Şimdi Ara

Çek Cumhuriyeti Vizesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Prag'da yaşayan kuzenim beni tatil amaçlı yanına çağırıyor. 20 Ağustos tarihinden sonra gidip 3 eylülde dönmeyi planlıyorum. Belgelerin hazır olma süresine bağlı olarak gidiş tarihim değişebilir.

Ne pasaportum ne vizem ne de yabancı dilim var:)

2 hafta önce diğer kuzenim gitti. Abisi istek yaptığı için vize konusunda sıkıntı yaşamadı. Ancak benim vize işini tek başıma halletmem gerekiyor.

Çek vizesi almak epey zormuş. Tur şirketleriyle git otel rezervasyonunu iptal et gibi şeyler diyenler var. Sizce nasıl bir rota izlemeliyim? İlk kez yurtdışına çıkacağım, kafam çok karışık.

not: öğrenciyim.

• İlk olarak pasaport için başvurmalısın. EGM sitesinden gerekli olan belgelerin ne olduğunu öğrenip hazırlayıp, sana en yakın yada en müsait olan ilçe emniyet müdürlüğü için randevu almalısın. Müsaitlik durumuna göre 3 günde adresine teslim olabilir. Bu süre daha da uzayabilir. Almışken 10 Yıllık pasaport alsan daha iyi olur. Pasaportunu aldıktan sonra bir öğrenci olarak schengen vizesi için hangi belgeleri temin etmen gerektiğini araştır.

İnternette kolaylıkla bulabilirsin bu belgelerin ne olduğunu ama başlıca; pasaport, vize başvuru formu, 2 adet biyometrik fotoğraf, uçuş ve kalacak yer rezervasyonları, seyahat sağlık sigortası, banka hesap bilgililerin (yeterli miktarda para olmalı- çok önemli).

Burada iki seçeneğin olacak.

Birincisi bir otelde rezervasyon yaptıracak orada kalacağını söyleyecek ve vize başvuru formuna da kalacak yer olarak orayı yazacaksın. Ama gidip öyle pahalı bir otel değil ciddi anlamda kesene göre ekonomik bir yerden rezervasyon yaparsan daha inandırıcı olur.

İkincisi orada yaşayan kuzeninden davet mektubu alacaksın ve vize başvuru formuna da kalacak yer olarak kuzeninin adresini yazacaksın. Onun göndereceği mektubun gelmesi uzun sürebilir. Şöyle yapabilirsin; doğrudan Çek Cumhuriyeti konsolosluğunun faks numarasını alıp oraya fakslatırsın.

Bu söylediklerim haricinde bir iki belge daha gerekebilir hatırlamıyorum.. Karışık veya zor gibi görünse de aslında basit bir süreç. Biraz sabırlı olacaksın o kadar..

• arkadaşın bahsetmiş oldugu sekılde alırsan pasaportunu tur fırmasından
    da bır vıze aldırmanı tavsıye ederım bende ılk defa yurt dısına cıkcıagım 23 agustos prag dayım tanışırız belki:)
    herhangı bır yere gıtmedım herşeyi şirket halletti sağolsun.
  • Pasaport oldukça çabuk geliyor. Vize konusunda da endişe etmeyiniz , belgelerinizi tamamladığınızda vizeyi alırsınız.
  • wedath W kullanıcısına yanıt
    Ben birinci yolu tercih etmek durumundayım. Kuzenim kardeşini istek yaptırarak getirirken epey uğraşmış, tekrar sıkıntıya sokmak istemiyorum.

Peki sizce pasaportu çıkarttıktan sonra kendim otel rezervasyonu yaptırarak mı vize almaya çalışmalıyım yoksa bir tur şirketi aracılığıyla mı bu işi halletmeliyim.

20 Ağustos çok yakın bir tarih, henüz pasaportta yok. Kendim başvursam hızlı çıkarabilir miyim dersiniz? Çek konsolosluğu zorluk çıkarma açısından epey ünlüymüş de:)
  • erenxx E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, eğer gitmeyi başarırsam burdan mesaj yoluyla haberleşiriz:)

Şirket halletti derken tur şirketinden mi bahsediyorsun?
  • akrabaları hiç katma, davetiye ile uğraşma, yap otel rezervasyonu , evraklarını eksiksiz sun,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İspanya vizesi
    4 yıl önce açıldı
    YUNANİSTAN VİZE İŞLEMİ
    7 yıl önce açıldı
    Yunanistan Vizesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Son zamanlarda giden var mı vize ücreti ne kadar alıyorlar ? Davetiye yollayacak çek arkadaşım var onun yanında kalacam öyle mi daha kolay yoksa turla mı daha kolay vize?
    Konsolosluk Ankara'da ben İzmir'de eğer aracı şirkete versem evraklarımı onlar halleder mi eğer olursa aracı şirketler ne kadar ücret alır?

Uzun sorular oldu ama ilk yurtdışı çıkışım olacak baya acemiyim bu konularda
  • Clive kullanıcısına yanıt
    Ben İstanbul'dan başvurup gittiğimde vize ücreti 60 Euro'ydu. Davetiye gelirse rahat gidersin ama turla gidersen galiba onlar senin yerine hallediyorlar işleri. Yani belki Ankara'ya kadar gitmene gerek kalmayabilir. Tur şirketleriyle konuşman gerekiyor. Konuşmadan önce uçak bileti fiyatlarına bak. Tur şirketlerinden fiyat aldıktan sonra karşılaştırırsın. Hangisi cazipse o şekilde gidersin.
  • Uçak biletini çok uygun buldum Pegasus'tan Temmuz ayı gidiş dönüş 390 liraya.. fiyatıda sabitledim haftaya kadar karar verirsem alacam.Turla gitsem otele de para vermem gerekiyor ama ben arkadaşta kalacağımdan sadece vize için aracılık yapan vize firması varsa ona başvurayım diyorum.Gittiğimde gezilecek güzel yerler varsa tavsiyene açığım hocam 1 hafta kalacam kısmet olursa
  • quote:

Orijinalden alıntı: hella

akrabaları hiç katma, davetiye ile uğraşma, yap otel rezervasyonu , evraklarını eksiksiz sun,

Hela'ya katılıyorum, davetiye işi sinir bozucu olabilir. Sponsorun (veli) iyiyse gayet rahat alırsın vizeyi düzenli evraklarla.

Prag Gezi Notları için blogumuzu okuyabilirsin, ayrıca vize sorularının da cevapları var.
    Ben de sadece vize için birkaç tur şirketine sormuştum. Biz paket satıyoruz demişlerdi.

Prag hakkında internette bolca kaynak var benim baştan saymam gereksiz olur. Önereceğim tek şey Prag'a gidersen 3 saat uzaklıktaki Cesky Krumlov'a uğramadan geçme. Eğlenceli bir yer değil ama mimari atmosferi güzel olan bir yer. Bol bol fotoğraf çekersin.

Prag dışında bir şehre gidiyorsan pek bir bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirius144p -- 25 Nisan 2014; 21:36:09 >
  • Prag'a gidicem kısmetse belki diğer şehirlere de uğrayabilirim.Bir de verecekleri vize schengen vizesi mi?öyle olursa komşu ülkelere de uğrayabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkk77

quote:

Orijinalden alıntı: hella

akrabaları hiç katma, davetiye ile uğraşma, yap otel rezervasyonu , evraklarını eksiksiz sun,

Hela'ya katılıyorum, davetiye işi sinir bozucu olabilir. Sponsorun (veli) iyiyse gayet rahat alırsın vizeyi düzenli evraklarla.

Prag Gezi Notları için blogumuzu okuyabilirsin, ayrıca vize sorularının da cevapları var.

Hocam ben çalışanım banka hesabımda belli miktar döviz hesabım var 1 hafta kalacam sponsor illa gerekli olur mu? ailemden yardım isteyebilirim gerekirse.Sadece vize aracılığı yapan şirket arıyorum bir de yoksa işi bırakıp Ankara'ya konsolosluğa gitmem zor olacak benim için.

Schengen evet. Prag iki günde gezilir. Çevre illeri dolaşabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirius144p -- 27 Nisan 2014; 22:49:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clive

quote:

Orijinalden alıntı: kkk77

Hocam ben çalışanım banka hesabımda belli miktar döviz hesabım var 1 hafta kalacam sponsor illa gerekli olur mu? ailemden yardım isteyebilirim gerekirse.Sadece vize aracılığı yapan şirket arıyorum bir de yoksa işi bırakıp Ankara'ya konsolosluğa gitmem zor olacak benim için.

Çalışansanız (en az 3 aylık) herhangi bir sponsor ya da aile üyesi gerekmez. Şahsi başvuru yapacaksınız.

Hangi şehirde oturduğunuzu bilmiyorum ama ilk Schengen ise genelde konsolosluğa davet ederler, lütfen bulunduğunuz ildeki aracılara danışın.

• merhaba,

1. vize başvuru formunu çek cumhuriyetinin sitesinden bir türlü bulamadım. biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.

2. 60 Euro ücreti gittiğimizde elden ve Euro olarak veriyoruz değil mi?
  • yasintekgoz Y kullanıcısına yanıt
    1) Başvuru formunu konsoloslukta alıp doldurabilirsin.
    2) Evet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.