Şimdi Ara

Cep telefonlarına ÖTV iki katına çıkarıldı (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
7
Favori
80.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
383 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Iphone XS 15,000 TL olucak deniyor, 5-10 tane alip simdi ki fiyattarn, 13.000 TL den satsak mi acaba?
    O fiyatlara çıkan kimse size güvenip telefon almaz. 1-2 bin tl daha koyar marketten alır yada yurtdışından uyguna alır. Bütün paranızı telefonlara yatırıp sonra üzülmeyin diye söylüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Iphone XS 15,000 TL olucak deniyor, 5-10 tane alip simdi ki fiyattarn, 13.000 TL den satsak mi acaba?
    vergi oncesi sinir ola ola 13000 den aldim.. su an apple da 14000 .. neye lazim bu cihaz Allah askina ? eskiden sirkette bulundugum departman bunyesinde olabildigince tasarruflu olmaya calisirdim. ancak bu tip alimlari gordukten sonra fiyatina bakmiyorum artik, ne lazim ? pc ? kac lira ? 2000 dolar? gonder gelsin, ozellikleri onemli degil .. fiyati yuksek olsun yeter..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GEÇBATAN

İstanbul dışı desem yeterli sanırım
    İstanbulun dışını pek bilmiyorsunuz da
    Adam haber için röportaj yapıyor Türkiyenin illerini bilmiyor o hesap
    Vakti zamanında ahlattan geçmiştim
    Tarihi dokusu büyüleyici
    Mezarlığı görülmeli
    Van gölü de aynı deniz gibi

Saray israfına karşıyım

Alıntıları Göster
    garip tripler bunlar ben de adanalıyım, adanadayım..

• pelstina kullanıcısına yanıt
    Peki elin gavuru o orta seviye telefonları bu kadar geliştirip ucuz hale getirmeseydi ne yapacaktık? Başkası ucuza üretebildiği için alabildiğimiz ve 2-3 sene öncesinin telefonunda biraz daha iyi diye bu fahiş vergilere sesimiz çıkmasın mı? (Daha iyi dediğin de, snap 660'lı note 7 2 bin tl, 821 hala daha iyi işlemci ve 2.5 yıl önce aldığım telefon bu işlemciyi kullanıyordu.)

Nasılsa işimizi görüyor diye bin liralık redmi note 7'yi 2 binden almaya tamamsanız bu vergiler az bile.
  • 2,5 sene önce 2800tl ye aldığım telefon 4000tl şuan. Çeyrek altın gibi oldu
    Birilerine para lazım anlaşılan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese geçmiş olsun

Cep telefonlarına ÖTV iki katına çıkarıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmuRu

Peki elin gavuru o orta seviye telefonları bu kadar geliştirip ucuz hale getirmeseydi ne yapacaktık? Başkası ucuza üretebildiği için alabildiğimiz ve 2-3 sene öncesinin telefonunda biraz daha iyi diye bu fahiş vergilere sesimiz çıkmasın mı? (Daha iyi dediğin de, snap 660'lı note 7 2 bin tl, 821 hala daha iyi işlemci ve 2.5 yıl önce aldığım telefon bu işlemciyi kullanıyordu.)

Nasılsa işimizi görüyor diye bin liralık redmi note 7'yi 2 binden almaya tamamsanız bu vergiler az bile.
    ses cikartmak "vergiler neden boyle, ben boyle isin de , yonetimin de .. duzeltsinler bunu .. " .. diyip ardindan peynir ekmek alir gibi vergi bindirilmis mal alarak olmaz. bu sadece kuru gurultu olur. ses cikartmak "vergiyi dayadiysan almiyorum, harcamiyorum" .. denirse olur sadece.

Su da var tabii, arkadaslarin da belirttigi gibi, bu sadece gelir kapisi degil, yurt disina yapilan harcamayi kismak icin bir adim da olabilir. gecekten oyle midir? oyle ise dogru bir adim midir bunu ekonomist olmadigim icin degerlendiremem, ancak insanimizin yapilmasi gerekeni yapmasindan ziyade cezalandirilani yapmamasi gibi bir huyu oldugu icin kostek ile mudahele ediliyor da olabilir.

• zengier Z kullanıcısına yanıt
    Bir vergi miktarı olması gerekenden çok daha fazlaysa, devletin vergi kazancı düşecektir. Çünkü insanların vergi kaçırarak/yasal olmayan yöntemlere başvurmalarına sebep verir. Örnegin ben bu saatten sonra kesinlikle yurtiçi garantili cihaz almam, almak içim salak olmam lazım. Bunu sadece vergi koyarak engellenebileceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

"Vergi bindirilmiş mal alarak olmaz" demişsiniz de, telefon kullanmayan insan kaldı mı? Telefonun her fiyat segmentinde vergi var. Ne yapsın millet almasın mı? Evet eğer burda bahsettiğin hiç gerek yokken 1 model daha yüksek diye son çıkan telefona milyarlar veren kişilerse, haklısın, ama ona kim ne yapabilir ki? Kimsenin sahip olduğu parayı nereye harcayacağına karar veremeyiz. Ancak ikinci el piyasalarında dolaşıyorsan satılan telefonlar artık imei kayıtsız, yani çoğu yurtdışından kaçak girmiş olan telefonlar olduğunu görürsün (yolcu beraberinde getirilenler hariç). Son zamanlarda sayıları iyice arttı, bu da demek oluyor ki zaten millet kaçak getirterek gene "vergiyi dayadıysan, almıyorum" demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuRu -- 3 Mayıs 2019; 12:56:53 >

• benim merak ettiğim şey, şu an bu zamlar uygulandı mı? ya da ne zaman uygulanacak?. gm 9 pro almak istiyorum fakat fiyatı yükselmiş.
  • fLyNeC kullanıcısına yanıt
    O konuyu net bilmeden de takip ettiğimiz birkaç telefon modeli vardı bu vergi işi çıkınca bir anda yok oldu sanırım zam yaptıktan sonra tekrar piyasada olacak. Zam öncesi fiyatlar yok daha doğrusu telefon yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede Devlet vegiyi hakkiyla alamadigindan, herkesin kullandigi ürünlere geitiyor. Örnegin Benzin, Elektrik, Ceptelefonu gibi. Devlet Avrupa ülkeleri gibi herseyden vergi alabilse vergileri Akilli telefonlarla Petrole bu kadar abanmaz. Kacak cok oldugundan milletin kacamayacagi ürünlere basiyor vergiyi. Tabi diger taraftada cari acik sözkonusu, böylelikle hem vergi topluyor hemde cari acigi azaltiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ViRuS.99

Eğleniyor muyuz gençlerrrrr
    başkanlık sistemi bizi uçuşa geçircek dedi dedi inanmadınız, bak ne oldu şimdi?
  • İPHONE LARIM İÇİN
  • Çok değil ya.. Biz alışkınız.. Acıtmadı ki..
  • Cep telefonlarina acilen 12 ay taksit gelsin, yoksa maasi 3000 TL olan adam, 15,000 TL olmak uzere olan iPhone XSi nasil satin alicak? Hukumetden destek bekliyoruz..
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.