Şimdi Ara

Çek ile arac satmak. (Çek saglam firmanin) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
11.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: istblacken

Çekle satış yapma, özellikle inşaat firmalarında çeklerin karşılıksız çıkması yüksek ihtimal.

Alıntıları Göster
    çek ile satış sıkıntılı.
  • Ticaretle ugrasıyorus gecen sene 20 yıllık firmaya 15 bin liralık çekle mal verdik.

Cek raporunda da hiç yazılma gec ödeme yok 13 trilyon ödeme yapmış.sonuç çek ödenmedi adam kayıp..

Sizin böyle risk almanıza gerek yok o yüzden
  • Cekler ve adam ile beraber faktoring sirketine gidin. Cekleri kirdirin. Nakitinizi alin. Ustune de kalan tutari nakit olarak alin. Paraniz tamamsa notere gidip satis yapin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Cekler ve adam ile beraber faktoring sirketine gidin. Cekleri kirdirin. Nakitinizi alin. Ustune de kalan tutari nakit olarak alin. Paraniz tamamsa notere gidip satis yapin
    Biz yapay taş üreticisiyiz. Çoğunlukla yurtdışına iş yapıyoruz. Dolayısı ile mal satarken çekle işimiz olmuyor. Hammadde alırken kendi çekimizi veriyoruz. Satışlarımız nakit oluyordu.

İlk defa bu yıl yoğunluklu olarak Türk firmaları ile çalıştık. Hali ile bizim de portföyümüze çek girdi. Aldığımız çekleri faktoringlere verirken, (çek görüntülerini faktoring firmalarına yolluyoruz ya) biri bizim müşterimizin çekini kopyalamış. Üzerine bizim kaşemizi kopyalamış, çakma bir imza atıp sahte çeki cirolamış, bu çek ile gitmiş bir demirciden demir almış. Demirci çeki bankaya takasa koymuş. Banka sahte çeki gerçek sanıp(!?) takasa almış. Takas günü müşterimizin banka hesabında para olmadığından (şükür) haberi olmuş. Anında çekin aslını bankaya gösterip, sahte çekin ödemesini durdurmuş. Banka sahte çeki takasa aldığı için mesele bankada patlamış oldu (şükür). Yoksa demircide patlayacaktı. Müşterimizin hesabında para olsa müşterimizde patlayacaktı. Çekin tutarı az da değil. D sınıfı araba parası. Kim patlasa, onda yıkıcı bir etki yapar...

Özetle, her şey olabiliyor.

Ben zaten çek ile mal aldığım ve mal satıp çekini aldığım firmalar dışında çekle araba işine asla girmem. Kendim alırken ise deneyebilirim. Çeke alışık birine sorabilirim. Maaşlı çalışan, memur falan birine sormam bile. Adamı neden gereyim?

İnşaat firmaları da bugün var, yarın yok. Ben alırken onun rahatlığı ile çek sorabilirim. Koca fabrika var. Çekin vadesi maksimum 2 ay. 2 ayda kaçamayız ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Biz yapay taş üreticisiyiz. Çoğunlukla yurtdışına iş yapıyoruz. Dolayısı ile mal satarken çekle işimiz olmuyor. Hammadde alırken kendi çekimizi veriyoruz. Satışlarımız nakit oluyordu.

İlk defa bu yıl yoğunluklu olarak Türk firmaları ile çalıştık. Hali ile bizim de portföyümüze çek girdi. Aldığımız çekleri faktoringlere verirken, (çek görüntülerini faktoring firmalarına yolluyoruz ya) biri bizim müşterimizin çekini kopyalamış. Üzerine bizim kaşemizi kopyalamış, çakma bir imza atıp sahte çeki cirolamış, bu çek ile gitmiş bir demirciden demir almış. Demirci çeki bankaya takasa koymuş. Banka sahte çeki gerçek sanıp(!?) takasa almış. Takas günü müşterimizin banka hesabında para olmadığından (şükür) haberi olmuş. Anında çekin aslını bankaya gösterip, sahte çekin ödemesini durdurmuş. Banka sahte çeki takasa aldığı için mesele bankada patlamış oldu (şükür). Yoksa demircide patlayacaktı. Müşterimizin hesabında para olsa müşterimizde patlayacaktı. Çekin tutarı az da değil. D sınıfı araba parası. Kim patlasa, onda yıkıcı bir etki yapar...

Ben zaten çek ile mal aldığım ve mal satıp çekini aldığım firmalar dışında çekle araba işine asla girmem. Kendim alırken ise deneyebilirim. Çeke alışık birine sorabilirim. Maaşlı çalışan, memur falan birine sormam bile. Adamı neden gereyim?

İnşaat firmaları da bugün var, yarın yok. Ben alırken onun rahatlığı ile çek sorabilirim. Koca fabrika var. Çekin vadesi maksimum 2 ay. 2 ayda kaçamayız ya.

Alıntıları Göster
    Çek tamamen şans işi
    Uzun yıllardır tekstil işindeyiz ve içerisinde olanlar bilir ki kuruş nakit para dönmez sadece çek ile iş yapılır.Bu güne kadar karşılıksız çeklerden kaybımız aşağı yukarı F30 320d parası.Daha ne gidecek bilmiyoruz...

• 2 ay uzun süre bir ters rüzgârla batan çok firma var. Sağlam diye bildiğimiz birisi mal almış 12 tane sıra Çek vermiş. Adam sıkışmış çeklerinden biri dönmüş. Rakam da 5 bin lira falan. Çek verdiği kişi 12 çekin hepsini yazdırıp icraya vermiş. Tabii olay duyulunca Çek verdiği herkes adam battı diye icraya koştu. Yamuk müşteriye mal vermeyen, kolay kolay para kaptırmayan bir tanıdığın bile 10 yıl öncesinin 70 bin tl sı gitti.

Ticaret yaparken mecbur Çek KULLANILIYOR ama ev araba alışverişi gibi kişisel işlerde Çek büyük risk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemena

2 ay uzun süre bir ters rüzgârla batan çok firma var. Sağlam diye bildiğimiz birisi mal almış 12 tane sıra Çek vermiş. Adam sıkışmış çeklerinden biri dönmüş. Rakam da 5 bin lira falan. Çek verdiği kişi 12 çekin hepsini yazdırıp icraya vermiş. Tabii olay duyulunca Çek verdiği herkes adam battı diye icraya koştu. Yamuk müşteriye mal vermeyen, kolay kolay para kaptırmayan bir tanıdığın bile 10 yıl öncesinin 70 bin tl sı gitti.

Ticaret yaparken mecbur Çek KULLANILIYOR ama ev araba alışverişi gibi kişisel işlerde Çek büyük risk.
    geçen aylarda yine bi konuda tartışılmıştı bu konu, son 3 yılda karşılıksız çekler %300-400 arttı deniyordu, eskiden çek olayları namus gibiydi artık o da bozuldu
  • Bayide sıfır araba alırken çek alıyorlarmi. Akıllı olun strese gerek yok!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Sende ona boş senet imzalat

O da çözüm değil ki.

Konu hakkındaki fikrim; korkulu rüya görmektense, "Acaba?" sorusu ile o kadar zaman geçirip stres olmaktansa nakit alışveriş taraftarıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 9 Temmuz 2016; 6:17:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Geri zekalı banka, ulan ne gülüyorum şöyle işlere milyarlık portföy yönetiyorlar çek tarama makinesi almamışlar. Fotokopi çekiyorlardı sanırım :)

• Çek senet boş iş adam ödemeyeceğinde üzerinde mal yoksa alma imkanınız sıfır. Çek normalde nakit para demektir. Günü vadesi yoktur. İsterse 1 yıl vade yazsınlar. Sen git yarın işleme koyarsın istesen. Ama Türkiye işte birde ticari kurallar var işletmeler arasında çeki erken yazdırırsan zor iş yaparsın piyasaya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin07

Çek senet boş iş adam ödemeyeceğinde üzerinde mal yoksa alma imkanınız sıfır. Çek normalde nakit para demektir. Günü vadesi yoktur. İsterse 1 yıl vade yazsınlar. Sen git yarın işleme koyarsın istesen. Ama Türkiye işte birde ticari kurallar var işletmeler arasında çeki erken yazdırırsan zor iş yaparsın piyasaya..
    çekle araba almak satmak nedir ya.

araba ilanlarıma çek verelim diye arayan ya da mesaj atanlara aşağıdaki cevabı veriyorum ya saol deyip telefonu kapatıyorlar ya da bir daha mesaj atmıyorlar. Herkes çakal olmuş birini kazıklama derdinde.

- Çek bugün araba görülüp beğenilip el sıkışıldığında verilir. Mutlaka 1000 tl gibi bir tutar nakit alınır. İlerde çek yamuk çıkarsa 2 aylık beklemenin cezasının garantisi olarak.

- araç satıcıda 2 ay kalır ve noter satışı yapılmaz.

- 2 ay sonra çekin vadesi geldiğinde beraber bankaya ve çekte bozdurulunca notere gidilir araç ve satış verilir.

işine gelirse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 9 Temmuz 2016; 8:19:02 >

• Sana bi tüyo
    Çeki al, ertesi gün bankaya git ve paranı iste. Bankacı sana vadesi gelmedi derse; ÇEKTE VADE YOK KARDEŞİM dersin. Kanunen çeklerin üstünde yaxılan tarihler resmi olarak hiç bir anlam ifade etmez. Biraz atar yapın size HESAP MÜSAŞT DEĞİL derse o zaman ÇEKİ YAZDIRIN dersin. Tabi bu arada çek sahibini banka arayıp ödeme yapmak zorunda olduklarını yoksa çekinin yazılacağını söyleyecek. Çekin sahibinin hesapta parası varsa ödemeni alırdın yoksa zaten 2 ay önce çek elinde patlamış olur , erkenden yargı yoluna gidersin.

Ben çok vadesinden önce para çektim. ÇEKDE VADE DİYE BİŞEY YOKTUR
  • quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Sana bi tüyo
    Çeki al, ertesi gün bankaya git ve paranı iste. Bankacı sana vadesi gelmedi derse; ÇEKTE VADE YOK KARDEŞİM dersin. Kanunen çeklerin üstünde yaxılan tarihler resmi olarak hiç bir anlam ifade etmez. Biraz atar yapın size HESAP MÜSAŞT DEĞİL derse o zaman ÇEKİ YAZDIRIN dersin. Tabi bu arada çek sahibini banka arayıp ödeme yapmak zorunda olduklarını yoksa çekinin yazılacağını söyleyecek. Çekin sahibinin hesapta parası varsa ödemeni alırdın yoksa zaten 2 ay önce çek elinde patlamış olur , erkenden yargı yoluna gidersin.

Ben çok vadesinden önce para çektim. ÇEKDE VADE DİYE BİŞEY YOKTUR

Ahlaki etik olan yazılı tarih ve sonrasında tahsil etmektir.

Adam arabayı noterde verdikten sonra çek patlasa ne olacak arabayı vermiş olacak zaten.çeki satış öncesi bankaya götürüp tahsili istemesi lazım.

• Bundan 1 ay önce bi firma benim çalıştığım yerle irtibata geçti. Yaklaşık 230 bin tl lik ürün istiyor ve çek verekmiş 3 aylık. Anlatıyorda anlatıyor, benzin istasyonumuz var o var bu var. Bizim patron yapıştırdı lafı " o halde 230 bin tl lik mebla sizi sarsmaz. Ben size iskonto yapayım, parça parça kart çekin ya da nakit ödeyin" adamlar yanaşmadı

Daha sonra bizim müşteri aracılığıyla aldılar. Adamlar aldıkları fiyatın altına sürdü piyasaya malı.
  • quote:

Cekler ve adam ile beraber faktoring sirketine gidin. Cekleri kirdirin. Nakitinizi alin. Ustune de kalan tutari nakit olarak alin. Paraniz tamamsa notere gidip satis yapin

YAPILACAK EN MANTIKLI İŞLEM BUDUR. AMA ÇEKİ SİZ DEĞİL ONLAR KIRDIRACAK, OLASI BİR ÖDEMEME DURUMUNDA SİZİN BAŞINIZ AĞRIMAYACAK.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adıdı

quote:

YAPILACAK EN MANTIKLI İŞLEM BUDUR. AMA ÇEKİ SİZ DEĞİL ONLAR KIRDIRACAK, OLASI BİR ÖDEMEME DURUMUNDA SİZİN BAŞINIZ AĞRIMAYACAK.

Alıntıları Göster
    vay arkadaş film gibi ya. Baştan sona kadar okudum. çek çük işim olmadı ama sakat oldugunu az çok tahmin ediyordum. Okuması en zevkli konulardan birisi olmudu bu

• Evde var 22000 tl lik. Trilyonluk bir firmanın çeki. Firma el degistirince alamadık. 6 yıldır duruyor. Sakın diyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hfguler

Evde var 22000 tl lik. Trilyonluk bir firmanın çeki. Firma el degistirince alamadık. 6 yıldır duruyor. Sakın diyorum...
    2-3 bin eksik olsun çeksiz olsun araba satacak adam mı kalmadı memlekette
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

2-3 bin eksik olsun çeksiz olsun araba satacak adam mı kalmadı memlekette

Alıntıları Göster
    Hocam sozlesme yapin ve ceki kabul edin.
    Ama arabayi para hesabiniza yattiktan sonra teslim ederim diye ekleyin sozlesmeye.
    Almak isteyenin zoru yoksa bunu kabul etmesi gerek.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.