Şimdi Ara

cayenne'e sıralı sistem taktırmak ????? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
14.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thecaliph16

kardeşim madem son paran diil gidip Range alsana :) Çakma Jeep dediğin sonuçta Jeep değil mi ?

Porsche un aracı dandik olsa alan olmıycak mı ?

ben seni aşağılamak amacıyla yazmadım zaten

Hasedinden derken ? Kıskanmak fln mı dedin anlamadım tam :D

porsche cayenne ye bindim bende güzel Suv ve güzel bir seside var gazı kökleyince :) Ama sönük geldi bana Range daha iyi

Hem son paranda değilmiş 20 bin euro daha ekle Lpg Li range al :)

Ama patlarsa Haberlere çıkmassn inş :)

Neyse lpg al taktır İnş kazasız belasız kullanırsın

h.olsun güle güle kullan :)

İşte şimdi herşey çok net anlaşıldı demin tereddüt etmiştim ama şimdi daha net bir tanı oldu kafamda.. bir insan bütün parasını koyup en iyi arabayı alıcak yani bumu mantık..100 milyarın varsa 100 milyarlık araç alıcaksın daha iyi diye 50 milyarlık alsan olmuyor yani?? Ya vazona çiçek koymadan bence daha yorum yazma saat geç oldu :)

• quote:

kardeşim madem son paran diil gidip Range alsana :) Çakma Jeep dediğin sonuçta Jeep değil mi ?

porsche cayenne ye bindim bende güzel Suv ve güzel bir seside var gazı kökleyince :) Ama sönük geldi bana Range daha iyi

Nasıl yani , bunu anlamadım pek? "Çakma jip dediğin sonuçta jip değilmi" ? Doğru düzgün bir jip almak istiyorum diyor anladığım kadarıyla, jip almış olmak için almış değil.

Yani neticede, 0 km'de görüyoruz, bu aracın fiyatına ne tip şeyler satılıyor bence o konuda haklı.

Ama tabi bu tip araçların işletme maliyetleri aşırı yüksek.

Sıralı sistem lpg'ler, gayet emniyetli. 2009'da haberlere çıkmıştı Cadillac Escalade ama, patladığı için değil, lpg taktırıldığı için. Tabi takılan yerde reklamını iyi yapmıştı ama, pek çok lüks aracında , aynı bu araç gibi bu dönüşümü uyguladığından bahsetmişti...

@Mangona;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volkswagen-touareg-cabir-oto-dan-vw-touareg-2-5-tdi-r5-30924794/detay?

Bu tip bir araçta düşünebilirsin. Tabi, sırf kalite değil , yüksek bir performans bekliyorsan tabiki Porsche Cayenne S, 340 Ps'lik motoruyla ideal bir tercih. Ancak "Kaliteli bir Suv" istiyorum diyorsan, ayrıca Lpg ile uğraşmak istemez isen, böyle bir seçenekte var.

Artık fiyatları epey düştü, makyaj yemesinin ve model yılının geride kalmasından ötürü, ancak hala güncel bir dizaynı ve donanımı mevcut. Vergi ve tüketimi ise gayet makul. ( Transporter'da da kullanılmıştı bu 174 Ps'lik motor )

• quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

quote:

Nasıl yani , bunu anlamadım pek? "Çakma jip dediğin sonuçta jip değilmi" ? Doğru düzgün bir jip almak istiyorum diyor anladığım kadarıyla, jip almış olmak için almış değil.

Yani neticede, 0 km'de görüyoruz, bu aracın fiyatına ne tip şeyler satılıyor bence o konuda haklı.

Ama tabi bu tip araçların işletme maliyetleri aşırı yüksek.

Sıralı sistem lpg'ler, gayet emniyetli. 2009'da haberlere çıkmıştı Cadillac Escalade ama, patladığı için değil, lpg taktırıldığı için. Tabi takılan yerde reklamını iyi yapmıştı ama, pek çok lüks aracında , aynı bu araç gibi bu dönüşümü uyguladığından bahsetmişti...

@Mangona;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volkswagen-touareg-cabir-oto-dan-vw-touareg-2-5-tdi-r5-30924794/detay?

Bu tip bir araçta düşünebilirsin. Tabi, sırf kalite değil , yüksek bir performans bekliyorsan tabiki Porsche Cayenne S, 340 Ps'lik motoruyla ideal bir tercih. Ancak "Kaliteli bir Suv" istiyorum diyorsan, ayrıca Lpg ile uğraşmak istemez isen, böyle bir seçenekte var.

Artık fiyatları epey düştü, makyaj yemesinin ve model yılının geride kalmasından ötürü, ancak hala güncel bir dizaynı ve donanımı mevcut. Vergi ve tüketimi ise gayet makul. ( Transporter'da da kullanılmıştı bu 174 Ps'lik motor )

Öneriniz gerçekten mantıklı ve dizel olması + bir yön.. performans önemlide ne beklendiğiyle alakalı , touareg güzelmiş gerçekten..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mangona

quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Bir miktar yakar.

bende tüp taktırınca hiç yakmayacak sanıyordum bilgin için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Bir miktar yakar.

bende tüp taktırınca hiç yakmayacak sanıyordum bilgin için teşekkürler

quote:

Öneriniz gerçekten mantıklı ve dizel olması + bir yön.. performans önemlide ne beklendiğiyle alakalı , touareg güzelmiş gerçekten..

Evet performans beklentiniz önemli yani, nasıl bir şey arıyorsunuz, mesela o Cayenne S, epey hızlı bir arabadır, 0-100'ü 6.8 saniye civarıydı ki, normal bir otomobil için bile "bence "iddialı olan bu değer, ( Efsanevi yavru M3, E46 3.30'un 0-100 hızlanma süresi bu kadardı ) bir Suv için çok iyi...

Touareg ise, normal bir 1.6 otomobilin performansından pek öteye gidemeyecektir ama neticede dediğim gibi, beklenti önemli...

• bence halihazırda lpg uygulanmış bir infiniti fx35 almak daha iyi gibime geldi bana ve çıkardığı sesi bi duysanız mest olursunuz. performansı da harika. cayanne'den bi nebze olsun daha az masraflıdır. düşünün bence.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-infiniti-fx-2005-model-infiniti-fx35-35000-milde-sirali-sistem-brc-marka-lp-30261194/detay

• @ newmonarch

Her gün 22+22 44 km yol gidip geleceğim için ve muhtemelen sıkışık trafik olacak.. istediğim tek şey konfor,rahatlık ve sorunsuzluk performansı sadece uzun yolda ararım onuda zaten bu bahsettiğimiz touareg olsun fx olsun cayenne olsun rahatlıkla karşılar,tatmin eder.. touareg aklımda araştırcam

@ MuSoNic

onlarada baktım fakat birşey soraca infinitinin servis işini başka bir markadamı hallediyoruz yoksa kendi servisi varmı ? hiç rastlamadımda ( istanbul anadolu yakasındayım )
  • Infiniti zaten Nissan tarafından üretilen bir araç.

Konuya gelince de arkadaşların dediği gibi 20-25 litre arası bir şey yakacağını düşünüyorum bende.

Ancak nacizane düşüncem, Porsche gibi prestij sahibi bir arabaya, motoruna yazık lpg taktırarak :) Zaten bu lpg olayını hiç anlamamışımdır, 3000cc üstü araba alıp lpg taktırıyorlar amacı nedir ? Eğer az yaksın istiyorsan gidip 2000cc bir otomobil almak daha mantıklı değil midir? Ya da Dizel almak. Arabanın arkasında koca bir külfet, motora ayrı bir zarar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 5 Eylül 2010; 6:25:44 >
  • quote:

@ newmonarch

Her gün 22+22 44 km yol gidip geleceğim için ve muhtemelen sıkışık trafik olacak.. istediğim tek şey konfor,rahatlık ve sorunsuzluk performansı sadece uzun yolda ararım onuda zaten bu bahsettiğimiz touareg olsun fx olsun cayenne olsun rahatlıkla karşılar,tatmin eder.. touareg aklımda araştırcam

@ MuSoNic

onlarada baktım fakat birşey soraca infinitinin servis işini başka bir markadamı hallediyoruz yoksa kendi servisi varmı ? hiç rastlamadımda ( istanbul anadolu yakasındayım )

Bencede siz bu touareg'i bir düşünün.Hem dizel hem VW.Tabiki görüntüsü göreceli bir kavram.Bence gayet havalı duruyor.Dizel olduğundan fazla yakıtta harcıyacağını sanmıyorum.LPG'li bir araçdan daha tasaruflu olacağı kesin.

• 1300 liralık lpg taktırıp km de 20-25 kuruş yakacak araç değil.Tabiki lpg taktırmak tasarruflu olur ama yapılan tasarrufa deymez.

Kasko+bakım+vergi bunlara zaten dünyanın parası gidiyor.7-8 ay binilincede ordanda bi sürü değer kaybı...Yani bunları ödeyen adam benzin-lpg farkını takmamalı kafasına.

Kısaca aylık 20-30 bin kazanmadıktan sonra binilmez bu araca.
  • 2004 model arabaya tüp takılmazmışta olmazmışta 4.500 motorlu arabaya lpg takılmazda ne yapılır?

Kasko ve vergiye birşey diyemem ama...Bakımları dışarda yaptırırsanız hiç bir sıkıntı kalmaz..paşa paşa uzun yıllar binebilirsiniz.
  • km'de 50-60 kuruş civarı. Komşuda var sıralı. Benzindeyken bir lirayı geçiyormuş.
    Dizel motorları vardı galiba bunun, onları tercih edin bence ya da yakıt parası çok koyacaksa daha küçük motorlu dizel bir SUV.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 5 Eylül 2010; 11:47:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SieGeRRR

Infiniti zaten Nissan tarafından üretilen bir araç.

Konuya gelince de arkadaşların dediği gibi 20-25 litre arası bir şey yakacağını düşünüyorum bende.

Ancak nacizane düşüncem, Porsche gibi prestij sahibi bir arabaya, motoruna yazık lpg taktırarak :) Zaten bu lpg olayını hiç anlamamışımdır, 3000cc üstü araba alıp lpg taktırıyorlar amacı nedir ? Eğer az yaksın istiyorsan gidip 2000cc bir otomobil almak daha mantıklı değil midir? Ya da Dizel almak. Arabanın arkasında koca bir külfet, motora ayrı bir zarar...

Tamam ama Lpg ve benzin dönüşüm yaparak kullanılabiliyor. Yani trafik sıkıştığı zaman alırsın Lpg' ye rahat rahat kafan da rahat bir şekilde gidersin. Sadece bir tuşla da basacağın zaman çekersin benzine olur biter. Yani insanlar belki bir ayda 10 defa gazlamak için böyle bir araç alıyorlar ama yürütme maliyetlerinin de çok olmasını istemiyorlardır.

• Neden taktırılmasın gayet iyi olur ve performans kaybı yüzde 5'i geçmez ki bu araç için gayet mantıklı bir rakam. Yalnız sıkı bir pazarlıkla fiyat biraz düşürülebilir. Buna ek olarak Kia Sorento vs. arkadaşın dediği gibi bu aracın yanında gerçek dışı duruyor:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***NightGuardian***

Cayenne alan adam benzininde karşılar aksi halde lpg taktırınca cok zarar edersiniz

+1.Boyle bır prestıj aracını lpg ıle kullandıgınızda ,satarken 10 alıcıdan 9u vazgecer.
  • Motor LPG'ye uygun mu acaba? Onu araştırmadan kesinlikle girişmeyin. Infiniti FX35'lerin motor tüpe çok uygun. Nissan servisleri bakıyor. Zaten Infiniti Türkiye'ye de geldi. Cayenne'in de yakacağı benzinde 1 lira civarıdır. Gazda 55-60 kuruş civarı yakar.
  • yine konudışına çevrilmiş burası msn muahbbetleri dönüyor resmen forumda başlıkla alakalı yazmak bu kadar mı zorrr

vallaha hocam aslında daha eski model bir land cruiserda düşünebilirsiniz görüntüleri güzel fiyatları uygun vergileri daha düşük olacaktır konforlar ve sorunsuzluk desen en iyilerinden karda kışta çoğuna nal toplatır gerçi km leri azıcık yüksek ama siz bilirsiniz

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-land-cruiser-fazla-soze-gerek-yok-ucak-konforunda-4x4/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirman -- 5 Eylül 2010; 12:59:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kirman

yine konudışına çevrilmiş burası msn muahbbetleri dönüyor resmen forumda başlıkla alakalı yazmak bu kadar mı zorrr

vallaha hocam aslında daha eski model bir land cruiserda düşünebilirsiniz görüntüleri güzel fiyatları uygun vergileri daha düşük olacaktır konforlar ve sorunsuzluk desen en iyilerinden karda kışta çoğuna nal toplatır gerçi km leri azıcık yüksek ama siz bilirsiniz

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-land-cruiser-fazla-soze-gerek-yok-ucak-konforunda-4x4/detay

Porsche Cayenne almayı dusunen bırı bence bu arabaya bınmez.Cok farklı araclar.Tek ortak noktaları 4x4 olmaları

• quote:

Orijinalden alıntı: mrcn[KAL]

quote:

Orijinalden alıntı: SieGeRRR

Infiniti zaten Nissan tarafından üretilen bir araç.

Tamam ama Lpg ve benzin dönüşüm yaparak kullanılabiliyor. Yani trafik sıkıştığı zaman alırsın Lpg' ye rahat rahat kafan da rahat bir şekilde gidersin. Sadece bir tuşla da basacağın zaman çekersin benzine olur biter. Yani insanlar belki bir ayda 10 defa gazlamak için böyle bir araç alıyorlar ama yürütme maliyetlerinin de çok olmasını istemiyorlardır.

ayda 10 defa gazlamak için bir araba alabilecek kadar çok kazanıyorsa ve böyle bir lüksü varsa; benzin'i de çok dert etmemesi lazım diye düşünüyorum :) Hem ekonomi hem performans bir arada olmuyor ne yazıkki. Corvette alıp LPG taktırmak kadar saçma, Cayenne alıp LPG taktırmak. Hadi bu eski ve yüksek hacimli motora sahip hız araçlarını bir nevi anlayabilirim, onlar üst kesime hitap etmiyor çünkü.

Ayrıca konunun sahibi arkadaşım; ben de şu an araba bakıyorum, orta sınıf ; C veya D sınıfı bir araba, ben bile LPG'li diyince geri çeviriyorum sayfayı, fotoğraflarına bakmaya bile gerek duymuyorum; ki siz düşünün ilerde bunun Porsche Cayenne gibi bir arabayı satarken nasıl bir etki yaratacağını.. Yanlış anlaşılmasın ben sadece fikirlerimi söylüyorum

Belki de; madem ki adam gibi bir jipe binmek istiyorum demişsiniz,

3.0 Dizel Range Rover'lara Ya da yine dizel X5'lere bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim :)

• Olaya farklı bir açıdan yaklaşalım.

Araca LPG takılınca kapalı otoparklara giremeyeceksiniz.
    Yazın sıcakta, kışın yamur soğuk ve karda araca binip ineceksiniz.

Gerek açık otoparkta gerekse LPG dolum istasyonlarında size kıs kıs gülen Şahin'ci gençlik de cabası.

Sırf bu yüzden lpg ye geçmiyorum.

"Alete binip faydalanıyorsak yakacak." diyenlerdenim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.