Merhabalar. Şu an hazır halde kullandığım ZyXEL VMG3312-B10B modemim yaklaşık 6- 7 sene oldu ve Wi-Fi performansının kötü olmasından dolayı... 3-4 ay önce Xiaomi Mi Wi-Fi Pro Wi-Fi genişletici alıp... Modem ile çekmeyen nokta arasına takıp Wi-Fi taşımaya çalıştım. İnternete bağlanmayı başardık ancak anlamadığım bir şekilde (örnek Netflix'de olsun, Zoom'da olsun) kopmalar çok oluyor. Ve bu çok sıkıcı hal almaya başladı. Ucuz çözüm ararken biraz fazla verip sorunu tamamen kaldırmayı düşünür oldum. Bilgi amaçlı; İnternetim VDSL2; 50 download 8 upload şeklinde, hat değerlerim iyi. Modem ile çekmeyen nokta arasında toplam 4-5 duvar var, metre olarak da 7-10 metre var. Sarı alanlar hız testinde 3-5 hız alan ama sürekli kopmalar yaşanan yerler. Kırmızı modemim, yeşil de Wi-Fi çoğaltıcının alanı sorun olmayan yerler. Keenetic Modemlerin ününü duydum ve antenlerinin çekim gücünün kaliteli olduklarını düşünüyorum. Ama örnek Hepsiburada'da 2 antenli bu modem özellikli bu modeli. https://www.hepsiburada.com/keeneti...-fiber-mesh-wifi-modem-router-p-HBV00000MI5NJ 310TL fiyat gördüm. 4 antenlisi 500TL. Anten olarak galiba aynı, galiba sadece modem özelliği olmayan router ürünün. Keenetic Start 300 Mbps 2x5dBi Cloud VPN WPA3 Menzil Fiyatı 159TL fiyata gördüm. Yani şu an kullandığım modemden Ethernet'ten kablo çıkış alıp buna takacağım. Bunu da yine modemin yanında konumlandıracağım ve o çekmeyen noktaya aradaki Xiaomi'de kullanmadan çekmeyen yereler kopmayan internet aktarabilir miyim? Ya da yine router alayım, modemden kabloyla şu anki Wi-Fi çoğaltıcımın olduğu yere bu ürünü konumlandırayım. 2 anten daha fazla olsun farkını hissedersin. 150TL daha ver deyip bu ürünün 4 antenlisi var yine router özellikli olan, o da 300TL. Bunu mu alayım? Ya da sorunu kökten çözebilirsin routerlarla uğraşma, 2 antenli modem özellikli olan bunu; Keenetic Omni DSL N300 2x5dBi Cloud VPN WPA3 Amplifier USB Fiyatı Fiyatı 310TL civarındaki olan bu ürünü mü alayım? Diyelim ki aldık, denedik, sorun devam ediyor. İade edebilirim değil mi? ( Hepsiburada'da ) Her şeyi bilgi vererek güzelce açıkladığımı düşünüyorum, şimdi nasıl bir yol izleyeyim? Sizi dinliyorum. |
Çekmeyen Wifi Sorunu Çözmek Adına Tavsiye İstiyorum
-
-
Hocam router kullanmanı tavsiye ederim
-
Ben de buna benzer bir sorun yaşıyorum, Keenetic Extra alacak gibiyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu cihazı alıp 300-400 lira harcayacaksın. Daha sonra yine memnun kalmayın bir 300-500 daha harcayacaksın.
Bu piyasa malları ile bu tip evlerde sorunları çözemezsiniz. Benim size tavsiyem bir tane profesyonel Access Point alın ve bu dertlerden kurtulun.
Tek yapmanız gereken tavsiye ettiğim ürünü orta bir noktaya tava montaj etmeniz.
Ürün : Unifi UAP AC Pro + Poe adaptör.
-
-
xaomi marka range extanderin ethernet portu varsa modem ile bu cihazı cat6 kabloyla ethernetten bağla.olmuyorsa modemin arkasından cihazınız laptop yada tv mi neyse ethernet ile modeme bağlayın.
saygılar........................
-
menzil genişleticiyi çektiği yere koyacaksın çekmediği yerde ne yapacak sanıyorsun hatta led göstergeli bildirim bile koyuyorlar yeşil yandığı noktaya koyacaksın...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X