Şimdi Ara

Ceng okumayın diplomanın bir önemi yok lafı soğru mu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • I0SER_b0y kullanıcısına yanıt
    Uygulama geliştirmede yazdığınız kodun kalitesi lesinlikle çok farklı oluyor, ama piyasanın kaliteye ne kadar ihtiyacı olduğu tartışmalı.

Tabii ki dediğiniz türden dersler sizi çzellikle tasarım ve mimari konusunda kat kat öne taşıyor.

Dolayısı ile düz uygulama ya da ön yüz yerine back-end servisler konusunda avantajınız artıyor

• Yalan.Evet firmalar iyi okullardan mezun olmayanları da işe alır fakat kendinizi kanıtlamak için daha çok çalışmanız gerekir.İş başvurusunda ilk bakılan şeylerden biridir mezun olunan okul.

• evet gerek yok ama diploman olmadan kendini gösterebilecek kadar zeki misin veya daha önceden projelere katılıp isminin güzel projelerde geçmesini sağladın mı ? eğer sorunun cevabı hayırsa üniversite bu sorunun cevabını evet yapmak için doğru bir yer ama sadece diploma için gidiyorsan bir şekilde dersleri verip boş bir şekilde çıkıyorsan evet diploman bir işe yaramaz

• Millet mal boun odtü koş bilkentte okuyo. Udemy yeterli

• Diplomanın önemi vardır. Yazılım şirketi sahibi tanıdığımın iş başvurularında diploma sıralaması aşağıdaki gibidir, her işveren için sıralama böyle olmasa da bu sıralama 60-70%'lik çoğunluğu kapsar:

Piyasadaki TOP TIER bilgisayar mühendislikleri:

BOÜN, KOÇ, BİLKENT, ODTÜ, İTÜ, TOBB, GSÜ, HACETTEPE, YTÜ. (Hacettepe ve Yıldız Teknik Bilgisayar son 3 yıla kadar Gebze Teknik ve Ege ile bir görülürdü, son 3 yılda seviyelerini top tier'a çıkarttılar.)

Bilgisayar mühendisliğinde top tier olarak kabul ediliyorlar. Diplomaları önemli ve iş başvurularında ön plandalar.

2.TIER => MARMARA (7K OLAN), İYTE, GTÜ, EGE, DEÜ, ANKARA (11 K OLAN).

Top tier olmasa da iyi bilgisayar mühendislikleridir.

3.TIER => İLK 15,000-40,000 arası alan bilgisayar mühendislikleri. 22 K ile alan Gazi Bilgisayar ile 38 K ile alan Kocaeli Bilgisayar'dan mezun iki kişinin mezun olduğu üniversiteler iş başvurularında denk olarak görülüyor.

4.TIER => İLK 40,000-Kırıkkale Bilgisayar Mühendisliği. Vasatın bir tık üstü bilgisayar mühendislikleridir. Özellikle Kırıkkale Bilgisayardan sonra diplomanın etkisi çok azalıyor.

• Metalciadam335 M kullanıcısına yanıt

Hocam peki 15-40 bin arası olan tam burslu özel okullar da mı 3 tier oluyor?çünkü ücretlileri çok daha düşükten kapıyor onu merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yöneleceğiniz alana bağlı olarak değişir, tercih yaparken mantıklı olun sadece.

Mantıklı yorumlar gelmiş zaten, değinilmeyen bir konuya değineyim, eğer gidip de taşra bir şehirde okuyacaksanız mantıklı değil. Birçoğu çok ciddi hoca eksiği çekiyor, sektör yok, komüniteler yok, etkinlikler yok. İşsiz kalırsınız demiyorum ama üniversite sınavına çalışırken göstermediğiniz eforu üniversite sırasında göstermeniz gerekecek kariyerinize başlamak için. Bu güç sizde var mı onu da biz bilemeyiz.

Bizde ana mühendislikler gibi imza yetkisi vs. mevzuları yok, dediğim gibi alana bağlı olarak alınması gereken dersler veya ilgili konuda uzman hoca önemli ama güzel bir şehir/üni tutmuyorsa Bilgisayar Bilimleri, BSM, SENG, BÖTE, Endüstri, İstatistik, Mat. Müh. vs. bakın. CENG okuyarak yapacağınız birçok işi bu bölümlerden çıkıp yine yapabilirsiniz.

Burada önemli vs. diyenlerin birçoğunun da sınava hazırlandığına veya yeni kazandığına eminim, ona göre değerlendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 29 Eylül 2022; 4:25:32 >

Aklı başında hiçbir firmada direkt okul bazlı segmentasyon yapıldığını görmedim ki yaptığın ayrım da ciddi hatalı görünüyor.

Teknik testte, dil ve sosyal beceri olarak ortaya ne koyarsan onun sonucunu alırsın.

Bu kafada firma çok çok az kaldı, şirket kültürü adı altında bunu sürdürenler, kamu ilişkili kurumlar, savunma sanayii için doğruluk payı var sadece.

üstad olay her zaman elemanda biter. Yapmak isteyene engel yok

evet kırıkkaledeki yeterince istemedi için dagınbaşına gitmiş ve mutsuz muhtemelen motivasyonu yok

ortam desem etkinlik desen onlar da yok böylelikle eleman zaten kopuyor

bir insan istedigi ve yapmaktan zevk aldıgı işte başarılı olur, nerde okudugunuzun onemi yok eger dedication varsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I0SER_b0y -- 29 Eylül 2022; 12:46:26 >
  • Infinitum kullanıcısına yanıt

Hocam bu hatayı yapıp taşradan bir okula gittim dönmeye çalışacağım şu anlık verebileceğiniz tavsiyeler neler

• alpee5 A kullanıcısına yanıt

Pek bir sır yok ortada aslında, istediğin alandaki iş ilanlarına bakıp tüm isterlere tik atmaya çalışman lazım.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt

Nasıl gerekli değil? Code monkey olmak için gereksiz tabii ki de koskoca cs mobil uygulama geliştirmekten veya web teknolojilerinden ibaret değil. Bir de koç mezunu olacaksınız, insanları yanlış yönlendirip boşa heveslendirmeyin.

• Ben gitmeyi tercih ettim ve bundan memnunum, ama "must" değil kesinlikle. İstersen MIT de oku, lisans ile öğreneceklerin sınırlı. İleri seviye matematik gibi konulardan bahsediyorsan da onları kullananlar sektörün %10 u bile değil. Spesifik amaçları olan araştırıp ona göre gerekli eğitimi alır zaten.

• Şu code monkey lafını da foruma kim öğrettiyse cidden yeter ya. Herkes akademik alanların içinden geçmek zorunda değil ki.

Senin code monkey diye tabir ettiğin insan da elzem. Çok yüksekte gördüğün o okullardan mezun olup beğenmediğin alanlarda çalışan bi dolu insan var.

Ki alıntıladığın arkadaş gayet gerçekçi konuşmuş, alaylı olmak zor başarısız olanları göz ardı etmeyin demiş daha ne desin?

• Infinitum kullanıcısına yanıt

tamam kardeş aynen öyle :D

Tier 2 geliyorken tier 3e gitmek ne kadar büyük bir kayıp? Fırsat maliyeti nedir?

• Benim naçizane görüşüm;

Üniversite kültürüne sahip olmak, hocalarla usta-çırak ilişkisinde bulunmak, asgari düzeyde de olsa temel eğitim görmek gibi çeşitli ayrıcalıkları edinmek için mutlaka üniversiteye gidilmelidir.

Çünkü, internetten öğrendiğiniz bilgilerden nereye kadar kazanım elde edebilirsiniz ki? Yani en fazla bilgi alırsınız ancak herkesin bildiği üzere bilgi, üniversite eğitiminin tamamı değildir. Üniversite tabiatını görmek ve eğitim ruhuna sahip olmak insana çok şey kazandırır.

• üniversite mezunlarının işsiz kaldığı bi ülkede üniversite okumadan iş bulabilir miyim sorusu beni çıldırtıyor.

• Öncelikle kayıp düşüktür, okulun eğitim kalitesi + kendini geliştirmenle kayıp 0 da olabilir. Tier 3'te mezun olduğun üniversiteye daha az bakacaklar ve Tier 3'te daha düşük sıralamayla alan üniversitelerle diploman yakın görülecek. Tabii Tier 3'ler arasında da eğitim farkı var. Mesela 22 K ile kapatan Gazi Bilgisayarı 13-14 K sıralama ile kazananlar oldu. Bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümünde kendinizi geliştirmek diğerlerinden öne atsa da iyi eğitim veren bir okul da başarıyı etkiler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.