Şimdi Ara

Cep telefonlarına ÖTV iki katına çıkarıldı (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
7
Favori
80.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
383 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

Sonradan görme bir toplum olduğumuzdan kaynaklanıyor, pahalı telefon kullanmanın prestijli bir şey olduğunu zanneden büyük bir kitle var ve bu bilinçsiz kitle yüzünden iflas etmemiz çok yakın.

Şunu da unutmayın, bir ülkeyi yöneten otorite de o toplumun aynasıdır.

Alıntıları Göster
    Bunlara katılıyorum aynen buyuz, orada oturanlarda bizim aynamız rte yi al beni koy oraya aynı kafada devam edeceğiz belki çünkü o da bende bu ülkenin insanıyız o koltuğa abd li ya da isviçreli adam gelip oturmuyor otursa o zaman belki bir şeyler değişecek ama bu da bu ülkenin artık isviçre 'ye ait olduğunu kabul etmiş anlamına geliyor o yüzden millet olarak üç kuruş para görünce birikim yapmak yerine nasıl harcarız da o para en kısa sürede elimizde biter kafası ile günlük yaşayan bir toplumuz. Üretmiyoruz aksine alıp kullanıyoruz çünkü sonradan görmeyiz dediğiniz gibi. Böyle gidersekte aynen iflas ederiz.

1900 tl mi 8 lite 6 gb / 64 gb modele kafayı takmıştım alacağım dedim sonra düşündüm düşündüm bu telefon 130 k puan alıyor foruma baktım ikinci el araştırma yaptım 1 ay kadar derken tak 600 tl 'ye mi 5 satan biri ile anlaştım ve 151 k alan android 8 almış olan 2 yıl kadar kullanıldığı için az da olsa pilinde gücünde düşme olan bir telefonu çatır çatır kullanıyorum gayette bütün işlerimi görüyor tek sıkıntı ikinci el hatta üçüncü elmiş. :) Yani bilinçli olabilirsek o kadar çok şeyden kar edebiliriz ki ve kalan 1200 tl ile başka şeylerin sahibi oldum. Azıcık mantıklı kararlar alabilmemiz lazım millet olarak. :) Saygılar.

Düzenleme = 1300 tl ha kargo ödedim telefonu aldığım zaman o da gönderen kişi uyguna ayarladı taaa nereden 11 12 tl 'ye 2 günde elime ulaştı telefon adaptör quick charge 3.0 çin den sipariş ettim 2,5 dolara indirim vardı aliexpres 'ten ve ek kapak aldım telefon bana 600 + 12 + 15 + 50 tl gibi bir fiyata mal oldu. 1900 tl o telefona para verse idim kapak şarj aleti falan daha da pahalıya mal olacaktı. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 3 Mayıs 2019; 6:22:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alex59

Dünya lideri Van'da yeni köşk yaptırıyor kendine o yüzden şimdi kemerlerde bir delik daha sıkma zamanı.
    Bitlis ulan Bitlis ne vanı
    Van gölü kıyısı olunca Van ili mi olmak zorunda
    Bitlis'in ahlat ilçesine inşa ediliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun yok dolar çok

• secimi yenilesinler şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratalagoz

Aylik 10 bin gelirim var ekstra bir giderim yok araba kredisi ve bakimi haricinde yakit parasi dahi vermiyorum buna ragmen iphone 6 telefonum bozulmasin diye gozunun icine bakiyorum :))
    Sende harbi cimrinin cimrisiymissin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -QAism-

Alıntıları Göster
    Adam cimri degil. 10.000 lira duzgun yasamak icin para degil. Dolara vursan 1600 dolar yapar. Amerika da amele adam daha fazla kazaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 3 Mayıs 2019; 8:47:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GEÇBATAN

Bitlis ulan Bitlis ne vanı
    Van gölü kıyısı olunca Van ili mi olmak zorunda
    Bitlis'in ahlat ilçesine inşa ediliyor

Alıntıları Göster
    memleket bitlis mi?

saraylarını satsa ülke çağ atlıycak yemin ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

memleket bitlis mi?

saraylarını satsa ülke çağ atlıycak yemin ederim.

Alıntıları Göster
    İstanbul dışı desem yeterli sanırım
    İstanbulun dışını pek bilmiyorsunuz da
    Adam haber için röportaj yapıyor Türkiyenin illerini bilmiyor o hesap
    Vakti zamanında ahlattan geçmiştim
    Tarihi dokusu büyüleyici
    Mezarlığı görülmeli
    Van gölü de aynı deniz gibi

Saray israfına karşıyım

• Iphone XS 15,000 TL olucak deniyor, 5-10 tane alip simdi ki fiyattarn, 13.000 TL den satsak mi acaba?
  • zehir tukuren kobra kullanıcısına yanıt
    Bu saydıklarının hepsini yapabilirler ama bir şeyin maliyeti de önemli. Koskoca Mercedes bile dizel motoru Renault’tan alıyor Mercedes 1.5 dizel motor yapamayak şirket mi? Amerika’yı yeniden keşfetmenin manası yok. Vestel’i vs övmüyorum ama mantıklı düşünüyorum sadece o fabrikada 10.000den fazla çalışan var azami aileleri 3 kişi olsa 30.000 eder tedarikçileri saymıyorum ama 30.000 Türk Vatandaşı ekmek yiyor. Bunlar senin benim akrabalarım arkadaşlarım gibi düşün. Lütfen biraz sağ duyu...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • The SATANİST kullanıcısına yanıt
    vestel ile ne alakası var bunun zihniyetin sapıtmış senin.
  • Bir kesim Vestel'e yükleniyor ama onunla ilgili değil (belki günah keçisi olarak kasıtlı öne sürülüyor, hedef saptırmak için)
    Türkiye'de cep telefonu için çıkan döviz ciddi seviyelerde, böyle döviz yokluğu olan bir dönemde devletin ek vergiler getirmesi normal.
    Ha, diyeceksin ki "para benim değil mi, çalışıp kazandım istediğim yere harcarım" ama aslında sana o kadar para/maaş da vermemesi lazım bu kriz ortamında, fakat ona yanaşmıyor bu hükümet kendine "maaşları bile ödeyemedi" dedirtmemek için. Bu nedenle hem verecek hem alacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yeterli değil bu ÖTV.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesaverde

Bir telefon kendimize bir telefon devlete aliyoruz. Sorsak dunya bizi kiskaniyor
    Dünya tabi kıskanır kardeşim bizi, başka hangi ülkenin vatandaşı devlete telefon alıyor?
    Mesela bir araba alıyoruz kendimize, bir araba devlete yarım araba da bankaya alıyoruz. Ne oluyor 2,5 araba parasına 1 arabamız oluyor ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

Verginin vergisi de alınır ileride.
    Zaten alınıyor, mesela 2000 liralık telefon aldın ötv eklendikten sonra 3000 liralık ötv li fiyat üzerinden %18 540 Lira kdv ödüyorsun :D Toplam 3540 lira vererek 2000 liralık telefon alıyorsun ;)
  • Günümüzün orta seviye telefonları 2-3 sene öncesinin amiral modellerinden çok daha üstün.

Daha ne istiyoğğuz? Alın bi orta seviye telefon geçin gidin.

İlla 5 bin 10 bin liralık telefon kullanıcam diye sözleşme mi imzaladınız?
  • Yakında giydiğimiz dondan aldığımız nefesten vergi alacaklar diye korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: -QAism-

Alıntıları Göster
    iste tam olarak bu mantik yuzunden bu duruumdayiz. telefon bu , temel islevini gordugu, ihtiyaci karsiladigi ve bozulmadigi surece bir insan telefonu niye degistirir? degistirmeyene bir sifat bulmak nedir peki? yapmayin sunu.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.