Şimdi Ara

CAT6 KABLO 1Gbps Görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet, başlık her şeyi anlatıyor aslında. CAT6 kablo aldım bilgisayarlar arası veri aktarmak için ancak ikinci bilgisayar daha gelmedi. Ben de kabloyu modeme takayım gerçekten 1GBPS veri mi aktarıyor göreyim dedim ama 100MBPS yazıyordu. Dosya aktarmak istediğimden o hız bana lazım yeni PC alacağım verilerimi de ona aktaracağım harici HDD'm yok yaklaşık 300 GB veri var. Çözüm yolu bilen var mı yoksa bilgisayarlar arası taktığımda 1Gbps alır mıyım?

• kullandığın kablo dahil marka model tüm cihazları yazarsan yardımcı olalım
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    kabloyu bilgisayarcıdan aldım üzerinde cat6 yazıyor diye fazla da sorgulamadım açıkçası

modem de bu modem

ttnet zyxel vmg3312

bilgisayar da dell 7537

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woamad -- 19 Ağustos 2016; 9:09:07 >
  • Modemin gigabit portu varmı
    genelde bu tür vdsl modemlerin sadece wan portu gigabit oluyor.
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    wan diye bir port var ama hiç denemedim takmayı. eve gittiğimde denerim ilgin için de teşekkürler.
  • Kullandığın modemin sadece WAN portu 10/100/1000 fakat Lan portları 10/100/1000 yanı o modemle 2 bilgisayarı bağlayıp 1000mbps veri transferi yapamazsın.
  • niventr N kullanıcısına yanıt
    kabloyu modeme gerçekten 1gbps hız veriyormu diye taktım wan portunun 1gbps verdiğini bilmiyordum. akşam gidince wana takarım. yoksa kablo zaten cat6 bilgisayar portları destekliyorsa iki bilgisayar arasına çekip ip ayarlayacağım sonra 1gbps ile veri aktaracağım. yani veriyi modemden aktarmayacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cat6 kabloya rj45 çakma
    2 yıl önce açıldı
    GPON ETHERNET KABLOSU?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eger iki bilgisayari dogrudan baglayacak isen senin ihtiyacin olan kablo crossover veya kisaca cros denilen kablo . modeme taktigina ve 100 mbit baglandigina gore sen duz kablo almissin. aldigin yere gidip durumu anlat, kros kablo istiyorum, iki bilgisayari dogrudan baglicam ben de. dogrusunu yeniden cakacaktir. para filan verme, elindeki kablonun bir ucunu kesip yeniden soket cakmasi yeterli. hazir kablo ise iade edip yaptir.
  • zengier Z kullanıcısına yanıt
    eskidendi o artık ethernet kablosu ile de yapılıyor win7 üstünde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Woamad

eskidendi o artık ethernet kablosu ile de yapılıyor win7 üstünde

vay bee, nasil kacirmisim ben bunu :D
  • Woamad kullanıcısına yanıt
    üzerinde cat6 yazıyor deyip geçme hocam cat6 değildir o kablo, aşağıdaki konuda örneği var;

https://forum.donanimhaber.com/m_112144568//tm.htm#112181337
  • eaglemania kullanıcısına yanıt
    diğer bilgisayar da geldiğinde anlaşılır cat6 mı değil mi o kadar kafaya takmıyorum artık cat6 değilse başka bir yeden küçük bi cat6 kablo yaptırırım bunu da bağlantı için kullanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.