Şimdi Ara

Çekim için öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kolay gelsin arkadaşlar izmirde kişileri güzel çekebileceğim mekanlar nereleri var acaba önerirmisiniz
    Nikon D3000

Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G

Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Makro Lens

• önce standart muhabbet: fotoğrafın güzel olmasını sağlayan makina, mekan yada model değildir. fotoğrafçı bunu başarır.

sonra yeni öğrendiğim bir yöntem: youtube'taki bir videodan öğrendim. bir mekan seçin. o mekanı rahat gören bir noktaya konuşlanın. o mekanı objektifinizden izleyin, insanlar varken - geçerken, rasgele fotolar çekin, insanlar yokken de çekin. çektiklerinizi inceleyin. bu sırada ışığın değişimini de takip edin. ve sonra gerçekten çekmek istediğiniz kareler için yeniden objektifin arkasına çekin, takip edin, sabredin, çekin.

biraz felsefi gibi ama bence işe yarar. anlattığımı yapmak için 70-300 lensinizi kullanmanızı öneririm.

• xpug X kullanıcısına yanıt
    İlk dediğiniz daha uygun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpug

önce standart muhabbet: fotoğrafın güzel olmasını sağlayan makina, mekan yada model değildir. fotoğrafçı bunu başarır.

sonra yeni öğrendiğim bir yöntem: youtube'taki bir videodan öğrendim. bir mekan seçin. o mekanı rahat gören bir noktaya konuşlanın. o mekanı objektifinizden izleyin, insanlar varken - geçerken, rasgele fotolar çekin, insanlar yokken de çekin. çektiklerinizi inceleyin. bu sırada ışığın değişimini de takip edin. ve sonra gerçekten çekmek istediğiniz kareler için yeniden objektifin arkasına çekin, takip edin, sabredin, çekin.

biraz felsefi gibi ama bence işe yarar. anlattığımı yapmak için 70-300 lensinizi kullanmanızı öneririm.

O şekilde bulabilsem bi yer sürekli kuluçlana bilecegim bir yer :D caddenin ortasında oturuyorum staj okul dershane derken zaman kalmıyor bana bazen dışarı çıkabiliyorum o ara yapıyorum :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ffurkanyyasin kullanıcısına yanıt
    ben fotoğrafın burasını çok seviyorum işte :) bir yere konuşlanıyorsun, kendinle başbaşa kalıyorsun. makineyi kurcala, ince ayar yap. bir de şöyle dene. sonuçlardan ziyade, o uğraşma zamanı, o dünyadan kopma zamanı hoşuma gidiyor

dersane varsa, öncelik onda olsun, haftada bir 2-3 saat nefes almanın sakıncası olmaz heralde. o zamanlarda yaparsın dediğimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpug

ben fotoğrafın burasını çok seviyorum işte :) bir yere konuşlanıyorsun, kendinle başbaşa kalıyorsun. makineyi kurcala, ince ayar yap. bir de şöyle dene. sonuçlardan ziyade, o uğraşma zamanı, o dünyadan kopma zamanı hoşuma gidiyor

dersane varsa, öncelik onda olsun, haftada bir 2-3 saat nefes almanın sakıncası olmaz heralde. o zamanlarda yaparsın dediğimi.

Söylediğine benzer bikaç şey yaptım aslında Tarihi Asansör ve Engelliler Merkezinde bi çok defa çekime gittim saat 2-4 arası çok güzel resimler ortaya çıkıyor :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.