Şimdi Ara

CD yazıcısından yakıcı lazer yapmak istiyorum YARDIM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktada belirttiğim gibi elimde 1adet CD yazıcısı var. içini açıp birçok ingiliz sayfasındaki videolardaki gibi yakıcı ve kesici lazer yapmak istiyorum. cam , kağıt kesmek gibi bazı işleri 50metre gibi mesafelerden yapabilsin istiyorum. Eğer elimdeki yetmezse başka bir cd yazıcı alıp parçalayabilirim de. Bu yüzden bu işlevlere uygun bir lazer yapmak için kaç x hızında bir cd yazıcı almam gerekir , en önemlisi nasıl söker, nasıl takarım en ince ayrıntısıyla adım adım anlatacabilir misiniz?

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• Sadece meraktan soruyorum. 2-3 dolarlık bir alet için neden bu kadar uğraşılıyor. Youtube'de gördüm adamın biri baya kasmış yapmış da amacı anlayamadım ne farkı var piyasada satılanlardan. (Mesela şundan:http://dx.com/p/red-laser-point-pen-2xaaa-7124 )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaLeNDiL -- 27 Nisan 2013; 2:50:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaLeNDiL

Sadece meraktan soruyorum. 2-3 dolarlık bir alet için neden bu kadar uğraşılıyor. Youtube'de gördüm adamın biri baya kasmış yapmış da amacı anlayamadım ne farkı var piyasada satılanlardan. (Mesela şundan:http://dx.com/p/red-laser-point-pen-2xaaa-7124 )

Hobi forumları
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamtaner

quote:

Sadece meraktan soruyorum. 2-3 dolarlık bir alet için neden bu kadar uğraşılıyor. Youtube'de gördüm adamın biri baya kasmış yapmış da amacı anlayamadım ne farkı var piyasada satılanlardan. (Mesela şundan:http://dx.com/p/red-laser-point-pen-2xaaa-7124 )

Hobi forumları

Olay hobi mi sadece yani. Bu mudur? Hiç sanmıyorum açıkçası. Siz olayı anlamamışsınız bence. Eğer ki gerçekten öylese cdwriteri parçalamaya gerek yok. 0'dan lazer alıp ondan istediğiniz gibi imal edebilirsiniz. Cdwriter alıp, parçalayıp, onun içindeki lazeri kullanmanın bir mantığı yok.

• öyle değil ki zaten :) cd dvd br writerlardaki lazer diyotlarından yapılıyor. bu sayede yüksek watt değeri ile yakıcı oluyor. balon patlatıyor kibrit yakıyor vs.vs.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iamtaner

quote:

Hobi forumları

Olay hobi mi sadece yani. Bu mudur? Hiç sanmıyorum açıkçası. Siz olayı anlamamışsınız bence. Eğer ki gerçekten öylese cdwriteri parçalamaya gerek yok. 0'dan lazer alıp ondan istediğiniz gibi imal edebilirsiniz. Cdwriter alıp, parçalayıp, onun içindeki lazeri kullanmanın bir mantığı yok.

Bu lazerler verdiğiniz linkteki lazlere benzemez bi kibriti yakmak bir şeyler kesmek istiyorsanız en az 1W lık bir lazer gerekiyor. Sizin linkteki 0.0005W bu lazerlerin de fiyatları (kaliteli olanların 1 kere kullanıp atmayacaklarınızdan bahsediyorum) en az 200$. CD writer dan yapılacak olan lazer işinizi büyük çoğunlukla görüyor. Tabi konu sahibi arkadaşıda uyarmak isterim oldukça tehlikeli dalga boyuna sahip. Yapacak olursa eğer lütfen dikkatli kullansın. Çoğu firma ( orta seviye üreticiler ) Projeksiyon cihazlarını parçalayıp içindeki diodu kullanıyorlar. Kendi markası altında bu lazeri piyasa sürüyorlar. Projeksiyon cihazlarına örnek isterseniz Casio markasının bir çok aleti kullanılıyor. Bir şeylere yorum yapmadan önce araştırın lütfen bu yaptığınıza kelimenin tam anlamıyla cahilik deniyor. Bırakın bu yobazlığı boş boş yorum yapmayın.

• YoLCu_05 kullanıcısına yanıt
    Açıklama istemiştim ben. Başta da dedim sadece meraktan soruyorum diye ama arkadaş hobi diye cevap verince bunu yazdım. Siz de cevap yazmadan önce neler denmiş ona baksanız boş boş yorumlarınıza gerek kalmaz. Forumlar zaten soru sorup tartışmak içindir. Aksini düşünüyorsanız yanlış yerdesiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erase99

öyle değil ki zaten :) cd dvd br writerlardaki lazer diyotlarından yapılıyor. bu sayede yüksek watt değeri ile yakıcı oluyor. balon patlatıyor kibrit yakıyor vs.vs.

Teşekkürler açıklama için
  • talendil benim ilk mesajları okumadan cevap vermişsin oyüzden biraz karışıklık olmuş. ama neyse birbirimizi suçlar gibi konuşupta tartışma yaratmayalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.