Şimdi Ara

Cerrahpaşa/Çapa/Vs Ankara Tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hangisini seçmeliyim ve neden ? (Nevşehirdeyim Ankaraya Yakınım Ailem Ankara istiyor ve bana aylık 1000tlden fazla veremezler)

• Yakın olduğu için Ankara yazmanı tavsiye ederim. Sınavlardan sonra veya finallere hazırlanırken eve gitmek isteyebilirsin o yüzden yakın olması avantaj. Aylık 1000 TL Ankara'da yaşamak için yeterli ama İstanbul için yeterli olup olmadığını bilmiyorum.
  • Öncelikle hayırlı olsun.. Olayı sana şöyle özetleyeyim. Eğer ailene yakın olmak en az ailen kadar senin için önemliyse bir başka değişle aileye yakın olmak her şeyden önce geliyorsa ankara tıp yaz derim.. Sonuçta ankara tıp da son derece köklü, kaliteli bir okuldur.. TUS kazandırma oranı da gayet iyidir. Tıp eğitimi için yeterlidir.
    Fakat Ankara-Cerrahpaşa-Çapa arasında kalınca aslında göze çarpan en büyük fark istanbul-ankara kıyasıdır. Her iki şehri de az çok bilen biri olarak ankarada yapacağın şeyler istanbulda yapabileceğin şeylerin çok çok altındadır.. Yani sosyal hayat, aktif bir toplum bireyi olmak gibi bir çaban varsa şehir senin için çok önemli.. Öte yandan istanbulda canın sıkıldığında yapabileceğin en en kötü şey sahile inip gemileri izlemek iken ankarada yapabileceğin en iyi şeyler kızılaya gidip kalabalığa karışmak ya da kurtuluş parkında yürüyüş yapmak yahut sevdiğin bir sanatçının konserine gidebilmek.. Kısacası Ankarada yapabileciğin her şeyi istanbulda da yapabilirsin ancak tersi söz konusu değil..
    Bu şekilde ankara tıpı eleyebilirsin.. Çapa-Cerrahpaşa kıyasına gelince bunu defalarca yaptık ama bir kez daha senin için yazıyorum.. Cerrahpaşanın entegre sistemi Çapaya göre daha oturmuştur. Sisteme geçtikten sonra 2 dönem mezun vermiş bir okul ile entegre sisteme geçişi 3 sene öncesine dayanan ve faica ile sonuçlanmış 2 farklı okuldan bahsediyoruz. Cerrahpaşada öğrenci yanlısı bir sistem ve akademik kadro vardır. Cuma günleri tatil yarıyıl tatilleri 38 gün civarı yaz tatilleri de 3 aydan fazladır. Daha pek çok konu var ama uzatmak istemiyorum. Cerrahpaşayı tavsiye ederim..

geçinme mevzusuna gelirsek, çok rahatına düşkün, har vurup harman savuran biri değilsen 1000 lira istanbulda sana yetecektir. 3 arkadaş toplanıp 2+1 eve çıkarsanız aylık 500 lira gibi bi paraya kalacak yer hususunu halledebilirsiniz.. Özel yurt fiyatları da o civarda.. Geri kalanda senin kişisel harcamana bağlı.. Son olarak İstanbula ve büyüklüğüne dair çekincelerin varsa 1 hafta sonra hepsi geçiyor rahat olabilirsin :)

• Ben Ankara'da yaşadığım için Ankara tıpı yazdım ama İstanbul'a gidebilme imkanım olsa kesinlikle Cerrahpaşa'yı yazardım.
  • trappyy T kullanıcısına yanıt
    hocam meseleyi iyi anlamışsın bizim tercih şehir kıyasına kalmış yani okullarda pek bir fark yok asıl mesele şehri seçmekte galiba ben senin dediğin gibi sosyal hayat benim için önemli o yüzden istanbul ayrı bir tecrübe olacak ankarada tanıdıklar çok olduğu için pek sıkıntı çekmiceem eve 3 saat süre içerisinde istediğim zaman gelebilecem ailemin de bu yüzden ve istanbulun büyük şehr olmasından dolayı çekinceleri var ama ben isteklerime uyarsam cerrahpaşa ailemin mantığına uyarsam ankara seçicem vala zor bir ikilem oldu
  • hocam sen bu sene mi mezun oldun yoksa ankara tıpta mısın ankara tıptaysan memnun musun tıptan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkblue40

hocam sen bu sene mi mezun oldun yoksa ankara tıpta mısın ankara tıptaysan memnun musun tıptan

Ben de senin gibi bu sene gireceğim. Tanıdıklarımdan ve internetten edindiğim bilgilere göre Ankara tıp gerçekten çok zor. Cerrahpaşa ise daha rahatmış. Cuma günleri de tatil olabiliyormuş Cerrahpaşa'da diye duydum. Haftada 3 gün tatil yani. Cerrahpaşa'nın kalitesi zaten herkesçe malumdur. Ankara da güzel bir okul ama dediğim gibi şartlara göre düşünmek mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humoral Immunity -- 10 Temmuz 2015; 20:12:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege Tıp vs Ankara Tıp
    8 ay önce açıldı
    Hacettepe Tıp vs Ankara Hukuk
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tıp başlı başına zor bir bölümken bir de Ankara tıp hiç çekilmez. 6 sene boyunca çok yoğun stres altında kalırsın.

Tıp konusunda hem eğitimi kaliteli hem de öğrenciyi zorlamayan iki fakülte var; Çapa ve cerrahpaşa.

Eğer bu 2 fakülte arasında kalırsan sana önerim; taban puanına kanma.
    Son 8-9 senedir puanı yüksek olan Çapa'ydı. 3 sene önce daha iyi bir sistem olan entegre sisteme geçerken yaşadığı bazı sorunlardan dolayı yersiz dedikodular çıktı ve bu da ilk defa cerrahpaşanın öne geçmesine neden oldu. Tabi Çapa'nın kontenjanının daha fazla olması da bunda etkili oldu. Öğrenci sayısı fazla olduğu için daha düşük puanlardan da öğrenci aldı. Çapa'nın tavan puanı 535, tabancı ise 500'dür. 35 puan gibi oldukça geniş bir yelpazede öğrenci alır.

Şu an İstanbul'un en merkezi hastanelerinden birisi olması dolayısıyla her türlü vakayı görebilirsin. Çoğu doktorun hayatında görmediği vakaları sen görmekten bile bıkacaksın.
    Ulaşım imkanları ise sınırsız; tramvay, metro ve onlarca otobüs hattı. İstanbul'un her yerinden ulaşabilirsin.

Cerrahpaşa gibi önünden sadece 2 otobüs hattı geçen, binaları çatlaklar içinde olan(internette onlarca fotoğraf var, medyada bile çıktı), sırf kolay gözüküp öğrenci çekebilmek için eğitimden taviz veren, kısacası geleceği olmayan bir fakülteyi seçmeni önermem.

Edit: Forumda bol bol dezenformasyon var. Cerrahpaşa'nın ulaşımı Çapa'dan iyidir diyen bile çıktı. Hakikaten oha diyorum.
    Mutlaka kendin gelip görmelisin. Buradaki reklamcılara bakmamalısın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snapper. -- 10 Temmuz 2015; 20:41:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Snapper.

Tıp başlı başına zor bir bölümken bir de Ankara tıp hiç çekilmez. 6 sene boyunca çok yoğun stres altında kalırsın.

Tıp konusunda hem eğitimi kaliteli hem de öğrenciyi zorlamayan iki fakülte var; Çapa ve cerrahpaşa.

Son 8-9 senedir puanı yüksek olan Çapa'ydı. 3 sene önce daha iyi bir sistem olan entegre sisteme geçerken yaşadığı bazı sorunlardan dolayı yersiz dedikodular çıktı ve bu da ilk defa cerrahpaşanın öne geçmesine neden oldu. Tabi Çapa'nın kontenjanının daha fazla olması da bunda etkili oldu. Öğrenci sayısı fazla olduğu için daha düşük puanlardan da öğrenci aldı. Çapa'nın tavan puanı 535, tabancı ise 500'dür. 35 puan gibi oldukça geniş bir yelpazede öğrenci alır.

Şu an İstanbul'un en merkezi hastanelerinden birisi olması dolayısıyla her türlü vakayı görebilirsin. Çoğu doktorun hayatında görmediği vakaları sen görmekten bile bıkacaksın.
    Ulaşım imkanları ise sınırsız; tramvay, metro ve onlarca otobüs hattı. İstanbul'un her yerinden ulaşabilirsin.

Cerrahpaşa gibi önünden sadece 2 otobüs hattı geçen, binaları çatlaklar içinde olan(internette onlarca fotoğraf var, medyada bile çıktı), sırf kolay gözüküp öğrenci çekebilmek için eğitimden taviz veren, kısacası geleceği olmayan bir fakülteyi seçmeni önermem.

Edit: Forumda bol bol dezenformasyon var. Cerrahpaşa'nın ulaşımı Çapa'dan iyidir diyen bile çıktı. Hakikaten oha diyorum.

"entegre sistem ile ilgili yersiz dedikolar" çapanın entegre sisteme GEÇEMEYİŞİ çapalısından cerrahpaşalısına hatta herhangi bir tıp fakültesinde okuyan herkesçe bilinen bir şey.. Öğrenci sayınızın fazla olması koca kıyaslama boyunca tek doğru cümle.. 500 kişiyi bir amfiye tıkma politikanızda alkışlanacak cinsten gerçekten.. Cerrahpaşa bu sene toplam 330 öğrenci alacak ve her sene olduğu gibi 2 amfiye ayrılacak yani ortalama 160-170 kişiyle ders görülecek.
    Karşı tarafa çamur atma işinde de gayet iyisiniz..gören de diyecek cerrahpaşa dağın başında istanbulla alakası yok. zaten iki fakülte arası yürüyerek 20 dakika iken nedir bu cerrahpaşaya ulaşmak imkansız gibi ortalığı velveleye vermek?? Daha önce de bahsetmiştim istanbulun en büyük aktarma istasyonu yenikapıya cerrahpaşa yürüyerek 10 dakika uzaklıkta. çapanın ulaşım konusunda tek artı tarafı tramvayın hemen çapanın önünden geçmesidir. kaldı ki aklı başında her istanbullu mümkün olduğunca tramvaya binmemeye çalışır..

Bir de binaların eski olmasından bahsetmişsin sanırsın son teknoloji kullanılarak yapılmış depreme dayanıklı binalarda eğitim görüyor.. burda kimseyi kandırmanın alemi yok çapa da cerrahpaşa da oldukça eski ve en ufak depremde yıkılabilecek binalara sahip.. Vicdanı olan her üniversite adayını iki fakülteyi de görmeye davet ediyorum.. böylelikle çapanın muhteşem binalarını da ölmeden önce görme şerefine erişmiş olursunuz

• İstanbul'u seviyorsan Çapa Tıp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trappyy

quote:

Orijinalden alıntı: Snapper.

Tıp başlı başına zor bir bölümken bir de Ankara tıp hiç çekilmez. 6 sene boyunca çok yoğun stres altında kalırsın.

"entegre sistem ile ilgili yersiz dedikolar" çapanın entegre sisteme GEÇEMEYİŞİ çapalısından cerrahpaşalısına hatta herhangi bir tıp fakültesinde okuyan herkesçe bilinen bir şey.. Öğrenci sayınızın fazla olması koca kıyaslama boyunca tek doğru cümle.. 500 kişiyi bir amfiye tıkma politikanızda alkışlanacak cinsten gerçekten.. Cerrahpaşa bu sene toplam 330 öğrenci alacak ve her sene olduğu gibi 2 amfiye ayrılacak yani ortalama 160-170 kişiyle ders görülecek.
    Karşı tarafa çamur atma işinde de gayet iyisiniz..gören de diyecek cerrahpaşa dağın başında istanbulla alakası yok. zaten iki fakülte arası yürüyerek 20 dakika iken nedir bu cerrahpaşaya ulaşmak imkansız gibi ortalığı velveleye vermek?? Daha önce de bahsetmiştim istanbulun en büyük aktarma istasyonu yenikapıya cerrahpaşa yürüyerek 10 dakika uzaklıkta. çapanın ulaşım konusunda tek artı tarafı tramvayın hemen çapanın önünden geçmesidir. kaldı ki aklı başında her istanbullu mümkün olduğunca tramvaya binmemeye çalışır..

Bir de binaların eski olmasından bahsetmişsin sanırsın son teknoloji kullanılarak yapılmış depreme dayanıklı binalarda eğitim görüyor.. burda kimseyi kandırmanın alemi yok çapa da cerrahpaşa da oldukça eski ve en ufak depremde yıkılabilecek binalara sahip.. Vicdanı olan her üniversite adayını iki fakülteyi de görmeye davet ediyorum.. böylelikle çapanın muhteşem binalarını da ölmeden önce görme şerefine erişmiş olursunuz

Sistem değişikliğinde ilk sene yaşanan bazı ufak sorunları büyütüp büyütüp Çapa'da eğitim bitmiş gibi bahsedilmesi kara propagandanın güzel bir örneği.
    Türkiye'nin en köklü fakültesi olan Çapa, müthiş eğitim kadrosuyla beraber bu kadar küçük bir sorunu atlatamayacak değildi.

Ayrıca evet 500 kişi alıyoruz(bu sene kontenjan azalacak tabi) ama bunu kaldırabilecek altyapısı fazlasıyla var.
    Buyrun 500 kişilik yeni restore edilen 14 Mart Amfisi;

Buna ek olarak 8 amfi daha var.

Marmaray çalışmaları sırasında duvarlarında çatlaklar hatta göçükler oluşan Cerrahpaşa'nın zaten bu kadar öğrenciyi kaldırması mümkün değil.

Ulaşım konusunda; En uzun metro hattı(Marmaray'a da bağlı) + 60'dan fazla otobüs hattı + tramvay'iken
    Cerrahpaşa; 2 otobüs hattı, 15 dk mesafede Marmaray durağından ibaret.
    Eğer Cerrahpaşa'dan bir yere ulaşmak istiyorsanız önce Çapa'ya 20 dk yürüyüp ardından Çapa'nın olanaklarıyla ancak bir yere gidebilirsiniz.

Son olarak tercih dönemimde ben de Cerrahpaşa diye düşünmüştüm ama gelip 2 fakülteyi de gezince Çapa'da karar kıldım. Evet, Çapa'nın binaları son teknoloji değil, çoğu köklü bir geçmişe dayanan eski binalar ama Cerrahpaşa'yla aralarında yine de koca bir fark var. En azından duvarlarımızda 3 metre boyunda kafa girecek genişlikte çatlaklarımız yok.

• öncelikle belirteyim tıp okumuyorum ama araştırdığım kadarıyla en iyi tıp evine yakın tıp diyorlar ben onların yalancısıyım hakkında hayırlısı olsun
  • bu sene çapayı kimse yazmak istemiyor açıkçası çapa çok kan kaybetmiş durumda eskiden 1800 lerde kapatan tıp fakültesi düşe düşe 2800 lere kadar düştü hatta cerrahpaşa da çapa yı geçti bu arada çoğu tıp fakültesinin puanı düştü ama en fazla gerileyen 2 tıp fakültesi çukurova ve çapa olmuş gerek çapa nın değişen sınav sistemi gerek yıkılan binası vs. çapanın kalitesine darbe vurdu bu sene kontenjan azalmasına rağmen çapa yine gerileyebilir kimle konuştuysam çapa yazmak istemiyor....
  • 14 mart amfisinin kac kisilik oldugunu kac kisinin ders gordugunu da yazsin arkadas oyle cerrahpasanin onunden gecen otobus sayisini elestirsin. Cerrahpasa capa arasi yurume mesafesiyle 10 dk..istanbul gibi bi yeede 10 dk ile o kadar merkezi olup olmama sorunu olur ki anlatamam zaren..
    Bi de okulun duvarlari catliyormus;) capa zaten 2 yillik bina demi
    Ben cerrahpasayi ilk tercihime yazmistim gayet de memnunum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldatmacalarla bir yere varamazsın.. Arkadaşlar bilmeyenler için yazıyorum arkadaşın çapadan geçtiğini iddaa ettiği metro hattı çapaya 6-7 dakika uzaklıktadır. Bu metro hattının bir durağının marmarayla kesişmesi dışında çapanın marmarayla en ufak bi alakası yoktur. Cerrahpaşaya gelince doğrusu okulun önünden 3 temel hat geçer.. ama arkasındaki kennedy caddesinden onlarda otobüs hattı geçmektedir. istanbulun en büyük 4 metro istasyonundan 3ünün kesiştiği yenikapı istasyonuna 10 dakika yürüme mesafesindedir.. Çok sevdikleri meşhur tramvaya ise 10 dakika uzaklıktadır.. Çapanın 14 mart amfisinden başka 8 tane daha amfisi varmış.. sanırsın cerrahpaşada 2 tane amfi var.. bizim binalar yıkık dökükmüş sanırsın onların ki 3 sene önce yapıldı.. Madem 14 mart amfisinin fotoğrafını atmışsın, içinde öğrenci yokken güzel bi amfiymiş gerçekten.. çok sevdiğin amfinin güzel bir fotoğrafını atayım da milleti aldatmana izin vermeyeyim..

• quote:

Aldatmacalarla bir yere varamazsın.. Arkadaşlar bilmeyenler için yazıyorum arkadaşın çapadan geçtiğini iddaa ettiği metro hattı çapaya 6-7 dakika uzaklıktadır. Bu metro hattının bir durağının marmarayla kesişmesi dışında çapanın marmarayla en ufak bi alakası yoktur. Cerrahpaşaya gelince doğrusu okulun önünden 3 temel hat geçer.. ama arkasındaki kennedy caddesinden onlarda otobüs hattı geçmektedir. istanbulun en büyük 4 metro istasyonundan 3ünün kesiştiği yenikapı istasyonuna 10 dakika yürüme mesafesindedir.. Çok sevdikleri meşhur tramvaya ise 10 dakika uzaklıktadır.. Çapanın 14 mart amfisinden başka 8 tane daha amfisi varmış.. sanırsın cerrahpaşada 2 tane amfi var.. bizim binalar yıkık dökükmüş sanırsın onların ki 3 sene önce yapıldı.. Madem 14 mart amfisinin fotoğrafını atmışsın, içinde öğrenci yokken güzel bi amfiymiş gerçekten.. çok sevdiğin amfinin güzel bir fotoğrafını atayım da milleti aldatmana izin vermeyeyim..

Bu ne toplama kampı gibi ya. Diğer ülkeler üniversitelere ne bütçeler ayırıyor bizim halimize bak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Aldatmacalarla bir yere varamazsın.. Arkadaşlar bilmeyenler için yazıyorum arkadaşın çapadan geçtiğini iddaa ettiği metro hattı çapaya 6-7 dakika uzaklıktadır. Bu metro hattının bir durağının marmarayla kesişmesi dışında çapanın marmarayla en ufak bi alakası yoktur. Cerrahpaşaya gelince doğrusu okulun önünden 3 temel hat geçer.. ama arkasındaki kennedy caddesinden onlarda otobüs hattı geçmektedir. istanbulun en büyük 4 metro istasyonundan 3ünün kesiştiği yenikapı istasyonuna 10 dakika yürüme mesafesindedir.. Çok sevdikleri meşhur tramvaya ise 10 dakika uzaklıktadır.. Çapanın 14 mart amfisinden başka 8 tane daha amfisi varmış.. sanırsın cerrahpaşada 2 tane amfi var.. bizim binalar yıkık dökükmüş sanırsın onların ki 3 sene önce yapıldı.. Madem 14 mart amfisinin fotoğrafını atmışsın, içinde öğrenci yokken güzel bi amfiymiş gerçekten.. çok sevdiğin amfinin güzel bir fotoğrafını atayım da milleti aldatmana izin vermeyeyim..

O tablo dersin işlenmesi gereken asıl amfinin son anda başka bir şey için kullanılması sonucu oluştu ve bunun gibi durumlar çok çok az yaşandı. Normalde bir ders fotoğrafta gösterilen amfi gibi yerlerde işlenecekse 2 amfiye ayrılır sınıf ve kimse ayakta kalmaz. O fotoğraftaki gibi bir durum çok nadir yaşandı derslerin aksamasına neden olmadı bu kalabalık

Dersler genellikle 14 mart amfisinde işlenir ve bu amfi tüm sınıfın katılımında bile tamamen dolmaz. Biyokimya derslerinde o fotoğraftaki amfilere gidilir ve amfi ikiye bölünür, yer sorunu olmaz.

O gün ben oradaydım, biliyorum ve bu fakültenin bir öğrencisiyim. Çapa'da hiçbir sorun kalmadı, bu sene sistem tamamen oturdu ve yeni gelenler hiçbir sıkıntı çekmeyecek. Okulu karalamaya çalışanlara kulak asmayınız. Okul hakkında bilgi almak istiyorsanız o okuldaki birine sorun, kulaktan dolma bilgilerle okulu karalamaya çalışanlara değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mèrt -- 11 Temmuz 2015; 3:07:21 >

• Hayatımda gördüğüm en cıvık kavga şu iki fakülte arasındaki sanırım. Sanki birbirlerinden çok farklılarmış gibi atışıp duruyorlar her yerde.

Konuya gelirsek. Ben daha mühendis mi olayım doktor mu karar veremedim ancak tıp yazarsam aileme yakın olduğu için ve de binası falan daha modern olduğu için Ankara Tıp yazarım sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gezmeyi Seven Adam

Hayatımda gördüğüm en cıvık kavga şu iki fakülte arasındaki sanırım. Sanki birbirlerinden çok farklılarmış gibi atışıp duruyorlar her yerde.

Konuya gelirsek. Ben daha mühendis mi olayım doktor mu karar veremedim ancak tıp yazarsam aileme yakın olduğu için ve de binası falan daha modern olduğu için Ankara Tıp yazarım sanırım.

Mf3 sıralamanız kaç hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adenozintetrafosfat

quote:

Orijinalden alıntı: Gezmeyi Seven Adam

Hayatımda gördüğüm en cıvık kavga şu iki fakülte arasındaki sanırım. Sanki birbirlerinden çok farklılarmış gibi atışıp duruyorlar her yerde.

Mf3 sıralamanız kaç hocam?

1200.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.