Şimdi Ara

Çek ile arac satmak. (Çek saglam firmanin) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
0
Favori
11.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çek ve senet isi kucuk meblagalar icin tamam. Fakat isin icine buyuk meblagalar girerse tanimadigin veya duzenli is yapmadigin firma ya da kisilerle yapilmaz.
    1- aracinizi bilmiyorum fakat eger sirket uzerine alacaksa otv indirimi sebebiyle aracini sifir alir tuccarlar (vergi indirimi olur)
    2- kendine alacaksa oyle bi sirket ( yanlis anlamayin kucumsemiyorum) 77 binlik arabaya binmezler. Mutahitlerde arac imajdir ( tasvip edin etmeyin ) is alirken faydasi oldugunu dusunuldugunden godaman diye tabir ettigimiz arabalari tercih ederler. Kisaca bosverin 1 ay daha bekleyin.
    Not: cek kirdirmanin da bi goturusu vardir senelik vadesi olandan %10-14 kesinti yapilir. Gerisini barin siz hesap edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

Yada adama diyeyim ver 3 bin tl kapora...cekin vadesune kadar benim otoparkimda dursun kimseye satmam ...cek gunu geldiginde parayi ver arabayi al....

Sana şunu söyliyim. Bu çek işini unut. Macera arama. İntihara kadar sürüklenirsin. Psikolojin ve beden sağlığın bozulur.
  • Valla allah razi olsun sizlerden ...bende yeniden sahibinden sitesine koydum dediginiz gibi fiyatida uygun yazdim...bekliyorum....

• quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Sana bi tüyo
    Çeki al, ertesi gün bankaya git ve paranı iste. Bankacı sana vadesi gelmedi derse; ÇEKTE VADE YOK KARDEŞİM dersin. Kanunen çeklerin üstünde yaxılan tarihler resmi olarak hiç bir anlam ifade etmez. Biraz atar yapın size HESAP MÜSAŞT DEĞİL derse o zaman ÇEKİ YAZDIRIN dersin. Tabi bu arada çek sahibini banka arayıp ödeme yapmak zorunda olduklarını yoksa çekinin yazılacağını söyleyecek. Çekin sahibinin hesapta parası varsa ödemeni alırdın yoksa zaten 2 ay önce çek elinde patlamış olur , erkenden yargı yoluna gidersin.

Ben çok vadesinden önce para çektim. ÇEKDE VADE DİYE BİŞEY YOKTUR

TTK'ya göre çekte vade yoktur dediğiniz doğru ama çek kanununa göre 2018yılına kadar keşide (düzenleme) tarihinden önce çekler ödenemez. İleri tarihli çek yok biz aslında o çeki ileride düzenlemiş gösteriyoruz

• Çekle araç satışı yapacaksanız bloke çek alacaksınız.Bloke çekte banka adınıza düzenlediği çekin miktarı kadar meblayı bloke eder satış işlemi tamalanınca çekteki miktar size geçer.Çekin karşılıksız çıkma gibi durumu olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 11 Temmuz 2016; 13:44:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu seferde 30 bin nakit 45 bin tl cek geldi....

• Banada bubgun 52000 e satılık koyduğum aracıma 64 binlik çek teklifi geldi.forumu arattim buraya denk geldim yorumları okuyunca kafadan red ettim çok riskli galiba

• Bir senede 100 milyon nakiti olan adam 77 bin tl nakit para çıkaramıyorsa koşarak kaç dostum sen. 75 e başkasına sat al paranı hesaba temiz ne gerek var bu riske

• aviregal kullanıcısına yanıt
    Adam illa geçirecem diyor yani

• hangi banka ya da bankacı çeki al sorun olmaz diyebilir bilmiyorum.

kurumsal kkb diye birşey var açıp bakmak lazım. tıpkı insanların kredi ve kredi kartı borcu ödeme düzenlerini gösteren findeks notları gibi şirketlerin de puanları var. (3 yıl kobi portföy yöneticiliği yaptım kimsenin çekine net bir şekilde al sorun olmaz diyemedim.)

inşaat sektöründe ortalama 18 aylık çeklerle işler döner. adamın elindeki çeki pekala bi galerici kabul edip o da başka araçlar alabilir. bnu bireysel teklif etmesi rahatsız etti.

çeki yazan firma ortalama şirket ömrünün 9 aya kadar düştüğü türkiyede nasıl bu adar güvenilir olabiliyor acaba :)
  • Karsiliksiz ceke hapis cezasi geldi, cekini tahsil edemeyen akilsizdir artik. Ama yinede cekle satmayin bence.

• Adam arabayı satalı 1 sene oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 16 Temmuz 2017; 14:49:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pres27

Banada bubgun 52000 e satılık koyduğum aracıma 64 binlik çek teklifi geldi.forumu arattim buraya denk geldim yorumları okuyunca kafadan red ettim çok riskli galiba

işte ondan bu forumu seviyorum herkeze bir şekilde yardımcı oluyor....evet arabayı sattım ama dedikleri gibi nait fiyata çok zorlandım birde darbe girişimi vardı o sırada herkez parayı elnde tutuyordu arayanlarda hep çakal yada ölücülerdi...sende sakın çek işine girme dostum...
  • Arkadaşlar çek ile araç satılır vadesi hesaplanır alıcı ile satıcı anlaşır sonra arac ipotekli satış edilir. Çek ödenince ipotek kaldırılır. Ancak dolandırıcı ise konu çeki ödemez arabayıda parçalatıp satar mesela 3. Seçenek bankanın çekine kefil olduğu firmaya bir çek kredi hesabı açar konu olan 70-80 bin TL 2 aylığına 2-3 bin kesinti yapar yarı yarıya bölünür herkes işine bakar 4. Mesele niye uğraşasınız ki dertsiz başınıza dert tek alıcı bu züğürt zengin abimiz değildir herhalde gitsin kendine demir alsın çekle çimento alsın 👍

• Cek ile is yapmayan kisilerin cek almasi cok mantiksiz. Zaten cek zaten cok mantiksiz bisey odemeyince gununde hicbirsey yapamazsiniz. Anca icra cikartip hesaplarina bloke koyarsiniz zaten hesapta parasi olsa ceki oderlerdi. Icra cikartmak icinde zaten mahkeme v.s ugras dur. Buyuk firmaniz yoksa cekle isiniz olmasin

• quote:

Orijinalden alıntı: C.Rodriguez

Çekle araç satışı yapacaksanız bloke çek alacaksınız.Bloke çekte banka adınıza düzenlediği çekin miktarı kadar meblayı bloke eder satış işlemi tamalanınca çekteki miktar size geçer.Çekin karşılıksız çıkma gibi durumu olamaz.
    Adamin parasi yoksa blokeli cek veremez Banka,zaten parasi varsa da zaten cekle ugrasmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

Bayide sıfır araba alırken çek alıyorlarmi. Akıllı olun strese gerek yok!!!
    Ben bayiden çekle sıfır araba aldım

10 bin TL lik çekti. Sorgulattılar sorun yok dediler. Aynı şekilde başka bir bayide sorgulamıştı o da alırız demişti.

• Konu açılalı ve arkadaşın işi çözüleli 2 sene olmuş ancak yakın bir arkadaşımın yaşadığı tecrübeyi aktarmadan geçmek istemedim.

Firma yaklaşık yarım asırlık bir un fabrikasıydı, arkadaşım babasıyla beraber zahirecilik yapıyor. Firmalarının, fabrika ile olan ticari geçmişi 25 seneden fazla çek ve senetle yapılan satışların yanında, sadece sözle yapılan vadeli satışlar bile oldukça yüksek meblağlar. Tek bir telefonla 10 tır buğdayın gecenin saat 3' ünde gönderildiğini biliyorum. Yıllar boyunca bu şekilde karşılıklı güven içerisinde ticaret yaptılar ancak, yüklü miktarda bedeli olan çeklerin tarihi yaklaşırken verilen bir konkordato her şeyi alt üst etti, mahvoldular. En büyük alacaklı olan banka, fabrikanın silolarına el koydu, mühürledi tek bir buğday tanesi dahi alamadılar. Yaklaşık bin ton buğday buhar oldu uçtu, elde sıradan bir kağıttan farkı olmayan çekler kaldı. Aman diyeyim sakın çek işine bulaşmayın.

• Çek olarak 100 katını versin yine almam madem zengin peşin versin bide 3 kuruş paramdan olup kafayı bozamam ne gerek var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.