arkadaşlar buradaki mesajlarada baktım fakat göremedim. ben vistayı kurduktan sonra bilgisayarımdaki dvd-writer sürücüsüne (model samsung) cd veya dvdyi taktığım zaman bazen açıyor bazen ise biçimlendirme istiyor. bunu ortadan kaldırmak için ne yapmam gerekiyor. 2. bir sorunumda cd-rom'umu (model lg 52x) bilgisayar görmüyor. lütfen acil yardım edin.
Taktığın ideyi kontrol et jumperlara bi bak doğru ayarlamışmısın.DVD yi master cd yi slave yap.Biosdan kontrol et açılacaktır.
Taktığın ideyi kontrol et jumperlara bi bak doğru ayarlamışmısın.dvd yi master cd yi slave yap.Biosdan kontrol et açılacaktır.
kardes öle ama arkadasın pc sını görmeden böle deme eger harddisk ve dvd veya cdrom tek bır ide uzerınden ise harddısk ve dıger room cakısır bundan önce yanı yuzbası merzah'ın dedıklerını yapmadan önce biosunu sıfırla sonrada hangısını takacaksan roomlardan bırını master yap kı sunu unutma tek ıde kalbosu ustenden yaptıgın room u master yap dıgerını yanı hdd ile aynı ided kablosu ustende olan roomun ayarına dokunma eger ikisi cakısırsa sorun buyuyebılır bırde tekrar format atmayı dene ama format atarken bıosu sıfırla ıster anakart boardından ıster pc acılırken delete tusuna basarak cıkardıgın mavı sayfadan ıstersende anakart uzerınde olan bıos pılını cıkarıp tekrar takarak
cevaplarınız için teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: FeunD
Taktığın ideyi kontrol et jumperlara bi bak doğru ayarlamışmısın.dvd yi master cd yi slave yap.Biosdan kontrol et açılacaktır.
kardes öle ama arkadasın pc sını görmeden böle deme eger harddisk ve dvd veya cdrom tek bır ide uzerınden ise harddısk ve dıger room cakısır bundan önce yanı yuzbası merzah'ın dedıklerını yapmadan önce biosunu sıfırla sonrada hangısını takacaksan roomlardan bırını master yap kı sunu unutma tek ıde kalbosu ustenden yaptıgın room u master yap dıgerını yanı hdd ile aynı ided kablosu ustende olan roomun ayarına dokunma eger ikisi cakısırsa sorun buyuyebılır bırde tekrar format atmayı dene ama format atarken bıosu sıfırla ıster anakart boardından ıster pc acılırken delete tusuna basarak cıkardıgın mavı sayfadan ıstersende anakart uzerınde olan bıos pılını cıkarıp tekrar takarak
birincisi arkadaşın bilgisayarını görme şansım varmı sence o sorunu ve donanımını tam anlattıktan sonra görmeye gerekte yok ayrıca biosu istersen bin kere sıfırla hiç bir faydası olmaz kaldıki her bu tür sorunda bios sıfırlanmaz. tek bir ide kablosu üstünden olduğunu belirtmemiş arkadaş en son olarakta neye format atıyosun format neyi çözüyor hakkaten çok merak ettim.arkadaşın sorunu formatla nasıl çözüyorsun onu hiç anlamadım.
Sen arkadaşım aç kasanı ve ne görüyorsan yaz ona göre bi çözüm üretelim.
iki sürücüde tek ide kablosuna baglı. xp kullanırken hiçbir sorun vermiyor idi fakat vista yükleyince cd sürücüsü birkaç çalışmadan sonra hiç çalışmaz oldu dvd yazıcıya ise mesela herhangibir cd'yi takdıgımda önce çalışıyor sonra çıkarıp tekrar takdıgımda biçimlendirme seçenegi geliyor. eger biçimlendir deyip biçimlendirmesinin bitmesini beklersem cd açılıyor fakat boş gözüküyor. fakat biçimlendirmeye başlayıp bitmeden sonlandırırsam cd'yi açıyor. ama sizin dediginiz gibi bu sorun bencede bios ayarlarından kaynaklanıyor. şu an deneme imkanım yok fakat en kısa zamanda deneyecegim.