Şimdi Ara

Çelik Kubbe’nin lazer gücü: Roketsan ALKA NEW

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çelik Kubbe’nin lazer gücü: Roketsan ALKA NEW
    Roketsan, modern savaş sahasının asimetrik tehditlerine karşı geliştirdiği ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi (YESS) ile dron ve mini/mikro insansız hava araçlarına yönelik savunmada önemli bir adım atıyor. ALKA, sahip olduğu lazer teknolojisiyle özellikle askeri tesisler ve devlet kurumlarının korunmasında etkili bir kalkan oluşturuyor.

ALKA NEW geliyor

ALKA YESS, dron tehditlerini algıladıktan sonra lazer silahıyla etkisiz hale getirebilme yeteneğine sahip. Bu ileri teknoloji, özellikle geleneksel silahlarla durdurulması güç olan kamikaze FPV dronlarına karşı güçlü bir savunma aracı olarak öne çıkıyor. 2023 yılında seri üretim çalışmalarına başlanan ALKA, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki tek enerji silahı olma özelliğiyle de dikkat çekiyor.

2019'dan bu yana çeşitli asimetrik tehditlere karşı geliştirilen ve sürekli yeni yeteneklerle donatılan sistem, sürü dron saldırıları gibi toplu tehditlere karşı da üstün bir koruma sağlayabiliyor zira aynı anda 100 hedefi takip edebiliyor. 750 metreden (2.5 kilovat) 1500 metreye (5 kilovat) kadar menzil sunabilen ALKA, gündüz ve gece operasyonlarında aktif olarak kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra, meskun mahallerdeki bombalı tuzaklar, yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcılar ve patlamamış mühimmatların imha edilmesinde de etkili bir rol oynuyor.

Ayrıca Bkz.Lübnan'daki telsiz patlamalarının ardından ASELSAN'dan yeni paylaşım 

Roketsan, birden fazla ALKA YESS'in aynı noktaya yönlendirilebilmesini sağlayacak ALKA NEW Lazer Silahı Sistemi üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, ALKA'nın konvansiyonel silahlarla engellenemeyen FPV dronlarını etkisiz hale getirilebilmesinin oldukça önemli olduğunu belirtti. İkinci, ALKA ile kritik askeri tesis ve devlet kurumlarının dron tehditlerinden tam olarak korunmasının sağlanabileceğine dikkati çekerek şunları ifade etti:

"Üzerinde bulunan tespit radarı ile birçok hedefi aynı anda takip edebilen ve hızla etkisiz hale getirebilen ALKA, sürü dron saldırılarına karşı savunma yapabilmesiyle öne çıkıyor. Türkiye'nin katmanlı hava savunmasını sağlayacak Çelik Kubbe Projesi'nin de bir parçası olan ALKA'nın seri üretim çalışmalarına devam ediyoruz. TSK envanterine kazandırdığımız ALKA'nın dost ve müttefik ülkelere ihracatına dair de çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/savunma-sanayisi/roketsanin-alka-lazer-silahi-dron-tehditlerine-karsi-kalkan-oluyor/3335262
    Kaynak:https://www.roketsan.com.tr/tr/urunler/alka-new-ag-yetenekli-silah

• Altay tankına bunlar oluyor mu acaba. Akkor aks, dronlara karşı da geliştirilmeye çalışılıyordu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ruslar bize nükleer i versin biz de onlara bu tür siha vs teknolojiler ya da silah vs verebiliriz. Kore’ye silah karşılığında teknoloji transferi yaptı Rusya

• birden fazla lazerin tek bir noktaya yönlendirme olayı başarılı olursa yeterince çok lazer sayesinde bir savaş uçağı bile düşürülebilir.

• Bu sanki şehirleri veya birden fazla şehirleri kapsayacak birşey değil de tek adamı korumaya yarayacak gibi görünüyor.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    bence de öyle, İmamoğlu Cumhurbaşkanı olduğunda iyi bir koruma sağlayacak. bu projeler anca o zamana kadar yetişir.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    imamoğlu 2023 yılındaki seçimi diploması sahte olduğundan ve korkak olduğundan tayyibe hediye etti anlaşılan, 2027 seçiminde de yeni yapılacak anayasa bahane falan edilir, yine uğruna çalıştığı tayyibe hediye eder...

bir sır vereyim, aramızda kalsın, kazanıyoruuuuuzz (kesinlikle yalan söylemiyoruuuuz)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Başka bir kurnaz Karadeniz li siyasetçilerden mi !

Eksik olsun, ırak olsun. Aman aman !

İmamoğlu na oy verdim en sonunkinde de vermedim.

Bu arada ortalık İmamoğlu ve Tek Adam dan ibaret değildir.

Senin de dahil olduğu bayağı kesimlerde ki bu her kanatta kesimde görüşte bolca varlar şu söz cuk gibi uyacaktır :

Elinde çekiç olan her şeyi çivi olarak görür." Abraham Maslow

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

nasıl yani Tek adam aslında tek değil mi demek istiyorsun. kafam karıştı.

Mevcut dayatmacı değiştirilmiş devlet düzeni yani devletin kimyası temelleri TEK ADAM ama bilinen TEK ADAM gibi değil . RTE stilinde Tek Adam ... Yoksa elbette TEK ADAM larlan da ülkeler kurtarılabilir. Elbette görünmeyen arkaplandaki teknokratlar ordusu ama liyakatlı ve harıl harıl çalışanların her şehirde bolca var olanların yapmalarıyla ve sürdürülebilir olmasıyla.

Kişiler değil kurumsal bakıştaki. Klasik Devlet Terbiyesi de olan ...

Biri gider öteki gelir yani gelen gideni aratır TEK ADAM içinse İmamoğlu en idealidir! ...

Amerika bir ara uçakcı Damat ı aday olarak seçti . Amerikan Askeri Gemisine davet edildi sonrasında da TSK deki uçaklar da selam uçusu veya onaylaşını yaptırdılar ... Elbette bu tür seronomiler detaylar iç basına yani tribüne TSK uçakları Amerikan Askeri Gemisine göz dağı verdi filan algısı yapıştırdılar. Bilmezler ki o esnada gemide Damat Bayraktar ve yanında da TSK'den Muvazzaf Mensubu da vardı ..

Demezler mi o gazetelere tv lere TSK askeri olan Amerikan Gemisin de uçaklarımızla böyle mi algısal gözdağı vs verilir ...

Balık hafızalılığı geçtim sağlık ve düzgün bilgi ve alaniz de yoksun bu ülkede.

Böyle olunca senin gibiler de doğal olarak kafalar karışması olağandır.

Normal karşılıyorum....

senin gibiler filan deyip beni aşağılamana rağmen, en azından ortak bir yerde buluştuğumuz için kavga etmeyeceğim. ikimizde ABD karşıtıyız.

• Senin gibiler neden aşağılama olsun ? Sen yoksa TEKMİSİN ?

senin gibi demek benden farklısın demek. yani sen kendini benden üstün görüyorsun. doğru anlamışmıyım.

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

Niye sen kendin nükleer üretemiyor musun hacım? 1940'larda bulunan teknoloji.. Neden rustan dileneceksin? Elin pakisi ve hindusu bile üretiyor.. Sonra millet hafife alınca vadan hayınları diyorlar.. Çelik Kubbe’nin lazer gücü: Roketsan ALKA NEW 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Eylül 2024; 15:15:1 >

Algın için özür dilerim. Niyetim öyle değildi. Burada sen ben değil kurumlardır sistemlerdir. Bizler üzerine indirgemek ( şahsileştirmek vs ) bence cahilce olur ben de dahil ... Kendimi de katıyorum yani .

Anlaşabildiğimiz için çok mutlu oldum. Dünya görüşümüz farklı olsa da ortak noktamız var.

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    Tankın üzerine entegre etmek için çok büyük şeyler bunlar ama tankla beraber giden konvoyda bir iki tane olabilir zira hareket anında da bu sistem bence sarsıntıdan çalışmaz.

• New ve Yes isimlerine bir tek ben mi takıldım? Türkçe isimlerin suyumu çıkmış? Bari savunmada şu isimlendirmeleri yabancı vermeyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hermiyasinmi H kullanıcısına yanıt
    Savunma dronu yapmak belediyenin görevi mi? Yahu Eskişehir ülkenin en temiz, en düzenli şehirlerinden biri...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.