Şimdi Ara

çekirdek aşırtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar amd x2 550 işlemcime çekirdek aşırtma yaptım ve 4 çekirdeği de açtım yalnız çekirdeği açtıktan sonra işlemci ısısı 0 olarak gözüküyor bütün çekirdeklerde normal 2 çekirdekken dereceler gözüküyordu 2 3 program denedim hepsinde de 0 görünüyor nedeni nedir cevaplarınızı bekliyorum şimdden teşekkürler

• Senle ilgili bir problem yok, çekirdek açtıktan sonra o şekil gözükmesi normal.
  • çekirdek aşırttığın zaman sıcaklığı göstermez core temp gibi programlarda.
  • normal de ben stabilite testi nasıl yapacam dereccelere bakmadan
  • İyi hadi şanslıymışsın açılmış 4. çekirdek.Çekirdek açınca maalesef ısıyı göremezsin.Ama ben bugün bir 550 geçti elime ve sıcaklığı görebildim diyebilirim.

Nasıl mı :

1.cpuid hardware monitör ile temp2 sıcaklığı işlemcinin sıcaklığını gösterir.

2.Amd overdriver da temp3 işlemci sıcaklığını gösterir.Onun dışında hiçbir şekilde görme ihtimalin yok.Bulan var mı bilmiyom.Şuanki SS de benim 955 i göreceksin.550 de ise herşey 0 yada -256 görünecek.Ama dediğim noktalarda ısıyı görebilirsin.

4. çekirdeğin hayırlı olsun.

çekirdek aşırtma

çekirdek aşırtma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 3 Nisan 2010; 0:32:46 >

• peki hangi programda gösterir everestin programında da gözükmüyor
  • teşekkürler ilgilendiğin için peki ben stabilite testi yapsam ısıyı göremediğim için bi sorun olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mem006

teşekkürler ilgilendiğin için peki ben stabilite testi yapsam ısıyı göremediğim için bi sorun olur mu

Isıyı bunlarla görürsün.Merak etme.Ayrıca bugün elime geçen 550 ise 3800 de 1.44v ile 54 derecede prime95 de 15 dk. sorunsuz gitti.Tabi elimde SS yok keşke alsaydım.Neyse bugün 2 tane amd işlemci geçti.Test etme fırsatım oldu.Şöyle az kurcaladım Phenom 550 ile sempron 140 ı.550 den bahsettim.140 ise çift çekirdek çalışıyor ve yine 1.44v ile 3500mhz stabil.550 nin değerleriyle oc yaptım.Tabi belki daha az voltajda da çalışabilir.

@mem006

Sen dediğiklerimi yap bu iki yazılımı bul edin indir ve kur.Cpuid hwmonitör exe şeklinde.Dediğim kısımlar işlemcinin sıcaklığını gösteriyor.Sende ona göre ayarlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Penryn

İyi hadi şanslıymışsın açılmış 4. çekirdek.Çekirdek açınca maalesef ısıyı göremezsin.Ama ben bugün bir 550 geçti elime ve sıcaklığı görebildim diyebilirim.

Nasıl mı :

1.cpuid hardware monitör ile temp2 sıcaklığı işlemcinin sıcaklığını gösterir.

2.Amd overdriver da temp3 işlemci sıcaklığını gösterir.Onun dışında hiçbir şekilde görme ihtimalin yok.Bulan var mı bilmiyom.Şuanki SS de benim 955 i göreceksin.550 de ise herşey 0 yada -256 görünecek.Ama dediğim noktalarda ısıyı görebilirsin.

4. çekirdeğin hayırlı olsun.

çekirdek aşırtma

çekirdek aşırtma

ya bu kadar bu işin ilmine bilmine vakıfsın .
    bravo diyorum...

• ilgilendiğin için tekrar teşekkür ediyoruum dediğin programlara baktım ama dereceleri göremedim fotoğraflardan bi bakar mıısn diyecem ama resim koyamıyorum forma hata veriyor temp 2 tem3 diye birşey bulamdım

Microsoft VBScript runtime error '800a0035'

File not found

/upload/uploadpro.asp, line 228
  • @mem006

Amd overdrive da status monitöre tıkla.Orda da board statusa tıkla.Göreceksin.Son birşey ordaki sıcaklık % 90 bir doğruluğu söz konusu ama yinede sıcaklığı görebileceğimiz bir yer.1-3 derece daha sıcak yada soğuk gösterebilir.
  • seni de yordum ama kusura bakma benim orda sadece tmpın2 diye bişey var o da 0 görünüyor yalnız hardware monitör programında tmpın0 ve tmpın1 var stabilteye start verdiğimde bu tmpın0 da yükselme gözlemledim 6 dk feln test yaptım tımpın0 valau da 47 den 57 dereceye adar çıktı ve 57 de sabit kaldı (penryn)
  • @mem006

Stabiliteye neyle start verdin.Overclock var mı ?Çünkü boşta 47 çok.
  • konu ile ilgili basit bir soru sorayım.AMD kullanmadıgım için bilmiyorum.çekirdek açtık diyelim.daha sonra işlemciyi başka bir anakarta taktıgımızda çekirdek hala açıkmı oluyor , yoksa açtıgın anakartta - bios ayarları ile o anakart ve bios ayarları ile görünen o anakarta has bir durum mu bu ?
  • everestin programıyla stabilite testi yaptım overclock hiç yapmadım ama baktığım derece işlemci ısısımı onu bileemiyorum normali nedir
  • @ahmetkep

Eğerki boardun biosu izin veriyorsa her türlü açarsın.Her boardda her bios sürümünde açmayabilir.Benim boardumda her bios sürümünde çekirdek açabiliyorum.f4,f6 ile denedik dün.Ama alacağınız başka bir boardda ne olur bilemem.Ama bunla ilgili bir liste var.Bende google dan araştırdım.Benim boardumla F4 biosla sorunsuz açıldığını gördüm.Ama F6 ile de denedim onda da açıldı.Bunun için önce google da araştırma yapmalısın.Sonrada çevrende Amd konusunda bilgili biri varsa danışacaksın ki yeni bir board alıyorsan özellikle hüsrana uğramayın.

@mem006

Sen benim dediğim programlarla bir bak sıcaklıklara.Ayrıca everestle değil prime95 bulabilirsin onla stability test yap.Normali inan bilemiyorum.Ama 20-30 lu derecelerde olması lazım boştayken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 3 Nisan 2010; 12:05:38 >
  • anladım teşekkür ettim ilgilendiğin için -penryn-
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penryn

@ahmetkep

Eğerki boardun biosu izin veriyorsa her türlü açarsın.Her boardda her bios sürümünde açmayabilir.Benim boardumda her bios sürümünde çekirdek açabiliyorum.f4,f6 ile denedik dün.Ama alacağınız başka bir boardda ne olur bilemem.Ama bunla ilgili bir liste var.Bende google dan araştırdım.Benim boardumla F4 biosla sorunsuz açıldığını gördüm.Ama F6 ile de denedim onda da açıldı.Bunun için önce google da araştırma yapmalısın.Sonrada çevrende Amd konusunda bilgili biri varsa danışacaksın ki yeni bir board alıyorsan özellikle hüsrana uğramayın.

@mem006

Sen benim dediğim programlarla bir bak sıcaklıklara.Ayrıca everestle değil prime95 bulabilirsin onla stability test yap.Normali inan bilemiyorum.Ama 20-30 lu derecelerde olması lazım boştayken.

çevremde amd kullanan yok . çevrem burası benim.alacak olursam sorarım yada googlede araştırma yaparım .bilgi için teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.