Şimdi Ara

Cep telefonu ile kapı açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
9.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba.Nette görmüşsünüzdür telefonla kapı açma projesi.Ben bunu sokak kapısına yapmak istiyorum.Ama heryerde bu devre var ve hangi bacaklara bağlantı olucak ve nasıl kapı zili ile bağlantı kurucaz yazmıyor.Bilgilendirirseniz sevinirim.
     Cep telefonu ile kapı açmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -portnoy- -- 8 Haziran 2008; 17:00:40 >

• Rölenin kontağını, ev içindeki "kapı otomatiği açmak için kullanılan butonun" uçlarına paralel
    bağlayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Rölenin kontağını, ev içindeki "kapı otomatiği açmak için kullanılan butonun" uçlarına paralel
    bağlayacaksın.
    aşağıdaki linkin nisan 2008 bölümünde daha fazla yardımcı olacak bir devre ve bilgiler var.

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/index.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

aşağıdaki linkin nisan 2008 bölümünde daha fazla yardımcı olacak bir devre ve bilgiler var.

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/index.htm

Alıntıları Göster
    öncelikle teşekkürler
    @dergul bu devreyi biliyorum ama ben ilk mesajımdaki devreyi yapmaya çalışıyorum.
    @eloko bunu biliyorum ben orada kullanılan ka2418b adlı entegrenin uçlarının nasıl bağlanacağını sordum.Bir de zilden gelen kabloların bağlantısı nasıl olacak?
    Önceden yapmış bir arkadaş var mı bu devreyi?

• quote:

Orijinalden alıntı: -portnoy-

öncelikle teşekkürler
    @dergul bu devreyi biliyorum ama ben ilk mesajımdaki devreyi yapmaya çalışıyorum.
    @eloko bunu biliyorum ben orada kullanılan ka2418b adlı entegrenin uçlarının nasıl bağlanacağını sordum.Bir de zilden gelen kabloların bağlantısı nasıl olacak?
    Önceden yapmış bir arkadaş var mı bu devreyi?

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Bu devrenin, senin amacına uygun olduğuna eminmisin ? Bu entegre ring geldiğinde melodi üreten bir entegre diye biliyorum.

Eğer uygun ise de telefon her çaldığında sürekli kapı otomatiği çektirilecek. hatta açan olmazsa her aramada 8-10 kez zil çaldığında bu kadar tekrarda otomatiğin çekmesi demek !

Yinede istediğin bu ise ring te yükselen hat voltajını uygun dirençler ile düşürdükten sonra doğrultarak röle çektirebilir ve bu röle ilede kapı otomatiğini tetikletebilirsin.

Hatta bu iş için MUNZAM ZİL RÖLESİ adlı bir devrede vardı. Röle çıkışlarına kampana zil vs. bağlanarak imalathelerde zilin sesi güçlendiriliyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: tyilgin1

Merhaba,

Bu devrenin, senin amacına uygun olduğuna eminmisin ? Bu entegre ring geldiğinde melodi üreten bir entegre diye biliyorum.

Eğer uygun ise de telefon her çaldığında sürekli kapı otomatiği çektirilecek. hatta açan olmazsa her aramada 8-10 kez zil çaldığında bu kadar tekrarda otomatiğin çekmesi demek !

Yinede istediğin bu ise ring te yükselen hat voltajını uygun dirençler ile düşürdükten sonra doğrultarak röle çektirebilir ve bu röle ilede kapı otomatiğini tetikletebilirsin.

Hatta bu iş için MUNZAM ZİL RÖLESİ adlı bir devrede vardı. Röle çıkışlarına kampana zil vs. bağlanarak imalathelerde zilin sesi güçlendiriliyordu.

Alıntıları Göster
    hocam bu devrede tel çaldığında + kapı ziline basıldığında olucak.
    benim ihtiyacıma uygun entgegrede hangi pinleri kullanıcaz onu sordum.
    Kapı zili ile bağlantı nasıl olcak bir de?

• quote:

hocam bu devrede tel çaldığında + kapı ziline basıldığında olucak.
    benim ihtiyacıma uygun entgegrede hangi pinleri kullanıcaz onu sordum.
    Kapı zili ile bağlantı nasıl olcak bir de?

Alıntıları Göster
    Şöyle düşündüm.
    Telefon çaldığında bu entegreden 9 v alıyoruz sanırım bunu transistör ile +12 yi rölenin bir ucuna , zil çaldığında hoparlörden gelen kabloyu da başka bir transistörle 12nin gnd sini röleden geçircem ve butondan da paralel alıcam röleye.Böyle olur mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sorunsuz cep telefonu yok mu?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Şöyle düşündüm.
    Telefon çaldığında bu entegreden 9 v alıyoruz sanırım bunu transistör ile +12 yi rölenin bir ucuna , zil çaldığında hoparlörden gelen kabloyu da başka bir transistörle 12nin gnd sini röleden geçircem ve butondan da paralel alıcam röleye.Böyle olur mu?

Alıntıları Göster
    İlk mesajımda şemaya dikkatli bakmadan yazmışım.Sende benim bildiğimi düşünerek
    "onu biliyorum" demişsin.Halbuki sende bende bilmiyormuşuz
    Önce telefon çaldırılıyor,aynı anda zile basılıyor.Zil tuşu ve röle kontağı seri bağlı!
    Şemadan farklı bir malzeme kullanmayacaksın.Evdeki tesisatı biraz karıştırman gerekir.
    Buat içeride ise buatı karıştırman lazım.

• quote:

İlk mesajımda şemaya dikkatli bakmadan yazmışım.Sende benim bildiğimi düşünerek
    "onu biliyorum" demişsin.Halbuki sende bende bilmiyormuşuz
    Önce telefon çaldırılıyor,aynı anda zile basılıyor.Zil tuşu ve röle kontağı seri bağlı!
    Şemadan farklı bir malzeme kullanmayacaksın.Evdeki tesisatı biraz karıştırman gerekir.
    Buat içeride ise buatı karıştırman lazım.

Alıntıları Göster
    hocam anladım sistemi şimdi.Yalnız bizim zil bunun gibi olmadığı için nasıl yapıcam bilmiyorum.Biri zile bastığında megafonda yeşil ışık yanıyor. Bundan paralel alıp transistörlen +12 v sürsem olur mu?
    Yani telefon çaldığında ilk röle çekilecek ve eğer evin zili de çalıyorsa burdan da 12v gelicek ve ilk röle çekili olduğu için geçip 2. röleyi çekicek bu da bizim butonun uçlarını birleştirip kapıyı açıcak.
    Yani benim sorunum şu biri bizim zile bastığında nasıl 12 volt elde ederim :D

• quote:

hocam anladım sistemi şimdi.Yalnız bizim zil bunun gibi olmadığı için nasıl yapıcam bilmiyorum.Biri zile bastığında megafonda yeşil ışık yanıyor. Bundan paralel alıp transistörlen +12 v sürsem olur mu?
    Yani telefon çaldığında ilk röle çekilecek ve eğer evin zili de çalıyorsa burdan da 12v gelicek ve ilk röle çekili olduğu için geçip 2. röleyi çekicek bu da bizim butonun uçlarını birleştirip kapıyı açıcak.
    Yani benim sorunum şu biri bizim zile bastığında nasıl 12 volt elde ederim :D

Alıntıları Göster
    Sizde diyafon tesisatı varmış.Diyafonlarda kapı otomatiği bağlantısı için 8 li kablo kullanılır.
    Kablonun iki damarı kapı açmak için kullanılır.Yani diyafonun kablosunu kullanmanın dışında
    bir alakaları yoktur.En azından basit olan sistemlerde böyle ama zile basınca diyafon otomatik çalışıyor diyorsun.Eminmisin?

• quote:

Sizde diyafon tesisatı varmış.Diyafonlarda kapı otomatiği bağlantısı için 8 li kablo kullanılır.
    Kablonun iki damarı kapı açmak için kullanılır.Yani diyafonun kablosunu kullanmanın dışında
    bir alakaları yoktur.En azından basit olan sistemlerde böyle ama zile basınca diyafon otomatik çalışıyor diyorsun.Eminmisin?

Alıntıları Göster
    hocam iki kabloyu biliyorum onları birbirine deydirince otomatik çalışıyor. sorun yok. biri zile bastığında ya da biz diyafondan kapının önündeki ile konuşurken yeşil bi işık yanıyor.Ondan yararlanabilirmiyiz?

• quote:

hocam iki kabloyu biliyorum onları birbirine deydirince otomatik çalışıyor. sorun yok. biri zile bastığında ya da biz diyafondan kapının önündeki ile konuşurken yeşil bi işık yanıyor.Ondan yararlanabilirmiyiz?

Alıntıları Göster
    Diyafon ancak sen diyafon tuşuna basarsan çalışır.yani birisi zile basınca otomatik devreye girmemesi lazım.en azından mantık böyle.eğer zil tesisatıda müstakil ise dediğim gibi biraz bağlantıları karıştırman lazım.
    eğer diyafon ile entegre bir durumda ise yine uğraşman gerekecek.diyafon markasını google da yaz.
    bağlantı şeması büyük olasılıkla firmanın sitesinde olabilir.
    röle ile yapılmış ise transistörlere falan gerek olmaz.sadece bağlantıları çözmek zaman alır.

• quote:

Diyafon ancak sen diyafon tuşuna basarsan çalışır.yani birisi zile basınca otomatik devreye girmemesi lazım.en azından mantık böyle.eğer zil tesisatıda müstakil ise dediğim gibi biraz bağlantıları karıştırman lazım.
    eğer diyafon ile entegre bir durumda ise yine uğraşman gerekecek.diyafon markasını google da yaz.
    bağlantı şeması büyük olasılıkla firmanın sitesinde olabilir.
    röle ile yapılmış ise transistörlere falan gerek olmaz.sadece bağlantıları çözmek zaman alır.

Alıntıları Göster
    hocam zile basınca biri diyafon çalışmıyor sadece yeşil bir ışık yanıyor. onu nerden çıkardın. çoğu yerde kullanılan audio diye bi marka.

• quote:

hocam zile basınca biri diyafon çalışmıyor sadece yeşil bir ışık yanıyor. onu nerden çıkardın. çoğu yerde kullanılan audio diye bi marka.

Alıntıları Göster
    www.audio.com.tr
    sitede download bölümü var.üye ol.sizin diyafonun markasına göre bağlantı şemalarını indir.
    faydası olur.fazla yardımcı olamıyorum.
    kolay gelsin
    quote:

Orjinalden alıntı: turker1

• quote:

www.audio.com.tr
    sitede download bölümü var.üye ol.sizin diyafonun markasına göre bağlantı şemalarını indir.
    faydası olur.fazla yardımcı olamıyorum.
    kolay gelsin
    quote:

Orjinalden alıntı: turker1

Alıntıları Göster
    hocam sağol yardımların için. ama bizimki eskilerden sanırım yok sitede. ben sana şunu sorayım. orda yeşil bir led yandığı anda nasıl 12 v elde ederim.
    transistörle mi nasıl bir yöntem gerekir?

• hocam o dediğim ledin geldiği yeri takip ettim. zile basıldığında 9v luk röleyi çektirdim.
    yani sorun kalmadı. yardımların için sağol
  • quote:

hocam o dediğim ledin geldiği yeri takip ettim. zile basıldığında 9v luk röleyi çektirdim.
    yani sorun kalmadı. yardımların için sağol
    dostum iyi tasarlamışsın ama benim kanaatimce güzel bir proje değil
    neden_?
    her cepten arayana kapıyı açacaksa olmaz bu iş bence mesela sadece kendi numaralarını tanımlayabilceğin bir sistem kur kapı sadece sana ve ya diğer ev sakinlerine açılsın
    sana başarılar diliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail surek

dostum iyi tasarlamışsın ama benim kanaatimce güzel bir proje değil
    neden_?
    her cepten arayana kapıyı açacaksa olmaz bu iş bence mesela sadece kendi numaralarını tanımlayabilceğin bir sistem kur kapı sadece sana ve ya diğer ev sakinlerine açılsın
    sana başarılar diliyorum

Alıntıları Göster
    her arayana açılmıcak ki zile de basılması gerek
    ha dersen ki herker sizi arar, bir de zile basar onu yapacak adam yok :)
  • quote:

her arayana açılmıcak ki zile de basılması gerek
    ha dersen ki herker sizi arar, bir de zile basar onu yapacak adam yok :)

Alıntıları Göster
    Hacu yapcan sen bunu ben inanıyom.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Börtü

Hacu yapcan sen bunu ben inanıyom.

Alıntıları Göster
    Yaparız hacu :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.