Şimdi Ara

Cep telefonlarına ÖTV iki katına çıkarıldı (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
7
Favori
80.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
383 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler acil akıl verin klütfen 10 gün sonra tayland a g,idecem telefon ordamı ucuz burdamı almak mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Ya arkadaşlar, arkadaşın Tayyipçi babası vergiler arttıkça seviniyor "devlet kuvvetlensin" diyerek.

Aynı baba, birgün trafikte ceza yemiş. cezayı yazan polis memuruna bakıp gülmeye başlamış, memur hafif sinirli sekilde "neden gülüyorsun" demiş, baba "devletim kuvvetleniyor, o yüzden sevinçten gülüyorum" demiş.
    zengine de vergi affı
  • dublex06 kullanıcısına yanıt
    Ne mantıksız soru böyle bir başlık altında. Kaç kişi Tayland piyasasını bilebilir? Türkiye de olan ortada 1 telefon sana 1 telefon devlete...

• Bu kadar vergiylr bizim süper güç olmamız lazım... 1000 dolarlık telefonu 1500 dolara alıyoruz? Yahu nerde şu iktidar tarafındakiler düz mantığı burada çalıştırın, senelerdir katlanan vergilerle dış borç kapanırdı be...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • %50 az olmuş, şöyle %80 -%100 falan yapsalardı keyfimiz bir tık daha yerine gelirdi

• Bu paralar nere gitmektedir, bağcılar devlet hastanesinde çalışan söyledi, günde 20 doğum oluyor 15'i Suriyeli, bizim millet sıkıntıdan zamazingoyu unutmuş adamlar full çakışta, daha ne olur bu memleketten...

• Telefonum için yedek parça teminine başladım. Ekran , hoparlör mikrofon vb. alayım kenarda dursun. Bozuldukça takarım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla bundan 10 sene öncesi para bol olduğu zamanlar telefon değiştirme sıklığı yılda 1 ile Avrupa ülkelerinin önündeydi Türkiye. Sonra yavaş yavaş dolarlar suyunu çekince değiştirme sıklığı 2,5 sene, sonra 3.5 sene oldu ve son zamlar ile de 5 ila 10 seneyi bulabilir. Para bol iken tam bir israf ve üretmeyen tüketim ülkesi olunca fakirlik de kaçınılmaz oluyor.

Merak edenler için:

24 Eylül 2008
    (MOBİSAD) yaptırdığı ankette, Türkiye'de cep telefonunu ortalama değiştirme süresinin 18-20 aydan, 24-26 aya çıktığı,
    CHIP Online
    Türkiye'nin cep telefonu değiştirme sıklığı
    https://www.chip.com.tr/haber/turkiye-nin-cep-telefonu-degistirme-sikligi_8683.html

16 Mayıs 2016

Türkiye’de 2.5 yılda bir akıllı telefon değiştiriyoruz!

http://teknoyo.com/turkiyede-akilli-telefon-degistirme-sikligi/

13 Oca 2019
    Yayınlanan Rapora Göre Türkiye'de Ortalama 3.7 Yılda Bir Telefon Değiştiriliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 2 Mayıs 2019; 9:49:57 >

• Bir de şu adam kredi çekiyor altında donu yok ama telefon alıyor diyen bir tayfa var. Aynen adam asgari ücret alıyor, yemesinden içmesinden kesmiş, ev kirası vermeyi bırakmış, dışarıda yaşamaya başlamış ama ayfon kullanıyor. Hadi diyelim kredi çekerek telefon alıyor bundan bize ne size ne? Krediyi ödemeye başlayınca anlayacak anyayı konyayı. Sonra bu adama bir daha telefon aldırabilecek misin? Tabii ki de almayacak. Bırakın bu tek seferlik oluşabilecek ki o da o kişinin biraz saf olmasından kaynaklı da oluşabilecek olayları genele yaymayı.

Bu arada telefonlara anında zamları yapıştırmışlar. Geçmiş olsun.
  • hakan_sp kullanıcısına yanıt
    Teknolojik olarak ithalat yapacaksan önce adaleti, daha sonra da o kalbini kırmış olduğun binlerce mühendisi ülkene geri çekmen gerekir. O adamlardaki know-how şu an ülkedeki kimsede yoktur. Anca bu şekilde bir şeyler üretip satıma başlayabilirsin. Bunu şimdiden yapmaya başlasan bile piyasada yer edinmen yıllarını alır. Bak xiaomi'ye adamlar kar marjlarını diğer firmaların düşürmeyi düşünemeyeceği bir yere çekti ismi piyasada yer edinince şimdi kar marjlarını yükseltme politikası uygulamaya başladı. Bu da artık ucuza xiaomi telefon almayacağız anlamına geliyor. Bu tarz uzun vadeli bir işe bu iktidarın gireceğini hiç sanmam. Onlar ekonomik kriz olmasına rağmen geçici tedbirlerle hala günü kurtarmaya çalışmaktalar.
  • Fiyatlar artmış mi bugün, piyasayı çok bilmiyorum ama aynı gibi. Alıp satsak mi ki haftaya :)

• Bunu bir de şu şekilde düşünün arkadaşlar.

Satıcının %38'lik gelir vergisini ve siz alıcının maaşındaki gelir vergisini de bir çıkaralım.

4000 TL'ye satılan telefonun, devlet haracı yani gelir vergisi olmasa satılacağı fiyat: 2900 TL.

İşçi masrafı, lojistik, üretim vs her şey dahil aslında 2900 TL'lik telefonu ben DEVLET HARACI ile kaça alıyorum? 4000 TL.

4000 TL net maaş alabilmem için, işveren benim adıma devlete ARTIDAN kaç lira para veriyor? 2500 TL.

Benim asıl maaşım aslında 6500 TL, fakat elime vergi denilen yasal HARAÇ sonrası geçen ise 4000 TL. 2500 TL'me devlet el koyuyor.

YANİ, 2900 TL'LİK BİR TELEFONUN BANA MALİYETİ 6500 TL. GERİ KALAN 3600 TL, VERGİ ADINDA DEVLET TARAFINDAN ÇALINIYOR.

Bunu eşinize dostunuza lütfen bu şekilde anlatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LutSamed -- 2 Mayıs 2019; 10:14:54 >
  • Ötv, kdv yi çok düşük buluyorum.en az yüzde 300 oranında artırılmalı.

• Yahu sürekli telefon değiştirenlere iyi oldu, ne güzel oldu gibi yorumlar gördükçe ülkenin zekasından cidden şüphe etmeye başlıyor insan. Ya kardeşim, insan parasını istediği gibi harcar sanane? İster 10 tane telefon alır ister her ay değiştirir ister kenara atar, bundan sanane? Bazı insanlarda o zaman ucuzundan alın pahalısından almayın yazıyor. Yahu bu kadar mı düşünmek istemiyorsunuz? 2017 senesinde çıkan HTC U Ultra modeli 2018 ortalarında 1.760 TL'ye Hepsiburada'da satılıyordu. 1 Sene eskinin teknolojisi. 2019 Senesinde 1 sene daha eskidi ama fiyatı düşmesi gerekirken 2.300 TL'ye yükseldi. Elindeki teknoloji hem eskiyor hem fiyatı artıyor anladın mı? Ayrıca Avrupa'da ki insanın alım gücünü kendi alım gücün ile karşılaştıracağın zaman döviz hesabı değil birim hesabı yapacaksın. Adamın asgari ücreti 800-1.300 Euro ortalama ama o adam 1 maaş ile iPhone XS alırken sen 2.020 TL olan asgari ücretin ile 5 Maaşın ile alabiliyorsun. 800 Euro asgari ücret ile çalışan birisi ortalama 7 eurodan 100 kilodan fazla dana kuşbaşı alırken sen, 50 kilo bile alamıyorsun. Ayrıca 800 Euro asgari ücrette zor denk gelirsin. En az 1.000 Euro. Ben moraller fazla bozulmasın diye en alçaktan hesaplıyorum. Adamlarda patates soğan bizim kuruş diye tabir ettiğimiz fiyatlara satılırken sen 7 tl den alıyorsun. Allah aşkına daha nasıl açıklayayım? Yazık gerçekten yazık. Adamlar arge yatırımı yapıyor, çalışan masrafını karşılıyor, kar elde ediyor ve ülkesindeki vergiyi ödüyor ve 2.000 TL ye tekabul eden bir ücret belirliyor. Bizimkiler hiçbir emek göstermeden alıp diziyorlar 4.500 TL den. Üretmeden daha çok kazanıyor. Yazık değil mi? Ayıp gerçekten ayıp. 22 Yaşında bir genç olarak bu halimize üzülüyorum. Maddi ve gelecek kaygısı çekmek istemiyorum.

• Yetmeeeezzzz , yüzde 100 olsun o vergi , ver oyu akpye ver veeeer veeeer mehteeriiii , veeeeerr suriyeliyeee bi 31 milyar euro daha ülke kalkınacaaak veeeeerrrr

• Asgari ücretin dahi altında çalışan insanların binbir taksit ile binlerce liralık cep telefonu almaya çalıştığı bir ülkede yaşıyoruz. İsabetli bir karar olduğunu düşünüyorum.

• Neden kendi telefonu muzu işletim sistemini üretmiyoruz herkes hükümete yükleniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: fantan

Fiyatlar artmış mi bugün, piyasayı çok bilmiyorum ama aynı gibi. Alıp satsak mi ki haftaya :)
    Artmış , dün 4.699 tl olan iphone 8 bugün 5.399 tl olmuş

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.