Merhaba. LG laptopumda yine aynı markaya sahip bir cd/dvd writer var.
Hiç sorunsuz çalışıyordu ancak geçenlerde bir güvenlik önlemi sebebiyle regedit'ten autorun özelliğini pasif eden bir yamayı yükledim. Ondan sonra cd rom'da sorunlar başladı.
Misal dün flash diskten cd'roma mp3 yollayıp yazdırmak istedim. "Bu cd kullanılamaz halde yada bozuk" hatası verdi. 20 cd denedim hep aynı sorunu verdi..
Bir de mesela boş cd takıyorum. İçini görmek için çift tıkladığımda "önce biçimlendirmeniz gerekiyor" diyor.
Nedir tüm bunların sebebi ve nasıl düzeltebilirim?
quote:
Orjinalden alıntı: Romanista
Merhaba. LG laptopumda yine aynı markaya sahip bir cd/dvd writer var.
Hiç sorunsuz çalışıyordu ancak geçenlerde bir güvenlik önlemi sebebiyle regedit'ten autorun özelliğini pasif eden bir yamayı yükledim. Ondan sonra cd rom'da sorunlar başladı.
Misal dün flash diskten cd'roma mp3 yollayıp yazdırmak istedim. "Bu cd kullanılamaz halde yada bozuk" hatası verdi. 20 cd denedim hep aynı sorunu verdi..
Bir de mesela boş cd takıyorum. İçini görmek için çift tıkladığımda "önce biçimlendirmeniz gerekiyor" diyor.
Nedir tüm bunların sebebi ve nasıl düzeltebilirim?
Cd/Dvd writerın frimware ları var. onu bul yükle.
Önce markası tam olarak nedir onu yaz bakalım..
Bilgisayarıma sağ tıkla Donanım Aygıt yöneticisinden Dvd Cd rom Sürücülerine gel oradaki aygıta sağ tıkla özellikler de. Oradakibilgileri yaz. Yada oranın resmini yolla.