Şimdi Ara

CERATO HB LPG!! YARDIM-TAVSİYE!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Cerato 1.6 hb aracıma LPG taktırmaya karar verdim..Haftalardır, o servis senin bu servis benim dolaşıp duruyorum..Genel olarak BRC de karar kıldım..( Accent 1.6, elantra 1.6 kulanan taksicilerle vs. görüştüm,genel olarak memnunlar.) Ancak aracım sedan olsaydı, hiç tereddtüsüz silindir tip tank taktırıcaktım..Ancak HB olduğu için, simit taktırmak zorundayım...Stepneyi bagaja aldığımızda, bagajda yer kalmıyo..Ancak küçük stepnesi olan araçlardan, bizimkine bijon ölçüleri uyan( 4X114,3), Volvo S40,rOVER 600, mITSUBİSHİ cOLT, 98 CİVİC vs. varmış.Bunların çıkma stepnelerinden bulmam gerekiyo..Biraz araştırdım ama maalesef şu an için denk gelmedi...

Neyseki, bi başka LPG servisi, 32 lt lik silindir tank uygulanabileğini söyledi..Ancak, stepnenin etrafındaki plastik eşya yuvalarının sökülmesi gerektiğini vs. söyledi..Bu da bana tuhaf geldi...

Ne yapsam bilmiyorum...Benzinli daha fazla bu araca binmek akıl karı değil....

Görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum...

• Bu konuyla ilgili, gerek pm leri, gerekse forumlarda fırsat buldukça yazıyorum....Özellikle, taktırmaya karar verdiğiniz marka doğru bir seçim...Zira daha önce, elantra ve ceratolara, tartarini, voltran, atiker vs. sistemleri takanlar aylarca sorun yaşadılar. ve sonrasında BRC taktırmak zorunda kaldılar... Bu nedenle, 2 aşşa 3 yukarı demeyip BRC taktırmalısınız...

Gelelim tank sorununuza, özellikle, volvo servislerini, parçacılarını dolaşmanızı tavsiye ederim...Çünkü aradığınız, aracınıza uyumlu ince stepne lastiği ancak oralarda bulabilirsiniz..Bulunmaz diye birşey yok, illaki denk gelicektir...Ve şehirlerarası yolculuğa çıkarken de, bagajınıza koyabilirsiniz, yer sorunu olmaz..

Servsin de dediği gibi, HB araçlara silindir tank( küçük ebatlı bile olsa) takılırken, bazı aparatları sökmek, takmak vs. gerekiyo...Bu durum hem aracınızın orjinalliğini yeterince bozuyo, hem de sonuç olarak çok ta sağlıklı olmuyo...

45 lt lik simit bir tankla BRC SEQUENT 24 taktırmanızı, ve volvo S40 yedek lastik bulmanızı tavsiye ediyorum..

İyi yolculuklar diliyorum...

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackersun -- 13 Mayıs 2007; 16:36:33 >

• Hackersun, bilgi ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim..

Ancak simit tankın güvenliği konusunda da tereddütlerim var, LPG ile ilgili forumlarda bunu dile getirmiştim, ve az da olsa ikna olmuştum..Ama yine de düşündüğüm de, arkadan çarpmalarda, darbe direkt olarak simit tanka gelicek, bu durum patlamaya neden olmaz mı?

Bu konudaki görüşlerini alabilir miyim?
  • Arkadan gelen darbelerde, simit tankın etkileneceği tabikide su götürmez bir gerçek..Ancak simit tankların , darbelere ve basınca karşı dayanıklılığı da unutlmaması gerekn bir özellik..

Ben şimdiye kadar, ( LPG servislerinden daha detaylı ve çeşitli örnekler alabilrisiniz) bizzat tanık olduğum simit tanklı araçlardan, Mercedes 200E, skoda Felicia, hyundai accent 1.6 larda, arkada bulunan simit tankın, deforme bile olmadığı, aksine arka koltuğa baskı yaptığını, koltuk bağlantı noktalarına zarar verdiğini gözlemledim. Yani patlama ile ilgili bi durum söz konusu değildi.( Zaten öyle olsaydı, aracı görme şansımda olamazdı)

Ama sizin de dediğiniz gibi, bu tanklar hiç mi patlamaz? Patlayabilir..Nasıl mı?

Arkadan çok şiddetli bir darbe olduğunda, simit tank stepne yuvasında hareket edemeyip, arka koltuğu kıramayıp, sabit kalabilirse, yani o şiddetli çarpmayı tamamıyla kendi göğüslerse, doğal olarak patlayabilir..Ama fizik kanunları gereği, ayrıca simit tankın montaj vidaları ve aracın saç kalınlığı düşünüldüğünde, bu tür darbelerde, simit tank, montaj vidaları atmasa bile, aracın sacının deformasyonuyla(yırtılmasıyla) birlikte arka koltuğa baskı yapacak,hatta koltuğu kıracak, yani ilerleyecektir, bir başka deyişle; darbeyi, ne kadar zorlasanızda tek başına göğüsleyemeyecektir..Bu da patlama olasılığı azaltacaktır. Ki, bir de arka tamponu ve demirinide sayarsak, zaten simit tanka gelen darbenin % 15 ini tampon ve demiri, % 5 ini stepne yuva ön sacı, %20 sini şase, kalan % 60 ini paylaşılacak şekilde tank ve diğer bölümler( koltuk vs.) alacaktır. Ama tabikide, bu darbede, aracın sacı vs. deformasyonuyla tanka sivri materyaller çok şiddetli çarparsa orası meçhul...

Ama tabikide, bunlar birer varsayım...Çok çook çok şiddetli darbelerde, ve de simit tankın yerinde ilerleyememesi( yukarıda saydığım nedenlerden dolayı bu çok zor) gibi bir durum olursa ancak tank patlar...

Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur...

quote:

Orjinalden alıntı: ceratobey

Hackersun, bilgi ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim..

Ancak simit tankın güvenliği konusunda da tereddütlerim var, LPG ile ilgili forumlarda bunu dile getirmiştim, ve az da olsa ikna olmuştum..Ama yine de düşündüğüm de, arkadan çarpmalarda, darbe direkt olarak simit tanka gelicek, bu durum patlamaya neden olmaz mı?

Bu konudaki görüşlerini alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackersun -- 13 Mayıs 2007; 17:11:42 >

• Gerçekten çok teşekkürler, bu açıklayıcı bilgilerle aklımda tankın ne şekilde patlayabilceği netlik kazandı. Yani simit tanklar genel olarak güvenli...

Dediğiniz şekilde, bu hafta içi LPG kitini taktıracağım. Ve volvo stepne lastiği arayacağım...

Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler...
  • bence hic kafanı yormadan gidip simit tank taktır,ince bir stepnede alırsın yani olurmu diye dusunme yapbundan baska guvenlilik diyorsunda bende senin kafandaydım yok lpg patlarmı?yok guvenlimi diye,yurtdısı bir sitede lpg ve benzin arasındaki guvenlik farklarını okudum aynen su yazıyor,benzinli bir aractaki kaza ile lpg li aracta olan kaza arasında lpgli arac daha guvenli oldugu belirtiliyor ornek olarakta su veriliyor,benzinin yanma ısısı 300 derece lpg nin 500 derece,basınc durumuda,lpgnin bulundugu tanklar 5mm sacla yapılmıs yani etki tepkiye gore tankın patlamasından once tankın one dogru gelerek koltuk ve diger elemanlara baskısı neticesinde ustundeki basıncı azaltarak patlama riskini cok azalttıgı ispatlanmıstabi adamda bedevi sansı varsa kutup ayısı onu heryerde bulur

• @ceratobey;
    aynen benin sorun bagajjj ben de sırf bu yüzden taktıramadım
    benim golfV ve stepne de 205 55 16 yanii çok daha büyük ve o ince lastiklerden de bulamadım galiba da golfv lere olmuyormuş çözüm bulursan beni de bilgilendir:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar stepne yerine bu tarz bir ürün tavsiye edebilirim, ben aldım ama deneme imkanım olmadı

Selam ve dua ile,

CERATO HB LPG!!  YARDIM-TAVSİYE!!
  • @ceratobey;
    ne yaptınız son durum ne?
    fiyatı da yazarmısın taktırdıysan
    aldığın fiyatları da yaz:)
    malum serbest piyasa aynı ürünü farklı servisler farklı fiyat veriyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.