza bir teleskopik anten eklenecek.

- Cihazın kasası renklerine sadık olarak boyanacak.

Bana şans dileyin.

Bu radyo çok değerli çünkü rahmetli babamın gençliğindeki ilk radyosuydu, evlenip gurbete gittiklerinde amcama bıraktıydı.

Ben de eğer hedefime ulaşabilirsem babamın defin günü her aşamada yanımızda olan amcama sürpriz olarak hediye edeceğim...

Dipnot: Babama bir Fatiha okur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 8 Temmuz 2024; 11:24:14 >

• robotica R kullanıcısına yanıt

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun babanızın. Çok değerli bir proje. İnşallah bütün eksiklikleri giderirsiniz. Aşamaları burdan paylaşırsanız bizlerde benzer projeler için feyz alabiliriz. Şimdiden kolay gelsin diyorum.

Hocam birde elinize geçerse Sony Tc-KA6ES inceleyin,bu cihaza kafayı taktım bulursam alacağım

Başarılar diliyorum

• Merhaba bir şey sorcam, deck sistemde ekolayzır var benim. Kaynakları artırdım cd ve pikap da var şu an. Daha önce tek kasetçalar varken sıkıntı yoktu kasetçalardan ekolayzıra, ekolayzırdan da amfiye bağladım mı sorun çözülüyordu. Merak ettiğim bütün kaynakları ekolayzırdan geçirme imkanı var mı yoksa hangi kaynaktan dinleyeceksem kablo mu değiştirmem gerekiyor her seferinde

• freedomfighter kullanıcısına yanıt

Merhabalar. Ben ekolayzeri amfinin tape monitor girişine bağladığım için bütün kaynaklar ekolayzerden geçmiş oluyor. Her seferinde kablo değiştirmye gerek yok.

• JVC TD-W354

Merhabalar. Sarı sitede satan arkadaş "sadece lastikleri değişecek başka sıkıntısı yok" demişti. Ama elime geçtiğinde durumun hiç öyle olmadığı anlaşıldı. Burdan o arkadaşa saygılarımı sunuyorum. Toplumumuzda çok ciddi ahlak sıkıntısı var. Düzeleceğini de zannetmiyorum. Neyse iki kayışla beraber 4 tane baskı lastiği ve iki kristali de değiştirmek durumunda kaldım. Sonuç gayet iyi oldu .

Benim kolonlardan duyduğum:

Kaynak: Pioneer PL-640 (Audio Technica AT-91 iğne)

Şarkı : Barış Manço - Ham meyvayı kopardılar dalından

Kaset : Raks AX46 Dolby NR: Dolby C

Bu da Wav formatında ham kayıt:

Kristaller Çelebi Elektronikten . Baskı lastikleri Tr'de yok . Olur da ihtiyaç duyanlar için Aliexpress linki.

https://tr.aliexpress.com/item/1005005522465697.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.35.76095c5feaqnW4&gatewayAdapt=glo2tur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yörükoğlu2014 -- 15 Temmuz 2024; 16:29:18 >

• Merhaba.

Ham sesi dinledim de...

Şunu 100 kişiye blind test ile kulakiçi kulaklıkla dinletin, bir kişi ayırt edemez! O kadar iyi olmuş, tebrikler.

Dipnot: KASUGA'dan ilk sesi aldım. Video paylaşacağım yakında.

Teşekkürler. Merakla bekliyoruz Kasuga'yı.

teşekkürler hocam işe yaradı büyük zahmetten kurtulmuş oldum tek tek tak çıkar falan. tape monitör'ün de mantığını anlamış oldum bu sayede neyi monitör ediyor diyordum :)

Benzerini ben de yaşadım deck alırken akai gx-75 alacaktım. 2-3 hafta araştırır yabancı forumlardan ordan burdan hatta facebook gruplarından öyle alırım. Baktım kaset kapağında kronik sorun oluyor diyor çoğu kişi. Satıcıya sordum yok öyle bir sorunu dedi. Artık neredeyse alcam bir de Facebook'dan bakayım dedim alan satan tamir eden var mı diye aynı deck orda çıktı karşıma kasetçalar kapağı sorun çıkarıp onarılmış daha bir sürü de sorunu varmış yapılmadan önce, son anda kurtardım almaktan.

• Benim Sony TC-209SD olanı yılbaşında izine geldiğimde @elektrükçü Uğur Aksoy abiye göndermiştim suntadan özel kutu yaparak zarar görmemesi için,baskı lastikleri değişimi ve bir kaç minik sorun için ,soğolsun Uğur abi onarımını yaptı mayıs ayı gibi Kurban bayramı öncesi kargo yaptı bana.
    Tekrar izine geldim test etmek için baktım kanalın birinden ses gelmiyor vu metr hiç oynamıyor ,içini açtım baktım kart kırılmış nasıl taşıma yaptılar bilmiyorum o kartın kırılacağı kadar.
    Demekki darbeyi emebilen paket yapmak gerekiyor.
    Sorun düzelirmi bilmiyorum uğraşmaya değermi bilmiyorum ama Uğur abi tekrar gördermemi istiyor müsait bir zamanda elden ulaştıracağım.

• Sony TC-WE805s

Neredeyse hurda olarak elime geçen cihaz. Kargocu amcalardan nasibini alarak çatlayan anakart. Sağ taraf çalışmıyordu. Motor sürücü transistörü bozulmuş. Kullanılan transistör 2sd1387'yi bulamadığım için hurda Technics anakarttan bulduğum 2sd1862'yi kullandım. "Bir atölyenin gücü elindeki hurda kadar değerlidir" demişti üstad Murat Şen. Şimdi ne demek istediğini tam olarak anladım üstadın. Ses kartı olarak Behringer kullandım.

Pınar Aylin'in bu kasetinde neredeyse 19Khz'ye ulaştım. Mükemmel kayıt yapmışlar.

Benim kolonlardan duyduğum:

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !Yörükoğluyoutube
    VID 20240722 113927
    https://www.youtube.com/watch?v=Awz1VgZ8AaE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yörükoğlu2014 -- 22 Temmuz 2024; 19:19:50 >

Zaten cihazlar ne kadar iyi olursa olsun ilk stüdyo ekipmanları ve kayıtları güzelse sonuçlar güzel oluyor orjinal albümlerde.

Elinize sağlık

• Arkadaşlar merhaba bende tam böyle bir konu arıyordum ve buldum mutluyum şimdi sizlerden yardım istiyorum deckimde (pioneer ct-1160R ne yaparsam yapayım çözemediğim bir sorun var bana bu deck çok sorun çıkardı rev kısmı oynatıyor ama biraz hızı bozuluyor arada fwd kısmı hiç oynatmıyor ve bazen arada rev yada fwd tuşuna bastığım zaman kaseti başa sarıyormuşum gibi hızıca haraket ediyor fwd kısmını nasıl çalıştırıcam bir fikrim yok video bıraktım sorunu gösterdim cevaplarınızı bekliyorum saygılar (videoyu gereksiz uzatmışım kusura bakmayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MenemenAdam_ -- 26 Temmuz 2024; 16:53:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MenemenAdam_ M kullanıcısına yanıt

Şuradan bi kontrol edin eksik veya deforme olmuş bi parçası var mı?

Mesajı nedense geç farkettim,Çok teşekkürler ediyorum,daha iyisi sizlerin olsun.

• Kulaklık ses ayarı olmayan kasetçalarlar için kulaklık amplifikatörü:

İnce ayar yaparken çok işime yarayan bir cihaz oldu. Amplifikatör düşük voltajda bile çok iyi sonuç veriyor. Güç için eski samsung cep telefonu bataryası kullandım. Tam kapasitede 4.20 volt değer veriyor ve yaklaşık 900 mah kapasitesi var. Çok uzun süre cihaza yetiyor. Şarj için Type-c TP4056 şarj devresi , line-in için 3.5mm dişi konnektör ve cihazın açık olduğu belli olsun diye küçük bir led ekledim. Amlifikatör LM4881 entegresi üzerine inşa edilmiş. Tinkercad ile basit bir kutu tasarladım. Kasetçaların ön tarafında kulaklık çıkışı hiç yok ise arka taraftan line-out da kullanılabiliyor. Cihazı sadece kasetçalarda değil bütün cihazlarda kullanabiliyorsunuz.Bilgisayar , telefon , mp3 çalar hepsinde denedim. Oldukça başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yörükoğlu2014 -- 2 Ağustos 2024; 13:1:12 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.