Şimdi Ara

CEO açıkladı: 'Yerli otomobil yüzde 50'nin üzerinde yerli olacak' (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
9.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    yaw he hee ... yerlı alıkopter yaptınız tamam he he yaptınız evet... kandırın kendinizi uzay gemiside yaptınızda 2023 den önce göstermenize izin vermiyolar hemde konyada

kendinizi kandırabilirsiniz de herkesi kendiniz gibi görmeyin.
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Kardeş seni takip ederim yıllardır ya her lafın mı doğru olur kardeşim ya yerli oto moto hikaye ülkemizde ne yazık böyle. Hatta düşünebiliyor Muş’un elektrikli araca bilir MTV GETİRDİLER!!? hatta ÖTV sini artırdılar yazıklar olsun bunlara ya teşvik edeceği yerde MTV GELDİ geçen yıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence millet yerli otonun 30-40 bin TL olacağını sanıyor:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    Hocam tesekkurler boyle dusundugunuz icin.
    Turk halkinda nedense bir otomobil uretememe ezikligi kalmis. Siyasilerde bunu iyi gormus ve kullaniyorlar.
    Otomobil uretsen ne olacak aslinda bugun en cok kazanan sirketlere bakin hic biri otomobil sirketi degil. otomobil uretmek 50 yil onceki tren ve kacmis gitmis. Onemli olan teknoloji. Ha otomobile yeni bir teknoloji katilir orasi ayri ama amac o degil.

Otomobil uretmeyen bizden cok onde olan ulkeler var. Otomobil uretmek bir kistas degil aslinda. Otomobil yerine chip uretsen daha cok para kazanirsin. Hatta otomobil yerine otomobilin radyosunun yazilimini yapsan bile daha cok kazanirsin.

Bakin bugun en cok yukselen sirketlere. Medya sitesi FAcebook kendi medya uretiyor mu hayir. Taksi sirketi uber, kendi taksisi var mi? Yok. Turizm sirketi Airbnb bir tane oteli bile yok. vs. vs.Yani onemli olan 100 yil once bulunmus urunu uretmek degil. onu ureten zaten var sen onu ondan al kendin baska yeni bir sey uret enerjini oraya harca daha cok kazanirsin.

Ilac sirketimiz olsa kansere biz care bulsak mesela. Araba uretmekten cok daha fazla kar getirir ama oy getirmez.

• Sadece kasa ve tekerlek koysan yüzde 50 yi geçer yuhh ne yapmış bunlar şimdi

• Yerli otomobil olayı başlamadan bitti arkadaşlar . Boşuna beklemeyin.

Bence ülke olarak silah sanayine yatırım yapalım . O alanlarda başarılıyız.

• Hemican kullanıcısına yanıt
    Bazı şeyler de kar değil stratejik önemi için yapılır. Yazılım çok önemli ama mekaniksiz yazılım o kadar önemli değil.
    Şimdi savaş sanayisinde ukav araçlar önemli, burada da yazılım ön planda. Ama jet motoru yapamazsan neyle uçacaksın. Aynı şekilde tankın kamyonun içinde bunlar gerekli. Bmw saab hep savaş sanayi için kuruldu şimdi otomobil üretiyor ama yarın lazım olduğunda direk silah sanayine dönebilir. Japonlar silah yapmıyor ama tek gereken yapmak istemeleri ve anında her türlü teknolojiyi brındıran şirketleriyle işi yapabilir.
    Peki biz?
    Ayrıca birşeyin karlı olması herkes o işi yapsın şeklinde yorumlanır ise dünya çöker. Her iş yapılmalıdır. Ülke değil şehirlerin kendilerine yetecek şekilde planlanması lazım. Maalesef bu vizyonda kimse yok ülkede. Ülke olarak kendi kendimize yetmekten daha ilerisi şehirlrrimizin kendi kendine yetmesi lazım. Kendi kendine yetmek de herşeyin üretilmesi anlamına gelir.
    Peygamber efendimiz nasılsanız öyle yönetilirsiniz buyurmuş. İşt sizin durumunuz ülkemize bir örnek. Kar etmek gerisi önemsiz. Öyleyse üretime gerek yok, dürüstlüğe idealistliğe ahlaka gerek yok. Çünkü bunlar karlı değil. İşt ülkenin hali, işte kazanmak için her dolabı çeviren müteahhitler, firmalar işte hükümet, işte halk.

• quote:

Orijinalden alıntı: etusch

Bazı şeyler de kar değil stratejik önemi için yapılır. Yazılım çok önemli ama mekaniksiz yazılım o kadar önemli değil.
    Şimdi savaş sanayisinde ukav araçlar önemli, burada da yazılım ön planda. Ama jet motoru yapamazsan neyle uçacaksın. Aynı şekilde tankın kamyonun içinde bunlar gerekli. Bmw saab hep savaş sanayi için kuruldu şimdi otomobil üretiyor ama yarın lazım olduğunda direk silah sanayine dönebilir. Japonlar silah yapmıyor ama tek gereken yapmak istemeleri ve anında her türlü teknolojiyi brındıran şirketleriyle işi yapabilir.
    Peki biz?
    Ayrıca birşeyin karlı olması herkes o işi yapsın şeklinde yorumlanır ise dünya çöker. Her iş yapılmalıdır. Ülke değil şehirlerin kendilerine yetecek şekilde planlanması lazım. Maalesef bu vizyonda kimse yok ülkede. Ülke olarak kendi kendimize yetmekten daha ilerisi şehirlrrimizin kendi kendine yetmesi lazım. Kendi kendine yetmek de herşeyin üretilmesi anlamına gelir.
    Peygamber efendimiz nasılsanız öyle yönetilirsiniz buyurmuş. İşt sizin durumunuz ülkemize bir örnek. Kar etmek gerisi önemsiz. Öyleyse üretime gerek yok, dürüstlüğe idealistliğe ahlaka gerek yok. Çünkü bunlar karlı değil. İşt ülkenin hali, işte kazanmak için her dolabı çeviren müteahhitler, firmalar işte hükümet, işte halk.
    Turkiyede zaten araba uretiliyor. Araba stratejik bir sey degil artik.
    Bugun cip veya yazilim olmadan ne ucagi ucurabilirsin, ne arabayi uretebilirsin mesela.
    Ayrica Turkiyede zaten araba uretiliyor.

Her seyi kendi kendine uretebilmek imkansiz zaten. Onemli olan stratejik seyleri uretmek. Turkiye de yeterince araba uretimi var ve stratejik bir sey degil artik. verdiklerim sadece birer ornek en iyisi demiyorum ama gelismis ve bugun cok daha fazla soz sahibi olan ulkelere bakarsan araba alanina degil baska alanlara yatirim yaptiklarini gorursun.

Verdigim orneklere bakarsaniz Uber ulkenizde para harcamadan paranizin bir kismini Amerikaya goturuyor. Facebook ayni sekilde, Google ayni sekilde, Airbnb ayni sekilde. BUnlar stratejik buluslar mesela baska ulkeden kendi ulkesine yatirim bile yapmadan para akmasini saglayabilen sirketler.

Bugun araba uretmeyen ama bizden cok daha iyi durumda olan sirketler var. Kar dedigim sadece parasal kar degil her turlu kardan bahsediyorum. Daha faydali anlaminda diyorum. Ben hic bir sey uretilmesin demiyorum yerli araba oy icin kullaniliyor diyorum. turkiyede zaten araba uretiliyor cabanin daha farkli daha faydali bir seye harcanmasi gerekli diyorum. Bu baska bir seyin uretimi olur ya da bir bulus olur vs.

Edit: Bu arada bir sey daha belirteyim Turkiyede yasamiyorum artik yani sizin soylediginiz nasilsan oyle yonetilirsin bana uymadi pek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 23 Nisan 2019; 16:1:11 >

• duzah kullanıcısına yanıt

merak ediyoruz, yedin mi :))

henüz otonom değil ama onları da yaparlar sanırım.

• Guest-8D107F370 G kullanıcısına yanıt

ne diyorsun şimdi?

• ReCKLeSS17 kullanıcısına yanıt

haha:))

• Arkadaşlar ya, gerçekten hayret ettim,

bu insanlar ya trol, ya cahil yada hiç bir şey bilmiyorlar.

neler neler yazmışlar, fikirleri 5 kuruş etmiyor şimdi.

bunlar köstek olmuşlar,

sanırım, aile ortamlarında hep horlanmışlar, en ufak hatalarından azar işitmişler bu yüzden hiç bir yeni adıma cesaretleri yok, cesaret edenlerin de cesaretlerini kırmak için dalga geçmişler.

başka açıklanır yanı bulamadım.

• mtanhu kullanıcısına yanıt

ben yemedim yemem de sana güzel yedirmişler belli. :))

• duzah kullanıcısına yanıt

:)) togg hayali zaten, yok böyle bir şey, kim uyduruyor ki hep seçim yatırımı, bizim gördüklerimiz de kartondan maket zaten.

dersin şimdi. seni blokluyorum esprili adamsın ama olanı göremiyorsun.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.