Şimdi Ara

Cep-T Paracard ile RP alımı ->[Anlatım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
4
Favori
20.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda acılan konular yuzunden boyle bir konu oluşturma isteği duydum.Arama yaptım fakat anlatım bulunan bir konu bulamadım.

Cep-T Paracard nedir?

Cep-t paracard hem alışverişte hemde internet ortamında kullanılabilen önödemeli bir karttır.

Ön ödemeli kart nedir?

Ön ödemeli kart önce parayı yatır sonra kullanmaya basla tadında bir karttır.

Kartı Turkcell den talep ediyoruz.Bu kart Turkcell ve Garanti bankasının ortak olarak cıkardığı bir karttır.Kartı alırken 5TL ödersiniz.

Turkcell :http://www.turkcell.com.tr/bireysel/servisler/Sayfalar/Cep-T-Paracard.aspx
    Garanti-SSS :http://www.paracard.com.tr/Destek/cep-t-paracard-sss

Kartı almak için öncelikle 15 yaş üzeri olmanız gerekmektedir.
    Kartımızın büyük avantajlarından biri her para yükleyişimizde belirli kampanyalardan faydalanabiliyoruz.

1. Turkcelle gidin ve paracard cıkartmak istediğinizi söyleyin. 5TL karşılığında telefon numaranız üzerine kayıtlı bir paracard verilecektir. Bunun sayesinde telefonunuzdan para gönderebilir, paracard bakiyenizden kontör yükleyebilmektesiniz.
    2. Kartınızı aldıktan sonra kendinize bir şifre belirlemeniz gerekmektedir. Kartı aldıgınız Turkcell bayisi size bu konuda yardımcı olabilir. Veya kendiniz sms yoluyla belirleyebilirsiniz.
    3. Bir Garanti ATM sine gidip kartımızı yerleştiriyoruz ve şifremizi girerek açıyoruz. Önümüze çıkan ekranda para yüklemeye tıklayarak kartımıza para yüklüyoruz.
    4. Bakiyesi olan kartımızı RP almak için kullanıyoruz.

Cep-T Paracard ile RP nasıl aılınır?

Alamak istediğimiz RP çeşidini işaretledikten sonra ekranımıza ödeme ekranı gelecektir.

1. Kartınızın üzerinde bulunana göre değişkenlik gösterebilir. Benim kartımda Mastercard mevcut o nedenle Mastercard işaretli sizde Visa da olabilirdi.
    2. Kendi isminizi yazıyorsunuz.-> Kartı aldığınız hattaki ismi kullanınız.
    3. Kartınızın ön yüzünde bulunan numarayı yazıyorsunuz.
    4. Kartınızın ön yüzünde bulunan son kullanım tarihini yazıyorsunuz.
    5. Kartınızın arka yüzünde bulunan 3 haneli güvenlik kodunu yazıyorsunuz.
    6. Sorun cıkmasını istemiyorsanız Türkçe karakter kullanmadan sadece ilçe ismini girin.
    7. Yaşadığınız ili yazın.
    8. Yaşadığınız ülkeyi yazın.
    9. Bu zip code yaşadığınız sokaga göre değişiyor benim evimin zip code 34555 sizinki farklı olabilir fakat pek önemli birşey olduğunu düşünmüyorum kafanıza göre 34XXX olarak girebilirsiniz.
    10. Aktif kullanımda olan e-mail adressinizi yazın.Önemlidir yapılan harcamalar mail olarak gelmekte.İzinsiz yapılan bir harcamayı fark etmenize yarayacaktır.Önem almakta fayda var.

Adımları yaptıktan sonra Order Details basıyoruz ardından gelen sayfadan devam ederek seçtiğimiz RP çeşidini alıyoruz.

-> Türkçe karakter kullanmıyoruz.
    -> Bakiyemizi o anki KUR a göre belirliyoruz. euro: 2.5tl vs.
    -> Store da problem var ise alamayabilirsiniz.
    -> Birçok kez paracard ımı kullanarak RP aldım. Hiçbir sorun yaşamadım.
    -> Sorularınızı konu altında belirtirseniz yardımcı olmaya çalışacağım.
    -> Lüten soru sormadan önce konuyu ve linkleri ayrıntılı şekilde inceleyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuraka -- 26 Aralık 2011; 15:28:45 >

• Teşekkür ederiz. Üst konu yapılması gerekli.
  • İşte budur
  • Çok güzel ve yararlı bir konu açmışsın, yararlanacak biri olarak teşekkürler... Anlatım da güzel detaylandırılmış, sorularımız olursa buradayız ( ;
  • inşallah her gün açılan cep-t konularının önüne geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: iDrum

İşte budur

Orhan bizde düzenliyorduk :D hazır varmış hazıra konalım dedik gruptan ayrılmasaydın görürdün :D

@zuraka Teşekkür ederiz üst konu olmasa bile üst konular içindeki gerekli konularda kesin olmalı

@iDrum nerdesin?
  • LoL bölümünde de amma Bahçeşehirli varmış, bari Başakşehir yazsaydın ilçeye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • faydalı olduysa ne mutlu bana.

valla ben başakşehiri pek kabul etmiyorum :D hatta sipariş verirkende bahçeşehir şubesi diyorum gayette işleme alıyorlar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuraka

faydalı olduysa ne mutlu bana.

valla ben başakşehiri pek kabul etmiyorum :D hatta sipariş verirkende bahçeşehir şubesi diyorum gayette işleme alıyorlar :D

Neresinde oturuyosun Bahçeşehir'in?
  • quote:

2. Kendi isminizi yazıyorsunuz.

Buraya kendi isminizi degil, Kart uzerindeki isim yazilacak. tabi kart size ait ise sorun olmayacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

quote:

2. Kendi isminizi yazıyorsunuz.

Buraya kendi isminizi degil, Kart uzerindeki isim yazilacak. tabi kart size ait ise sorun olmayacaktir.

elimde bulunan kartın üzerinde isim yazmıyor. bu nedenle ben hattımın ismini yazdım.

quote:

Orijinalden alıntı: afrodude

quote:

faydalı olduysa ne mutlu bana.

Neresinde oturuyosun Bahçeşehir'in?

Gül lerde oturuyorum ama kolay kolay bulamazsın beni Bahçeşehirde uğradığım yok :D

neyse konuyu dağıtmayalım. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuraka -- 26 Aralık 2011; 15:24:23 >

• Eline sağlık
  • Bunuda notlar arasina ekle bence. Yanlislik olmasin guzel bir konu ve ust konu olmamasi icin herhangi bir sebep gorunmuyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

Bunuda notlar arasina ekle bence. Yanlislik olmasin guzel bir konu ve ust konu olmamasi icin herhangi bir sebep gorunmuyor :)

eklendi .
  • işte bu çok sağol dostum emeğine sağlık
  • 1.Telefon hattı mesela babamın üzerineyse tek başıma gidip çıkartabilir miyim kimliğimle ?
    2.5 TL veriyoruz başlangıçta. Sonradan aylık yada yıllık kullanım ücreti ödüyor muyuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekollollo

1.Telefon hattı mesela babamın üzerineyse tek başıma gidip çıkartabilir miyim kimliğimle ?
    2.5 TL veriyoruz başlangıçta. Sonradan aylık yada yıllık kullanım ücreti ödüyor muyuz ?

Kart ücreti 2.5tl değil 5tl dir.

15 yaşını doldurmuşsan bir sorun çıkarmıyorlar hat üzerine kayıt oluyor kartın. Hattın sahibinin kimliği gerekicektir tahminimce. Ben alırken hat benim üstümeydi bir sorun yaşamadım.

aylık veya yıllık bir işlem ödenmiyor.

Az önce arayıp sordum kendi kimliğin ile herhangi bir hat üzerine alabiliyormussun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuraka -- 26 Aralık 2011; 16:37:40 >
  • Sonunda
  • şimdi sorulara geçiyorum :

1. Türkcell bayine başvurduğumuzda ödemeyide yaptık diyelim bize kart vermeleri ne kadar sürer hemen ? 1-2 gün ? 1-2 hafta ?
    2. Kartı aldıktan sonra belli bir ücret alınıyormu yıllık vesaire.
    3. Kartla yapabileceklerimiz neler alışveriş mesela ?
    4. Ne kadar para yükleyebilim çok yüklersem güvenlik derecesi ne güvenebilirmiyim içerdelki paraya oraya buraya savurmasın turccel veya garanti ?
    5. Parayı yükledikten sonra istersem geri çekebiliyormuyum ?

gelelim riota :

1. Kartı hallettik içinide doldurduk parayla riot neye göre kesiyor sonuçta bizim paramız tl o euro alıyor.
    2. Kartta fazla para olması riottan rpalırken sorun yaratırmı.

vs. vs. daha aklıma soru gelirse yazacam bunları cevaplayabılırmısınız :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cm_orhan

şimdi sorulara geçiyorum :

1. Türkcell bayine başvurduğumuzda ödemeyide yaptık diyelim bize kart vermeleri ne kadar sürer hemen ? 1-2 gün ? 1-2 hafta ?
    2. Kartı aldıktan sonra belli bir ücret alınıyormu yıllık vesaire.
    3. Kartla yapabileceklerimiz neler alışveriş mesela ?
    4. Ne kadar para yükleyebilim çok yüklersem güvenlik derecesi ne güvenebilirmiyim içerdelki paraya oraya buraya savurmasın turccel veya garanti ?
    5. Parayı yükledikten sonra istersem geri çekebiliyormuyum ?

gelelim riota :

1. Kartı hallettik içinide doldurduk parayla riot neye göre kesiyor sonuçta bizim paramız tl o euro alıyor.
    2. Kartta fazla para olması riottan rpalırken sorun yaratırmı.

vs. vs. daha aklıma soru gelirse yazacam bunları cevaplayabılırmısınız :)

1. Ellerinde var ise anında teslim alıyorsun.
    2. sadece alırken 5tl verirsin.
    3. karta paranı koy sonra nakit kullanır gibi kullan ayrıca karta her para koyusunda kayıtlı olan hatta belli promosyonlar alırsın karttan 25tl harcarsan ertesi gün 60dk bedava vs.
    4. belirli degerler max lar var. bunu öğrenmek için anlatımdaki garanti SSS e girebilirsin ayrıntılı bilgi orada mevcut.
    5. evet çekebilirsin.

---

1. o anki kura göre keser sen rp aldığında euro 2.5tl ise 5 euroluk rp aldığını varsayarak 5x2.5 keserler hesabından.
    2. yaratmaz aksine ben ilk paracardımı aldığımda rp aldım rp alırken sorun çıktı araştırdım kurdan dolayı karttaki param 1tl eksik gözüküyor bu nedenle alamıyordum yeniden para yatırdım gidip o şekilde aldım. fazla para koyarsan durumunu garantiye almış olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuraka -- 26 Aralık 2011; 16:51:42 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.