CCNA sertifikası almak istiyorum, network üzerine çok az bir bilgim var bunu geliştirmek ve bir sertifikayla desteklemek istiyorum. CCNA bunun için uygunmudur ? alternatifi var mıdır?
Bu tarz sertifikaları almak için kursa gitmemiz şart mı? Bireysel şekilde nasıl o seviyeye çıkabiliriz?
Eğer kursa gitmeyi düşünürsek nereyi öneririrsiniz ?
şimdiden teşekkür ederim.
Bence kursa gitmeden sertifikayı almak imkansız.
ben BT eğitime gitmiştim CCNA için ama sınava girmediğimden sertifika almadım.
Okuldaki derslerim daha önemliydi.
Networking konusunda kendinizi gelistirmek istiyorsaniz CCNA iyi bir baslangic olacaktir. Kursa gitmeniz mecburi olmasa da onerilir. Gunumuzde simulatorler ile bir cok islemi yapabilecek olsaniz da o ortami yasamak, cihazlari yakindan gormek ve de cevre yapmaniz acisindan kurslar faydali olacaktir. Hem de daha cok pratik yapma sansi bulacaksinizdir. Daha da fazlasi egitmenleriniz ile konusursaniz onlar size yol gosterebilir. Bu da kitaplarda bulamayacaginiz bir nimettir. Kursa gitmek istemiyorum dersenizwww.ciscopress.com'da Cisco'nun cikardigi bir cok CCNA kitabi var. Bunlari alip, okuyup, gerekli LAB'lari yapabilirsiniz. Derdiniz sinav ise de yeterli olacaktir.
Kursa gitmeye karar verirseniz de iki yolu izleyebilirsiniz. Haftalik hizlandirilmis kurslar ile 1 aydan kisa surede butun kurlari alabilirsiniz, tabi sindirip sindirememek su anki bilgi seviyenizle alakali. Ya da her kuru 1-2 ay suren kurslara gidip 6 ay civarinda egitiminizi tamamlayabilirsiniz. Turkiye'deki hemen hemen butun resmi Cisco Academy'leri egiten Itu veya Itu cikisli Bulent Morten'in yonettigi BTegitim iyi tercihler olacaktir. Tabi ki bir cok farkli secenek de mevcut fakat network alaninda ilerleyecekseniz kabul edilmesi gereken bir gercek var, herkesin yolu bir sekilde Btegitim'den gecer. Bunun ana sebebi de kurs portfoylerinin genis olmasi. Yine de daha az ticari kaygi guden Itu benim icin Btegitim'in her zaman bir adim onundedir.
quote:
Orijinalden alıntı: boynuz
Networking konusunda kendinizi gelistirmek istiyorsaniz CCNA iyi bir baslangic olacaktir. Kursa gitmeniz mecburi olmasa da onerilir. Gunumuzde simulatorler ile bir cok islemi yapabilecek olsaniz da o ortami yasamak, cihazlari yakindan gormek ve de cevre yapmaniz acisindan kurslar faydali olacaktir. Hem de daha cok pratik yapma sansi bulacaksinizdir. Daha da fazlasi egitmenleriniz ile konusursaniz onlar size yol gosterebilir. Bu da kitaplarda bulamayacaginiz bir nimettir. Kursa gitmek istemiyorum dersenizwww.ciscopress.com'da Cisco'nun cikardigi bir cok CCNA kitabi var. Bunlari alip, okuyup, gerekli LAB'lari yapabilirsiniz. Derdiniz sinav ise de yeterli olacaktir.
Kursa gitmeye karar verirseniz de iki yolu izleyebilirsiniz. Haftalik hizlandirilmis kurslar ile 1 aydan kisa surede butun kurlari alabilirsiniz, tabi sindirip sindirememek su anki bilgi seviyenizle alakali. Ya da her kuru 1-2 ay suren kurslara gidip 6 ay civarinda egitiminizi tamamlayabilirsiniz. Turkiye'deki hemen hemen butun resmi Cisco Academy'leri egiten Itu veya Itu cikisli Bulent Morten'in yonettigi BTegitim iyi tercihler olacaktir. Tabi ki bir cok farkli secenek de mevcut fakat network alaninda ilerleyecekseniz kabul edilmesi gereken bir gercek var, herkesin yolu bir sekilde Btegitim'den gecer. Bunun ana sebebi de kurs portfoylerinin genis olmasi. Yine de daha az ticari kaygi guden Itu benim icin Btegitim'in her zaman bir adim onundedir.
bu konuda türkçe kitap önerebilir misin
Bir ara Ciscopress'in resmi kitabi Turkce'ye cevrilmisti fakat sanirsam eski sinav icindi. Yeni sinav icin resmi Turkce bir dokuman var mi bilmiyorum. Yalniz Google'a ccna turkce yazip aratinca da bayagi bir dokuman cikiyor. Onlar da isinize yarayabilir.
öncelikle cevaplar için çok teşekkür ediyorum,
kursa giderek bu işi daha profesyonel şekilde yapmaya karar verdim yorumlarınız ışığında. BTeğitimi'e bakıyorum şuan, fiyatlar ne düzeyde merak ediyorum bilgilendirebilecek olan var mı?
Kadıköy de Academytech var. ben gittim memnun da kaldım. Fiyatlar gayet uygun. zaten cisco tabanlı bir kurs. ara bi konuş derim.
quote:
Orijinalden alıntı: ITci Boksör
Kadıköy de Academytech var. ben gittim memnun da kaldım. Fiyatlar gayet uygun. zaten cisco tabanlı bir kurs. ara bi konuş derim.
Academytech yaz sezonu için 1500 lira fiyat çekmişti :) Avrupa yakası diye belirtmeyi de unutmuşum :)
yine de ilgin için teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: polonyalimendil
quote:
Academytech yaz sezonu için 1500 lira fiyat çekmişti :) Avrupa yakası diye belirtmeyi de unutmuşum :)
yine de ilgin için teşekkürler
Reklam amaçlı söylemiyorum öncelikle bunu belirteyim. Ben fiyat olarak çok araştırdım en uygun bu fiyata buldum. Hocamız daha önce bilge adamda eğitmendi, bilge adamın fiyatları malum. oradaki hoca burada bu fiyata eğtim veriyor. avrupa yakası içinde mecidiyeköy şubesi var
quote:
Reklam amaçlı söylemiyorum öncelikle bunu belirteyim. Ben fiyat olarak çok araştırdım en uygun bu fiyata buldum. Hocamız daha önce bilge adamda eğitmendi, bilge adamın fiyatları malum. oradaki hoca burada bu fiyata eğtim veriyor. avrupa yakası içinde mecidiyeköy şubesi var
Burda tavsiye istiyorum siz de yardımcı oluyorsunuz, reklam yapıyor gibi söylemlere kimsenin hakkı yok :)
Mecidiyeköy şubesini bilmiyordum, müsait bi zamanda gidip görüşmek lazım.
Bir şey daha, 1500 liramı ve zamanımı harcamaya değecek bi sertifika mı CCNA acaba? Ve geçerliliği nedir yani iş hayatında ciddiye alınan birşey mi yoksa sıradan bi sertifikasyon mu?
quote:
quote:
Burda tavsiye istiyorum siz de yardımcı oluyorsunuz, reklam yapıyor gibi söylemlere kimsenin hakkı yok :)
Mecidiyeköy şubesini bilmiyordum, müsait bi zamanda gidip görüşmek lazım.
Bir şey daha, 1500 liramı ve zamanımı harcamaya değecek bi sertifika mı CCNA acaba? Ve geçerliliği nedir yani iş hayatında ciddiye alınan birşey mi yoksa sıradan bi sertifikasyon mu?
CCNA tabiki ciddiye alınacak bir sertifika ama kurs dışında da çalışmak ister. bu sınavlara girenler genelde bu işin içindeki kişilerdir, senin durumu bilmiyorum tabi. eğer IT sektöründe çalışıyorsan daha kolay olur senin için yoksa kursa git eve gel tekrar et ile sertifika almak zor. ayrıca CCNA sonrası daha sınavlarda var daha derinlemesine gidiyor, tabi daha da zor ve pahalı. bu sınavların birde ekonomik boyutu var. ama bu sertifikalara sahip bir kişinin işsiz kalması hatta düşük maaşla çalışması biraz zor. hiç olmadı bu kurslara iştirak etme belgesine bile sahip olmak bir artıdır cv için
Ankara için kurs yeri tavsiye edebilecek var mıdır peki?
quote:
Orijinalden alıntı: Xenom
ben de araştırdım Ankarada Anka iletişimin ccna kursuna yazıldım bu cumartesi başlıyor kursum. MEB onaylı sertifika da veriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: ctrlspace
quote:
ben de araştırdım Ankarada Anka iletişimin ccna kursuna yazıldım bu cumartesi başlıyor kursum. MEB onaylı sertifika da veriyor.
Fiyat neydi acaba? Ben bilgeadama gitmiştim sormaya da 6500 gibi bişeye indiler en son. Kalktım tabi hemen.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ctrlspace
quote:
Fiyat neydi acaba? Ben bilgeadama gitmiştim sormaya da 6500 gibi bişeye indiler en son. Kalktım tabi hemen.
off çok pahalıymış.. ben ankaya 12 ay taksitle 2000 tlye başladım ilk günüm bugündü gayet iyi geçti. Kendilerine çok güveniyorlar iddialılar.
Arkadaşlar Tekirdağ civarında CCNA eğitimi veren kurum var mı? Namık Kemal Ünv.de açılır mı bilmem...
Yardımcı olabilmesi açısından bu sabah görüştüm; İTÜ toplam 4 kur olarak; 1 kuru 5 hafta olma süresiyle haftasonu cts-pzr 10-14 arası 380 TL fiyat veriyor.
Gittiğiniz kadar (kur sayısı) katılım sertifikası veriliyor.
Cisco'ya rakip olarak son dönemde HUAWEI network piyasasına hızlı bir biriş yaptı. Aynı CCNA-CCNP gibi kendi sertifikasyon sınavları başlaycak. Genelde Cisco ya benzer gibi görünsede Huawei de kendine özgü protokol ve çalışmaları bulunmaktadır.
Network için kurs yeri soran olursa Bilişim Eğitim öneririm. Özellikle şu saatten sonra gidilebilecek en alternatif olacaktır. Çünkü; eğitim Huawei+Cisco olarak verilecek. Ek başka avantajlar da sağlıyor kurum ama reklam olmaması açısından çok detaya girmeyeceğm.
iyi çalışmalar,
Merhaba arkadaşlar; Ankara'da ben de 2012'de Cliguru kurumunda CCNA eğitimi aldım. Yeri Kızılay'da, hocalar çok ilgililer, tavsiye ederim ben memnun kaldım.
kardeşim sakın bilgin varsa para verip eğitimeee gitme bastıra bastıra söylüyorum eğer ing varsa sınavlara çalışmadan gir yaparsın eğer İngilizcem yok diyorsan ccna çıkmış soruları ezberler %100 alırsın benim ccna sertifikam var sen rahat ol
quote:
Merhaba arkadaşlar,
CCNA sertifikası almak istiyorum, network üzerine çok az bir bilgim var bunu geliştirmek ve bir sertifikayla desteklemek istiyorum. CCNA bunun için uygunmudur ? alternatifi var mıdır?
Bu tarz sertifikaları almak için kursa gitmemiz şart mı? Bireysel şekilde nasıl o seviyeye çıkabiliriz?
Eğer kursa gitmeyi düşünürsek nereyi öneririrsiniz ?
şimdiden teşekkür ederim.
arkadaşım ben Lise 2 de aldım ,ama Cisco 'nun 4 aşamalı sertifika kurslu eğitimi var,ben sadece Cisco 1 'in sertifikasını aldım,okulda Cisco dökümanları üzerinde eğitim görerek 2-3 haftada bir sınav oluyoduk ,nerden baksan bir sertifika için 10 kere online sınava girmiştim,sınav puanları toplanıp,ortalaması alnıordu,ve de en sonunda final sınavı oluyodun sonrada Cisco'nun 1. sertifikasını alabiliyordun,sana tavsiye ederim,bana bayağa yararı oldu ,,hemde Cv için önemli bir belge