Şimdi Ara

Çene bozukluğu ve tel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abilerim geçen konu açtım ama yanıtını alamadım sanki.Şuanda doktora gidemem çünkü şehirdışındayız.Benim sorum alt çenem çok az olsada önde ve tel taksam düzelir mi ? Alt dişlerim çok yamuk değil.Ve 20 lik dişler arkadan alt dişleri ittiriyormuş ve alt çenem öne kayıyormuş.İnternette araştırdım ameliyat falan yazıyor ve 18 yaşına kadar beklenilir yazıyor.18 yaşına kadar durursam bu çenenin durumu çok kötü olur.Geçen konuda tel takarsan düzelir demişlerdi.Tel taksam çenem normal olur mu ? Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grandeestt -- 30 Temmuz 2013; 19:34:50 >

• 20'lik diş dişleri sıkıştırarak şeklini bozabilir ama çeneni öne almaz.
  • Benimde alt çene biraz gerideymiş doktor dedi. 2 sene tel taktım yeni çıktı. Telle çene düzelmez boşa şeyapma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay çene

20'lik diş dişleri sıkıştırarak şeklini bozabilir ama çeneni öne almaz.

Yok abi geçen sene doktora gittim ve öyle dedi.Hatta Doktorlar dedi diyelim.Çünkü doktor gezdim hani hangisi doğru diye.20 Lik dişler yüzünden çene öne kayıyormuş.

Bu arada kimse sölemedn ben söliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gıdıkcı

Benimde alt çene biraz gerideymiş doktor dedi. 2 sene tel taktım yeni çıktı. Telle çene düzelmez boşa şeyapma

İşte abi çok kararsız kaldım.Geçen sene gittiğimde tel dedi ama doktora çok güvenmedim açıkçası.Yaşım küçük olduğu için tel olabilirmiş diyolar.Bide nette araştırdım ameliyat falan diyorlar.Ameliyat 18 yaşından sonraymış.Ve şuanlarda doktora gidemem en kısa zamanda gidicem ama.Çenem ağrıyor bazı geceler uyuyamıyorum.Ve gülemiyorum gülünce alt çenem daha belirgin oluyor.Nabıcam ben ya
  • Bir hekime daniş.ayrica 18i bekle sakın kaplama yaptirmayi düşünme. Agiz kokusu ve eziyet cekersiniz.7yil sonra tekrar kaplama yapmak zorunda kalırsın implanta mecbur kalırsın. Cunku en fazla 2defa kaplama yaptırabilirsiniz. O yuzden önce iyi bir dişçi ye görün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zıpıttıçıkkı Zıpıttıçıkkı

quote:

Orijinalden alıntı: gıdıkcı

Benimde alt çene biraz gerideymiş doktor dedi. 2 sene tel taktım yeni çıktı. Telle çene düzelmez boşa şeyapma

İşte abi çok kararsız kaldım.Geçen sene gittiğimde tel dedi ama doktora çok güvenmedim açıkçası.Yaşım küçük olduğu için tel olabilirmiş diyolar.Bide nette araştırdım ameliyat falan diyorlar.Ameliyat 18 yaşından sonraymış.Ve şuanlarda doktora gidemem en kısa zamanda gidicem ama.Çenem ağrıyor bazı geceler uyuyamıyorum.Ve gülemiyorum gülünce alt çenem daha belirgin oluyor.Nabıcam ben ya

Lisede bi arkadaşım vardı bu dertlerden şikayetçiydi. son sene ameliyat oldu düzeldi baya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çene geriliği var mı
    geçen yıl açıldı
    çene ve kulak ağrısı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kalktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tashunkee

Bir hekime daniş.ayrica 18i bekle sakın kaplama yaptirmayi düşünme. Agiz kokusu ve eziyet cekersiniz.7yil sonra tekrar kaplama yapmak zorunda kalırsın implanta mecbur kalırsın. Cunku en fazla 2defa kaplama yaptırabilirsiniz. O yuzden önce iyi bir dişçi ye görün.

Abi dişlerim düzgün.Sadece alt çenem önde.Yani ağzımı kapatınca alt dişler daha önde.Çok az ama ağrıyor çenem ve gerçktn çok kötü.
  • Bilmeyen bir sey yazmasin 3 sene tedavi oldum ben dislerimin hepsi yamuktu ustelik alt cenem asiri ilerideydi.Ilk once ust ceneye damaklik veriyorlar.24 saat takiyorsun haftada iki tur cevirip o damakligi actirtiyorsun.(Seklini anlaman icin gormen lazim)Daha sonra ise tel takiyorsun sonra alt tel ve ust teli lastikle bagliyorsun biraz zaman aliyor fakat duzeliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: biyatch

kalktı

Bi yerde kaldırıcı bişe mi dedim ? Neyse konuyu saptırma lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackRipper

Bilmeyen bir sey yazmasin 3 sene tedavi oldum ben dislerimin hepsi yamuktu ustelik alt cenem asiri ilerideydi.Ilk once ust ceneye damaklik veriyorlar.24 saat takiyorsun haftada iki tur cevirip o damakligi actirtiyorsun.(Seklini anlaman icin gormen lazim)Daha sonra ise tel takiyorsun sonra alt tel ve ust teli lastikle bagliyorsun biraz zaman aliyor fakat duzeliyor.

Teşekkürler abi.Birakç sorum olacak tedaviye kaç yaşınızda başladınız ? Damaklık dışarıdan belli oluyor mu ? he birde abi üst dişlerim iyi benim sorun yok sadece altta var.Doktor da alt dişlere takarız falan dedi.Şimdi çenem için ikisine de mi takmam lazım yoksa sadece alt dişlere mi ? Tekrar teşekkürler..
  • Up!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bay çene

20'lik diş dişleri sıkıştırarak şeklini bozabilir ama çeneni öne almaz.

Yok abi geçen sene doktora gittim ve öyle dedi.Hatta Doktorlar dedi diyelim.Çünkü doktor gezdim hani hangisi doğru diye.20 Lik dişler yüzünden çene öne kayıyormuş.

Bu arada kimse sölemedn ben söliyim.

Bunu öğrendiğim iyi oldu o zaman benim 20 lik dişler çıkıyor ve zamanında dişlerim sıkıştığı için 4 diş çektirmiştim şimdi hepsi hizaya geldi 20 lik dişlerde çıkıyor şu anda gayet sorunsuz çenemde biraz geride ileri giderse iyi olur harbiden

• Up!
  • Up!!!!
  • sağdaki bi dişim biraz yamukdu ilginçtir kendiliğinden düzeldi
  • quote:

quote:

Bilmeyen bir sey yazmasin 3 sene tedavi oldum ben dislerimin hepsi yamuktu ustelik alt cenem asiri ilerideydi.Ilk once ust ceneye damaklik veriyorlar.24 saat takiyorsun haftada iki tur cevirip o damakligi actirtiyorsun.(Seklini anlaman icin gormen lazim)Daha sonra ise tel takiyorsun sonra alt tel ve ust teli lastikle bagliyorsun biraz zaman aliyor fakat duzeliyor.

Teşekkürler abi.Birakç sorum olacak tedaviye kaç yaşınızda başladınız ? Damaklık dışarıdan belli oluyor mu ? he birde abi üst dişlerim iyi benim sorun yok sadece altta var.Doktor da alt dişlere takarız falan dedi.Şimdi çenem için ikisine de mi takmam lazım yoksa sadece alt dişlere mi ? Tekrar teşekkürler..

Ben 14 yaşında başladım 2,5 sene sürdü 16 yaşında bitti.Damaklık dışardan belli olmuyor sadece dişlerinin önünde bir tel oluyor.Benim de sadece üst dişler bozuktu alt dişler düzgün çene öndeydi ama alt dişlere de tel takmışlardı.Çünkü lastik takıyorsun daha sonra tellere alt çene ve üst çeneye.Üstü çeneyi öne çekmek için.Dışarıdan görünen herhangi bir şey yok.Damaklık takarken sadece konuşmada problem olur.

• quote:

quote:

quote:

Ben 14 yaşında başladım 2,5 sene sürdü 16 yaşında bitti.Damaklık dışardan belli olmuyor sadece dişlerinin önünde bir tel oluyor.Benim de sadece üst dişler bozuktu alt dişler düzgün çene öndeydi ama alt dişlere de tel takmışlardı.Çünkü lastik takıyorsun daha sonra tellere alt çene ve üst çeneye.Üstü çeneyi öne çekmek için.Dışarıdan görünen herhangi bir şey yok.Damaklık takarken sadece konuşmada problem olur.

Peki abi teşekkürler.Yalnız sadece üst çene mi öne alınıyor ? Ben alt çenemi geri çekmek istiyordum üst çenem çok normal yani alt çenemin geri gelmesini istiyorum.Düşündüm de üst çenemin şuanki alt çenemle aynı hizzada olması hatta önünde olması gerçektn kötü dururdu.Bu yaşta emaliyat olmayacağına göre.Ayın 4 ünde doktora gidicem ben telle damaklıkla yırtarım diye düşünüyorum.Çünkü ameliyat falan olmaz hayatımda hiç ameliyat olmadım.Teşekkürler..

• Up !
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.