Şimdi Ara

Cep telefonlarına ÖTV iki katına çıkarıldı (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
7
Favori
80.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
383 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeter artık. İnsanlar sizin saçmalıklarınızı okumak zorunda değil. Ne derdiniz varsa özelden mesajlaşın.
  • Bu kadar uçuk vergi alan bir devlette vergiler doğru yerlere harcansa uzay çağı yaşıyor olmamız lazım gerçekten.
    Buna rağmen sağlığa, yollardan, köprüden geçmeye falan halen para veriyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulkibey

Bu mesaj silindi.
    Bunlar mı delil??? Bir kaç tane adı sanı duyulmamış muhalif siteden dandik ve yalan haber linkleri mi? Üstelik 5 sene öncenin filan? Sanki ondan sonra hiç bir yenilik olmamış gibi?

Bu dandik haberleri bulacağım diye mi saatlerdir ortadan kaybolup araştırma yaptınız?? Allah akıl fikir versin, politik görüşüme göre haber uydurucam diye google'da saatlerini harcayan zihniyet...

Ben .gov.tr'li adreslerden gelen bir ispat istiyorum, yoksa boş yere parazit yapmayın burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3po -- 2 Mayıs 2019; 23:44:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JackSmoke

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Eee "kafası dumanlı" hakaret değil ki, sen zaten "kafam dumanlı" diyerek uyuşturucu müptelası olduğunu kendin kabul ettin bir tane mesajında var! Ayrıca emperyalist uşağı bir hakaret değil ki tahlil, forumdaki bir emperyalist uşağı "iphone alacak paran yok diye kıskanıyorsun, fakirsin" deyip bana hakaret edince aynı şekilde karşılığını aldı, başkasının tartışmasından sanane anaokulu bebesi!! Senin ettiğin hakaretleri tüm forum gördü ve forum yönetimi de görecek, yok öyle forumda bana bir sürü hakaret edip sonra özelden bana mesaj atıp "tüm mesajlarını sil ben sildim" demek! Forum yönetimi de senin hakaretlerini tek tek görecek ve cezanı verecek, ettiğin o hakaretler yanına kâr kalmayacak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3po -- 2 Mayıs 2019; 23:55:9 >

• bi kulak arkası kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GwynBleidd48 -- 3 Mayıs 2019; 0:14:53 >
  • Asgari ücretlinin götcebinde bilmem kaç yıl taksitle aldığı iPhone var ise..
    Bence az..
    Yapistirrrrrr.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum alışveriş sitelerinde 150-200 lira artmış fiyatlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

Asgari ücretlinin götcebinde bilmem kaç yıl taksitle aldığı iPhone var ise..
    Bence az..
    Yapistirrrrrr.
    o asgari ücretli o telefonu istiyorsa yine alacak tek farkı devlete daha fazla vergi ödemesi olacak,

ya da gidip yine ithal ama maaşının yettiği bir telefon alacak,

bilinçli tüketici ise fiyat performansı ürünü bir cihaz alacak ve yine ithal olacak. Gidip yerli malı diye yazılım desteğini adam gibi sunmayan kıytırık telefonlara para vermeyecek.

Veyahut elindekini tutacak ve harcamayacak. Benim temennim kimsenin boşa harcamaması yönünde. Devletimiz madem bu kadar vergi koyuyor ürünlere. İnsanlarda gidip para harcamasın bu kadar basit. Telefonnu değiştirecektim ekranı falan gitti yarısı bulutlu bulutlu, pili öldü %50 de kapanıyor. Ama şu anda gidip telefonu değiştirecek miyim ? Kesinlikle hayır, ekranı bile ucuza denk getirip alacağım onu bile bekliyorum.

Harcamayın arkadaşlar, boğazınızı bile tutun ne diyeyim. İktisat bilimi der ki, bir malın vergisi artarsa satış oranı da o derecede düşer... Satış rakamları da düşüyor görüyoruz ama satıcılar da çıkıp bir şey demiyor ya da haberi yapılmıyor. Demek herkes halinden memnun. Bizler de vatandaş olarak sıkı şekilde tasarruf 'a yöneleceğiz demek ki.

Harcamalarınızı tamamen minimuma indirin bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: hulkibey

Bu mesaj silindi.
    10 tane iddia ortaya atıp bula bula sadece tütünle ilgili mi link bulabildiniz yani 5-6 saatte? Bir de yani o kadar linkten bir tanesi sabah gazetesi diğerleri gene adı sanı duyulmamış dandik bir kaç tane muhalif site, yalan mı? Sabah gazetesinden de bula bula 5 sene önceki fındık haberini bulup yeni gibi yapıştırmışsınız

eee yani ithal tütünden alınan vergi sıfırlanması bize neyi ispat ediyor? ülkedeki yabancı sigara fabrikaları karadenizdeki tütünü bırakıp da gidip avrupadan amerikadan mı tütün ithal ediyor da bunu sanki vergi kaybı diye yazıyorsunuz? Bir de gene referans noktanız yabancı, yani Bloomberg de yabancı, ülkede herkes bir yazı yazıp yayınlıyor, o haberin doğruluğunu nereden kontrol edeceğiz?? Gene arkası boş! Hadi diyelim 1 milyar dolar tütünden düşen vergiden kayıp oldu, peki ithal cep tel.e getirilen vergi artışlarından gelecek ülkenin X milyar dolar kazancını niye yazmıyorsunuz? Buradaki asıl konu başlığı olan ithal cep tel.e getirilen ek vergi ile kaç milyar dolar ülkede kalacak ona niye hiç değinmiyorsunuz konuyu taa götürüp tütüne çeviriyorsunuz?? Çünkü hükümete muhalefet yapabilmek için 5-6 saatlik araştırma sonucu, o da büyük zorlamayla ancak tütün meselesini bulabildiniz de ondan

Bence sizin amacınız da burada bir bilgi paylaşmak değil, burada amacınız hükümete muhalefet olsun diye, trollük yapan maaşlı bir CHP-İYİ-HDP üçlüsünden bir çalışan olduğunuz için olmalı, yahu delil olduğunu iddia ettiğiniz şey yabancı bir haber sitesindeki gene muhalif dandik bir yazıdan ibaret, 1 milyar dolar vergiden kayıp olduğunu bana devlet kaynaklı bir gov.tr sitesinden gösterebiliyor musunuz?? Hayır! O zaman neden bu konuda haklısınız diyeceğim ki? Burada haklı olduğunuz herhangi bir delil göremedim, asıl sizin burada yabancı haber sitelerinden o da 5-6 saatte bulabildiğiniz dandik bir yazıyı kabul etmiyorum, bu da sizin ne kadar yanlı, hükümete çamur atabilmek için 10 tane yalan atıp sonra da saatlerce uğraşıp sadece bir tane tütün konusunu onu da yarım yamalak bulabilmeniz ne kadar kaypak olduğunuzun herkese ifşası olsun. Siz yalanlarınızla kendinizi avutmaya devam edin aynen böyle, Sayın Muharrem İnce'nin lafı her zaman kulaklarınızda çınlasın: "Çıkmışsın yenmiş! Çıkmışsın yenmiş! Yenmiş de yenmiş ! Çıkacaksın gene yenecek! Çünkü sen kendi ülkene muhalefet ettikçe sürekli yenileceksin"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3po -- 3 Mayıs 2019; 1:39:36 >

• Asgari ücretli olarak asgari ücretin iki katı değerinde bisiklet almıştım 12 ay taksitle. Birkaç sene sonra da üst düzey pc toplamıştım 12 ay taksitle. Sanane birader, asgari ücretliyim diye kaliteli ürün alamaz mıyım. Paramla değil mi. Sanki başkasının parasını gasp ediyom da alıyom. Mantığa bak. Üst düzey telefon almadım taksitle bu zamana kadar, çünkü ben fotoğraf çekilmem pek ve reelde sosyal bir insan değilim, sosyal medyada takılırım sadece, yani üst düzey telefonlarla işim yok. Ama alan alır, sanane. ÖTV zammını destekleyen gerizekalıların aklına tüküreyim. Yok neymiş de asgari ücretli almasınmış. Sana mı soracaz hangi segment telefon alacağımızı. Borç benim, para benim, adamı hasta etmeyin.

Reis, şimdiki sözüm de sana olsun: Vergilerin serbest piyasa düşmanı olduğunu, vergilerin veya oranlarının artmasının küçük ve orta ölçekteki şirketleri negatif olarak etkilediğini, ticareti baltaladığını, işsizliğini arttırdığını basit bir dille anlatan bir tane ekonomist yok mu etrafında? Ülkeyi batıracaksın bu gidişle, reis. Ülkeyi "dış güçler" değil, sen batırıyorsun, reis. Bak torunların var, hepsi birbirinden tatlı, gözünü seveyim siyaseti bırak artık, yaşlı başlı bir insansın artık, değerli vaktini torunlarına harca artık, giden zaman geri gelmez, iyi değerlendir. Refahımız iyice dipleri boyladı, koltuğu başkasına devret artık, bir de öyle deneyelim bakalım n'olacak.

• Burda boşuna çene çalıyorsunuz arkadaşlar, bidaha ki seçim gene %50, gene heryer sarı renk ve en acıklısıda sokakta zafer(!) kutlaması yapan bir ton işsiz,asgari ücretli olacak..

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.