Şimdi Ara

Çenemin Sol tarafı Süper Sağ Tarafı Berbat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
15.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün aynada baktığımda çenemin sol tarafının çok iyi ama sağ tarafının berbat olduğunu gördum.Sol profilden baktığımda hiçbir sorun yok keskin güzel bir çene ama sağ profilden baktığımda gelişmemiş bir çene var.Çenemin sağ tarafı kötü olduğu için yanağımda çıkık durumda çok kötü görünüo, bunun sebebinide küçüklükten beri hep cenemin sol tarafını kullandığımdan dolayı olduğunu düşünüyorum.
    Artık ful sağ tarafımı kullansam sol çenemle eşitleyebilir miyim durumu yoksa yaş geçti mi artık cevaplarsanız sevinirim (Yaş : 20)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çenemin Bir Tarafı Diğerinden Farklı: Nedenleri ve Tedavisi

Çenenin bir tarafının diğerinden daha büyük veya kaslı olması yaygın bir sorundur. Bu durum, çene kaslarının eşit olmayan gelişimi, yaralanma veya altta yatan bir tıbbi durumdan kaynaklanabilir.

Nedenleri

• Çene Kaslarının Eşit Olmayan Gelişimi: Bu, çiğneme alışkanlıklarındaki farklılıklar, tek taraflı uyku veya diş gıcırdatma gibi faktörlerden kaynaklanabilir.
    • Yaralanma: Çene travması, çene kemiğinde kırık veya çatlaklara neden olarak çenenin bir tarafının diğerinden daha şişmesine veya kaymasına neden olabilir.
    • Altta Yatan Tıbbi Durumlar: Trigeminal nevralji, Bell felci veya temporomandibular eklem (TME) bozukluğu gibi bazı tıbbi durumlar da çene kaslarında eşitsizliğe yol açabilir.

Belirtiler

• Çenemin bir tarafının diğerinden daha büyük olması
    • Çene kaslarının eşit olmaması
    • Çenenin bir tarafının diğerinden daha şişmesi
    • Çenenin sağa veya sola kayması

Tedavi

Çenemin bir tarafının diğerinden farklı olması için tedavi seçeneği, altta yatan nedene bağlıdır:

• Çene Kaslarının Eşit Olmayan Gelişimi: Bu, fizik tedavi, kas uyarımı veya ortodontik tedavi ile düzeltilebilir.
    • Yaralanma: Çene travması, cerrahi onarım gerektirebilir.
    • Altta Yatan Tıbbi Durumlar: Altta yatan tıbbi durumların tedavisi, çene kaslarındaki eşitsizliği gidermeye yardımcı olabilir.

Çenenin bir tarafının diğerinden farklı olması sizi rahatsız ediyorsa veya günlük hayatınızı etkiliyorsa, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Altta yatan nedeni teşhis edebilir ve uygun tedaviyi önerebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sağ tarafa okkalı bir yumruk yersen eşitlenir bence.
  • olabilir kanka
  • valla küçüklükten beri sol tarafla yerim yemekleri ama böyle bir sıkıntı oluxcağını bilmiyordum,dun aynada baktim çene yapım güzel kare şekilde sol tarafı keskin bir hatta,sağ taraf ise bariz bir şekilde düz ve keskin değil cenenin olmamasi yanaklarıda dışarı çıkarıo gerçekten berbat bir görünüm sağ tarafta sol gibi olsa yanaksiz keskin kare bir çenem olucak
  • çene dolgusuyla dengelenir mi acaba yüz
  • bilenler varsa yazabilir mi çenem geride değil tek sıkıntı sağ tarafın gelişmemesi dolguyla düzeltilir galiba
  • cene gercekten tipte en önemli etken cenenin gelişmemesi sağ ve sol profil farkını direk etkilio yanaklarıda ortaya çıkarıo çenemin sol tarafı ian somerhalder,sağ tarafı ise fırıncı necmi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sol kolum düz olmuyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Görsel de eklersen görelim nasılmış
  • Trebuchet55 kullanıcısına yanıt
    Çenemin Sol tarafı Süper Sağ Tarafı Berbat

reis çenenin sol tarafı aynen şu soldaki fotodaki gibi geniş ve keskin bi hatta brad pittin olduğu gibi ama sağ tarafi ise sağdaki fotodaki gibi düz bir şekilde genişlik ve keskinlik yok bundan dolayıda yanaklar çıkık durumda
  • Bu tarz bir şey denesen olur mu acaba

• Trebuchet55 kullanıcısına yanıt
    yok reis işe yarıcağını sanmıyorum kemiksel bi durum dıştan düzelmez çene dolgusuyla halledilio galiba 1-2 senelik dolgularla tek seansta halloluomuş ama ben dolgusuz düzelir mi acaba dedim de düzelmez herhalde artık
  • Düzelmez kardeşim bende aynı dertten müzdariptim yani senin gibi zamanında yiyecekleri sol tarafımla çiğnedim ve görüntüde asimetrik bi durum oluştu. Bunun sonucunda diş teli ile ortodontik tedavi görmeye başladım sonra azı dişlerimi çekip 2 tane vida yardımı ile bu durumu az da olsa hafiflettik ama görüntü halen aynı sadece dişlerimin orantısız düzeldi çenem üst dişlerimden ilerideyken, geri alındı.
    Tam ve kesin çözüm için ameliyat şart. Doğal yollarla imkansız.
  • reis iş işten geçmiş anladım onuda, ameliyata gerek yok dolgularla hallediolar 1-2 sene kalıo ama olsun düzenli olarak her sene gidip yaptırılır acısız ağrısız tek seansta bitio fiyatlarıda 1000-2000 civarı ilerde yaptırmayı düşünüyorum
    Bide benim dişlerde sorun yok dişleri kapattığimda boşluk kalmıo yani sadece 3 diş yamuk benim onlar icin yaptırırım ortodonti o kadar.
  • senin çene ilerde galiba onun için tek çare ameliyat ben geride sandım benim sıkıntı sol çenenin geniş keskin olması ama sağ çenenin sol göre gelişmemesi buda dolgularla halloluomuş. Çenemin Sol tarafı Süper Sağ Tarafı Berbat Çenemin Sol tarafı Süper Sağ Tarafı Berbat Çenemin Sol tarafı Süper Sağ Tarafı Berbat

• Bunun tedavisi de çene törpüsüydü sanırım dolgu falan bilmiyorum kaç paraya mâl olur ki?
  • Yaş 20 bişey olmaz .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.