Şimdi Ara

Çekirdeklerin ısınmadan dolayı kapanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende phenom x6 1100t işlemci var arkadaşlar fakat 4 ve üzeri çekirdek destekleyen oyunlarda 1 veya 2 saatten sonra oyun aniden donuyor,alt tab yapıp tekrar oyuna geliyorum oyun sorunsuz açılıyor ama bariz fps düşüşü oluyor.Kullandığım kart gtx 570 dcu ii.İşlemci 3.8ghz de ve stok fanla.Acaba çekirdeklerin kapanmasından dolayı mı performans düşüyor? Kullandığım psu 650W OCZ 80+

NOT:PC ye res atınca tamamen düzeliyor

• Isınmadan oluyor dedin başlıkta ? Isılar ne alemde oyun esnasında ?
  • Aklıma tek gelen sorun olduğu için dedim.İşlemci boşta 43 derece ama oyundayken 60 ı geçiyor
  • boşta 43 derecemi
  • Gerçi kasamda ızgara tarzı 2 tane dönen fan var yukarsında,ön bölmesinde 2 tane,arkada 1 tane.Yani kasadan olucağını sanmıyorum sıcaklığın.İşlemciyi stok fanla kullanıyorum
  • Bilen biri yok mu?
  • arkadaşım ya bilgisayara durmadan res atıncan donunca yada kasayı yenilicen sana önerebileceğim şeyler bunlar birde istersen hepsini geçtim çekirdekleri değiştirmen gerekiyor yoksa dediğim gibi durmadan pc'ne res atıcan yardım edebildiysem ne mutlu bana
  • Çekirdekler nasıl değişecek ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustoooo

arkadaşım ya bilgisayara durmadan res atıncan donunca yada kasayı yenilicen sana önerebileceğim şeyler bunlar birde istersen hepsini geçtim çekirdekleri değiştirmen gerekiyor yoksa dediğim gibi durmadan pc'ne res atıcan yardım edebildiysem ne mutlu bana

DH'de gördüğüm en kral yorumlardan biriydi bu hemen capsimi aldım. Fake herhalde?!?

Neyse, yazılımsal sorunlardan emin olduysan, virüs falan yoksa bilgisayarda ya da istenmeyen CPU kullanımı her şeyden eminsen CPU fanının oturduğundan emin ol ve yapabiliyorsan termal macun yenile.
  • bana kalırsa donma oluyorsa oc yi sıfırlayarak denemen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: anil23

Aklıma tek gelen sorun olduğu için dedim.İşlemci boşta 43 derece ama oyundayken 60 ı geçiyor

bu dediklerin cekirdek sicakligi mi yoksa islemci sicakligi mi?cekirdek sicakligi ise 62 derecede cekirdek kapanir.bosta sicakligin da cok fazla stok fanla 3.8 yapmamalisin bence.
  • ilemci soğutucusunun oturup oturmadığını kontrol et hatta çıkarıp termal macun sürerek tekrar tak , yaptığın oc varsa onu normale düşür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.