Şimdi Ara

Cengaverleri cok kiskaniyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: data39 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
38. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: 1
Giriş
  • Abi hani boyle yazilim dillerinden falan bahsediyolar araya ingilizce kelimeler koyuyolat konusurken falan sonra klavyeye catir catir basiyolar surekli proje staj car curt konusuyolar inanilmaz havali.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ortaya somut ürün koyma işi cidden çok güzel ama ilk başlarda cidden havalı gelen şeylerin %90'ı işin içine girince öyle göründüğü kadar etkileyici çıkmadı benim için xd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uF

• Buyrun benim

Cengaverleri cok kiskaniyorum

CENGaverler çok yalnız ama
    Herkeş de düşman, işsiz kalacaklar deyip duruyor!
    CENGaverler bir gün iş bıraksın bakalım ne oluyor!

• Ctis nerde l4n

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Eger gercekten istersem ve hayal edersem ben de cengaver olabilir miyim?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hergele_ H kullanıcısına yanıt

Kapımız herkese açık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

geliyorum o zaman

Hocam beni falan boş verin de, artık Zuckerberg, Nvidia CEOsu ve önde gelen birçok isim bunu söylemeye başladı. Ben de isanların kod yazdığı bir gelecek göremiyorum artık. Şimdi nasıl kimse log değerleri hesaplamıyorsa veya elle sayıların 7'ci derece kökünü falan hesaplamıyorsa kod yazımı da böyle olmaya doğru gidiyor.

Aslında boş konuşanla icraat yapanı ayıran çok güzel bir göstergeydi ve kolaydı da, ama çok kişi beceremiyordu. Çok kötü oldu bu durum; yine çok ve boş konuşan "soft skill" uzmanlarına kalacak meydan.

• ikigai kullanıcısına yanıt

akademisyenlerin ve sektördeki kişilerin çoğu developerların AI karşısında en şanslı kesim olduğunu söylüyor. meslek değişime uğrayabilir. bilimsel hesap makineleri icat oldu diye matematik mi bitti? daha insanların keşfedeceği, icat edeceği çok fazla şey var. işte o yüzden iyi bir yerde phd 

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

Hocam iyi yerde phd iş kısmını falan bıraktım, bizim gibi 3. dünya ülkesi insanlarına, gelişmiş ülkede hayat şansı verebiliyor, benim en çok o yüzden ilgimi çekiyor. Bu iş arkasında sağlam bir aile desteği ve finansal kaynak olmayan biri için çok kolay görünmüyor, zaten top tier'de de değilim, Bilkent master falan olmazsa başka yola bakacağız artık.

Yazılımdan zengin olunabilir diye düşünüyordum önceden, bu AI işi çıktıktan sonra kod yazarak zengin olunacağını hiç sanmıyorum. Herkes prompt girerek bir şeyler yazabilir artık, ayrıca hiçbir şeyin bu kadar hızlı büyüdüğünü ve geliştiğini görmedim daha önce ben; ilk 6 ayda chegg'deki insan emeğini değersiz kıldığını unutmayalım.

hocam ben de mit, stanford, harvard hedefle demiyorum. araştırma imkanları ve hocası iyi bir yerde yaparsın ilk 100-150'de olan. ama lisans bitmeden research kovalaman lazım o nasıl yapılır ben de bilmiyorum. bilkent, koç, sabancı master sonrası da phd için güzel bir yerden kabul alınabilir. zaten phd aile

yani bu kadar umutsuzluğa kapılmaya gerek yok.

zaten hiçbir zaman işin kodlama tarafı değerli değildi ki. senin çözdüğün problemlere mal mal bakacak, iibf'ci tipler (top tierlardaki başarılı kesimi kast etmiyorum bik bik ötmeyin hemen) ileride yöneticimiz olacak, bizden çok daha fazla kazanacak.

bir de AI'da hep bir şeyler eksik. mesela suno.ai'dan müzik yapıyordum, ilk başlarda muhteşem geliyordu ama sonradan belli bir kalıpla yapıldığını insan yapımı olmadığını hissettirmeye başladı. keza chatgpt yazıları da kodları da öyle.

Nvidia CEOsunun (ve benzerleri) AI övmeme ihtimali yok. Taraflı

Zuckerberg için de diğer konudaki Reddit postunda cevap yazmışlardı.

Bu Reddit yorumunu sevdim, tekrar paylaşıyorum: https://www.reddit.com/r/csMajors/comments/1hzf5hx/comment/m6pky1d/

"You don't take a computer architecture class so you can write assembly in your SWE job, you take it because it develops your problem solving skills and helps you better understand the framework under which you are solving problems."

Soru şu oluyor: AI sonrası -dünyada- problemler azalacak mı?

Yaşayıp görelim, bu konuya daha fazla kafa yormaya gerek duymuyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.