Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: td80

bende android-sale.com dan aldım eger elime ulaşırsa bana yardımcı olursunuz
    imei için eski bir telefon yeterli galiba eski telefonun android olması gerekiyor mu

hayır gerenk yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Anzav

Arkadaş bende 16 da BangGood aldım ama takip numarası felan vermedi ne zaman vereceksiniz diye mesaj attım bana bunu yollamış
    Thanks for your reply.
    if you order fee is higher than 25 USD ,we will send out to you by register mail with tracking number for free.

looking forward to do business with you

Acaba kaç güne takip etmeye başlarım bilen var mı ?

Siz sorunuzu yanlış sordunuz herhalde.
    Çünkü bu cevapta:
    'eğer siparişiniz 25 USD'nin üstünde olursa, size takip numaralı kayıtlı posta ile göndereceğiz' diyor.
    Ürününüz kargolandı diye mail geldi mi? Eğer geldiyse siteye girip yukardan my account'a tıklayın.
    Sonra Total Orders'a tıklayın. Gelen sayfada takip nosunu görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: paperboy

Aralığın 27sinde site'de gözüken siparişim 23 gün sonra ancak Türkiye'ye girebildi arkadaşlar.HK post ile.
    Asıl bekleyiş şimdi başlıyor inşallah sorunsuzca geçip elime ulaşır :)

27/12/12 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir HONG KONG (Yurt Disi)
    04/01/13 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) HONG KONG (Yurt Disi)
    19/01/13 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE

Arkadaşlar bu aşamadan sonra bi tehlike var mıdır.Gümrüğe sevkedildi yazısı da yok bulundugum ile gelmek üzere yola çıktı sanırım.Geçti mi acaba eğer öyleyse ne zaman adresime ulaşır tahminen ?

1.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    19/01/2013 16:21:09
    2.Torbaya Eklendi - SAMSUN(SAMSUN 75.YIL PİM)
    20/01/2013 00:00:16

• Yok be abi tracking numarasının olduğu yer boş ?
  • quote:

quote:

Aralığın 27sinde site'de gözüken siparişim 23 gün sonra ancak Türkiye'ye girebildi arkadaşlar.HK post ile.

27/12/12 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir HONG KONG (Yurt Disi)
    04/01/13 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) HONG KONG (Yurt Disi)
    19/01/13 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE

Arkadaşlar bu aşamadan sonra bi tehlike var mıdır.Gümrüğe sevkedildi yazısı da yok bulundugum ile gelmek üzere yola çıktı sanırım.Geçti mi acaba eğer öyleyse ne zaman adresime ulaşır tahminen ?

1.

telefonunuz gümrüğe takılmamış, gözünüz aydın. Gidip kendiniz elden de alabilirsiniz. Samsun PİM e gidin ve takip kodunuzu söyleyip elden alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: melrock

süper, sonunda milletçe kına yakabiliriz.
    yıllardır aliexpress'ten alışveriş yaparım. bugüne kadar birçok satıcıdan 10'larca şey aldım kendime. 2-100$ arası değişen ancak hiçbiri yasaklı olmayan ürünler. hepsi de gümrüksüz olarak gelmişti kapıma kadar. şu anda aliexpress'de neye baksam "ülkenize gönderimi yok" diyor. deminden beri ampül, anahtarlık, kıyafet, daha önce aldığım ürünlere vs tekrardan bakıyorum. hiçbirinde TR gönderimi yok diyor. daha 2-3 hafta önce aldığım ürünün bile sayfasında şu anda gönderim yok diyor.
    Ya Aliexpress kurumsal olarak TR gönderimlerini kaldırdı, yada satıcılar arasında TR gümrüğü efsane oldu. her durumda bu işin ısrarla yasaklı telefon almaya çalışıp birçoğunun da geri gönderilmesinden kaynaklandığına eminim.
    Bazılarının savunduğunun aksine bu olayın, TR'de bu işin ticaretini yapanların ekmeğine yağ sürmekle yada sadece kendim alayım, başkaları almasın demekle hiçbir alakası yok. görüldüğü üzere olay telefon siparişinden çıkmış durumda. direkt olarak TR'nin gümrük imajını ve TR'ye yapılan tüm gönderimleri etkiler hale gelmiş durumda. şu anda ben 2.5$'lık bir ekran koruyucu jelatin bile sipariş edemiyorum aliexpress'de. neden, çünkü artık göndermiyorlar.

Bu vesileyle bütün milletimizi tebrik ediyorum. daha birkaç hafta önce bu konuda bir uyarı yazısı yazmıştım. keşke haklı çıkmasaydım. ancak koktuğum başıma geldi. elden birşey gelmiyor malesef.
    bu siparişler ve geri gönderimler bu kadar pervasızca devam ettiği sürece yakında pandawill, tmall gibi sitelerde TR gönderimlerini durdururlar. benden söylemesi.

Yazınızla bizi bayağı bi kalaylamışsınız. Sanki herkes haklıda bi biz haksızıs öyle mi? Türkiye ye telefon gönderiminin yasak olduğunu bu satıcılar siz den bizden daha iyi biliyorlar. Alıcı ne kadar riske giriyorsa satıcı da o kadar riske giriyor. Bir zamanlar rahat geçen telefonlar şu ara takılıyorsa o zaman alıcılarda satıcılarda fazla riske girmemeli. Adamlar telefon dışındaki ürünlerin gümrüğe takılmayacağını biliyorlar neden göndermiyorlar? Bu onların saçmalığı telefon isteyenlerle ne alakası var.

• Böyle bekliyor acaba yapmam gereken başka bir şey var mı ?

Cevap:  JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ
  • quote:

Böyle bekliyor acaba yapmam gereken başka bir şey var mı ?

daha gönderilmemiş hocam. ready to process (işleme hazır diyor)
    önce processing (işlenior), sonra da shipped (gönderildi) diyecek.
    ancak o andan sonra takip kodunu görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutlu234

quote:

Böyle bekliyor acaba yapmam gereken başka bir şey var mı ?

daha gönderilmemiş hocam. ready to process (işleme hazır diyor)
    önce processing (işlenior), sonra da shipped (gönderildi) diyecek.
    ancak o andan sonra takip kodunu görebilirsiniz.

Peki ordan bir cevap almak için yani ne zaman çıkacak ne zaman kargoya verecekler bunları nasıl öğreneceğim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bercalan21

quote:

quote:

1.

telefonunuz gümrüğe takılmamış, gözünüz aydın. Gidip kendiniz elden de alabilirsiniz. Samsun PİM e gidin ve takip kodunuzu söyleyip elden alın.

Teşekkürler hocam, eğer geçtiyse sorunsuz bir şekilde bugün pazar olduğu için sanırım gelmez.Yarına kadar beklerim 1 aydır bekliyorum bir gün daha bekleyebilirim galiba :)

• Benim kargoyu İspanya'ya yollamışlar
  • Maç izlemeye mi gitmş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihan59

Maç izlemeye mi gitmş :)

İlk dediğinde bende aynı tepkiyi verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bercalan21

quote:

Orijinalden alıntı: melrock

süper, sonunda milletçe kına yakabiliriz.
    yıllardır aliexpress'ten alışveriş yaparım. bugüne kadar birçok satıcıdan 10'larca şey aldım kendime. 2-100$ arası değişen ancak hiçbiri yasaklı olmayan ürünler. hepsi de gümrüksüz olarak gelmişti kapıma kadar. şu anda aliexpress'de neye baksam "ülkenize gönderimi yok" diyor. deminden beri ampül, anahtarlık, kıyafet, daha önce aldığım ürünlere vs tekrardan bakıyorum. hiçbirinde TR gönderimi yok diyor. daha 2-3 hafta önce aldığım ürünün bile sayfasında şu anda gönderim yok diyor.
    Ya Aliexpress kurumsal olarak TR gönderimlerini kaldırdı, yada satıcılar arasında TR gümrüğü efsane oldu. her durumda bu işin ısrarla yasaklı telefon almaya çalışıp birçoğunun da geri gönderilmesinden kaynaklandığına eminim.
    Bazılarının savunduğunun aksine bu olayın, TR'de bu işin ticaretini yapanların ekmeğine yağ sürmekle yada sadece kendim alayım, başkaları almasın demekle hiçbir alakası yok. görüldüğü üzere olay telefon siparişinden çıkmış durumda. direkt olarak TR'nin gümrük imajını ve TR'ye yapılan tüm gönderimleri etkiler hale gelmiş durumda. şu anda ben 2.5$'lık bir ekran koruyucu jelatin bile sipariş edemiyorum aliexpress'de. neden, çünkü artık göndermiyorlar.

Bu vesileyle bütün milletimizi tebrik ediyorum. daha birkaç hafta önce bu konuda bir uyarı yazısı yazmıştım. keşke haklı çıkmasaydım. ancak koktuğum başıma geldi. elden birşey gelmiyor malesef.
    bu siparişler ve geri gönderimler bu kadar pervasızca devam ettiği sürece yakında pandawill, tmall gibi sitelerde TR gönderimlerini durdururlar. benden söylemesi.

Yazınızla bizi bayağı bi kalaylamışsınız. Sanki herkes haklıda bi biz haksızıs öyle mi? Türkiye ye telefon gönderiminin yasak olduğunu bu satıcılar siz den bizden daha iyi biliyorlar. Alıcı ne kadar riske giriyorsa satıcı da o kadar riske giriyor. Bir zamanlar rahat geçen telefonlar şu ara takılıyorsa o zaman alıcılarda satıcılarda fazla riske girmemeli. Adamlar telefon dışındaki ürünlerin gümrüğe takılmayacağını biliyorlar neden göndermiyorlar? Bu onların saçmalığı telefon isteyenlerle ne alakası var.

serzenişlerinizde çok haklısınız ,yurtdışı kaynaklarını da hızla tüketmiş bulunmaktayız,mymemory diye ingiltere kaynaklı site vardı sattığı bütün ürünler hem çok ucuz hemde oldukça güvenilir siteydi türkiye gönderimini durdurdu..

türkiyede ki kalpazanlar ,ürün siparişi veriyor firma kayıtsız posta ile yolluyor (hemde türkiyeye)

ürün gelirken kaybolabilir (kesinlikle türkiye sınırında olur bu)
    postacı ürünü yürütebilir..
    alıcı ürünü alır sonra firmaya ürünler hala gelmedi der parayı ister ingiliz gerçekten ürünün gelmediğini düşünüp para iadesi yapar

o kadar vahim bir durumki verilen sipariş miktarının %65 ine yakın ürün gelmedi şikayeti aldık dedi firma yetkilisi hadi %10 gerçekten gelmesin diğer %55 kısmı %99 müslüman ülkenin çıkardığı kalpazanlar..

ne oldu site tüm dünyada sadece türkiyeyi listeden çıkardı milyarlık nufuslu çinden bile ürün alınacak site bulunamıyor sayorsa kalpazan dalgası aliexpress sallamışa benziyor..

• Tmallbox'tan cuma günü sipariş vermiştim bugün kargolamışlar sanırım tracking code verdiler ama henüz bir bilgi görünmyüor.
  • Ya inanamıyorum yazdıklarınıza. Okyanusun ortasında bir küçük adadan değil Türkiye Cumhuriyetinden bahsediyoruz. Kı.. kırık aliekspres satıcıları varsın Türkiye ye gönderimi durdursun. Satıcımı kalmadı. İşi ticarete döken alıcıları bende burdan kınıyorum. Ama işin ticaretini yapan kişileri bulmak ve cezalandırmak gümrük memurlarının ve sonrasında vergi memurlarının işi. Bizim gibi kişisel olarak 1 tane telefon almak isteyenlerle uğraşabiliyolar ancak. Açın sanal marketim. com u , sahibin... gittigidi...bizim buradan bahsettiğimiz telefonları 550 Tl den satıyorlar. Öyle böyle bir siteler değil köklü kuruluşlar. . Nasıl oluyorda faturasız garantisiz mal sattırıyor bu vergi denetçileri. kaldı ki yine söylüyorum bu satıcılar hangi ülkeye hangi ürünün gönderiminin sakıncalı ve riskli olduğunu gayet iyi biliyorlar. Telefon dışındaki hangi ürün gümrüğe takılıyor ki ? ( Yasal sınırlarda olduğu müddetçe ) . Öyle yazılar yazmışsınız ki sanki bizim telefon istememizden ötürü gönderimi durdurmuşlar, bravo valla size ne diyimki.

• Gümrüğe takılan arkadaşların telefonları geri mi gitti yazmamışlar galiba.
  • Hayırlı Olsun tam 10 gün oldu ve hala kargoya vermedi Pandawill gıcık kaptım iyice ya 1-2 gün içinde göndermezlerse iade alabiliyormuyum ? ,

Restocking Restocking adamlardan gün istiyorum en aykın zamanda gönderilicek diyolarlar 10 gün oldu maşallah çok yakın çok yakın
    Bide varya iyiki airmail istemişim istemesem 1-2 aya anca gelcek telefon Tmallbox ' un gözünü seveyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _-İsTaNBuL-_ -- 21 Ocak 2013; 8:57:32 >

• Elimize ulaştıktan sonra k750i gibi telefonların imei numaralarını buna aktarsak için iş görür mü?
  • ttmalls dan 15 Ocak'ta aldım.16'sında takip no verdiler.Fakat hala hiçbir şey gözükmüyor.Sizce bu normal mi?
    ttmalls de hep online konuşabiliyordum.Fakat bugün hep offline.Bu günlerde Çin'de tatil falan var mı?Bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.