Şimdi Ara

Cep telefonu ile navigasyon cihazı arasındaki fark nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar n95 cep telefonum ile birlikte garmin kullanıyorum.Next yada farklı bir marka navigasyon cihazı alısam.N95 cep telefonu ile navigasyonda aşağıda yazdığım sorunları yaşarmıyım.Navigasyon cihazı ile bu sorunların çoğunu yaşayacaksam almayı düşünmüyorum.,
    İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim

1-Cep telefonu uydu bağlantısı süresi yaklaşık 7 dakika bu süre navigasyon cihazında ne kadar ?
    2-Cep telefonu ile uydu bağlantısı özellikle kapalı havalarda ağaç altından geçseniz kopuyor.
    3-Cep telefonu ile aracımla bir kavşakta durduğumda aracımın gerçekte önü kuzeye bakarken ekranda güneyi gösteriyor ve belli zaman sonra düzeliyor ama o esnada ben yolu şaşırmış oluyorum :)
    4-Tekrar hesaplama zamanı uzun sürüyor
    5-İstanbul gibi bir yerde e-5 karayolu üzerinde kapı numarası ile birlikte adres bulamıyorum
    6-Yol tariflerine uymama rağmen sonunda gittiğim adresin alakasız yere çıkması
    7-Varış noktasının kaç km olduğunu göremiyorum

• size şunu söyleyebilirim cihazı alırsanız bu zamana kadar boşuna ugraşmışım diyeceksiniz bundan eminim
  • walla burda katılmıyorum %50-%50

bende iphone var ndrive kullandım çok da hoşuma gitti.

ayrıca cep telefonunda yapılan uygulamalar daha guzel oluyor bence.

mobil uygulamalarda çok güzel işler çıkıyor , gps uygulamaları var bedava jailbreakle indirdiklerim felan..çok hoş şeyler var.

ama tabi normal pnd ler ise fotoğraf makinesi gibi düşünebiliriz. cep telefonlarda da kamera var ama asıl guzel fotoğraflar nikonla cekilenlerdir. ama cep telefonundaki kameranında vazgeçilmezliği var...
  • iPhone 4 kullanıyorum GPS performansını çok artırmışlar. iGo My Way muhteşem çalışıyor ve yukardaki problemlerin hiçbirini yaşamadım yeni cihazla (3GS'te bazılarını yaşadım). Kesinlikle ek bir navigasyon cihazına ihtiyaç olmuyor bu durumda ancak N95'te bahsettiğiniz problemler yaşanıyorsa ve telefonu değişmeyi düşünmüyorsanız aracınıza navigasyon cihazı alabilirsiniz tavsiye ederim

Ayrıca Navigate to Contacts özelliği falan navigasyon cihazlarında uğraştırır tek tek contact girersiniz (import özelliği olan cihazlar varsa kolay olur tabi o konuda bilgim yok). Telefonda olunca doğrudan kişi listenizdeki kişinin konumunu kaydedip istediğinizde adını seçip oraya gidebiliyorsunuz. Ayrıca denediğim navigasyon cihazlarının dokunmatiği iPhone kadar hassas değil ve multitouch bulunmuyor, bulunan varsa güzel olur tabi ama ben daha tecrübe etmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 18 Ekim 2010; 11:56:45 >

• yakın bir gelecekte, navigasyon cihazları tarihe karışacak tüm navigasyon ihtiyacımızı cep telefonları karşılıyor olacak. bugün, mp3 çlar kullanan kaldımı örneğin? müstakil navilerin en fazla 2 yıl ömrü kaldı bence. yıllardır navigasyon cihazı kullanıyorum, tüm avrupayı geziyorum. yeni aldığım cep telefonum ile navigasyon cihazıma ihtiyacım hemen hiç kalmadı. kameram, navigasyonum, mp3 playerım hepsi bir arada. tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

yakın bir gelecekte, navigasyon cihazları tarihe karışacak tüm navigasyon ihtiyacımızı cep telefonları karşılıyor olacak. bugün, mp3 çlar kullanan kaldımı örneğin? müstakil navilerin en fazla 2 yıl ömrü kaldı bence. yıllardır navigasyon cihazı kullanıyorum, tüm avrupayı geziyorum. yeni aldığım cep telefonum ile navigasyon cihazıma ihtiyacım hemen hiç kalmadı. kameram, navigasyonum, mp3 playerım hepsi bir arada. tavsiye ederim

Yine de araçta sabit ve hoş bir aksesuar olduğundan ve büyük ekran olduğundan tercih edilecektir hocam.
  • Ben nokia 5230 kullanıcısıyım.Nokianın bu modelinde yardımlı a-gps vardır.Ovi ile harita güncellemesi ücretsizdir ve sınırsızdır.ancak şöyle bir test yaptım:
    geçen ay Bursa koruparka bandırma istikametinden gelirken gps açtım.Hattım türkcelldi.İlk defa bu alışveriş merkezine gidecektim ve Bursaya da oldukça yabancıydım.gps müthiş çalıştı.Anlık görüntüleme ile,nerede olduğumu hiç şaşırmadı,arabanın hızı,yolun durumu,nereden döneceğim hepsi koca ekranda gösteriliyordu.Dahası sesli navigasyon desteği ile birlikte birkaç zaman sadece duyduklarımla ilerledim.Çünkü döneceğiniz yeri metre ile söylüyor ve o noktaya ulaştığınızda şimdi buradan sağa dönünüz vs.diyordu.
    Ancak geçen hafta yine aynı alışveriş merkezine gitmek için yola çıktığımda büyük sorunla karşılaştım.Hattım vodafonedu.Beni saçma sapan yerde gösteriyordu ve konumumu yanlış hesaplıyordu.nilüfer istikametine doğru seyrederken beni metro otoparkındaymışım gibi gösterdi ve dönüşü kaçırdım, trafiğe takıldım ve koruparka 20 dk. geç gittim.alışveriş merkezinden çıktıktan sonra beni izmir yoluna yönlendiremedi!Tam ters istikamet olan istanbul yoluna yönlendirdi.Gpsi kapatmasam işler daha da karışacak ve kaybolacaktım.

turkcell hattımdayken yürüyüş rotası bile şaşmıyor.Hiç bilmediğim sokakları gayet rahat bulabiliyorum.Ama diğer hatlarda cihaz resmen sapıtıyor.

kaldı ki son gidişimden 1 gün önce gpsi güncellemiştim.
    Cep telefonlarında gps kullanacaksanız,hattınızın turkcell olmasına dikkat edin.Öteki türlü kaybolmanız işten bile değil
    Iphone ve diğer markaların gpsini kullanan arkadaşlar!hattınız ne acaba?Benim gibi 2 hat arasında bu kadar fark yaşadınız mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sungur 13

Ben nokia 5230 kullanıcısıyım.Nokianın bu modelinde yardımlı a-gps vardır.Ovi ile harita güncellemesi ücretsizdir ve sınırsızdır.ancak şöyle bir test yaptım:
    geçen ay Bursa koruparka bandırma istikametinden gelirken gps açtım.Hattım türkcelldi.İlk defa bu alışveriş merkezine gidecektim ve Bursaya da oldukça yabancıydım.gps müthiş çalıştı.Anlık görüntüleme ile,nerede olduğumu hiç şaşırmadı,arabanın hızı,yolun durumu,nereden döneceğim hepsi koca ekranda gösteriliyordu.Dahası sesli navigasyon desteği ile birlikte birkaç zaman sadece duyduklarımla ilerledim.Çünkü döneceğiniz yeri metre ile söylüyor ve o noktaya ulaştığınızda şimdi buradan sağa dönünüz vs.diyordu.
    Ancak geçen hafta yine aynı alışveriş merkezine gitmek için yola çıktığımda büyük sorunla karşılaştım.Hattım vodafonedu.Beni saçma sapan yerde gösteriyordu ve konumumu yanlış hesaplıyordu.nilüfer istikametine doğru seyrederken beni metro otoparkındaymışım gibi gösterdi ve dönüşü kaçırdım, trafiğe takıldım ve koruparka 20 dk. geç gittim.alışveriş merkezinden çıktıktan sonra beni izmir yoluna yönlendiremedi!Tam ters istikamet olan istanbul yoluna yönlendirdi.Gpsi kapatmasam işler daha da karışacak ve kaybolacaktım.

turkcell hattımdayken yürüyüş rotası bile şaşmıyor.Hiç bilmediğim sokakları gayet rahat bulabiliyorum.Ama diğer hatlarda cihaz resmen sapıtıyor.

kaldı ki son gidişimden 1 gün önce gpsi güncellemiştim.
    Cep telefonlarında gps kullanacaksanız,hattınızın turkcell olmasına dikkat edin.Öteki türlü kaybolmanız işten bile değil
    Iphone ve diğer markaların gpsini kullanan arkadaşlar!hattınız ne acaba?Benim gibi 2 hat arasında bu kadar fark yaşadınız mı?

GPS kullanırken internete mi bağlanıyor hocam yoksa A-GPS olduğundan baz istasyonları daha güçlü diye mi turkcell dediniz.

• Her aletin yapılış amacı başka,nasıl bütün cep telefonları,en iyileri bile olsa gerçek bir fotoğraf makinasına yaklaşamıyorsa,navigasyonlarda kendi alanında iyi olmaya devam edecektir.Cep telefonlarının gps alıcıları hala çok daha güçsüz,navigasyon aletler çok eski olmadığı sürece uyduya bağlandığında ben nereye girersem gireyim koptuğunu hiç görmedim,garminleri ekranları çok hassas eminim diğerleride fena değildir,cep telefonlarında kullanılan haritalar herzaman güncel olmuyor fakat navigasyon aletlerine eğer doğru bir marka aldıysanız düzenli olarak update çıkıyor.Bence hiçbir telefon bir navigasyon aletinin yerini tutamaz şuan için.Bu arada yukarıda bir arkadaş demiş,mp3 çalar kullanan varmı diye,hemde nasıl var kaliteli müzik dinlemek isteyenler nelerle dinliyor bakabilir.
  • Haklısınız en iyisi uygun fiyatlı bir navigasyon almak
  • @Yazılımcı Online
    Ben navigasyonu hep araçta veya yürüyüşte kullandım.açıkçası kullandığım modelde ücretsiz navigasyon -yani internete bağlanmadan-desteği var.Ancak sürüşte internete bağlı olmak gerekiyor.
    Ben bu testi bilerek yapmadım.Yapmak zorunda kaldım.Çünkü vodafonedan bir hat daha almıştım.o hat telefondayken yolumu şaşırdım.Turkcell olsaydı şaşırmazdım herhalde çünkü bir önceki seferde net ve doğru olarak hatasız bir şekilde yolu gösterdi.
    Haftasonu istanbula gitme ihtimalim var.Gidersem,Oraya tukcell hattım takılı olarak gideceğim.eğer ki yolu kaybetmezsem sorun operatördenmiş diyeceğim.Çünkü a-gps baz istasyonları aracılığıyla çalışan bir teknoloji.Bir yandan da uyduya bağlanıyor ve böylece saniyeler içerisinde yerinizi nokta itibariyle buluyor.
    Aslında yine ucuz bir navigasyon alırsanız iyi bir iş yapmazsınız.İnsan yolunu şaşırınca sudan çıkmış balığa dönüyor.tom tom gibi uzman bir markanın ucuz modelini almak daha mantıklı.
    araç navigasyonu nasıl çalışıyor?Aracın yerini nasıl tespit ediyor?

• @sarikanarya567
    Haklısınız.Her cihaz kendi üretim amacına göre en iyi performansı sunmak için dizayn edilir.Bu yüzden bende sizin yönteminiz gibi telefon+m p 3 çalar+ fotoğraf makinesi kullanıyorum.Telefon ve m p 3 çalarımı yanımdan hiç ayırmam, ancak her zaman ihtiyacım olmayacak navigasyon cihazına da 200 lira vermek zoruma gidiyor.Ayrıca büyükşehire arada bir gittiğimde o koca ekranlı navigasyonu yürürken yanımda taşıyamam.ilçede ikamet ettiğimden navigasyona herzaman ihtiyacım da yok.Bu açıdan cep telefonumun navigasyon özelliği, var olan performansı ile bana yetiyor.Tabi son yaşadığım olayı bunun dışında tutuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 4 Kasım 2010; 18:13:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sungur 13

@Yazılımcı Online
    Ben navigasyonu hep araçta veya yürüyüşte kullandım.açıkçası kullandığım modelde ücretsiz navigasyon -yani internete bağlanmadan-desteği var.Ancak sürüşte internete bağlı olmak gerekiyor.
    Ben bu testi bilerek yapmadım.Yapmak zorunda kaldım.Çünkü vodafonedan bir hat daha almıştım.o hat telefondayken yolumu şaşırdım.Turkcell olsaydı şaşırmazdım herhalde çünkü bir önceki seferde net ve doğru olarak hatasız bir şekilde yolu gösterdi.
    Haftasonu istanbula gitme ihtimalim var.Gidersem,Oraya tukcell hattım takılı olarak gideceğim.eğer ki yolu kaybetmezsem sorun operatördenmiş diyeceğim.Çünkü a-gps baz istasyonları aracılığıyla çalışan bir teknoloji.Bir yandan da uyduya bağlanıyor ve böylece saniyeler içerisinde yerinizi nokta itibariyle buluyor.
    Aslında yine ucuz bir navigasyon alırsanız iyi bir iş yapmazsınız.İnsan yolunu şaşırınca sudan çıkmış balığa dönüyor.tom tom gibi uzman bir markanın ucuz modelini almak daha mantıklı.
    araç navigasyonu nasıl çalışıyor?Aracın yerini nasıl tespit ediyor?

Haklısınız, bugün inceledim uzun uzun media markt'ta. Ucuzlar hiç kullanışlı değil gerçekten. Ekranlarıda küçük haritasıda mavi siyah kullanılmış hiç gözükmüyor kısıtlı ayarlar var falan. 299 liraya navking mi ne vardı ömür boyu harita güncelleme falan diyordu. Baya hassas ekranı vardı ve hızlıydı. Ama rota hesaplatınca yolun üzerinde cizgi çıkartamadım bi türlü. Ayarı falan mı var acaba?

Uzun lafın kısası sürekli Eskişehirde duran biriyim ayda yılda bir şehir dışına çıkar ve gezerim. O yüzden 300 400 lirada sadece bir navigasyona vermek istemedim :) Kısacası vazgeçtim. :)

Teşekkür ederim.

• Navigasyon cihazında uydu bağlantısı ne kadar sürede oluyor?
  • nasıl ki cowon d2m ile ayfonları bile kıyaslamıyorsam; uyduruk foto makinemle de cep telefonlarını.
    navi cihazlarıyla da cep tellerini (en azından şimdilik ) kıyaslamam.
    2 tane cihaz kullandım bu güne dek (2 side navitech modelleri ?) ceplere göre mükemmel.(bende x6 var ona göre agps açık-kapalı)
    hem artık 30 iş birden yapan araçların sistemleriyle uyumlu(direksiyondan orjinal düğmelerle kumanda edilebilen); yok koltuk başlarına dvdli, bulututlu araç kullanırken tel. ile konuşturan, usb bağlantılı, dvd changerli ve navili ...... vırtlı zırtlı sistemler mevcut. 2 seneden çok götürür bence.
  • Yeni telefonlar navi cihazlarını aratmıyor arkadaşlar. Benimki 3 saniyede uyduya kilitleniyor ve hiç kopma yaşamadım. Eski telefonlarda çok gelirdi başıma. SirfSTAR III kullanan bi Bluetooth alıcım vardı çok iyiydi, ondan daha iyi suan performansı. A-GPS olması normal alıcılardan daha bile hızlı bağlanmasını sağlıyor. Hız ve koordinat hassasiyeti çok iyi. Forumda bir arkadasla epey PM'leşmiştik o koyabilirse güzel olur. Açıklayıcı bilgiler paylaşmıştım :)

Son model bir telefonla denemeden önyargılı olmayın :)

Bazı arkadaşların merakını gidermek için: şu an kullandığım telefonda,

1) iGo yazılımı var. Navi cihazlarınızdakinin aynısı ve tüm özellikler mevcut (Şerit bilgisi, tabela bilgisi, radarlar, müzik kontrolu, TTS (text to speech) yani cadde isimleri okuma ama türkçesi yok, tetelefon rehberinden navigasyon vs).
    2) Haritaların güncellemesi tahmininizden bile daha kolay. Her çeyrek yapılan harita güncellemeleri anında size geliyor.
    3) Uydulara kitlenme hızı dediğim gibi çok hızlı ve uyduyu hiç kaybetmedi şimdiye kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 5 Kasım 2010; 12:19:38 >

• sony ericsson un wayfinder programını kullandım, gerçekten güzeldi, şimdi tomtom xl2 cihazım var basit bi yere gidene kadar yol hatası yaptı(kapalı bir yer açık görünüyordu), 3 farklı girişi olan biryerde şaşırmama neden oldu, göbek olmayan bir yerde göbekten dönün diye tutturdu, yavaş çalışmasıyla gıcık etti. valla telefon daha iyiydi, bu ne iştir anlamadım
  • Arkadaşlar bugün iGo My Way 2010'a güncelleme geldi iPhone için ve Türkçe TTS desteği eklemişler! Diğer bir çok dilde yokken Türkçe eklemeleri çok hoş olmuş Seslendirmeyi de baya iyileştirmişler. Şu an her şey eksiksiz görünüyor.. Aman bozmasınlar
  • cep telefonunda internete bağlı olmadan çalışan navigasyon programı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatmışsınız ama gene de cevaplayalım.Tabiki inernet olmadan çalışan programlar var.Bunların başında garmin,igo,ndrive gibileri var.
    Yapmanız gereken ayarlardan a-gps,şebeke tabanlı yardımlı gps i kapatmanız ve telefonunuzda bulunan gps in uyduları bulmasını beklemek.Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.