Ben de uydunet modeminde sorun yaşayan arkadaşlardanım. Modemimin modeli CBW-700V ve evin diğer odalarında wireless çekmiyor. Salonda çok iyi bir şekilde sinyal almama rağmen diğer odalara gittiğimde sinyal seviyesi çok düşük kalıyor. Modem üreticileri ve uyduent müşteri hizmetleri de konuyu çözemedi. Sonuç olarak bir access point alıp en azından sinyal gücünü yükseltmek istedim.
US Robotics USR5451 model access pointi bağladım. Normal koşullarda access pointi wireless da görebiliyorum ama modemin ona hangi ip yi atadığını bulamıyorum. Çünkü access pointe bağlanıp kurulumunu yapmam lazım. Access Pointin programını da yükledim otomatik olarak bağlansın diye ama modemden ip alamıyor.
Bu yapılandırmayı nasıl yapacağım?
Teşekkürler
Access Point'e kablolu ile bağlanmayı denediniiz mi. Bu şekilde konfigürasyonu yaptıktan sonra yeniden bağlantı sağlamanızı öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: anahtar222
Access Point'e kablolu ile bağlanmayı denediniiz mi. Bu şekilde konfigürasyonu yaptıktan sonra yeniden bağlantı sağlamanızı öneririm.
AP de tek bir lan çıkışı var. onu da modeme bağladım. ne yazık ki internet tarayıcı ile ip den ap ye bağlanmam gerek. bütün sorunda ordan çıkıyor.
Şu şekilde işlemi deneyebilir misin. Senaryo şu; Access Point'i modemine bağladın diyelim. Modemin Access Point'e IP ataması gerek. Bundan sonra sende bilgisayarını Modemine bağla ve Modemden bir IP adresi al. Sonra Modemin Access Point'e verdiği IP adresi ile AP'nin arayüzüne giriş yapmayı deneyebilir misin.
işte ben de bu senaryoyu uyguladım ama bir türlü modemin ap ye verdiği ip yi bulamıyorum. Onu nasıl yapacağımı bilmiyorum daha doğrusu. O yüzden bu modemi kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum.
LYNKSIS'in ag programı yada benzer ağ programlarından modeme bağlı tüm cihazların iplerini görmen lazım diye biliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: projist
LYNKSIS'in ag programı yada benzer ağ programlarından modeme bağlı tüm cihazların iplerini görmen lazım diye biliyorum
Us robotics in ap programını yükledim. O da otomatik olarak kendisi yapılandırıyor ve modemden aldığı ip yi gösteriyor ama sonuç vermedi. Sanırım ben access point i yapılandırmayı beceremedim. Modem de ne tarz ayarlar yapmak lazım onu yapamadım sanırım. CBW - 700 V Modem yapılandırmasını bilen arkadaş varsa ve nasıl yaptığını burda açıklayabilirse çok yardımcı olur.