Şimdi Ara

eskişehir de yaşanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu yaz büyük ihtimal istanbul'dan eskişehire taşınıcam (ekonomik yetersizlikler ve bu şehirden trafikten kalabalıktan nefret ettim)

sizce yaşanır mı? daha önce hiç gitmedim sadece arkadaşlarımdan duydum hepsi memnun ama bilmiyorum köy gibi bir yer mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eskişehir'de Yaşanır Mı?

Eskişehir, Türkiye'nin orta batısında yer alan, öğrencileriyle ünlü bir şehir. Yaşanabilirlik açısından merak edilen konuları ele alalım:

Yaşam Pahalı Mı?

Eskişehir, diğer büyük şehirlere kıyasla daha uygun yaşam maliyetlerine sahiptir. Konut kiraları, ulaşım ve temel ihtiyaçlar diğer metropollere göre daha ucuzdur. Bu nedenle, Eskişehir'de yaşamak bütçeniz için daha az yük oluşturabilir.

Sosyal ve Kültürel Yaşam

Öğrenci nüfusunun yoğun olması nedeniyle Eskişehir, canlı bir sosyal ve kültürel hayata sahiptir. Şehirde birçok park, müze, tiyatro ve alışveriş merkezi bulunmaktadır. Ayrıca, çok sayıda kafe ve restoran, sosyalleşmek ve eğlenmek için seçenekler sunar.

Ulaşım

Eskişehir, gelişmiş bir toplu taşıma sistemine sahiptir. Otobüsler, tramvaylar ve dolmuşlar, şehrin farklı bölgelerine rahatça ulaşım sağlar. Ayrıca, Eskişehir'in merkezi konumu, diğer şehirlere otobüs veya trenle seyahat etmeyi kolaylaştırır.

Eğitim

Eskişehir, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi gibi saygın üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır. Şehir, eğitim açısından zengin fırsatlar sunmakta, bu da onu öğrenciler için cazip bir seçenek haline getirmektedir.

Sonuç

Eskişehir, uygun yaşam maliyetleri, canlı sosyal ve kültürel ortamı, gelişmiş ulaşım sistemi ve eğitim olanaklarıyla yaşanabilir bir şehir olarak öne çıkmaktadır. Düşük bütçeyle kaliteli bir yaşam arayanlar için Eskişehir ideal bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bütün mesele adaptasyon, alışma ve rutin oluşturma. uzun vadede psikolojin bile düzelir. daha mutlu bir insan olursun. istanbul bir cehennemdir. sadece trafik değil insan trafiği bile oluyor. ciddi anlamda yaşam kalitesini düşüren bir sürü etmen var istanbulda. kirası pahalı vs. gittiğin yerde bir de akrabaların ya da sevdiğin yakınların varsa bence tadından yenmez. Istanbul'dan elimde olsa kaçardım.

• Gönülden cevap veriyorum sana. Yaşanır, hatta en çok Eskişehir' de yaşanır. Çok güzel bir şehir bence her açıdan.

• bir keresinde bir arkadaşım eskişehir berbat demişti

gitmediğim halde şaşırdım dedim televizyonlara çıktı eskişehir avrupa şehirlerine benzemiş falan filan o kadar bahsediliyor dedim

hayır kesinlikle öyle değilmiş... bildiğin eskişehir demişti arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pseudolukian -- 14 Mayıs 2023; 17:18:3 >
  • ısınmaya bir bütçe ayırın. Onun dışında TR sınırları içerisinde yaşanabilecek sayılı şehirlerden biri. 2009 yılında gittiğim ve öğrenciliğimi bitirdiğim nadide göz bebeğim.

• Eskişehir’de sürekli jet geçmesinden dolayı endişe ediyorum sonradan Eskişehir’e yerleşen varsa alıştılar mı nasıl bir süreç oldu anlatabilir mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nasıl bir yaşantı aradığına bağlı. Bir kere arabayı falan unut, iğrenç bir trafik var, hele bazı saatlerde yürüyerek daha hızlı yol alırsın, merkez daraşmalık, araba koyacak yer yok. En iyi vasıta seçeneği bisiklet ama Eskişehir'de aşırı bisiklet hırsızlığı var, iyi koruman lazım. Ara sokaklarda 1+1 dandik yerler 5000'den falan başlıyor, daha ucuz arıyorsan uzak mesafelere gitmen lazım bu sefer de vasıta sorunu çıkıyor. Kışlar uzun ve sert geçiyor, ısınmak istiyorsan gazın vanasını rahat bırakman lazım, bu da ılıman yerlere göre daha çok doğalgaz parası demek. Çeşme suyu içilmiyor, sürekli damacana alman gerek. Nüfus sayısı ve kağıt üzerindeki yoğunluğu seni yanıltmasın, şehrin %95'inden fazlası merkezdeki iki ilçede yaşıyor, bu da merkezde aşırı bir yoğunluk demek; tramvay hep konserve gibi, kimin eli kimin arkasında belli değil. ATM'de işin mi var, sıra bekleyeceksin; karta su mu yükleteceksin, sıra bekleyeceksin; fatura mı ödeyeceksin, sıra bekleyeceksin; alışverişte sıra bekleyeceksin, AVM'ye girerken bile sıra beklemen mümkün.

Hani eğitim seviyesi yüksek, kültürlü şehir falan diyorlar ya, külliyen yalan. Daha 15 gün önce oradaydım bir arkadaşın nikahı vesilesiyle; daha önce Eskişehir'e hiç gitmemiş bir arkadaşım ile beraber gittim, gitmişken çarşıda biraz dolandık, dilimiz damağımız kuruyunca az bir yere oturup dinlenelim, bir iki bir şey içelim dedik; bizi resmen yola bakan kapı tarafına oturtmadılar, "cam kenarı çiftler için" dediler. "E biz de çiftiz" dedik, iki tane sakallı erkek olunca bizi çiftten saymadı, kıro oldukları kadar aynı zamanda homofobik olduklarını tescillemiş oldular.

"Öğrenci memleketi" diyorlar ya, yanlış anlaşılmasın, kimse öğrenci sevmiyor memlekette, öğrenciler için de eziyet haline gelmiş bir şehir.

Bir de neden ve nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde merkezi yerde olan birçok mekan kapanmış, yerlerine dandik yerler açılmış bir de yer gök "poligon" adı altında oyuncak tabancayla hedefe vurmaca oyunu dolmuş. Nasıl bir sosyo-ekonomik ve kültürel demografi değişimine uğradı da memleket geçtiğimiz beş-on yılda bu hale geldi anlamış değilim.

Kendi memleketim diye demiyorum ama sonuç olarak Eskişehir çok overrated bir yer. Bundan 10-20 yıl önce Eskişehir'i övmek için söylenenler bugün geçerliliğini korumuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BAŞAKŞEHIR'DE YAŞANIR Mİ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaşanır ama ben olsam ege veya akdenizde kıyı illerinden birini tercih ederdim, kışın eskişehir dondurur adamı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eskişehirde trafik derdi yok çünkü adam akıllı araç yolu yok. Çoğu yere yürüyerek gidersin. Yürümeyi seviyorsan sıkıntı yok.

Onun dışında halkı iyi ama esnafı o kadar iyi değil. Ev seçerken dolmuş otobüs tramvay konumlarına dikkat et mutlaka bunlara yakın ol.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.