Şimdi Ara

ccleaner ve 16 gb gereksiz dosya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, ccleaner bilgisayarıma bir kaç gün önce yükledim, eskiden çok kullanırdım ama uzun zamandır kullanmadım.
    kopya dosya bulucusu için yüklemiştim, ilk yüklediğimde tarattım ama temizlik yapmamıştım, bir kaç gb dosya bulmuştu.
    az önce 2. taramamı yaptığım ve 15.838 mb çöp dosya buldu, normalde önemsemem ama bunların 15 gb ı, geçici dosyalar ve çetele dosyaları oluşturuyor.
    yani tarayıcı önbelleği, geri dönüşüm kutusu vs hariç, bunlar olsa önemsemezdim zaten

ccleaner sürümümü ss lerde görebilirsiniz ve cleaner sekmesinde hangi tiklerin işaretli olduğunu
    windows 7 pro 64bit kullanıyorum, tüm güncellemeler yüklü. windows 10 yükseltme güncellemesi dahil yüklü, 5.8 gb o yer kaplıyor, ama ayrıntılı dosya listesinde yükseltme dosyaları hiç yok

özet sonuçlar -https://i.gyazo.com/307972d15277f14e8654614e3b43ff26.png

cleaner sekmesinde seçili olan tik'ler
    https://i.gyazo.com/923a87bbffd387b1d1b0fc6c41dedaef.png
    https://i.gyazo.com/88b3e94e848e3915166ddadda66c986a.png
    https://i.gyazo.com/4b96687bde18782cb45722e769e45613.png
    https://i.gyazo.com/392a26c70155a36eb0b5a204b4ee071e.png

geçici dosyaların en yüksek boyuta göre dosya sıralaması
    https://i.gyazo.com/7102ef2f303b9d34bb032e9726bf075f.png

windows çetele dosyalarının yine en yüksek boyuta göre sıralanmış hali
    https://i.gyazo.com/3ddfaec92ca4f14e1b247a1b68c755b3.png

şimdi bu dosyaların sebebi nedir, her ne kadar silmeyi düşünmesem de silmelimiyim ?

• slmngngr S kullanıcısına yanıt
    Hocam ne zamandır temizlik yapmıyorsun? Yani ben de CCleaner kullanıyorum ve şifre tikleri hariç hepsi işaretli. Bugüne kadar hiç bir sorun çıkmadı. Sistem geri yükleme noktası oluştur. Sonra sil. Eğer sorun çıkarsa geri dönersin. Yani bu kadar çöp bende olsa gece gözüme uyku girmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce çok kullanıyordum, ama kullanmamaya başladım çünkü bazı programlarda sorun yaşatıyordu, mesela program kurulumunu kaldırırken dosya eksik hatası alıyordum. en çok buna rastlıyordum ve o programı silmek için daha fazla uğraşmam gerekiyordu. ya da istemediğim programların loglarını siliyordu, her seferinde tek tek ayarlamak da can sıkıcı, çünkü bazen silmeyi bazen de silinmemesini istiyordum.

baya dikkatli kullanmak gerekiyor açıkçası, kullanmayı bıraktıktan sonra sistemin çok daha kararlı olduğunu gördüm. bir kaç önce format attım en son, bir kaç günde bir tarayıcı önbelleklerini temizlemek dışında temizleme yapmıyorum bilgisayarda. bir de kaldırdığım programların appdata daki klasörlerini elle siliyorum o kadar.

çünkü 7 yıldır bilgisayarına format atmayan arkadaşım var, bu tür programların hiç birinden anlamaz. bilgisayarı biraz yavaşlamış olsa da hala takır takır çalışıyordu. biraz derken, 7 yıllık bilgisayar sonuçta, yani ilk aldığındaki sistem kurulu hala.

sorunun bu programlarda olduğunu düşündüğümden beri kullanmıyorum. özellikle kayıt defteri temizleme vs hiç bulaşmıyorum.

harddiskte fazla doluluk hissettiğimde tek yaptığım windowsun disk temizleyicisini kullanmak ya da manuel temizlemek, zaten en çok dosya biriktiren programlar tarayıcılar. onların da kendi içlerinden önbellek temizlemek yeterli. bir de temp klasörleri var. bu dosyaları da windows disk temizleyicisi ile temizleniyor.

ben tavsiye etmiyorum artık kimseye, eskiden arkadaşlarımın bilgisayarlarına kurar çöp dosyalarını temizlerdim şimdi kendi bilgisayarıma bile kurmuyorum.
    bunu özel bir sebepten kurdum, harici hdd için klon dosya taraması yaptım

Valla hocam ben gayet memnunum. CCleaner alanındaki en başarılı program. Bugüne kadar ne oyunlarda ve ne de programlarda hiç bir sorun çıkmadı. Ve pcyi gerçekten hızlandırıyor. Ayrıca o arkadaşını da candan tebrik ediyorum. Valla helal olsun. Onun kıymetini bil. Türünün son örneği

• son format attığımdan beri kullanmıyorum, zamanı hatırlamasam da aylar oldu diyebilirim. pek fark hissetmedim. yine temizliyorum bilgisayarı ama sadece belirli yerleri.
    aslında sadece tarayıcı önbellekleri ve kurup kaldırdığım programların appdata klasörleri dışında bir şey silmiyorum sistem klasörlerinden.
    gayet memnunum ccleaner türü program kullanmadan da bilgisayarımdan.

bu arada konu sapıyor, bu 15 gb dosya hakkında fikriniz var mı acaba. geçici dosyaları silmemde bir sakınca olacağını zannetmiyorum, nerdeyse hepsi temp klasöründe ama dikkatimi şu da çekiyor ki, boyutları aynı.bir de şu windows çetele dosyalarını merak ediyorum. özellikle 2.5 gb lık log dosyasını.
    bu dosyaların içeriğini ya da hangi program ile bağlantılı olduğunu nasıl öğrenebilirim.
    Bir mesaja cevap yazarken sağ üstte alıntı veya cevap seçeneğini kullan ki o kişiye de bildirim olarak gitsin yani cevap verdiğinden haberdar olsun...

Ayrıca o dosyaların ne işe yaradığını bilmiyorum. Nerden bakıldığını da.? Bak sana şöyle söyleyeyim ; bazen arkadaşlarımın pclerine bakım için gidiyorum. Adam bilmem ne zamandır temizlik format vs yapmamış. CCleaner kurup temizliyorum. Bi keresinde yanılmıyorsam 8gb çöp vardı. Ben de gerekli uyarıyı yaptıktan sonra temizlik yapıyorum ve komple siliyorum. Yani herhangi bir sorun çıkmadı. Ve bilgisayar %60-70 hızlandı. İstersen o başta söylediğimi bir dene. Sistem geri yükleme noktası oluştur ve temizlik yap. Ama yok, ben rahatsız değilim, sadece merak ediyorum diyorsan o başka. Karar tamamen senindir...

• Kaçakçı K kullanıcısına yanıt
    ben bu 15 gb dosyayı silsem de bilgisayarımda herhangi bir hızlanma olmayacağına eminim, şu anda yeterince hızlı çünkü.
    ve bu tür programlar sistem geri yükleme noktalarını da siliyor, çünkü yine hdd de en çok yer kaplayan windows hizmeti.

wisecare diye bir program var mesela, kimsenin içinde ne olduğunu bilmediği bir klasör var c:\windows klasörü içinde. "winsxs"
    bu klasör çoğu bilgisayarda 12-15 gb ları bile geçebiliyor, ama bu wisecare programı bu klasörü 3-4 gb a kadar düşürmüştü ben kullandığımda, ilk başta insan rahatlıyor hdd de o kadar çöp temizledim diye
    ama sonra gereksiz windows çökmeleri yaşatıyor.

şunu da paylaşmak isterimhttp://www.webtekno.com/yazilim/microsoft-un-yazilim-uzmani-ccleaner-i-kullanmayin-h11505.html

çok kullandım bu tür programları ama artık gereksiz olduğunu düşünüyorum, bu 15gb lık dosyanın ne olduğunu merak ediyorum sadece.
    gerekli olursa hani hdd de bi hantallık ya da harddiskim dolarsa vs windows disk temizlemeyi açarım ya da manuel temizlerim. auslogic disk explorer kullanıyorum harddiskimdeki dosya ve klasörlerin en çok yer kaplayanları görüp temizleyebiliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmngngr

daha önce çok kullanıyordum, ama kullanmamaya başladım çünkü bazı programlarda sorun yaşatıyordu, mesela program kurulumunu kaldırırken dosya eksik hatası alıyordum. en çok buna rastlıyordum ve o programı silmek için daha fazla uğraşmam gerekiyordu. ya da istemediğim programların loglarını siliyordu, her seferinde tek tek ayarlamak da can sıkıcı, çünkü bazen silmeyi bazen de silinmemesini istiyordum.

baya dikkatli kullanmak gerekiyor açıkçası, kullanmayı bıraktıktan sonra sistemin çok daha kararlı olduğunu gördüm. bir kaç önce format attım en son, bir kaç günde bir tarayıcı önbelleklerini temizlemek dışında temizleme yapmıyorum bilgisayarda. bir de kaldırdığım programların appdata daki klasörlerini elle siliyorum o kadar.

çünkü 7 yıldır bilgisayarına format atmayan arkadaşım var, bu tür programların hiç birinden anlamaz. bilgisayarı biraz yavaşlamış olsa da hala takır takır çalışıyordu. biraz derken, 7 yıllık bilgisayar sonuçta, yani ilk aldığındaki sistem kurulu hala.

sorunun bu programlarda olduğunu düşündüğümden beri kullanmıyorum. özellikle kayıt defteri temizleme vs hiç bulaşmıyorum.

harddiskte fazla doluluk hissettiğimde tek yaptığım windowsun disk temizleyicisini kullanmak ya da manuel temizlemek, zaten en çok dosya biriktiren programlar tarayıcılar. onların da kendi içlerinden önbellek temizlemek yeterli. bir de temp klasörleri var. bu dosyaları da windows disk temizleyicisi ile temizleniyor.

ben tavsiye etmiyorum artık kimseye, eskiden arkadaşlarımın bilgisayarlarına kurar çöp dosyalarını temizlerdim şimdi kendi bilgisayarıma bile kurmuyorum.
    bunu özel bir sebepten kurdum, harici hdd için klon dosya taraması yaptım

Tamamen katılıyorum. Ccleaner sistemi kararsızlaştırıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.