Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
100.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ukkaşe

quote:

Orijinalden alıntı: std350

Merhaba.
    Benim de Tmallbox'tan ayın 7'sinde verdiğim sipariş aynı şekilde singpostta "INFORMATION RECEIVED
    (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article) " şeklinde gözüküyor. Satıcı bana da bazen postada böyle gecikmeler olabilir diyor ama nasıl oluyorsa yukarıda ukkaşe isimli kullanıcı yine tmallbox'tan ayın 12'sinde sipariş veriyor ve yine singpost ile telefonu Türkiye'ye gelmek üzere çıkıyor.
    Sayın ukkaşe eğer bir mahsuru yoksa singposttaki barkod noyu pm ile gönderebilir misiniz? Şu satıcıyı biraz sıkıştıralım.

Merhaba hocam benim sipariş 14 ünde tmallbox tarafondan singapur posta verildi.Şuan ptt nin sitesinden bakıyorum yola çıkmış görünüyor.Sizin mesajınızda singpost.com dan baktığınızı information received yazdığınızı söylüyorsunuz ben de o siteden bakınca şöyle gözüküyor -altta fotoğraf-

Fakat ptt.gov.tr den yurtdışı gönderi takibi dediğimizde ise Yola çıkmış görünüyor.

Sizlerde ptt nin sitesinden baksanıza.Bakalım orada ne diyecek ?

Merhaba.
    Zaten oraya da bakıyorum. Ptt'de "Bu Gönderiye Ait Teslim Bilgisi Bulunamadi ( There is no delivery information for the item)" yazıyor. Ben satıcıyla konuşurken benimle aynı tarihlerde veya daha sonra sipariş verip telefonu yola çıkan arkadaşlar var diye söylemiştim. O da gönderi takip kodu istemişti. Sizin gönderi takip kodunu bu yüzden istemiştim.
    Problem satıcı da ise sizin ve Pandawill'den alan bir arkadaşın gönderilerini örnek göstererek işlemleri hızlandırmasını isteyeceğim. Çünkü singpot'ta çıkan "INFORMATION RECEIVED
    (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)" yazısı, gönderi takip kodu olmasına rağmen ürünün fiziki olarak teslim alınmadığını sadece kargo bilgisinin bulunduğunu ifade ediyor. Buradan, satıcının daha kargoyu teslim etmemiş olabileceği gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. Boşu boşuna bekliyor olmayalım.

• Tr ye giris yapip Avrupa pim de torbaya eklendi yazisindan sonra eger 3-5 gun hicbir hareket gorunmezse kargo gumruge takiliyor. 3-5 gun un sonunda gumruge sevk edildi yazisi cikiyor takipte. Gumruge takilmamissa zaten ilk giristen bir veya iki gun sonra kargonun hareketler sistremde gorunuyor.

Daha onceki orneklere gore cikan sonuc bu. Benimki de 16 ocak tan beri ist. avr. pim torbaya eklendi yazisi ile duruyor ve %99 takilacak. (Singapurpost)
  • quote:

takip kodunu pm gönderdim hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş bende 16 da BangGood aldım ama takip numarası felan vermedi ne zaman vereceksiniz diye mesaj attım bana bunu yollamış
    Thanks for your reply.
    if you order fee is higher than 25 USD ,we will send out to you by register mail with tracking number for free.

looking forward to do business with you

Acaba kaç güne takip etmeye başlarım bilen var mı ?
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba.
    Benim de Tmallbox'tan ayın 7'sinde verdiğim sipariş aynı şekilde singpostta "INFORMATION RECEIVED
    (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article) " şeklinde gözüküyor. Satıcı bana da bazen postada böyle gecikmeler olabilir diyor ama nasıl oluyorsa yukarıda ukkaşe isimli kullanıcı yine tmallbox'tan ayın 12'sinde sipariş veriyor ve yine singpost ile telefonu Türkiye'ye gelmek üzere çıkıyor.
    Sayın ukkaşe eğer bir mahsuru yoksa singposttaki barkod noyu pm ile gönderebilir misiniz? Şu satıcıyı biraz sıkıştıralım.

Merhaba hocam benim sipariş 14 ünde tmallbox tarafondan singapur posta verildi.Şuan ptt nin sitesinden bakıyorum yola çıkmış görünüyor.Sizin mesajınızda singpost.com dan baktığınızı information received yazdığınızı söylüyorsunuz ben de o siteden bakınca şöyle gözüküyor -altta fotoğraf-

Fakat ptt.gov.tr den yurtdışı gönderi takibi dediğimizde ise Yola çıkmış görünüyor.

Sizlerde ptt nin sitesinden baksanıza.Bakalım orada ne diyecek ?

Merhaba.
    Zaten oraya da bakıyorum. Ptt'de "Bu Gönderiye Ait Teslim Bilgisi Bulunamadi ( There is no delivery information for the item)" yazıyor. Ben satıcıyla konuşurken benimle aynı tarihlerde veya daha sonra sipariş verip telefonu yola çıkan arkadaşlar var diye söylemiştim. O da gönderi takip kodu istemişti. Sizin gönderi takip kodunu bu yüzden istemiştim.
    Problem satıcı da ise sizin ve Pandawill'den alan bir arkadaşın gönderilerini örnek göstererek işlemleri hızlandırmasını isteyeceğim. Çünkü singpot'ta çıkan "INFORMATION RECEIVED
    (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)" yazısı, gönderi takip kodu olmasına rağmen ürünün fiziki olarak teslim alınmadığını sadece kargo bilgisinin bulunduğunu ifade ediyor. Buradan, satıcının daha kargoyu teslim etmemiş olabileceği gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. Boşu boşuna bekliyor olmayalım.

Hocam eğer hala gerçekten kargoya vermedilerse benden baya bir azar yiyecek justin

• süper, sonunda milletçe kına yakabiliriz.
    yıllardır aliexpress'ten alışveriş yaparım. bugüne kadar birçok satıcıdan 10'larca şey aldım kendime. 2-100$ arası değişen ancak hiçbiri yasaklı olmayan ürünler. hepsi de gümrüksüz olarak gelmişti kapıma kadar. şu anda aliexpress'de neye baksam "ülkenize gönderimi yok" diyor. deminden beri ampül, anahtarlık, kıyafet, daha önce aldığım ürünlere vs tekrardan bakıyorum. hiçbirinde TR gönderimi yok diyor. daha 2-3 hafta önce aldığım ürünün bile sayfasında şu anda gönderim yok diyor.
    Ya Aliexpress kurumsal olarak TR gönderimlerini kaldırdı, yada satıcılar arasında TR gümrüğü efsane oldu. her durumda bu işin ısrarla yasaklı telefon almaya çalışıp birçoğunun da geri gönderilmesinden kaynaklandığına eminim.
    Bazılarının savunduğunun aksine bu olayın, TR'de bu işin ticaretini yapanların ekmeğine yağ sürmekle yada sadece kendim alayım, başkaları almasın demekle hiçbir alakası yok. görüldüğü üzere olay telefon siparişinden çıkmış durumda. direkt olarak TR'nin gümrük imajını ve TR'ye yapılan tüm gönderimleri etkiler hale gelmiş durumda. şu anda ben 2.5$'lık bir ekran koruyucu jelatin bile sipariş edemiyorum aliexpress'de. neden, çünkü artık göndermiyorlar.

Bu vesileyle bütün milletimizi tebrik ediyorum. daha birkaç hafta önce bu konuda bir uyarı yazısı yazmıştım. keşke haklı çıkmasaydım. ancak koktuğum başıma geldi. elden birşey gelmiyor malesef.
    bu siparişler ve geri gönderimler bu kadar pervasızca devam ettiği sürece yakında pandawill, tmall gibi sitelerde TR gönderimlerini durdururlar. benden söylemesi.

• Justin burada ne demiş açıklayabilecek olan var mı ?

Cevap:  JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Justin burada ne demiş açıklayabilecek olan var mı ?

Cevap:  JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ

Paranı iade ederiz demiş
  • quote:

Justin burada ne demiş açıklayabilecek olan var mı ?

Şimdi değil telefonu aldıkları zaman para iadesi yapacaklarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeeSH86 -- 19 Ocak 2013; 11:52:14 >
  • fena halde bir alışveriş cılgınlıgı oldu su kasım aralık ve ocak aylarında netice itibari ilede bir çok ürün takıldı özellikle telefon işinden kıllandı gümrük dağ gibi gelen kaçak telefon devletin müdahale etmesini sağladı yoksa emin olun rutin giden posta işlerinde telefon takılma işi cok nadirdi bir anda yurt dısı alışverişimiz tavan yaptı buda gümrüğün sıklasmasını beraberinde getirdi kim kimseyi suclamasın suclanacak tek sorumlu devlettir üretilmeyen seylerin resmen haracını kesiyor 150 dolara belki 2 sene sorunsuz kullanılacak telefon cok matah bişeymiş gibi ülkemiz de 600-700 liraya fahiş fiyatlarla satılıyor bilişim cagında cep telefonundan ötv alınması işte insanları böle seylere ittiki yapacak bişey yok umutsuz olacak suan için bir durum yok cogu site hala türkiyeye gönderiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: melrock

bu siparişler ve geri gönderimler bu kadar pervasızca devam ettiği sürece yakında pandawill, tmall gibi sitelerde TR gönderimlerini durdururlar. benden söylemesi.

+ G3 için promotion pack almak istedim ama hiçbir site göndermiyor.
  • quote:

süper, sonunda milletçe kına yakabiliriz.
    yıllardır aliexpress'ten alışveriş yaparım. bugüne kadar birçok satıcıdan 10'larca şey aldım kendime. 2-100$ arası değişen ancak hiçbiri yasaklı olmayan ürünler. hepsi de gümrüksüz olarak gelmişti kapıma kadar. şu anda aliexpress'de neye baksam "ülkenize gönderimi yok" diyor. deminden beri ampül, anahtarlık, kıyafet, daha önce aldığım ürünlere vs tekrardan bakıyorum. hiçbirinde TR gönderimi yok diyor. daha 2-3 hafta önce aldığım ürünün bile sayfasında şu anda gönderim yok diyor.
    Ya Aliexpress kurumsal olarak TR gönderimlerini kaldırdı, yada satıcılar arasında TR gümrüğü efsane oldu. her durumda bu işin ısrarla yasaklı telefon almaya çalışıp birçoğunun da geri gönderilmesinden kaynaklandığına eminim.
    Bazılarının savunduğunun aksine bu olayın, TR'de bu işin ticaretini yapanların ekmeğine yağ sürmekle yada sadece kendim alayım, başkaları almasın demekle hiçbir alakası yok. görüldüğü üzere olay telefon siparişinden çıkmış durumda. direkt olarak TR'nin gümrük imajını ve TR'ye yapılan tüm gönderimleri etkiler hale gelmiş durumda. şu anda ben 2.5$'lık bir ekran koruyucu jelatin bile sipariş edemiyorum aliexpress'de. neden, çünkü artık göndermiyorlar.

Bu vesileyle bütün milletimizi tebrik ediyorum. daha birkaç hafta önce bu konuda bir uyarı yazısı yazmıştım. keşke haklı çıkmasaydım. ancak koktuğum başıma geldi. elden birşey gelmiyor malesef.

Dün akşam AE'den tablet kılıfı sipariş verdim. Kargoya vermiş ve sistemde görünüyor. Ebay'de alışveriş yaptığım sayısız satıcı var hiç biri TR'ye gönderim yapmıyorum demiyor. Satıcıların biri gider biri gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

quote:

Dün akşam AE'den tablet kılıfı sipariş verdim. Kargoya vermiş ve sistemde görünüyor. Ebay'de alışveriş yaptığım sayısız satıcı var hiç biri TR'ye gönderim yapmıyorum demiyor. Satıcıların biri gider biri gelir.

+1 Diyorum zaten o satıcılarında aldığı yerler var gidip oradan almak daha kârlı olur.

• Merhaba.

Ukkaşe nickli arkadaşımız sağolsun gönderi takip nosunu gönderdi. Ben de "Justin" ile görüştüm. Bana kargoları olabildiğince çabuk gönderdiklerini ancak kargo şirketinin(Singpost) bu gecikmelere sebep olduğunu söyledi. Bazen çok bazen de az beklediklerini ama bunun tamamen kargo şirketinden kaynaklandığını ifade etti. Hatta örnek olarak yakın tarihli 2 takip kodu verdi. Biri Aydın-Söke'ye biri Diyarbakır'a ulaşmış. Bizimkiler ise daha yola bile çıkmadı.

Bende diyorum ki Türk Gümrük yetkilileri "Biz burada uğraşıp duruyoruz bu kargolarla. Siz iyice kontrol edin öyle gönderin dediler herhalde"

Umarım herkesin siparişi en kısa sürede eline ulaşır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cowinenge

quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

quote:

+1 Diyorum zaten o satıcılarında aldığı yerler var gidip oradan almak daha kârlı olur.

Artı olarak ben genelde araya AE, ebay gibi siteleri sokmadan alışveriş yapıyorum. Satıcıya AE veya Ebay'den ulaşıp gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra satıcının paypal hesabına ödemeyi yapıp alıyorum. Boş yere ebay veya AE gibi sitelerede komisyon vermemiş oluyorum. Fiyatta da bir miktar indirim yapıyorlar. Heleki birden fazla alacaksanız illaki indirimleri oluyor satıcıların, sizi kaçırmamak için.

• Satıcılarla arayı iyi tutmak yağlayıp ballamak lazım.
  • Aralığın 27sinde site'de gözüken siparişim 23 gün sonra ancak Türkiye'ye girebildi arkadaşlar.HK post ile.
    Asıl bekleyiş şimdi başlıyor inşallah sorunsuzca geçip elime ulaşır :)

27/12/12 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir HONG KONG (Yurt Disi)
    04/01/13 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) HONG KONG (Yurt Disi)
    19/01/13 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE
  • gümrüğü geçerse imei numarasını nasıl halledeceksin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: td80

gümrüğü geçerse imei numarasını nasıl halledeceksin?

Gümrüğü geçse işin en basit kısmı orası. Kayıtlı bir imei ile değiştireceğiz. En fazla 2 dk sürüyor.
  • bende android-sale.com dan aldım eger elime ulaşırsa bana yardımcı olursunuz
    imei için eski bir telefon yeterli galiba eski telefonun android olması gerekiyor mu
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.