Şimdi Ara

CCTV SİSTEMLERİ HAKKINDAKİ TÜM SORULARINIZI CEVAPLIYORUM.... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
808
Cevap
30
Favori
78.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ona 1.5a lık bir adaptör ile yakınından besleme yapınız
  • teşekkürler
  • bu cihaz 8 kanal olarak kayıt yaparmı ,bilginiz varmı ?
    http://urun.n11.com/kamera-kayit-karti/neutron-tra-8108-4fhd-8-kanal-ahd-kamera-kayit-cihazi-full-hd-8li-P120258074?cid=700102&utm_source=aff_go&utm_medium=cpc&utm_campaign=content&utm_term=63

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guraoz -- 21 Nisan 2017; 11:30:17 >
  • guraoz G kullanıcısına yanıt
    Yazdım ya, 2mp de 8 kanal 12fps ile yapar ki bu analogta çok yetersiz

1MP çözünürlükteki kameraları kullanabilirsin.
    Full HD kamera alıyorsun 1MP de kayıt ediyorsun, işin özü o
  • Merhaba,
    İşyerimde eski analog sistem ve 9 kamera var.Bugün bir ip sistem teklifi aldım ve satıcı eski kabloların değişmesi gerektiğini söyledi analog sistemden ötürü.Öncelikle böyle birşeye gerek varmıdır ? 9 kamera(1cu 742 sb 2mp) ve 300 mt kamera kablosu artı diğer ıvır zıvırıyla 5700 tl fiyat çıkardı sizce makulmudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gogou -- 22 Nisan 2017; 9:37:52 >
  • Merhaba, baştan şunu belirtmek isterim konuya ilişkin hiçbir bilgim yok. Durum şudur; eşime eczane açıyoruz ve iş yerini kapatan bir arkadaşım kendinde olan şu sistemi verdi;

http://www.pentaguvenlik.com/a20h-2-adet-gece-goruslu-mp-kamera-hazir-kablolu-1-tb-hdd-dahil-ahd-guvenlik-sistemi-pmu3393

Fakat bu sistemde 2 tane kamera var benim ihtiyacım ise en az 5 kamera ve arkadaşın verdiği sistem 4 kamera destekliyormuş.

Bende 8 çıkışlı bir dvr alıp, ekstradan 4 adet ahd uyumlu kamera almak istiyorum. İnternetten bulduklarım ise şunlardır;

Kamera:http://m.n11.com/gn-4109-dome-ahd-10-mp-gece-goruslu-guvenlik-kamera-jet-indirim-P175414372

DVR:http://m.n11.com/8-kanal-ahdanalogip-dvr-kayit-cihazi-P174244882

Sorularım ise;

1- mevcut DVR'ın içindeki HDD'yi yeni almak istediğim DVR'a takıp, kullanabilir miyim?

2- yine mevcut sistemdeki kameraları yeni alacağım DVR destekler mi?

Önerilere de ayrıca açığım, şimdiden teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gogou kullanıcısına yanıt
    IP olacaksa Kablo değişmeli, Cat-5/6 falan olmalı
    Fiyata bişi diyemem, ne verdiğini bilemem, verdiğinin pahalı olup olmadığını da bilemem.
    Fiyat araştırın derim.
  • BuMé®@NG kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamada eczana işleteceksin, taktığın medet umduğun kamera bak,
    Yardımcı olamıyorum, iyi günler.
  • Kardeşim o zaman yardımcı oluyorum diye başlık açma! Orda bak adam gibi yazmışız konu hakkında bilgimiz yok, önerilere de açığım diye!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuMé®@NG -- 24 Nisan 2017; 18:53:22 >
  • Şantiye için 12 veya 16 kameralık bir ihtiyacımız var. Şu anda analog ve 8 kamera var ama eskidiklerinden mi tam anlamadım görüntüler çok kötü oldu o yüzden yenileyelim dedik. Sorularım şu şekilde hocam.

1) Açık alan olacak ve şantiyenin bir ucundan diğer ucuna en uzak mesafe 70 metre. Dolayısıyla her bir kameradan bekleyeceğimiz en uzak çekim mesafesi 30-35 metre olacak.
    2) Gece görüşünün net olması çok önemli ama gece şantiyeyi aydınlatacak 2 adet tepeden spot ışıklar olacak bu ışıklar kamera görüşünü etkileyebilir diye duydum.
    3) Kameraların özellikle plakaları okuyabilmesi önemli (tabii ki görüş alanında). Hani harekete devam eden bir aracın plakasını kameradan görebilmemiz önemli.
    4) 12 veya 16 kameranın bu bahsettiğim kalitede 15 günlük kaydını tutmak istiyoruz.

Bu noktalar ışığında ne kamera tavsiye edersin, hangi NVR (kaydedici) ve hangi kapasitede HDD tavsiye edersin.

Teşekkürler

• BuMé®@NG kullanıcısına yanıt
    Konunun ilk sayfasında ne alayım diye sorular da sormayın yazdım,
    Takıldığım noktayı bilmiyorsunuz, maddi gücünüz var, sistemi bilmiyorsunuz internetten ürün alarak sistem takmaya çalışıyorsunuz.
    Esnaf nasıl kazanacak.

Bu kameraların nasıl bağlanacağını biliyor musunuz?
    Kutu satış mantığı ile nasıl ilerlersiniz.
    45-50 liralık kameraları kamera diye önüme koyuyorsunuz.
    Webcam bulamıyorsunuz o fiyatlara.

Siz nereden alıyorsanız alın, takıldığınızda da bana sormayın.
    iyi günler.
  • stranger32 S kullanıcısına yanıt
    Şantiye için 12 veya 16 kameralık bir ihtiyacımız var. Şu anda analog ve 8 kamera var ama eskidiklerinden mi tam anlamadım görüntüler çok kötü oldu o yüzden yenileyelim dedik. Sorularım şu şekilde hocam.

********Lensler kirlenmiş ya da kamera performans yitirmiş olabilir. Öncelik kameranın önünü temizleyin.

1) Açık alan olacak ve şantiyenin bir ucundan diğer ucuna en uzak mesafe 70 metre. Dolayısıyla her bir kameradan bekleyeceğimiz en uzak çekim mesafesi 30-35 metre olacak.

********Gece görüşlü kameralarda çok ve çapraz ledli olanları tercih edin.

2) Gece görüşünün net olması çok önemli ama gece şantiyeyi aydınlatacak 2 adet tepeden spot ışıklar olacak bu ışıklar kamera görüşünü etkileyebilir diye duydum.

********Işık kameranın gözünü almamalı, Kamera ışığı arkasına almalı, ona göre yerleştirin. Far tutulan bir gözden çok netlik bekleyemezsiniz. Aynısı güneş için de geçerli. Güneşi karşısına almış bir kameradan seçilebilirlik beklemek ısraf olur.

3) Kameraların özellikle plakaları okuyabilmesi önemli (tabii ki görüş alanında). Hani harekete devam eden bir aracın plakasını kameradan görebilmemiz önemli.

********Bunun için box ( gece görüşlü olmayan kutu ) kamera kullanmalı ve IR destekli muhafaza ile kullanmalısınız.Shutteri 1/500.000 e getirin her kamera okur. Analoglarda osd den ıp lerde menüsünden yapılır.

4) 12 veya 16 kameranın bu bahsettiğim kalitede 15 günlük kaydını tutmak istiyoruz.

******** 2X4tb hdd koyun 15 gün kaydeder.

Bu noktalar ışığında ne kamera tavsiye edersin, hangi NVR (kaydedici) ve hangi kapasitede HDD tavsiye edersin.

Gece görüşleri 4mp gibi kamera tercih edin.Şantiyenin büyüklüğüne göre değişir.
    Plaka okumada 2-3MP kamera yeterlidir, tabi yan yana geçen araç sayısı önemli.
    3mp 5mt den 2 araç geçebilecek şekilde okur. Hız 30-40 km/h de.

Tüm kameralarda gerçek D/N ve WDR olmasını isteyin.
    2.8 ya da 3.6mm lens gece görüşlülerde işinizi görür.

Plaka kamerasında ise 5-50 , 6-60MM lens kullanmanız gerekir.

Kullandığınız markaya göre kameranın performansı uzun vadede iş görür.
    İyi çalışmalar.

• Merhaba,

Dahua IPC EP5500 fisheye lensli kamera düşünüyorum. Yalnız bu kamerada gece görüş için IR yok. Açıklamada şöyle: Day/Night(Electronic) IR ledli model ise 3 kat fiyat farklı. Kamera bu hali ile gece nasıl performans alabilirim. Harici IR led ile çözülebilecek bir durum mu? Normal kamera tercih etsem 3-4 kamera almam gerekecek.

• interwap kullanıcısına yanıt
    Balıkgözü kameralardan aydınlatma yeterli değil ise çok verim beklemeyin.
    Dahua nın fisheye yazılımları haikon/hikvision kadar başarılı değil.
    Mobilde / dvdr canlı izlemede desteği yok zaten
    Bilgine
  • Çok teşekkürler, çoğu bilmediğim bilgilerdi. Allah razı olsun.
  • merhaba ben dukkanimda kamera ve alarm sistemi kurdurdum ve alarmlarda sikinti yok ama kameralarima telefonumdan ulasamiyorum bazen. dvr sisteminin kurulu oldugu yerdeki sarteli acip kapattigimda duzeliyor ama belirli sure nasil bir yol izlemeliyim sabit ip kullaniyorum

• Carter35 kullanıcısına yanıt
    Modem kaldırmıyordur büyük bir ihtimal, daha kaliteli modem kullanın, tıkanıyor olabilir.
  • Merhaba,
    Son zamanlarda artan saldırılar nedeniyle dvrlarımız açılmıyor. Eepromu tekrar yüklüyoruz. Fakat Mac adresleri hepsi aynı oluyor. Mac adreslerini Nasıl değiştirebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golge2007 -- 5 Mayıs 2017; 17:2:24 >
  • merhaba. iş yeri için güvenlik kamera sistemi istiyoruz.

http://urun.n11.com/guvenlik-kamerasi/6-kamerali-4-mp-sony-1440p-guvenlik-kamerasi-sistemleri-P173860357

bu ürün nasıl, almaya değermi veya önerileriniz varmıdır?

6 kamera istiyoruz
  • golge2007 kullanıcısına yanıt
    Değiştiremezsiniz, geçmiş olsun, servise gönderin.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.