Şimdi Ara

Cep telefonu kamerasını söktüm,kullanabilirliği var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
19.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar cep telefonum bozulmuştu servise gönderdim bana çöp dediler.Ben de sıkıldım kırıp paraçaladım sonra aklıma geldi acaba kamerayı söksem bişeyler yapabilir miyim diye.Hangi alanda kullanabilirim bu kamerayı ne tür devreler kurmam gerekir bir yardımcı olur musunuz?Elektroniğe ve makinelere bayağı ilgim var.Bir şeyler yapmak istiyorum.Uğraşırım çabalarım cidden ama ne yapmam lazım bilgi verin lütfen..

Fotoğraflarda arka ve ön kısmı çektim sizlerden yardım ve öneri bekliyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cep Telefonu Kamerasını Söktükten Sonra Kullanmak Mümkün Mü?

Cep telefonu kamerası, görüntülü görüşme, fotoğrafçılık ve video kaydı gibi çeşitli amaçlarla kullanılan önemli bir bileşendir. Ancak, bazı durumlarda cep telefonu kamerasının sökülmesi gerekebilir. Bu durumda, kameranın hala kullanılabilir olup olmadığı merak edilebilir.

Cep Telefonu Kamerasından USB Kamera Yapılabilir mi?

Cep telefonu kameraları genellikle USB bağlantı noktasıyla birlikte gelir, ancak bunlar genellikle sadece veri aktarımı için kullanılır. Kamerayı USB kamera olarak kullanmak istiyorsan, özel bir adaptör veya yazılıma ihtiyacın olabilir.

Bazı cep telefonu kameraları, harici adaptörler kullanılarak USB kameraya dönüştürülebilir. Bu adaptörler, kameranın USB bağlantı noktasını bir bilgisayarın USB bağlantı noktasına bağlamana olanak tanır. Ancak, tüm cep telefonu kameraları bu şekilde dönüştürülemez.

Diğer Kullanım Yöntemleri

USB kamera olarak kullanmanın yanı sıra, sökülmüş cep telefonu kameraları başka şekillerde de kullanılabilir. Örneğin:

• Güvenlik kamerası: Cep telefonu kamerası, hareket algılama ve kayıt gibi özellikler için kullanılabilen küçük bir güvenlik kamerasına dönüştürülebilir.
    • Web kamerası: Bir web kamerasına dönüştürülen cep telefonu kamerası, görüntülü görüşmeler ve canlı yayınlar için kullanılabilir.
    • Güneş gözlüğü kamerası: Sökülmüş bir cep telefonu kamerası, gizli bir güneş gözlüğü kamerası yapmak için kullanılabilir.
    • Oyuncak ya da hobi projeleri: Yaratıcı projelerde kullanılmak üzere cep telefonu kamerası sökülebilir.

Cep telefonu kamerasının sökülüp kullanılıp kullanılamayacağı, kamera modeline ve söküm yöntemine bağlıdır. Kameranın zarar görmemesi için söküm işlemini dikkatli bir şekilde gerçekleştirmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fotoğraflarda büyükgöründüğünü farkettim boyutlarını yazıyım ben hemen bu kadar buyuk değil. 8x8x5mm
  • nokia marka bir telefondan sökülmüşe benziyor bende çok araştırdım bi sonuca varamadım enson içindeki cmos çipini söküp sağdan ve soldan verdim 3 voltu aynı ufu ısıtıcılar gibi ısıtıyor uzun süre erime falan olmuyor anca kablolar eriyor sert metalle yaparsan daha güzel olur ben bunu yapabildim ısı amaçlı kullandım başka deneyen farklı şeyler üreten arkadaşlar varsa fikirlerini öğrenelim ....... benden bukkadar saygılar
  • Imkânsız değil ancak kameranın kodunu bulmalısın ve tabi gömülü sistem yazılımları hakkında biraz ileri bilgi sahibi olmalısın..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaww farzetki çalıştırdın kameranı ne olcak çokmu değerli bi cihaz sanki ?? bulunmaz hint kumaşı mübarek
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

yaww farzetki çalıştırdın kameranı ne olcak çokmu değerli bi cihaz sanki ?? bulunmaz hint kumaşı mübarek

al işte...

arkadaş şu yorumu yapınca noldu?

demekki çocuk(yaşını bilmiyorum) meraklı bu işlere uğraşmak istiyor bir nevi hobi ? böyle yaparak hevesini kırıyorsunuz milletin bilemezsin bu kişinin ilerde iyi bir elektronikci olacağını böyle böyle öğreniyor insan OKULDA DEĞİL

• he he sen okulda öğrenecek kapasitede biri değilsin anlaşılan biz çocukluğumzdan beri bu ilerle uğraşıyoz sen neyden bahsediyon ???

ben espiri olsun diye böyle bir yorumda bulundum arkadaş hemen çocuk falan demiş asıl çocuk zihniyetli sensin galiba şakadan bile anlamıyosun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sorunsuz cep telefonu yok mu?
    16 yıl önce açıldı
    Bu telefonu kullanan varmı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

quote:

yaww farzetki çalıştırdın kameranı ne olcak çokmu değerli bi cihaz sanki ?? bulunmaz hint kumaşı mübarek

al işte...

arkadaş şu yorumu yapınca noldu?

demekki çocuk(yaşını bilmiyorum) meraklı bu işlere uğraşmak istiyor bir nevi hobi ? böyle yaparak hevesini kırıyorsunuz milletin bilemezsin bu kişinin ilerde iyi bir elektronikci olacağını böyle böyle öğreniyor insan OKULDA DEĞİL

+1

• Doğru söylüyosunuz C5-03'den çıkan dandik 5mp kamera ama ne yapabilceğimi öğrenmek istedim.Boşa gitmesin bi kaç devre kurup işe yaramasa bile bir şey yapabiliyim yani. Bu arada yaşım 16.
  • Kamera kodunu nasıl bulabilirim peki?
  • çok zor değil aslında ama buna uygun yazılım bulmalısın ayrıca çok yorar seni kamera kodu altındaki pcb de yazabilir sanırsam altına bak marka model vardır muhakkak bulduğun koduda gogle amcaya arat bişeyler çıkar karşına hadi bakalım bekliyoruz bişeyler ::::::::
  • telefonun sevice manual dosyalarını bulabilirsen hem bağlantı uçları hem de kodu hakkında detaylı bilgi edinebilirsin..
  • sevgili onurdönmez kardeşim sen bu kamerayla uğraşmayı bırak eğer hevesliysen elektroniğe lisede elektronik bölümünü seç oku elektronik öğrenmen için aşırı hevesli olman lazım benim gibi

ben 4.5. sınıfa giderken elim havya tutuyordu o zamanlar Yürüyen ışık Multivibratör Fm radyo verici devreleri yapıp çalıştırıyordum... Deneme tahtası Breadboard üzerine sayısız devreler kurup test etmişliğim var daha neler neler hiç bir zaman sıkılmadım işimi mesleğimi hep severek yaptım...

sende elektronikçi olabilirsin tabi ama önce temel kavramları bilmen lazım volt amper dc akım ac akım frekans db vs vs

ok yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
  • http://www.semicon.toshiba.co.jp/download/docs_pdf/ECE0020_catalog.pdf

http://www.dz863.com/pinout-8404541563-TCM9313MD/

kabaca araştırdım karşıma bunlar çıktı. toshibanın kendi sitesinden araştırıp uygulama notlarına ulaşabilirsin. belki abartırsan sürücü dosyalarını bile bulabilirsin.. uygun bi mikroişlemci ile istediğin uygulamayı geliştirebilirsin..

• bu da küçük ön kameranın datasheeti. bunu sürmesi daha kolay vga ama hiç yoktan iyidir.

http://media.digikey.com/pdf/Data%20Sheets/Toshiba%20PDFs/TCM9001MD.pdf
  • @onur donmez

kardeşim sen bu çalışmalara devam et. mühendislik okumak insana bu şekildeki pratik şeyleri öğretmiyor. şu an bu şeyi ancak uğraşarak öğrenebilirsin.

o bakımdan kimsenin lafını takmadan yola devam.
  • quote:

sevgili onurdönmez kardeşim sen bu kamerayla uğraşmayı bırak eğer hevesliysen elektroniğe lisede elektronik bölümünü seç oku elektronik öğrenmen için aşırı hevesli olman lazım benim gibi

ben 4.5. sınıfa giderken elim havya tutuyordu o zamanlar Yürüyen ışık Multivibratör Fm radyo verici devreleri yapıp çalıştırıyordum... Deneme tahtası Breadboard üzerine sayısız devreler kurup test etmişliğim var daha neler neler hiç bir zaman sıkılmadım işimi mesleğimi hep severek yaptım...

sende elektronikçi olabilirsin tabi ama önce temel kavramları bilmen lazım volt amper dc akım ac akım frekans db vs vs

ok yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

vay hocam ne büyük üstadmışsınız sorması ayıp kaç dil biliyorsunuz? doktoranızda proje olarak fpga tasarımı yapmıştınız değil mi? yanılmıyorsam şu an da intel in ar-ge departmanında çalışıyosunuz..

Kusura bakmayın artık mesajlarınızı kaale almıycam. bundan sonra block listemdesiniz!

• Lise2'deyim şuan Atakent Anadolula okuyorum,dersler de ağır.Boş zamanlarımda bu tarz şeylerle uğraşıyorum.O yüzden zamanım da kısıtlı cevapları hemen iletemiyorum size.Yardımlarınız için teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.