Şimdi Ara

Çay Suyu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar uzun süredir keyifli çay içemiyorum. Ben Ankara da yaşıyorum bir sene önce buraya taşındım.
    Taşındığım günden beri demlediğimiz çaydan memnun değilim. Tavşan kanı dediğimiz kokusu aroması olan bir çay elde edemiyorum.
    Önceleri çayın kendisinden kaynaklandığını düşünerek Çaykur'un her çeşit çayını denedim. Sonra lipton denedim yine başarılı olamadım
    ve pek bişey değişmedi. Çayın içine tomurcuk ve bergamot aromalı çaylar karıştırdım, çeşme suyuyla ve damacana suyla denedim olmadı.
    Geçenlerde Kastamonu'ya gittim orada içtiğim çaylar şahaneydi. Hem kuru çayla yapılan hemde demlik poşetiyle yapılan çaylar şahaneydi.
    Ama Kastamonu'nun suyu acayip kireçliymiş ki semaverden doldurulan bir bardağın içine bi parça kireç düştüğünü gördüm. Bazı internet sayfalarında ballandıra ballandıra anlatılanın aksine güzel çayın kireçli suda demlendiğini düşünüyorum. Düşüncemi destekleyen bir fikirde Uludağ da çalışan bi arkadaşım Uludağ'ın kireçsiz kar sularıyla demlenen çayın renk ve tat vermediğinden bahsetmesi oldu. Şimdi sizlere sorum şu olacak Ankara da güzel çay demleye bileceğimiz bir çeşme önerecek veya çayı güzel demlenen bir su markası söyleyecek var mı?

• Asosyallikten mi kurtulmaya çalışıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne alaka açar mısın biraz?
    Sen de tartışacak birini mi arıyon?
    Kavga edecek adam arıyorsan açık acık söyle lafı dolandırmaya gerek yok
  • Iyi den sonrasıni okumadim

• quote:

Orijinalden alıntı: m.etli1

Ne alaka açar mısın biraz?

Sakin ol şampiyon buralarda yeni olduğun belli anlamadın olayı

• Sonuna kadar okuyan bir arkadaş özetleyebilir mi?

Şu an meşgulum okuyamayacağım.
  • Açıkla da anlayalım ya
    Sen eskisin galiba işin gücün yok aranıyon herhalde
  • Champion karıştır biraz hem tavşan kanı olur hem de aroması. Biraz pahalı gelebilir, diğer seylanlara da bakabilirsin. Bu arada şaşal sudan şaşma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim yurt da ankarada çaylara notum 10 üzerinden 1 gerçekten bir çay bu kadar rezil demlenir

• Ben güzel çayın kireçli suda demlenen çay olduğunu düşünmüyorum. Antalyadaki suyu bilen bilir, acayip kireçli ve bu suyla demlenen çaylar aşırı bulanık. Arıtma suyu ile demlenen çay bir başka güzel. Ya da hazır su kullanabilirsiniz, porselen demlik de deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdyek

Ben güzel çayın kireçli suda demlenen çay olduğunu düşünmüyorum. Antalyadaki suyu bilen bilir, acayip kireçli ve bu suyla demlenen çaylar aşırı bulanık. Arıtma suyu ile demlenen çay bir başka güzel. Ya da hazır su kullanabilirsiniz, porselen demlik de deneyin.

Alanya oba nın suyu gayet güzel ayrıca porselen değil cam demlik tavsiye ediyorum çay camda ayrı güzel oluyor. Eksi olarak çabuk soğuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: bursalıtimsah

quote:

Orijinalden alıntı: abdyek

Ben güzel çayın kireçli suda demlenen çay olduğunu düşünmüyorum. Antalyadaki suyu bilen bilir, acayip kireçli ve bu suyla demlenen çaylar aşırı bulanık. Arıtma suyu ile demlenen çay bir başka güzel. Ya da hazır su kullanabilirsiniz, porselen demlik de deneyin.

Alanya oba nın suyu gayet güzel ayrıca porselen değil cam demlik tavsiye ediyorum çay camda ayrı güzel oluyor. Eksi olarak çabuk soğuyor

Porselen de hızlı soğutuyor. :(

• Ankaranın merkesinde (Mesala Kızılayda) Çeşme varmı ?

Varsa neresinde ?
  • mustizmir kullanıcısına yanıt
    Kızılayda yok ama Ulus da var olur mu?
    Trol mü olmaya azmettiniz naptınız anlamadım.
    Ankara da bir kaç sene önceye kadar Araplar çeşmesi vardı (hala var mı bilmiyorum) mesela şahane suyu vardır ama bana uzak düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

Asosyallikten mi kurtulmaya çalışıyorsun

aklıma kendini çaylayan adam geldi efsaneydi yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.etli1

Ne alaka açar mısın biraz?

Bu yeni yetmeyi alın citiyide bilmez bu şimdi

• hazır suda çay demlenemiyor malesef.ankaranın çeşme suyuda ortada.rakı için en iyisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.