Şimdi Ara

Cennet papağanı ile iligi bütün merak ettiğiniz konularda yardımcı olabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar cennet papağanı ile iligili bütün merak ettiğiniz konularda yardımcı olabilirim.
    Çekinmeden yazabilirsiniz. saygılar

• Arkadaşım Muhabbet kuşu ile ilgilide olabilirmi Benim Mubiş Var onla günde 15 20 dk konuşup sohbet etsem sesimi tanırmı yani sesimi duydugunda yanıma gelirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier44

Arkadaşım Muhabbet kuşu ile ilgilide olabilirmi Benim Mubiş Var onla günde 15 20 dk konuşup sohbet etsem sesimi tanırmı yani sesimi duydugunda yanıma gelirmi

olur hocam ama herşey zamanla...
  • Merhaba,

Cennet papağanı almayı düşünüyorum,alışması için küçükken mi almak gerekiyor?Ne kadardır fiyatları İzmir'de 100 TL dediler yerlisini.
    Yerli üretim almamı önerdiler ithaller çabuk ölüyormuş.

Tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi staars -- 5 Kasım 2012; 15:01:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: staars

Merhaba,

Cennet papağanı almayı düşünüyorum,alışması için küçükken mi almak gerekiyor?Ne kadardır fiyatları İzmir'de 100 TL dediler yerlisini.
    Yerli üretim almamı önerdiler ithaller çabuk ölüyormuş.

Tşk.

5 aylıktan küçük alın ne kadar küçük olursa o kadar çabuk alışır.. İzmir piyasasını bilmediğim için sorulara cevap veremeyeceğim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp2

Merhaba arkadaşlar cennet papağanı ile iligili bütün merak ettiğiniz konularda yardımcı olabilirim.

Cennet papağanı beslemenin Muhabbet kuşu beslemekten ne gibi farklılıkları var? (Bakımı, Yediği, içtiği, eğitimi vs.) Muhabbet kuşunu besleyen her kişi de cennet papağanını rahatlıkla ve sağlıklı bir şekilde besleyebilir mi?
    Muhabbet kuşu beslemeye göre zorluğu nedir? Kısaca özetler misiniz? Teşekkürler.
  • Istanbul'da saglikli bir cift nereden edinebiliriz?
  • cennet papağanları çok bağırır
  • Son zamanlarda bu haycanın ithalatında kısıtlama getirilmiş diye duydum. (Bir Hastalıktan ötürü) Petshop larda satılanlar hastalıklı olabiliyormuş.
    Doğru mudur aslı var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp2

Merhaba arkadaşlar cennet papağanı ile iligili bütün merak ettiğiniz konularda yardımcı olabilirim.

Sokakta cennet papağanı bulup bize getirdiler evde muhabbet kuşumuz var.2 gündür papağanıda besliyoruz ama ayrı kafeste.muhabbet kuşu öttüğü gibi papağanda ötüyor sanırım muhabbet kuşum korkuyor.acaba bir sorun olur mu ? kendi kuşum yeni gelen papağanı kıskanır mı ? bize küser mi ? bu tarz olayların olma ihtimali varmı yoksa yok mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul
    Sokakta cennet papağanı bulup bize getirdiler evde muhabbet kuşumuz var.2 gündür papağanıda besliyoruz ama ayrı kafeste.muhabbet kuşu öttüğü gibi papağanda ötüyor sanırım muhabbet kuşum korkuyor.acaba bir sorun olur mu ? kendi kuşum yeni gelen papağanı kıskanır mı ? bize küser mi ? bu tarz olayların olma ihtimali varmı yoksa yok mu ?

Cinsiyetler aynı olduğu zaman hayvanlarda kıskanma çok olur. Ancak muhabbet kuşunuzla, papağan arasında boyut farkı varsa tabi ki korkuda eklenecektir. Benim tavsiyem bir kaç gün kafesi gözlemleyin. Çünkü muhabbet kuşları yabancı bir kuş gördüklerinde ya sevinir ya da korkarlar. Alışması muhtemeller arasında. Eğer muhabbet kuşunun korktuğuna bir çok kez tanık olursanız, ayrı kafeslere ayırın derim.

• Ben kıskanma olacağını sanmam fakat farklı zamanlarda dışarı çıkartın aynı anda dışarıda olmasınlar bence.. Cennet fazla ilgi ister ama bu arada da Muhabbeti mahrum bırakmayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wampire^^

quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

Cinsiyetler aynı olduğu zaman hayvanlarda kıskanma çok olur. Ancak muhabbet kuşunuzla, papağan arasında boyut farkı varsa tabi ki korkuda eklenecektir. Benim tavsiyem bir kaç gün kafesi gözlemleyin. Çünkü muhabbet kuşları yabancı bir kuş gördüklerinde ya sevinir ya da korkarlar. Alışması muhtemeller arasında. Eğer muhabbet kuşunun korktuğuna bir çok kez tanık olursanız, ayrı kafeslere ayırın derim.

zaten ayrı kafesteler hocam.bizim kuş kız ama diğerini bilmiyorum

• Muhabbet kuşlarının çok kıskananları var diye duydum ben 10 yıl besledim pek böyle bi sorunla karşılaşmadım, ancak kıskanan cinsleri intihara kadar gidiyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wampire^^

Muhabbet kuşlarının çok kıskananları var diye duydum ben 10 yıl besledim pek böyle bi sorunla karşılaşmadım, ancak kıskanan cinsleri intihara kadar gidiyormuş.

Kıskançlık olursa nasıl anlarım hocam ? öyle bir durum olursa papağanı pet shopa veririz ne yapalım
  • Papağanla ilgilendiğinizde ciyak ciyak bağırıp hırçınlaşıyorsa kıskanıyor demektir. Bunu her zaman yapmaz tabi ki ama bir kere yapsa da yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 8 Mayıs 2013; 17:50:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.