Şimdi Ara

Hacettepe Tıp vs Ankara Hukuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Hacettepe Tıp vs Ankara Hukuk

(En Son Oy Tarihi: 19.4.2020)
Giriş
  • Birini seçecek olsanız hangisini seçerdiniz. Sebepleriyle birlikte yazınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Para peşinden giden adam ikisinde de paraya ulaşır, ama hukuk insana farklı farklı kapılar da açabilir-bunu tıptan çok daha iyi yapar-, tıpçılar biraz hayatı kaçırıyor. Ne yapmak istediğinden emin olmayan, hayatını doktor olarak geçirmek istediğinden emin olmayan insan tıp yazmamalı bence.
  • Hacettepe tıp kazanacak kadar çalışmışım bi de gidip.... Neyseeeee

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boun İşletme.
    Konu kilit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi birbirinden çok uzak alanlae

• Ankara Hukuk

• Neden

• Onedays O kullanıcısına yanıt
    Para peşinden giden adam ikisinde de paraya ulaşır, ama hukuk insana farklı farklı kapılar da açabilir-bunu tıptan çok daha iyi yapar-, tıpçılar biraz hayatı kaçırıyor. Ne yapmak istediğinden emin olmayan, hayatını doktor olarak geçirmek istediğinden emin olmayan insan tıp yazmamalı bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege Tıp vs Ankara Tıp
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Onedays O kullanıcısına yanıt
    Baştan 6 yıl okumuyorsunuz,bu hem para hem dayanma demek.Hukuk okuyorsunuz,biraz özverili biriyseniz hem hukuki camiada hem siyasal alanda çalışmalar yaparak bir hakim,savcı olursunuz.15 bin lira maaş,her yıl bin lirayı bulan derece yükselmesi vesilesiyle gelen zam.Ama her seyden önce ilgi,alaka meselesi tabii.Ben hakimlik yapamamam sıkılırım diyorsanız o başka

• Birbiriyle çok alakasızlar ama cevap net bence. Hacettepe tıp rahat alır.

• Tıp çekilecek dert değil özellikle benim gibi kolu ağrısa kalp hastasıyım kesin diyen biri için daha fazla şey bilmek kötü olur :d

• hatta ben ankara hukukta okuyan çoğu öğrenciden şunu da duydum savcılık ve hakim olup da maaş belli bir şeyin üstüne çıkamıyormuş ama vergi rekortmeni olan avukatlar varmış yani avukatlık anlamda kendini çok iyi de geliştirip çok çok iyi para kazananlar da var
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam neticede devlet memurluğu gibi bir şey savcılık hakimlik. 2 farkı var : 1.si özel yetkili, 2.si de maaşı iyi. Yeni savcı olan birisi 9250tl net maaş + 1000 tl kadar döner sermaye +700 tl de keşif/dosya ücreti alır. Yani yeni savcı olan biri ortalama 11.000 -12.000 alır. Her yıl 800 civarı artar maaşı. Ben avukat olmayı düşünen biri olarak hakim sabvı maaşlarınn az olduğunu düşünüyorum ve 5 yıl içerisinde biraz daha iyileşeceğini düşünüyorum. Amcam avukat bir davadan 12-15k alırken bir savcı/hakimin aylık 15 kazanması rüşvete yol açabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9162BF8FE

Hocam neticede devlet memurluğu gibi bir şey savcılık hakimlik. 2 farkı var : 1.si özel yetkili, 2.si de maaşı iyi. Yeni savcı olan birisi 9250tl net maaş + 1000 tl kadar döner sermaye +700 tl de keşif/dosya ücreti alır. Yani yeni savcı olan biri ortalama 11.000 -12.000 alır. Her yıl 800 civarı artar maaşı. Ben avukat olmayı düşünen biri olarak hakim sabvı maaşlarınn az olduğunu düşünüyorum ve 5 yıl içerisinde biraz daha iyileşeceğini düşünüyorum. Amcam avukat bir davadan 12-15k alırken bir savcı/hakimin aylık 15 kazanması rüşvete yol açabilir
    Nedense herkes hakim-savcının maaşını çok bulur.Bende sizin gibi düşünüyorum,yargı mensupları istisnai memurluk sınıfına sokulması lazım.Özellikle yeni mezun hakim-savcıların maaşları yaşıtlarındaki avukatlara göre iyi gelebilir ama tecrübeli ağır ceza reisi,başsavcı mevkisine gelmiş yargı mensuplarına sırf devlet memuru diye belli bir maaş sınırı koymamaları lazım.Ama şu da bir gerçek ki halk nezdinde hakim,savcılar avukatlardan daha çok saygı ve hürmet görüyor.

• Aühfteyim ama hütf alır net

• yine ve yine alakasız iki bölüm karşılaştırması çıldıracam

• aceledenickyok A kullanıcısına yanıt
    Bu işin içine girmiş birinin bunu demesi beni meraklandırdı.Hukuku geniş çaplı eleştirir misiniz? Ben tarafsız bakmaya çalışıyorum,hukukta bir pürüz göremiyorum.Eczacılık,diş hekimliği gibi okunması maliyet isteyen bir bölüm değil.Tıp gibi kan içinde veya özel bir alışma ve dayanma yeteneği isteyen bir bölüm değil.Yine tıp gibi doğu'da veya suriye'de bomba içinde çalışma zorunluluğunuz yok.Ki bugün coğrafya hocamızın oğlu ege tıp mezunu idlib'e zorunlu göreve gitti,kadının aklı başından çıktı üzüntü içerisinde.Yine tıp gibi sınav karşılığı yükselme yok,kıdemle yükseliyorsunuz.Yine tıp gibi 6 yıl değil.Tıp meslek erbablarının maaşı da gerçekten dolgun ama hakim/savcınınki kadar değil.Saygınlık şunu bunu katmıyorum.Hukukun tek eksiği her köşeye fakültesinin açılması ve işsizliğe doğru sürüklenmesi.Birkaç sınava girme dezavantajı ve benim için kendi memleketinde görev yapamama gibi dezaavantajları var.Tıp da ise işin hazır onu herkes biliyor.

• bu karşılaştırma 10 yıl önce falan yapılırdı, o zamanlar hukukun değeri vardı. şimdi elini sallayan avukat oluyor, köşe başında hukuk fakültesi var. iühf ve aühf bile hikaye oldu artık, bir özelliğiniz kalmadı. koç-gsü-bilkent dışında hepsi aynı kapıya çıkıyor.

tıp fakülteleri hala daha ülkenin en değerli fakülteleri. hacettepe tıp sadece türkiyenin değil bölgenin de en iyi okullarından birisi.
    hacettepe tıptan mezun olan birisi çok rahat abd'de veya avrupada hekimlik yapabilir, araştırmacı olabilir.

babasının parasıyla büro açıp avukatcılık oynayanların yanında 3000 liraya avukatlık yapacaksanız buyrun aühf orada, eğer %1 lik bir insan değilseniz boşuna hayal satmayın kendinizi de kandırmayın. gidin biraz etrafa bakın, adamlar düzgün staj yeri bile bulamıyor artık çünkü her zaman daha ucuza aynı işi yapacak birileri var. burası türkiye, hukukun bir değeri yok. yapacağınız avukatlığın bir değeri yok. torpiliniz yoksa savcı hakim de olamazsınız.
    gerçekler acıtır, 3-5 istisna mutlaka olur. aühf'den mezun olup aihm'de hakim de olabilirsiniz veya dediğim gibi maaşlı avukat da olabilirsiniz. ama unutmayın %99'luk kısım 2. dediğimi yapıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.