Şimdi Ara

Celp ve sevk döneminde bedelli askerliğe başvurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Celp ve sevk döneminde bedelli askerliğe başvurdum ancak SEVK BAŞVURUSU BAŞLANGICI İÇİN KALAN GÜN SAYISI 19 olarak gözüküyor. ocak ayına kadar asker kaçağı olarak mı gözükeceğim bu süre dolunca?

• Tecil hakkınız varsa kullanın, böylelikle bedelli için / parayı toplamak için zaman kazanırsınız.

Ama tecil hakkınız kalmadıysa (sanırım 22 ağustostaki gruba çıktınız) 22 ağustosa kadar 217 bini ödemeniz lazım.

22 ağustosa birliğe katılış yaparsanız da bedelli hakkınız yanacak.

Ödeyemeyecek durumdaysanız ve 6/12 ay gitmek istemiyorsanız (artık ne çıktıysa sınıflandırmada)

Bedelli gidebilmek için mecburen bakaya kalıp 22 ağustosa gitmeyeceksiniz.

Ödemeyi ocak ayında yaparsanız,
    1- askere gidişiniz 2026ya kalacak
    2- 1 ocaktaki bedelli zammı da eklenecek.
    3- bakaya kaldığınız dönemin ek bedel tutarı da muhtemelen 1 ocaktaki yeni ek bedele göre hesaplanacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Lisans mezunuyum, 2 yıllık erteleme hakkım doluyordu ben de mayıs ayında tecil bozup yedek subaylığa başvurdum ancak er olarak çıktı, daha sonrasında bedelli hakkımın olduğunu görünce bedelli gideyim de bi kaç aya aradan çıkar diye düşünmüştüm ancak en erken ocak 2025 tarihinde gidilebiliyor. Yani sizin dediğiniz gibi 22sinden önce yatırırsam ocak 2025 tarihine kadar bir sıkıntı yaşamam değil mi? Bir de 6 ay er olarak gitmek istersem 22sinde mi orada olmam lazım onu nasıl yapmam gerekiyor. 22sinden önce bedelli parası yatırırsam yol parası falan gelmez değil mi, iade etmem gerekir çünkü.

Ben şu anda bedelli parasını yatırıp ocak 2025 tarihine kadar sigortalı bir işte çalışmayı düşünüyorum bu mümkün mü?

• 12-22 ağustos arası sevk belgesi alımı açılır.

Birliğe katılmak için yol izni veriliyor.
    Edevlette kayıtlı adresiniz ile birliğe mesafe
    800 km altıysa
    Son katılış 24 ağustos (1 gün yol izni)
    800 km üstüyse
    Son katılış 25 ağustos (2 gün yol izni)

Olacak. Zaten sevk belgesinde de son katılış tarihi diye bir satır olacak. Sevki aldıktan sonra yol ve iaşe bedeli pttye düşer. Aksi halde pttye düşmez.

Ama bedelli gidecekseniz
    Sevk başvurusu YAPMADAN 22 ağustosa kadar 217 bin TL'yi ilgili bankalardan birine ödemeniz lazım.

Ödeme yaptıktan sonra bedelli kapsamına giriyorsunuz. Ocak ayına kadar (bedelli sınıflandırması belli olana kadar) rahatsınız.
    Ocak ayında artık hangi tarih / hangi celp çıkarsa o tarihte 24-26 gün askerlik yapar ve terhis olursunuz.

Diyelim çıkan tarihi beğenmediniz / size uymadı. Edevlet üzerinden bedelli celp değişikliği yapabilirsiniz.
    Kotası dolmayan müsait aylar orada görünür. Birini seçersiniz.
    Yalnız, celp değişikliği yapanlar zamanı geldiğinde sevk belgesini almak için şubeye gitmesi gerekebilir, Edevletten sevk başvurusu yapınca hata alabilirsiniz.

İş konusunu işverenle konuşursunuz. Teknik olarak engel değil. Ama kısa süreli çalışmaya sıcak bakan olur mu Ya da 24-26 gün askere gittiğiniz diye yerinize yeni birini bakarlar mı bilemiyorum.

• 12-22 ağustos arası dediniz ya bütün bedelli dönemlerinden önce 10 günlük süre mi veriliyor sevk belgesini almak için?

Ve bu 10 gün içinde herhangi bir gün belge alınabilir mi mesela 14 ağustosta alan birinin son katılış tarihi diyelim 20 ağustos olarak belirlenebilir mi yoksa katılım tarihleri değişmiyor mu?

• Mxsr kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/8d8c22962da949bf85d4a57331750d23

https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2024_Yili_Bedelli_Askerlik_Faaliyet_Takvimi.pdf

Burada da altını çizerek kalın harfle belirtilmiş. Sevk tarihinden 10 gün önce sevk belgeleri açılıyor diye. İsterseniz ilk günü isterseniz son günü alın farketmez, katılış tarihi değişmeyecek. Bedelli askerlik, sevk tarihi ile başlar ve 1 aydır. İzinler düşülünce kışlada geçirilen süre 24-26 gün kadar oluyor. 1 ayın 28-31 gün çekmesine göre değişiklik gösterebiliyor.

İşyerine çıkışı verecekseniz erken almak daha iyi. Ya da yol iaşe bedeli, sevk belgesini aldıktan 2-3 gün sonra sisteme düşüyor.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Eyvallah çok teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    askerlik celp dönemi seçtirmedi
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.