Şimdi Ara

CD-R sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • cd-r bilgisayarımda gözükmüyor ve çıkar düğmesine bastığımda da cd yi çıkarmıyor. güvenli modda başlattım olmadı. sistem geri yükleme yaptım yine olmadı acil yardım edin lütfenn
    bi cd taktım önce dosyaları görüntüledi ama sonra bilgisayar takıldı. reset attım bu sefer de cd-r takıldı...
    acil yardım lütfen

• cdromun düğmesine basınca cdyi çıkartmıyor ise yada ışığı felan yanmıyorsa kasanın içini aç power kablosunu kontrol et . çıkart tak
    vs.. düzelir......
    cd rom kapağı açılıyorda cdrom bilgisayarda gözükmüyorsa bunun için de ide yada sata kablosunu çıkar tak .... bios setuptan görünüp görünmediğini kontrol et görünmüyosa power yada data kablo problem ivardır. görünüyorsa yazılımsal bir problem olabilir. sistem geri yükleme felan sorunu çözmediği için ben donanımsal oalrak düşünüyorum...
    ilk dediklerimi yapmalısın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ufuktaki_umut

cdromun düğmesine basınca cdyi çıkartmıyor ise yada ışığı felan yanmıyorsa kasanın içini aç power kablosunu kontrol et . çıkart tak
    vs.. düzelir......
    cd rom kapağı açılıyorda cdrom bilgisayarda gözükmüyorsa bunun için de ide yada sata kablosunu çıkar tak .... bios setuptan görünüp görünmediğini kontrol et görünmüyosa power yada data kablo problem ivardır. görünüyorsa yazılımsal bir problem olabilir. sistem geri yükleme felan sorunu çözmediği için ben donanımsal oalrak düşünüyorum... ilk dediklerimi yapmalısın

işte bu sorun var. cd bilgisayarda görünmüyo. birden oldu zaten... bi türlü çözemedim

• Aygıt Yöneticisine bak orada CDROm un yanında ünlem işareti var ise aşağıdaki yazdıklarımı uygula !

Step 1: Start Registry Editor
    Click Start, click Run, type regedit, and then click OK. Registry Editor starts.

Step 2: Delete the UpperFilters registry entry
    1.
    In Registry Editor, expand My Computer, and then expand HKEY_LOCAL_MACHINE.

2.
    Expand SYSTEM, and then expand CurrentControlSet.

3.
    Expand Control, and then expand Class.

4.
    Under Class, click {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}.

5.
    In the right pane (topic area), click UpperFilters.

Note An UpperFilters.bak registry entry may also appear. To delete the UpperFilters registry entry, you must click UpperFilters and not UpperFilters.bak.

6.
    On the Edit menu, click Delete.

7.
    When you receive the following message, click Yes to confirm the deletion of the UpperFilters registry entry:

Are you sure you want to delete this value?

The UpperFilters registry entry is removed from the {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} registry subkey.

Note Do not exit Registry Editor. You must have this program for the next step.

Step 3: Delete the LowerFilters registry entry
    1.
    In Registry Editor, expand My Computer, and then expand HKEY_LOCAL_MACHINE.

2.
    Expand SYSTEM, and then expand CurrentControlSet.

3.
    Expand Control, and then expand Class.

4.
    Under Class, click {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}.

5.
    In the right pane (topic area), click LowerFilters.

Note An LowerFilters.bak registry entry may also appear. To delete the LowerFilters registry entry, you must click LowerFilters and not LowerFilters.bak.

6.
    On the Edit menu, click Delete.

7.
    When you receive the following message, click Yes to confirm the deletion of the LowerFilters registry entry:

Are you sure you want to delete this value?

The LowerFilters registry entry is removed from the {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} registry subkey.

8.
    Exit Registry Editor.

Step 4: Restart the computer
    If a CD recording program no longer works after you restart the computer, you must reinstall the CD recording program.

• Arkadaş ingiliz değil sanırım, o yüzden Türkçesini yazsaydın daha iyi olurdu :)
  • EneRGy- kardeş olmadı gideyim ben yapayım camları halılarıda yıkayayım ne dersin sevdim seni dostum... şaka yapıyorum.

http://support.microsoft.com/kb/320553/ bu makaleye bak türkçesi de bulunmakdatır.
    Problem bu ise çözecektir. ışığı yanmıyor kapağı açılmıyor ise kasanın içerisini aç ve kabloları sök ve tekrar tak temassızslık söz konusu olabilir

• quote:

Orjinalden alıntı: ufuktaki_umut

EneRGy- kardeş olmadı gideyim ben yapayım camları halılarıda yıkayayım ne dersin sevdim seni dostum... şaka yapıyorum.

http://support.microsoft.com/kb/320553/ bu makaleye bak türkçesi de bulunmakdatır.
    Problem bu ise çözecektir. ışığı yanmıyor kapağı açılmıyor ise kasanın içerisini aç ve kabloları sök ve tekrar tak temassızslık söz konusu olabilir

Eyvallah sağol hocam. Allah razı olsun, Hayırlı Kandiller bu arada. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EneRGy. -- 16 Ağustos 2008; 17:53:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.