Şimdi Ara

CCD farkı? d80 alınırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu aralar 2.elde veya spot bi d80 almayı düşündüğümden soruyorum CCD sensör olması dezavantaj yaratır mı?
    nikon dxx serisinin tipi çok hoşuma gidiyor normalde pentax kr veya sony a33 bakıyordum(parasızlığın gözü kör olsun)
    ama içime sinmiyor bir türlü sahibinden gibi ikinci el sitelerinde bile aksesuar lens pazarı çok kısıtlı aslında bu avantajda olabilir insanlar satamayınca fiyat düşürüyo
    bu d80 bana çok fena Göz kırpıyor siz ne dersiniz eski sensörlü olması sorun olurmu veya k-r ve a33 arasındanmı seçmeliyim çok kararsız kaldım offf

• CCD sensör kişiden kişiye değişir. Eğer önceliğiniz 'keskinlik' ise CCD sensörler avantajlıdır. Ama ben ISO başarımı konusunda takıntılıyım diyenlerdenseniz CCD'ler bu konuda size sıkıntı yaratabilir.

Ben CCD sensörlerin bağımlılık yaptığını düşünüyorum. Bir kere o keskinliğin tadını aldığınızda birdaha kolay kolay bırakamıyorsunuz. KX yada K20D alıp, sonrasında K10D'ye dönüş yapan çok insan tanıyorum mesela.
  • Ccd olarak F/P tavsiyem Pentax K10D.
  • pentaxx
  • @Novarix bu farkı objektif olarak anlatan bir test/makale var mı önerebileceğin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WWF

@Novarix bu farkı objektif olarak anlatan bir test/makale var mı önerebileceğin ?

Mantık olarak CCD'lerin çok daha hassas olduğu ve bu sebeple daha fazla enerji tükettiği - ısındığı bilinen bir gerçektir zaten. Bu hassaslıklarından dolayıda daha 'keskin - net' sonuçlar verirler. Ama maliyetleride CMOS'lara göre yüksektir. Ayrıca ısınma problemleri ve noise sıkıntıları üreticileri giderek daha fazla oranda CMOS makina üretimine itiyor. Zaten yavaş yavaş CMOS sensörlerde CCD kalitesine yaklaşmaktalar.

Google'da Akademik Arama kısmında ' Difference Between CCD and CMOS ' diye aratırsanız istediğinizden çok daha fazla sonuç çıkacaktır.

Ama özet olarak hepsi yukarıdaki söylediklerimi anlatıyor zaten.

• Anladım...Bunları genel hatlarıyla biliyorum fakat merak ettim ayrıntılı bir test var mıdır diye. Bakınayım biraz daha...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon D3200 vr2 alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki d80 için ne diyorsunuz kit lensi ile birlikte sıfır veya ikinci elini kaça bulabilirim? yada d80 yerine önerebileceğiniz varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocket11

peki d80 için ne diyorsunuz kit lensi ile birlikte sıfır veya ikinci elini kaça bulabilirim? yada d80 yerine önerebileceğiniz varmı

Pentax K10D
  • Pentax K10D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 18 Mayıs 2011; 0:46:29 >
  • Pentax K10d.

"Novarix" in bu sözüne katılıyorum.
    "Ben CCD sensörlerin bağımlılık yaptığını düşünüyorum."

Bende K10D kullandım. Sonra gaza gelip nikon D90 aldım. 1 ay sonra onu satıp tekrar K10D aldım.
    CCD nin keskinliği ve renklerini hiç bir şeye değişmem.
  • CCD tabiki hata olmaz duruma gore cok daha iyi bile olabilir. Secim meselesi bu.

Asagıda farklı makinaların CMOS ile CCD karsılastırma cropları mevcut. CCD yapısı itibarı ile daha keskin ve daha canlı fotograf cıktıları veriyor.

CCD farkı? d80 alınırmı

CCD farkı? d80 alınırmı

CCD farkı? d80 alınırmı

K10D nin kendine has bir ozelligi var oda renk filtreme yeteneginin cok yuksek olması.
    K10D APS-C sınıfta CCD de gelinen en son nokta denebilir. 22 bit ADC, hem gelismis ayar imkanları, hem su gecirmez govde, hem titresim onleme sistemi ile cıktıgı yıl ciddi ödüller almıs bir body.

Buda CCD sensor makinaların K10D ile kıyaslaması:
    http://img220.imageshack.us/img220/8467/63199137.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 18 Mayıs 2011; 14:39:43 >

• Sağolsunlar pentax'cı arkadaşlar vermiş gazı, vermiş ayarı.

Şaka bi yana CCD'sensörün ben de hastasıyım. Temiz bir k10d neden olmasın. Kit lens yerine düşük f değerli sabit bir lens + 55- 200 gibi bir aralıktaki lens epey iş görür? Fiyat konusunda Pentax'cı arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar kanısındayım...
  • Renk olarak en canlı renkler elde etmek istiyorsanız ccd de en iyi alternatif K10D.

Ama daha da renklisi keskini istiyorsanız foveon sensörlü sigmalara bakın.
  • yanlış biliyorsam söyleyin ccd sensörler daha çok noise üretmezmi ?geçen bir kaynakta tam hatırlamıyorum ccdlerin daha iyi sonuç verdiği yazıyordu Cmos sensörler daha az enerji harcadığı ve daha ucuza mâl edildiğinden kullanılıyormuş.Hal böyle ise CCD ler noise daha az olması gerekmezmi?
    ha birde pentax k10d hayyamda bulurmuyum ki kaçadır acaba
  • quote:

Zaten yavaş yavaş CMOS sensörlerde CCD kalitesine yaklaşmaktalar.

Aynen öyle.
    K-5 konuşulurken "en bir iyi, mükemmel-muhteşem", CCD konuşulurken "K10D mükemmel, muhteşem ötesi", giriş seviyesinde "k-x tek geçerim"
    K10D'deki mükemmel 22bit ADC elektronik ortama (gerçek hayata) 12bit olarak geliyor (RAWlar 12bit), yani ADC birimi 2200 bit de olsa sizin görebildiğiniz veri maksimum 12bit'e indirgenmiş oluyor. 22bitlik ADC'de teoride 4.2 milyon ton kademesi var, K10D'nin RAWları bu kademe sayısını gene 4096'ya indiriyor. Zaten Pentax'ın satış müdürü bile "22 bitlik bilgi 12btlik RAW'a dönüştüğü için veri kaybı çoktu, bu yüzden K20D'de 14bit ADC kullandık" dedi (ve bazı arkadaşlar bunu bile kabul etmemişti )
    Şu an bence varolan en iyi DSLR olan Nikon D3x'in veri işleme yolu 16 bit, RAWları 14bit.
    K10D'nin başka avantajları var: Çok sağlam, ISO400'e kadar renkler ve keskinlik bayağı iyi, ele oturuşu süper (bence Samsung GX-10'dan da daha iyi) vs..
    Ayrıca K10D'nin fotoğraf kalitesi "bence" D80'den daha iyi.

• k10dnin yanına lens olarak ne önerirsiniz şöyle 500-600geçmeyen af yada mf(eski) mesela tamronun 17-50sini çok met ediyolar ne dersiniz?
  • @ozturert k20d de 12 bit raw var. Bir tek k-5 14 bit raw üretiyor.
  •  CCD farkı? d80 alınırmı

şu linkteki fotoğrafın exif bilgisinde direk k10d yazıyor, ben bunu çözemedim diğer kx-d90-d80 falan nereye gitti ki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.