Cdrom surucusu kayboldu su anda hic bir sekilde onu gormuyor. aygıt yoneticisinde uzerinde unlem isareti war olarak goruyor. Bunun yanında ses cıkısı da kayboldu aynı problem onlarda da war. ayrıca web cam ve yazıcıda aynı sekilde kayboldu. Bununla da bitmedi babylon, avast gibi cokta gerekli olmayan programlarda calısmıyor ve silinmiyor. Bunların hepsi nasıl bir anda oldu anlamadım ama sorunu bir turlu yakalayamadım. cd surucusu calısıyor olsa format olayına girecegim ama o calısmadan riske girmek istemiyorum :S
Ünlem işaretlerine bir tıkla bakalım (KOD XX) kaç veriyor.
KOD 39 veriyor.
(tahminim registrylerde bi pislik war ama nasıl duzeltecegimi bilmiyorum.)
microsoft un kendi çözümü:
Kod 39 Windows bu donanım için aygıt sürücüsü yükleyemiyor. Sürücü bozuk veya eksik olabilir. (Kod 39) Önerilen çözüm;
Bu hatanın nedenleri eksik bir sürücü, bozuk bir ikili dosya, bir dosya G/Ç sorunu veya yüklenemeyen başka bir ikili dosyadaki girdi noktasına başvuran bir sürücü olabilir.
Sürücüyü kaldırın ve sonra Donanım değişikliklerini tara'yı tıklatarak yeniden yükleyin veya yükseltin.
Aygıtın Genel Özellikler sekmesinde, Sorun Gider'i tıklatarak Sorun Giderme Sihirbazı'nı başlatın.
Benim önerim; Başlat/Programlar/Donatılar/Sistem Araçları/Sistem Geri Yükleme yi seçiyoruz, ileri diyoruz. Karsımıza takvim geliyor burdan ıstedıgımız tarihi seçip ileri butonlarını tıklayıp bitiriyoruz.
ikinizin onerisini de yaptım, sistem geri yuklemeyi 3 kere yaptım ama sonuc degismedi :S simdilerde registery fix programları ile halletmeye calısıyorum. ama bakalım sonuc ne olacak. deneyimi olan paylasırsa sevinirim :)